0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #240 -: Януари 17, 2011, 12:29:15 pm »
Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Точно така. И за огромна моя радост, както и ваша предполагам, благодарение на този портал - за много жени точно този подфорум на "Зачатие" - от химера се е превърнал и продължава да се превръща в реалност. От него, по-голямо доказателство за ефективността на самото сдружение и сайта - здраве му кажи.

Нали все пак, крайната цел на цялата борба за преодоляване на стерилитета, е постигането на бременност и раждането на дете/деца? Или аз нещо не съм разбрала?  :?
Необяснимо ми е хроничното раздразнение на много хора тук, спрямо бременните по всякакви поводи обаче... Не пишели където трябва, пишели само глупости, говорели се несъществени и неполезни неща...
Кой и как определя коя е "малкото полезна информация", която се давала в тази тема конкретно, или в съседните й? За мен дадена информация е полезна, за друг не е, за трети информациите полезни за първите двама - не представляват интерес и му е нужен отговор на трети въпрос примерно. За това се получава много писане, по множество различни въпроси, имащи някакво отношение към бременността като цяло, а всеки си чете това, което на него лично му върши работа, или го интересува. Нищо сложно.

Аз като не съм забременяла, чрез ин витро и нито са ми известни медикаментите, които се назначават при бременност в този случай, нито ме интересуват дозите им, единиците, времето в което се приемат, нужните изследвания за следене на едно, или друго при дадени жени, които имат дадени проблеми...та да взема да пищя сега, че такива обсъждания, мен лично ме отегчавали ли? Понеже не ме засягат пряко и видите ли на мен точно не ми се четяло това, ами нещо друго, което си се отнася за "моя си задник" само. Ми то по тази логика, всеки обсъждан тук въпрос е отегчителен за една голяма част от потребителките, понеже точно тях не ги касае това, ами нещо друго.

Било се повтаряло едно и също, ама едни теми били дъвкани по 100 пъти... Ами така е, ще се дъвчат и по 1000, все пак има много общи неща при протичането на една бременност и на всеки етап, някоя се сблъсква с вече коментиран преди въпрос и пита, когато на нея лично й се случи дадено нещо - било БХС, било ФМ, било настинка, зацапване и пр.

Иронията в случая е, че недоволните от "дъвкането на едно и също", когато се сблъскат лично с даден проблем /пък бил той обсъждан 1000 пъти вече, та дори и на предната страница на темата/ - са "първа писта" да попитат точно това, което вече е писано, писано... И когато им се отговори и се обърне подобаващо внимание на техния въпрос - не им пречи, не им е досадно, не го имат за писане на глупости.
Когато някой друг обаче, постъпи по същия начин, като тях - вече става "друго положението", тогава е "дразнещо и досадно". ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #241 -: Януари 17, 2011, 12:43:16 pm »
Ще ви помоля, да туширате страстите си момичета и ако имате да изяснявате нещо да го правите на лични. Няма нужда да ставаме свидетели на разправиите ви.
Изключително полезни сте с тях.
Лек ден.
« Отговор #242 -: Януари 17, 2011, 12:45:00 pm »
Боооооже, к'во става тука бе хора? :balk_132:
Моля, предлагам да сключите вече мир, заприличахме на народното събрание! Постоянно някой прави на някой  анализ на постовете, защо и как и какво къде казал. Ама комунизма и тоталитаризма отдавна си отидоха, нека да дишаме свободно моля ви се, без да се налага да се страхуваме да не се изтървем нещо, което не е съвсем на място. 
*
« Отговор #243 -: Януари 17, 2011, 12:58:06 pm »
Майко мила, направо не мога да повярвам,какво се случва тук 8O. Що не се успокоите и не си пуснете нова тема. Ей така, да започнете на чисто.

Само да кажа, че не смятам нито една от коментираните тук теми за ненужна, и ако на някой не му е интересно нещо просто да "пасува". Изтрихте си клавиатурите от безмислени и ненужни обяснения,на кой какво му било интересно, кой какво го дразни, кой спира да пише и т.н.
Пък то е ясно,че всичко е дъвкано по 100 пъти, и ще го "дъвчат" и следващите бременни и така.
*
« Отговор #244 -: Януари 17, 2011, 12:59:16 pm »
Дидон, никак не ме интересува от 2004-а ли пишеш, или от 84-а. :wink: Не съм подценила опасенията ти за пластамасите, та дори ти казаха, че стъклените шишета са си съвсем ОК. Посочих просто, че обобщенията които правиш за пластамасите - не са много редни, точно защото са обобщения, а не защото си няма основания за опасения каквито сподели примерно Боби по въпроса. Ти не беше конкретна, което си е твой проблем, а не мой. Подигравки към теб - не мисля, че има в поста ми.

