0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Благодаря на "Зачатие" за това писмо!

*
Много добре формулирано писмо, искренно се надявам да има отклик от страна на д-р Велев.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Благодаря за адекватната реакция!
Чувсрвам се лично обидена и ще изпратя и аз писмо на  Велев и БНТ.
*
Подкрепям изцяло становището на "Зачатие"!
Само бих добавила, че извинението на др. Велев трябва да бъде поднесено по същия начин, по който беше изразено и неговото абсолютно непрофесионално мнение - публично!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Браво на Зачатие за писмото! Много добре и точно формулирано!

Гледах предаването (търсих тема за него, но не намерих) и мисля, че и водещата дължи извинение. След репортажа за Велев водещата си размени няколко реплики с Радина Велчева и една от тях много ме възмути. Цитирам репликите:
Радина "След всичко, което чух в репортажа, аз не искам да се чувствам виновна за това, че в момента съм на 38 години и още нямам дете и може би тепърва ще родя"
Водеща" Не е била това целта"
Радина"Аз знам, естествено"
Водеща "Искаме да ви подсетим, че не трябва да се бавите"

Много, много нетактично и обидно изказване!В контекста на темата, водещата как можа да изтреля такава глупост неземна?
Дано после се е извинила лично.
За справка 36-37 мин.
[/url][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
водещата нямаше предвид да подсеща Радина, а жените по принцип. просто се опита много набързо да вмъкне забележката си и затова прозвуча така, но мисля стана ясно, че репликата не е към Радина персонално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

водещата нямаше предвид да подсеща Радина, а жените по принцип. просто се опита много набързо да вмъкне забележката си и затова прозвуча така, но мисля стана ясно, че репликата не е към Радина персонално.

Аха, така може, просто прозвуча много грубо.
[/url][/url]
А пък този доктор как ме издразни и възмути :x То бива да си непросветен, ама да си лекар и да изръсиш подобна простотия :x Едни хора работят неуморно с години, за да могат други за минута да се изходят на постигнатото :x
Поздравления за реакцията, момичета! И дано извинението бъде чуто от повече хора!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Подкрепям с 2 ръце писмото. Не съм имала проблем със забременяване /а с износване/, но се чувствам лично засегната като жена и като човек от нелепи, некомпетентни и дезинформиращи публични изказвания... от специалист.
*
Заставам зад писмото на Зачатие.

Мнението на д-р Велев, изразено в предаването, е невярно, необосновано и грозно.
Поне при половина от стерилните двойки в България и по света проблемът е мъжки фактор.

Медийните прояви на компетентни и етични лекари в България сякаш постоянно се редуват с тези на цинични, безпардонни и неграмотни представители на професията. Това е недопустимо и срамно за лекарското съсловие.

Ако българските лекари желаят да заслужат уважението на българските пациенти, нужно е да предприемат по-драстични мерки чрез професионалните си организации и да се саморегулират ефективно. Тогава може би и българският данъкоплатец ще преглътне по-високото заплащане в здравеопазването.

Изразявам това мнение като пациент, понесъл своята порция обидно отношение в общуването си с български лекари, и изпитал коренно различното общуване с американски лекари.
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 19:44:58 pm от цигу »
Благодаря на Зачатие за бързата реакция!
Д-р Велев е лекарят, който направи секциото ми. Останах очарована от професионализма му и доброто отношение. Точно толкова беше и разочарованието ми, когато чух изказването му. Почувствах се много, много обидена. Едва ли не всички ние, които с години висим пред кабинетите по стерилитет сме някакви развратници, сетили се за деца след многобройните си захождания... Надявам се да се извини публично.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Оф, писах, писах и не успях да публикувам...  :(
С две думи - бясна съм! Чувствам се обидена от този лекар! Стерилитетът ни не се дължи на болести, аборти, безразборен полов живот... просто мъжки фактор... :( Въпреки това се борим двамата. Настоявам за публично извинение! Ето такива неподготвени или пък нарочно подготвени люде, потъпкват усилията на много благородни хора. Благодаря на "Зачатие" за бързата, точна и компетентна реакция!

*
Твърдо "ДА" за писмото на Зачатие.
Благодарности за поредната бърза и компетентна реакция от ваша страна.
Възмутена съм от лекари, които все още си позволяват да се появяват в медиите и да правят недостоверни коментари, без да се замислят за щетите, които нанасят на двойките с репродуктивни проблеми, независимо от причините.
Лошото е, че Зачатие се бори непрекъснато и с цената на много нерви да преодолее предрасъдъците на хората, а такива "добронамерени лекари" сриват всичко за секунди.
Иска ми се всички доктори, когато отиват да дават интервюта или да коментират някоя тема, да бъдат по-подготвени, да ни доказват, ако ние грешим някъде, да боравят с факти от всички гледни точки, а не да хвърлят някакви си неверни приказки, които обаче се приемат за достоверни от много хора.
Възмутена съм наистина, но аз сама за себи си знам кой е моя правилен път, и такива "доктори" не могат да ме спрат да го извървя до край.
И на всички вас пожелавам да следвате вашите си начертани пътечки, колкото и да са трънливи.

Благодаря на "Зачатие" за бързата и компетентна реакция!

