Ние също можем да забременеем единствено чрез инвитро/ИКСИ и никакви молитви или вяра в чудеса не биха променили този факт... (Отстранени са ми тръбите и единия яйчник)... И на мене незапознати с проблема често са ми обяснявали, как щяло да се случи като се успокоим и как щяло да стане, когато най-малко очаквам...
Моят начин да се справя беше да не задълбавам много-много, да не мисля... Иначе може мислите да се завъртят дотолкова, че проблемът с времето вместо на намалява, да нараства като претърколена снежна топка... Естествено, че първоначално страдах много. Но постепенно намерихме своето отношение към случващото се... Това беше процес, не стана изведнъж... И сега просто приемаме този път като предизвикателство... Знаем, че това е нашата съдба и не искаме да се жалваме... "Бог дал - бог взел", както казват хората... Имаме много причини да сме щастливи...
Съпругът ми много ми помогна по този път. Тъй като сме с женски фактор, най-дълго ме измъчваше мисълта, че ще го лиша от биологични деца. Бях готова дори да се разделим по тази причина... Но той ме убеди, че за него има по-важни неща... Че е от значение не само да имаш деца, но и с кого точно ще ги имаш, дали ще си добър родител,... дали си намерил половинката си, дали си щастлив с нея...
Ние мислим евентуално да направим още един ИКСИ - опит, но едновременно с това искаме да осиновим. За нас това са просто два различни пътя... и ще сме щастливи, ако ги изживеем и двата... Ако ли не, здраве да има... (и това за здравето го мисля сериозно
) ...Мисълта, как скоро къщата ни ще бъде огласена от детски смях, ни прави щастливи...
Мечтателка, мислех си, защо не пишеш в темата на професионалния психолог? Четейки представянето на г-жа Савова имам чувството, че тя може да даде много добри насоки и че въпросът ти ще е полезен на много момичета... Ето линка:
Консултации с психолог ТУК Хубав ден!