0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

От кога правите опити за второ бебе
« -: Януари 16, 2011, 15:00:55 pm »
Здравейте,аз съм нова тук но ще се радвам да споделите вашите истории.
Ето и моята история на кратко-от 1 година вече се опитваме с мъжа ми да си направим второ бебче но не се получава,все още не съм се отчаяла защото и дъщеричката ни не стана бързо близо 8 месеца я правехме,но все пак доста време се бави вече.Цикълът ме е доста нередовен и за това не мога да си следя овулацията и така.Ще се радвам да споделите и вашите истории :wink:.
*
Re: От кога правите опити за второ бебе
« Отговор #1 -: Януари 17, 2011, 01:08:01 am »
8 месеца не са дълго време. Не се говори за проблем при двойката, ако настъпи забременяване до една година при редовни опити.
За нередовния цикъл може би трябва да се обърнеш към специалист. Предприела ли си нещо по въпроса?

*
« Отговор #2 -: Януари 17, 2011, 17:03:34 pm »
Вече близо 6-7 години правим опити за второ дете.За сега без успех.Всички изследвания са о.к.,но бебе няма.Миналата седмица смених и доктора и клиниката-надявам се там да ми помогнат.
« Отговор #3 -: Януари 18, 2011, 14:49:36 pm »
Близо 5г правим опити. Преди години забременявах от раз, проблема беше в задържането, а сега и двете. Наистина съжалявам, че изгубих около 1,5г да ме убеждават как нямало проблем

« Отговор #4 -: Януари 25, 2011, 14:07:27 pm »
Синът ми стана на третия месец опити. След това имам 5 години опити за второ дете.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

« Отговор #5 -: Януари 28, 2011, 13:16:11 pm »
Ние правим опити от април месец миналата година. Предвид на това, че синът ни го чакахме близо 5 години и е ин-витро, не тая големи надежди и вероятно ще се наложи да правим пак ин-витро. :(
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2011, 21:38:57 pm »
Здравейте в сравнение с по горните мами нашите 7 месеца опити ми изглеждат доста незначителни.На всички ви пожелавам от сърце   ylinfant
*
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2011, 22:14:22 pm »
  Би трябвало да се отчитат годините на жената. Ако те са над 30г е препоръчително след 6 месеца неуспешни опити при нормален полов живот , да се обърнете към специалист...

« Отговор #8 -: Февруари 07, 2011, 22:34:18 pm »
И ние доста време - вече 4 години...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*

ivkaa80

• *
  • 21
  • ИСКАМ ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2011, 11:13:50 am »
Аз и моя съпруг опитваме вече 3,5г  ,но без резултат.Докторите казват ,че няма проблем ,но бебе не идва а каката е вече на 10г ,дано  да стане скоро.
*
« Отговор #10 -: Февруари 18, 2011, 17:02:03 pm »
 Дали когато двойката има вече едно детенце, леко не се успива и понеже и харесва да и казват ,че няма проблем отнема толкова време в неуспешни опити. Според мен си важи с пълна сила правилото за 1,2 година при жени до 30 години и 6 месеца при тези над 30.Ааа,да и да не забравяме мъжката половина.Там нещата също не са константа...

Ето,аз имам два аборта по желание на младини , на 18 и 23 , та си ги броя безпроблемно забременяване, а после, когато намерих половинката си не можеше да стане така желаното бебче почти 5 години и то с помощ от доктори и без категоричен проблем...
 Така,че според мен си е редно да се търси помощ от специалист по стерилитет...
 Успех!
*
« Отговор #11 -: Февруари 18, 2011, 17:07:29 pm »
Аз и моя съпруг опитваме вече 3,5г  ,но без резултат.Докторите казват ,че няма проблем ,но бебе не идва а каката е вече на 10г ,дано  да стане скоро.

След направени какви изследвания? 3,5 г. си е дълъг период.
*
« Отговор #12 -: Февруари 18, 2011, 17:47:35 pm »
Когато правиш опити за второ дете,почти винаги докторите казват-Не би трябвало да има проблеми,щом имате едно дете,явно просто не улучвате момента.Пък и някак не взимат насериозно нещата когато имаш едно дете,не си го слагат много проблема ти,-долу горе нали имат едно.....
*
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2011, 18:33:45 pm »
Когато правиш опити за второ дете,почти винаги докторите казват-Не би трябвало да има проблеми,щом имате едно дете,явно просто не улучвате момента.Пък и някак не взимат насериозно нещата когато имаш едно дете,не си го слагат много проблема ти,-долу горе нали имат едно.....
Да не улучват, колко да не улучват - една година. Ами после?
Тези думи и аз съм ги чувала, понеже съм в тази група. Но моите проблеми, например, са следствие от инфекция непосредствено след раждането (от "прекрасни" медицински грижи). Това е в моят случай. А причините могат да са доста и трябва да се посети репродуктивен специалист, който да ги диагностицира.
*
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2011, 19:44:29 pm »
Да Елфи,права си,и аз не проумявам как вече толкова години не улучваме момента.При мен за сега причините не са диагностицирани,да се надяваме,че лекаря при който ходя отскоро ще успее да разбере къде е проблема.Единственото за което се предполага в момента е ,че липсва овулация,но все още не е доказано.
*
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2011, 19:46:55 pm »
Успех, Пими! Дано скоро Ива стане кака  :)
*
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2011, 20:36:23 pm »
Успех, Пими! Дано скоро Ива стане кака  :)
Мерси,Елфи!Дано!
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2011, 11:07:57 am »
Първото дете стана от раз, чак не вярвах.
След като решихме, че искаме второ дете-5 години по-късно, посетих гинеколог за профилактичен преглед. В микробиологията излязоха някакви неща и ги лекувахме половин година. Есента на 2009 започнаха опитите. Пет месеца по-късно бебе нямаше, реших, че не мога да чакам повече на стари лаври, четох тук там и направихме спремограма в клиника по стерилитет. Лоша работа там. Кога какво е станало-не беше ясно. Почнаха се добавки, витамини, казаха-за ин витро сте. Рев, рев)))
После мъжът ми замина за чужбина по работа и опитите спряха за 8 месеца. Междувременно аз направих всички нужно за момента-нямаше проблем.
От ноември 2010 опитваме отново, подадохме и молба до фонда. В момента ни е 4 месец без успех. Кумулативно правим опити от 10-ина месеца, защото не съм сигурна кога точно започнахме.
Като възраст-аз съм на 31, той на 41.Синът ни ще стане след два месеца на 7.
« Отговор #18 -: Август 07, 2011, 09:06:00 am »
да споделя и аз,Имаме дете на 4год,един миссед преди 18месеца заради свински грип,вече почти година няма резултат от "труда"ни :(Още преди да започнем с опитите посетихме лекар пуснаха ми хормони,цитонамазка и т.н уж всичко било ок,но вече сме в клиника по стерилитет КИРМ Плевен и там ми каза д-ра че нямам овулация с доминантни ф-ли(това каза след поредица от прегледи пак хормони и т.н)Ако имало ову тя най вероятно е некачествена.Изписа ми дуфастон зада ми дойде навреме моя цикъл е дълъг и нередовен от 25ден 5дена по2,а после
Клостилкбегит,естрофем ,меногон,сиофор,инофолик
 :? Надявам се да успеем
Хубав и успешен ден!!!

« Отговор #19 -: Септември 09, 2011, 16:32:40 pm »
здравейте!и ние опитваме от около година но не сме много редовни поради чести отсъствия на мъжа ми...та да ни се събират 34- по-добри месеца...Имаме голямо дете на почти 10 години но второто бебе така и не става.. :(!