Подкрепям написаното на 100 %.
Re: Отворено писмо от сдружение Зачатие до д-р
« Отговор #15 -: Януари 19, 2011, 09:12:18 am »
Момичета, прочетох писмото, подкрепям напълно! Изгледах и предаването много внимателно. Моето мнение е, без да се опитвам да оневинявам д-р Велев, че е бил подведен да отговаря по този начин от "журналистката". Нейните тенденциозни въпроси и потокът реплики зад камера, които остават скрити за нас, зрителите, са довели до опорочаването на разговора и изопачаването на истината. Аз се почувствах персонално засегната от репликата за 36-годишните, изведнъж сетили се за деца, защото градили кариера досега и един вид това било само оправданието, а пък истинската причина била, че видите ли, ние не можем да имаме деца, защото сме водили безразборен полов живот. Това е отвратително твърдение и изобщо не отговаря на истината, най-малкото защото образованите жени имат по-висока сексуална култура. И коя е водещата, та да ме подсеща да раждам на 23? Леля ми Пенка от село? Защото майка ми като образована жена никога не го е правила. Имам чувството, че равносметката от това предаване е изразяване на обществената нагласа (по-точно на мъжката част от обществото), че жената е стока и нейният срок на годност е 23 години. След това стоката се разваля и е негодна за употреба (възпроизводство) - репортажът от Шейново.
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 02:01:45 am от jam »
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Отворено писмо от сдружение Зачатие до д-р
« Отговор #16 -: Януари 19, 2011, 10:18:56 am »
И коя е водещата, та да ме подсеща да раждам на 23? Леля ми Пенка от село? Защото майка ми като образована жена никога не го е правила. Имам чувството, че равносметката от това предаване е изразяване на обществената нагласа (по-точно на мъжката част от обществото), че жената е стока и нейният срок на годност е 23 години. След това стоката се разваля и е негодна за употреба (възпроизводство) - репортажът от Шейново.

За съжаление и аз точно така се чувствам. Водещата ми направи лошо впечатление с менторския си тон. И тя надали е родила на 23 години, защото на 23 си още в университета.

Докторите, които ги дават тези съвети (не конкретно тези в студиото), също надали са имали деца на 23, защото при най-добро стечение на обстоятелстава, в БГ бидейки лекар си завършваш специализацията на 30 годишна възраст.

Голяма част от предаването ми се стори като едно виртуално размахване на пръст към младите момичета с послание "Раждайте, докато сте млади, че да не станете като тях (жените, които раждат късно и се борят със стерилитет)".

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Подкрепям напълно позицията на Зачатие, подписвам се под писмото, както и настоявам д-р Велев публично да се извини на жените с репродуктивни проблеми в България!
Факт е, че половината от репродуктивните проблемите се дължат на мъжки фактор!
Но това е само едната страна на медала.
Безспорен факт, също така е и че причините за женския стерилитет са разнообразни и свеждайки ги само до промискуитет или до "закъсняло майчинство поради кариеризъм" е изключително непрофесионално, подвеждащо, цинично и арогантно твърдение. И най-важното е дълбоко погрешно.
Дори и да се ограничим само до тубарния фактор, който предполагам, че въпросния доктор визира, можем да видим много причини, които нямат абсолютно нищо общо с промускуитета, като:
-чисто физиологични причини;
-ендометриоза;
-сраствания вследствие коремни операции;
-възпаления и инфекции, които могат да възникнат дори и от един единствен партньор или от простуда.
Колкото до второто твърдение относно закъснялото майчинство и кариеризма не мога да разбера как въобще хрумна на водещата, при положение, че вече 20 години младите хора в БГ се борят главно за оцеляване, за какъв кариеризъм става въпрос? Предполагам, че водещата може да направи разлика между отговорно майчинство и кариеризъм?
След всичко изложено мога само да обобща: недопустимо, арогантно, обидно и пошло!

*
Момичета, извинете ме че ще върна вниманието ви към тази стара тема, но може ли някой да ми каже в крайна сметка доктор Велев извини ли се? Сигурно се питате вече, защо се интересувам от нещо минало и заминало... проблема е, че въпросният доктор Велев визира мен в изказването си за 36 годишната, бременна с близнаци и секциото, което й предстои. Тогава през януари месец ми беше последния стадий от бременността и в суматохата съм пропуснала да прочета това във форума и да взема отношение по въпроса, защото както ви казах, се чувствам много лично засегната.
Това, което чух от интервюто на доктора е пълна лъжа, аз нямам тубарен стерилитет, нямам инфекции и съм със сегашния ми съпруг от 12 години, от които 6 пробвахме за дете (последните 2 години, чрез помощта на клиника за стерилитет). Причината за това да нямаме дете е, че аз имах проблеми да доизнося плода, имах и скорошен аборт преди бремеността ми с близнаците. Опитите, за които Велев говори са 3, а не 4 и то 2 реални със стимулация и един ЗЕТ. Към инвитро процедура ме насочи Д-р Стаменов, за да не губим време, тъй като реално нищо не излезе като причина за нашия стерилитет. На по-късен етап се оказа, че имам завишени НК клетки, които регулирах с вливания.... Както и да е, съвсем случайно попаднах на този материал, добре че не съм го видяла преди да родя, че незнам как щях да реагирам тогава. Във всеки случай Д-р Велев доста си измисля и си доукрасява нещата, за да останат зрителите с впечатлението, че видите ли ето той, великия специалист, добре че тая жена го е избрала за операцията.
Много тъжно и няма да скрия, много ме заболя, като го прочетох и изгледах репортажа. Направо ми се иска някой ден Господ да го накаже за тези му грозни думи и обиди...
Най-накрая искам да ви уверя, че великия Велев нищо не разбира от стерилитет, смея да кажа, че някои от вас тук са доста по-добре запознати и информирани. Той си е специалист по проследяване на бременности, в изражданията и то по-специално операциите. Така, че изявлението му е чиста измислица...