0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спад на ЧХГ при биохимична бременност
« -: Януари 15, 2011, 08:23:57 am »
Здравейте!

Имах биохимична бременност след инсеминация миналия месец. Ето как се движеше ЧХГ-то ми (5 теста, пускани през 48 ч.):

17 дсо (ден след овулация) - 36.6 IU (доста ниско за съответния ден)
19 дсо - 147.7 IU (х4 от предния резултат)
21 дсо - 385.4 (х2.6 от предния резултат)
23 дсо - 227.5 (спад с 1.7 пъти)
25 дсо - 189.5  :roll:

Първият кръвен е пуснат едва на 17 дсо, тъй като в края на 13 ден от ЛФ ми дойде и на 14 и 15 дсо имах нормално, дори обилно кръвотечение, с обичайните болки.

Моля запознатите да споделят дали има някаква закономерност при спадането на ЧХГ, така, както има закономерност, че при нормално развиваща се бременност стойността се удвоява на 48-72 часа. Спрях лекарствата (Утрогестан, Но-шпа и Естрофем) още на 23 дсо. От 21 дсо (изминалия понеделник) имам слабо, но постоянно ръждиво/кафяво течение, едва днес се появява алена кръв, но съвсем оскъдно  :roll:

Притеснява ме, че за 48 ч. последната ми стойност е твърде близка до предпоследната, а ми се иска разпадът да е по-бърз. Най-голямото ми опасение е да не се наложи абразио. Срещата ми с доктора е в понеделник.

Благодаря предварително!  :flower:
*
Re: Спад на ЧХГ при биохимична бременност
« Отговор #1 -: Януари 15, 2011, 08:33:33 am »
Кафе с мляко, при една от моите биохимични бременностти, ЧХГ-то спадаше и скачаше, никаква закономерност нямаше, ама никаква.. Ако днес е 21, след няколко дена  беше 29, или нещо такова.. Измъчих се цял месец! И ми цапа през по-голямата част от цикъла. Ако ми погледнеш в графиките, беше Юни 2009. (графиките ми са под ника galiondi30 а цикъла е от 18-07-2009)
Желая ти скорошно възстановяване! И успешна следваща бременност!  :goodluck:
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 08:40:45 am от Гальонди »

Re: Спад на ЧХГ при биохимична бременност
« Отговор #2 -: Януари 24, 2011, 14:13:18 pm »
Гальонди, благодаря ти за отговора!
Успех и на теб!  yahoo_17

А аз да се отчета, в случай, че темата послужи информативно на някого в бъдеще...

При резултат от последния кръвен 189.5, днес, 10 дни по-късно, ЧХГ е 11. Очевидно при мен спада точно така, както трябва да расте - двойно на 48 часа. Две седмици кървене, днес започва трета, но имам съвсем малко. Утре съм на преглед.