Привет мили момичета от писателя на дъъъълги постинги, който прави дъъъъълги отсъствия от тукашния форум...
Та реших да се изкажа днес по някои теми:
Пакостите на децата.....Така че според мен детето нищо не прави, ако ние не му създадем условия за бели. ..
Абсолютно вярно! Това е един от основните постулати, според мен. Аз го приемам и в по-общ план - отнесен към възпитанието на децата. Смятам, че много неща може да си спести човек, ако се опита да предвиди някои прости и логични последствия (Малко ми е трудно да убедя другите хора в семейството, отговорни за възпитанието на децата ни, но това е друга тема).
Бейбифона - подариха ми го при раждането на първото дете. Апартаментът ни е малък, не се отделях от детето и тогава го смятах за излишен. Дори и не бях го отворила. Но сегаааа... Откакто се роди дъщеря ми, го смятам за супер ценна вещ. Колкото до екстрите - моят няма никакви такива и смятам, че температурното измерване и дисплеят са ми напълно излишни.
Реакции след ваксини - локалните (на мястото на убождането) реакции от рода на зачервяване и подуване са най-често срещаните и обикновено не са причина за притеснения. В тази връзка бих искала да ви посъветвам да спазвате задължително съветите на д-р Birdie. Мед.сестрата на моя педиатър беше толкова учудена, като й казах, че трябва да темперира ваксината, че просто не можеше да се сети как да го направи. Слагала съм всички задължителни ваксини на децата си - това прави общо към 20-тина пъти - винаги е правено темпериране и нито веднъж не сме имали подуване или зачервяване дори. Не казвам, че темперирането е основната причина за това, но съм убедена, че има значение.
Кърмене и лекарства..... Понеже кърмя малкия,какво мога да взимам като имам ТТ,болки в гърлото
Ксилометазолинът се екскретира в кърмата и мисля, че бебето ти е още малко, за да слагаш такива капки. Пробвай със Стеримар, Коризалия и/или инхалации, според предпочитанията ти.
Можеш да вземаш парацетамол, но чист, не Фервекс, Колдрекс или подобни.
Можеш да проверяваш за определени лекарства на този сайт -
съвместимостта на лекарства с кърменето. Търсенето е в "Buscar por la palabra" - пишеш името на активната съставка.
Спокойна нова седмица и здрави дечица!