0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси свързани със съдебните дела по осиновяване
« Отговор #20 -: Октомври 13, 2011, 11:13:41 am »
Съда е в правомощието си да събира всички допустими доказателства. Ако прокуратурата намери за добре също може да ви призове. Вие можете да се откажете до първото по делото заседание.

« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 12:21:58 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #21 -: Октомври 13, 2011, 21:38:14 pm »
Но след като не съм призована присъствието ми на делото не е задължително, нали?
*
« Отговор #22 -: Октомври 13, 2011, 23:28:10 pm »
говорете с адвоката, уредил тази красота ...
прокурора може да оспори припознаването, това казаха ли ви го?
« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 23:31:08 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #23 -: Октомври 14, 2011, 10:40:05 am »
Здравейте!
Имам един въпрос и се надявам някой да ми помогне. При подписана декларация  от БМ за отказ от детето същата трябва ли да се яви за делото за осиновяване на детето, при положение, че няма нито уведомление за делото, което вече е насрочено, нито призовка?
Благодаря предварително!
Отговорът е в чл. 91 от Семейния кодекс - съгласието за осиновяване от страна на биологичната вмайка може да бъде дадено както лично пред съда, таки в нотариално заверена дакелрация. Когато има декларация, личното явяване не е задължително и обикновено рождените родители изобщо не се призовават за делото, но съдът може да призове и да ги изслуша лично, "ако намери това за необходимо".
Ако нещо друго те вълнува можеш да ми пишеш на лични. Мисля, че бих могла да ти отговоря на какъвто и да е юридически въпрос, свързан с осиновяване.
Фуси, извини ме, но за какво припознаване говориш в последния си пост?
*
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2011, 11:55:28 am »
погледни постовете на жената задала въпроса и ще си отговориш ...
Впроса е зададен от жена, която си оставя детето за осиновяване защото е сурогатна майка. Виж и в тази тема какво точно се пита:

Цитат
Но след като не съм призована присъствието ми на делото не е задължително, нали?
В очакване ....
Re: Въпроси свързани със съдебните дела по ос
« Отговор #25 -: Октомври 14, 2011, 12:01:17 pm »
В тази тема видях два последователни поста на жената, на чийто въпрос се опитах да отговоря, в който не тава дума за сурогатно майчинство. Не зная от къде имаш останалата информация. Но все едно - който не е призован в съда, не е длъжен да се явява. Отделен е въпроса, кога призоваването на някого е задължително, и кога съдът може да го призове и изслуша по собствена преценка. Но няма да пиша повече, поради липса на информация по конкретния случай!
« Последна редакция: Октомври 14, 2011, 12:04:22 pm от hope-love »
*
« Отговор #26 -: Октомври 14, 2011, 12:05:16 pm »
пак цитирам

и пак повтарям  - виж останалите постове на потребителката

Не съм привърженик на нарушаването на закона, не от морални съображения, а от това, че рисковете са ужасно много за всички участници. И няма да спра да го повтарям.

спирам по темата
В очакване ....
« Отговор #27 -: Октомври 14, 2011, 16:32:34 pm »
hope-love благодаря ти за изчерпателния отговор!
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #28 -: Октомври 15, 2011, 15:25:41 pm »
Дивачката, аз не съм юрист, но от чисто практически съображения ми се струва, че в твоята ситуация е по-добре да присъстваш на делото. Както мама все обича да казва: "Сигурното си е сигурно"... :)
Предполагам, че сте си уредили юридически въпроса, но е ясно, че вашият случай не е "редовно/обичайно осиновяване", така че според мене е разумно, за тези сериозни неща да не разчиташ на форумни мнения, а да се обръщаш директно към специалисти...

Всъщност делото за какво ще е: (1) припознаване, (2) отказване от родителски права и (3) осиновяване - три в едно?...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."