За чупенето на аквариуми и щетите от това, хич не съм и "разсъждавала", просто защото не се налага да разсъждавам, а знам как се чупят и какви са потенциалните рискове за едно дете, ако е край подобна вещ. А и имаше конкретно питане за аквариум и бебе от друг потребител все пак. ;)

С подскачането си кой прекалявал и за какво, точно на мен няма да ми "накривиш шапката". Не е твоя работа да определяш тези неща, нито моя пък. За разлика от теб - аз поне благоразумно се въздържам да го правя, не че нямам основания да "зачеша" половината пишещи в тази тема колко пъти и с какво са се оляли и прекалили, че мога и да го докажа само с пействане на цитати от постовете им. Ама всеки си шета на акъла, както знаем. Аз си имам други приоритети и между тях не е да си играя на "форумно заптие"  :lol: Оставям това на теб и съмишленици.

П.П. Смятам да се съобразя със забележката на Лиско и след този ми пост, който има претенции към мен за нещо - да си ги сподели на ЛС.

Хубав ви ден!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #245 -: Януари 17, 2011, 13:02:21 pm »
Ох, Дидон стига писа "на ангро" моля те. Стъклените шишета са чудесни, която мама не ще пластмаси - може да си ги ползва с кеф, нямат други негативи освен посочения от теб потенциален риск от счупване.

Пластмасови шишета за хранене /т.е. за топли неща/, купички и лъжички за бебета, купувайте само ако върху тях има надпис, че не съдържат бисфенол А(BPA free).Не употребявайте бебешки шишета без обозначение за използваната пластмаса. Има си стандарти за тези неща и хиляди видове пластамси, цели институти, които ги разработват и изследват...

Вече въпрос на лично убеждение и решение на майката е, дали ще ползва изобщо пластамси за детето, или не. Да се говори ей така на "общо основание" за нещо, дали било вредно, полезно и н'ам какво си е несериозно. Меко казано.

Жбрул,няма ли да се усетиш,че прекаляваш и малко от малко да проявиш уважение към мнението и въпросите на другите...Не знам от къде си черпиш философските заключения,но не си мисли,че си единствената,която се интересува и чете...При положение,че пазара е залят от пластмаса и все по-малко мами виждам да ползват стъкло...извинявай,но въпроса ми е основателен/дори и за теб да не е такъв...

Някой да ти се подигра ,когато започна да разсъждаваш как би се счупил аквариума за риби...Извини ме ,аз пиша тук от 2004та година и за първи път си позволявам да държа такъв тон АМА ТИ ПРЕКАЛЯВАШ
  кажи си мнението и толкова,защо винаги трябва да слагаш етикети на хората ...АМАН !!!!!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #246 -: Януари 17, 2011, 13:10:20 pm »
Обещавам ви, не ви заплашвам, че ако още някой след поста ми, си позволи да ни прави свидетели на кавгите си и разясненията си ще заключа темата.

Може да си пуснете тема в емоционалния подфорум и да се оплаквате ако решите.

« Отговор #247 -: Януари 17, 2011, 13:10:37 pm »
Ако ми позволите, пускам нова тема, за да спрете да се дразните тук. С малко по-различно заглавие е - но това е НАРОЧНО!
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=44811.0
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 13:12:23 pm от dessi-kk »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #248 -: Януари 17, 2011, 13:35:01 pm »
Ако ми позволите, пускам нова тема, за да спрете да се дразните тук. С малко по-различно заглавие е - но това е НАРОЧНО!
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=44811.0

темите за нещата, които вълнуват бременните, са безкрайни. затова сме ги оформили в типа, използван досега - поредна тема, която се заключва при достигане на определен брой мнения и се започва нова. ще се придържаме към досегашния формат. няма нужда от поредната безкрайна тема, поради което цитираната по-горе съм изтрила.
ако човек иска "да се дразни" с някого, ще го направи във всяка тема, с всякакво заглавие.

продължете си дискусията тук, като спазвате правилата за добро поведение във форума и в обществото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #249 -: Януари 17, 2011, 14:34:14 pm »
Привет мамита!И аз пуснах една тема :lol: олелееее....
Йоани ,къде се изгуби,да няма вече радост при вас?
При нас всичко е наред засега,а относно бившия ми "шеф" пратих писмо до РИО на МОМН и сега чакам ответ :wink:да видим как ще се развият нещата с тез болнични
А моята свеки ме хвърли за пореден път в "тъч"-защо сме купували хавлии за бебето при толкоз големи кърпи ,които тя имала от 80 и някоя си година :xуффффф ,още отсега се почна .... 8O
Нещо няма новини от бремелинките от горещия списък?
Виолет,Мънки,елате да разкажете по нещо :lol:?

