0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помогнете! Много съм объркана...
« -: Януари 19, 2011, 12:21:58 pm »
Мили момичета, с риск да се наложи да понеса много критики, ще ви разкажа моята глупава история. Изживявам може би най-кошмарните дни в живота ми и се обръщам към вас с молба за помощ, съвет или просто коментар.
С моя приятел правим опити за бебе вече няколко месеца. Последният ми цикъл бе на 02.12.2010 г. На 12.12 обаче, имах необезопасен контакт с друг мъж. Толкова съжалявам, не мога да ви опиша. Той не свърши в мен, не че това има някакво значение за вината, която изпитвам, но може би е важно за нещата по-нататък.
Този месец се оказа, че съм бременна. На 11 януари видеозона показа 4 седм. и два дена. Не знам колко точно показва - знам, че се вадят две седмици, за да се разбере приблизителната дата на зачеване. Само че последния контакт с приятеля ми беше на 18/19 декември.
Повярвайте ми, изчетох хиляди статии в български и международни сайтове, но сигурно никога няма да бъда сигурна кой е бащата. Това, че сперматозоидите живеят до 7 (даже 11) дни, не знам дали е вярно, но ако е така - загубена съм.
Моля ви пишете ми, каквото и да е. Знаете ли с каква точност показват видеозоните в ранните месеци на бременността?
*
Re: Помогнете! Много съм объркана...
« Отговор #1 -: Януари 19, 2011, 13:03:10 pm »
Опасявам се, че точността на видеозона изобщо няма да ти е от полза, този тип пресмятания зависят от много други неща, дори преживяемостта на сперматозоидите не е, първо, 7 дена, и е различна при всеки мъж. Имаш доста по-голяма проблем от това чие е детето, струва ми се - например дали изобщо сте готови за такова. с който и да е от двамата ти партньори. Може би трябва да си помислиш първо върху това, преди теста за бащинство... Успех
*
« Отговор #2 -: Януари 19, 2011, 13:59:45 pm »
Докато не родиш и не направите ДНК-тест, няма как да си сигурна 100% кой е таткото.
Иначе можеш да смяташ вероятности, но те все пак си остават "на теория" и толкова.
Ехографският апарат смята възрастта на ембриона по въведени параметри - дата на последен МЦ, залага се на предполагаема дата на овулацията /каквато би трябвало да бъде на теория, ама дали наистина е била тогава.../. "Изчислява" ГС, според размерите на ембриончето, но пак не е сигурен метод, защото всяко бебе си е "само за себе си", развива се според заложените му гени и с различно темпо, при това развитието не е "плавно и равномерно". Та всичко това са "средни стойности", на които не може да се разчита за определяне на бащинство, особено пък в твоя случай когато сексуалните контакти с двама различни партньори са били в толкова малък интервал - само кристално кълбо може да каже. Ама те са в приказките тези "уреди".
Ехото може да изчисли термин +- седмица и нагоре, което както се сещаш, в твоята ситуация никаква работа не върши, че да разбереш от кого си бременна.

Както те е посъветвала и Надин - помисли си добре дали самата ти си готова да бъдеш майка, дали детето ти е наистина желано от теб /независимо кой е бащата/, дали искаш това бебе, дори и при вариант да бъдеш "самотна майка"... Поне аз на твое място - на това бих наблегнала в момента, но аз не съм ти.

П.П. И не бих те съветвала да използваш думите "кошмар" и "бременност" в едно изречение, точно в този форум, колкото и да разбирам притесненията ти в тази ситуация в която си изпаднала. Тук "кошмарите" са от друго естество просто.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #3 -: Януари 19, 2011, 14:07:54 pm »
Мислете бе млади хора като правите нещо! osi_8 Това не е само моментно удоволствие а и отговорност както пред самите вас, така и пред партньора с когото сте! osi_6
Няма какво да ти кажа повече, защото момичетата преди мен са ти написали много изчерпателно какво ти е положението. Остава ти само да помислиш и да вземеш изключително трудно решение. :married:

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #4 -: Януари 19, 2011, 14:13:12 pm »
Съгласна съм с момичетата и с написаното от тях. Само да вметна, че тест ДНК се прави и по време на бременност, но дали и у нас не знам и се надявам да не ми се налага да научавам. Ето малко инфо тук:

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://online-dna-test-info.blogspot.com/2007/12/dna-test-while-pregnant.html
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #5 -: Януари 19, 2011, 14:52:55 pm »
Lehandra, на 2.12.2010 ти започна последния цикъл, нали? 12 декемрви ти е било 9 ден от цикъла, доста е раничко за овулация. Докато 18-19 е много по-възможно да е станало. 18-19 ти е било 15-16 ден, което си е класическо време за ову. Щом другия младеж не е свършил вътре пък хептен.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #6 -: Януари 19, 2011, 15:01:57 pm »
Това, че сперматозоидите живеят до 7 (даже 11) дни, не знам дали е вярно, но ако е така - загубена съм.

Научната литература споменава предимно до 72 часа преживяемост, като много 4-5 дни при оптимални условия. 7-11 дни преживяемост ми звучи недостоверно.

Съгласна съм и със Зай за приблизителната овулация и липсата на еякулация - трудно, много трудно. Един сперматозоид опложда яйцеклетката, но преди това огромен брой я подготвят и правят проникването му възможно.

Но това си остават съображения и догадки; ти съзнаваш, че категоричен и лесен отговор няма.
« Отговор #7 -: Януари 19, 2011, 15:08:28 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите! Осъзнавам, че има много жени, които заслужават много повече от мен да носят в себе си нов живот. Извинявам се на всички вас!
Zai, благодаря ти за успокоението! Аз също мисля, че е много по-вероятно да е станало на 18/19. Моят цикъл по принцип е адски нередовен, но по правило по-дълъг - минимум 30 дни.
Докторите уверяват, че в ранна бременност видеозоните са доста точни, тъй като в първите седмици плодът се развива сравнително по един и същ начин при различните жени.
Още не съм взела своето решение. Изключително трудно ми е.. Само аз си знам.
Но отново благодаря на всички ви за отговорите!
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #8 -: Януари 19, 2011, 16:57:32 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите! Осъзнавам, че има много жени, които заслужават много повече от мен да носят в себе си нов живот. Извинявам се на всички вас!

Не е лесно да признаеш подобно нещо.

Според мен нямаш какво толкова да го мислиш, абсурд е щом не е свършил вътре на 9 ден да си забременяла. Сперматозоидите не могат да летят. При дълъг цикъл овуто обикновено е късно, така че дишай спокойно.

Плюс това, 4 седмици и 2 дни броено назад от 11.01 прави точно 19.12...

Моля ти се, дръж си детенцето и повече недей да се вкарваш повече в такива ситуации. Това е чудо, за което всички тук се борим с години, недей си помисля даже да го махаш. Не е моя работа да давам такива съвети, но просто нещо отвътре ме натиска да го кажа.

Желая ти лека и щастлива бременност и умната! :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #9 -: Януари 19, 2011, 18:36:33 pm »
ами нали си правихте бебе с твой приятел? :wink:
дръж си бебето и се успокой :)
лека бременност и умната! :lol:
*
« Отговор #10 -: Януари 19, 2011, 20:15:44 pm »
Търсейки някаква логика в хронологията на събитията, и аз съм на мнение, че бременността е настъпила по-скоро на 18.12 отколкото преди това. По принцип щом е бил прекъснат половият акт е малка вероятността да се е случило тогава. По-скоро ако е имало повторение веднага след това. Мисля си - ако имаш изявена овулация, дали не би могла да се сетиш в кой от двата периода си имала симптоми? Аз например с възрастта се научих да си разпознавам овулацията. При всички случаи бебето ти е подарък и моят съвет - макар и непоискан  :D е да си го родиш. Желая ти спокойствие и хубави емоции! Успех!
« Отговор #11 -: Януари 19, 2011, 20:32:20 pm »
 Съгласна съм с мнението на Zai!  Най - вероятно е станало на 18/19, особено щом цикъла ти е дълъг 30 и повече дни.  Вие с мъжа ти тогава не сте се пазили , нали?
 А и всичко се връзва с  с данните от видеозона като върнеш назад 4 г.с. и 2 дена.
 При тази дължина на МЦ не може да ти е толкова ранна овулацията , а и е почти само теоретична такава дълга преживяемост на сперматозоидите от 7 и повече дни.
 Успокой се!
*
« Отговор #12 -: Януари 19, 2011, 21:06:07 pm »
Ще го повторя и аз, но след прости изчисления, най-вероятно зачеването е било на 18/19-ти.
Тази бременност е Божи дар, за който, сигурна съм, благородно ти завиждат много жени. Успокой се и се наслаждавай на щастието си. :) А ако толкова те мъчи въпросът за бащинството, винаги може да се направи ДНК тест след раждането, който е единственото 100% сигурно доказателство.
Желая ти много щастие и само хубави емоции!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #13 -: Януари 19, 2011, 21:58:31 pm »
Не ви ли се струва, че темата се изчерпа, момичета? Не мисля, че има какво повече да се каже. Позволявам си да помоля модераторите да я заключат. И без това е малко неуместна предвид предназначението на форума...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #14 -: Януари 19, 2011, 22:53:48 pm »
Не ви ли се струва, че темата се изчерпа, момичета? Не мисля, че има какво повече да се каже. Позволявам си да помоля модераторите да я заключат. И без това е малко неуместна предвид предназначението на форума...

Точно.
« Отговор #15 -: Януари 20, 2011, 09:41:43 am »
Мили момичета,
Не знам как бих могла да ви благодаря за окуражаването и добрите думи.
Мила Зай, вчера ти ми даде сила да си поема дъх, да подишам спокойно и даже леко да се усмихна за първи път от доста време насам.
Днес отново бях на лекар и той беше категоричен, че няма как нещо да се е случило преди 16.12. А видеозонът показа възраст на плода 6 седм. и 5 дни - от тук се вадят две седмици и се получават точно датите 18/19.12.
Толкова съм щастлива!
От тук нататък ще си пазя нервите, достатъчно се наказах. Ако искат модераторите да изключат темата, а аз обещавам, че на трезва глава ще се опитвам да помагам на други жени в моето положение. Вече чувствам известна компетентност :) .
Както моят доктор днес каза: Такива неща се случват, защото сме живи хора.
Пожелавам на всички ви успех, да ви се случи съвсем скоро това, което най-много искате, да сте щастливи и в мир със себе си.
Мила Зай, не знам защо, но нещо ме кара да искам да останем във връзка.. Отново ти благодаря с цялото си сърце!!!