:eat:Пиле с бял сос
Имах останали две пържолки от пиле на грил и
използвах една много лесна и вкусна рецепта на Оле
за Кюфтенца с бял сос, оказа се много добра и в двата варианта!
Заповядайте:
Кюфтета бял сос
Кюфтенцата приготвени като за яхния се варят 20 мин
със пилешки бульон или 2 лъжички Маги вкус!
Бял сос
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 с.л брашно (аз слагам 4-5 и увеличавам бульона)
30гр.масло
индийско орехче-1 щипка
1 кубче бульон пилешки или комбиниран пилешки със зеленчуци
В дълбок тиган стопяваме масълцето и когато то се запържи леко,
прибавяме предварително разбитите яйца, кисело мляко и брашно.
След като тази смес започне да се сгъстява постепенно ,
на порции прибавяме течността в която са вряли кюфтета и самите тях.
Накрая подправяме с индийското орехче.
От мен добавих скълцан чесън към маслото в началото на соса,
лимонов сок и много магданоз в края, малко преди да махна от котлона!