Аз малко със закъснение видях въпроса и темата.
Миналата година през лятото бяхме на почивка - санаториум по НОИ във Вършец. Останах очарована от градчето, природата и околностите. И понеже в този далечен ми край кой знае дали друг път ще отидем - обикаляхме доста. Като се започне от предварително набелязаните обекти пещерите Леденика и Магура, Белоградчишките скали и Клисурския манастир. Първо да кажа, че тук има прекалено много места, които трябва да се видят на всяка цена. Задължително човек в живота си трябва да посети Клисурския манастир - четвъртия по големина в България, но по красота е значително по-напред. Останахме захласнати пред тази чистота, дух и красота. В самия Вършец - алеята на стогодишните чинари и градския парк - който е величествен и е втория по големина в България след Борисовата градина. На връщане задължително трябва да се видят колкото се може повече от манастирите в тази околност, а те тук са най-много - Черепишки манастир(с богата история), Чипровски, Лопушански, Седемте престола(около Своге) и още редица други.
Обаче и аз, като повечето момичета, писали в темата съм влюбена в Родопския край. И макар нееднократно да съм посетила Доспат, Триград, Триградското ждрело, Дяволското гърло и най-вече Ягодинската пещера - с удоволствие се връщам там отново. Ако не сте посетили тази част на страната - моят съвет е да го направите. Ще останете очаровани, през който и сезон да го направите. Ние обикновено ходим през лятото, за да посетим пещерите, да се включим в незабравимия за нас празник на град Доспат, да се насладим на природата на красивите язовири в този край.
Приятна екскурзия!