« Отговор #250 -: Януари 17, 2011, 14:38:10 pm »
Моник_с веднага се появавям за да не кажеш, че няма новини, все пак още се мъдря на почетното 3-то място!  :lol: Хубаво си направила, че си взела мерки към работодателя, дано имаш успех, а не се получи както в повечето случаи в Бг. Новини около мен няма, седим си чинно 2 в 1 с беба и чакаме да мине времето до постъпването в болница. В този ред на мисли много ли ви се струват 14 дена преди термин да се прави секцио, без усложнения съм  :ask:

*
« Отговор #251 -: Януари 17, 2011, 14:40:15 pm »
 Момичета,вие ядете ли готови салати като руска,снежанка,европейска и т.н.В статия за хранене по време на бременност бях чела,че е желателно да се избягват ,тъй като не е ясно до колко продуктите са добре измити и съответно риска от листериоза.
 Лично аз си похапвам отвреме навреме  ,но гледам да не е много често
 А изследването за токсоплазмоза,листериоза и др в кой месец се прави?

По повод секциото не съм наясно,мила,съжалявам!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #252 -: Януари 17, 2011, 14:40:45 pm »
В този ред на мисли много ли ви се струват 14 дена преди термин да се прави секцио, без усложнения съм  :ask:

При мен момъка седеше седалищно, но ми насрочиха дата точно 14 дни преди термин. Предполагам това е стандартно като време. Не се притеснявай, щом лекаря така е преценил.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #253 -: Януари 17, 2011, 14:41:23 pm »
Ми щом док.така са решили знам ли Линдси,като чета все са 10-15 дни преди термин тъй,че не го мисли....:bighug:Чакаме си  чинно всички :lol:

« Отговор #254 -: Януари 17, 2011, 14:47:42 pm »
Ама сте бързацииии  :bighug: Благодаря много, по принцип съм спокойна, даже колкото повече наближава, толкова спокойствието се засилва.... странно  :D
За готовите салати, моето мнение е всеки да си хапва каквото му се дояде, от малко няма да си наредим, нали?!!

*
« Отговор #255 -: Януари 17, 2011, 14:51:48 pm »
Стандартно,ако няма други показания,планираното секцио се извършва 10-15 дни преди термин.
Аз съм пускала листериоза в 4 месец още,само тя ми беше останала от този тип,а токсоплазмоза ми пуснах от ЖК още с регистрацията.

*
« Отговор #256 -: Януари 17, 2011, 15:06:01 pm »
Lindsey, и аз бях чувала че секцио се прави десетина дни преди термин, както са ти казали по-горе момичетата.
а относно салатите, аз си хапвам всичко което ми се дояде. изследвания не съм правила, защото никой не ми е казал. даже онзи ден се ядосах че по здравна каса ми пуснаха някакви изследвания за кръв и урина а в тях не влизала кръвна захар, която за мен е важна, така че сега трябва да се разхождам само за едната захар някоя сутрин до лаборатрията.
*
« Отговор #257 -: Януари 17, 2011, 15:07:09 pm »
Дидон, аз и като НЕбременна, не ги ям тези салати/купешките/. Като ми се прияде си ги правя. Така знам, какво има вътре.
« Отговор #258 -: Януари 17, 2011, 15:33:32 pm »
Цитат
...не ги ям тези салати/купешките/. Като ми се прияде си ги правя...
И аз така за салатите. Много са ми мазни и т.н. То ако има някаква опасност от хранително натравяне, тя си е на лице във всеки един случай. Важното е срока да ОК според мен.
А за стъклените шишета да кажа, че и аз не знам защо точно тях си харесах. Не мисля, че след като има толкова много пластмасови шишета на пазара, някои от тях може да са опасни за бебоците. Все пак си минават и необходимия контрол. Може би защото стъклото по-добре (по-лесно) се измива, съдейки по съдовете които ползвам за нас. По принцип не съм фен на пластмасовите съдове - купи, буркани за подправки, кутии за хладилника и тн. Явно съм прехвърлила това си отношение и към съдовете на бебето.

НО, все пак смятам да си взема от тези хубави шишета на МАМ, които са пластмасови.
*
« Отговор #259 -: Януари 17, 2011, 15:39:29 pm »
Относно храненето - не знам дали съм ви споделяла, простете ако се повтарям. В началото на бременноста си хапвах каквото ми се ядеше, без да се ограничавам или насилвам за нищо. Някъде към 5-6тия месец шефката на тукашната патология, където полежавам от време на време, ме посъветва да обърна внимание на храненето си. Каза, че изцяло от мен зависи колко дебели бебета ще родя. Най-доброто за тях била белтъчната храна. За това през последните месеци наблягам на яйца, червено месо (телешко и свинско, без пилешко), млечни продукти (пълномаслени), ядки. Опитвам се да избягвам тестените боклуци и сладкото. Никакви супи, салати и прочее "баластра" която само пълни стомаха, но не храни бебетата. И въпреки многото калории, които поглъща ежедневно, не съм сложила нищо настрана от корема. Ще видим накрая какво ще покаже кантара - за мен, и за мъниците.  :lol: