Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи. Точно така. И за огромна моя радост, както и ваша предполагам, благодарение на този портал - за много жени точно този подфорум на "Зачатие" - от химера се е превърнал и продължава да се превръща в реалност. От него, по-голямо доказателство за ефективността на самото сдружение и сайта - здраве му кажи.
Нали все пак, крайната цел на цялата борба за преодоляване на стерилитета, е постигането на бременност и раждането на дете/деца? Или аз нещо не съм разбрала?
Необяснимо ми е хроничното раздразнение на много хора тук, спрямо бременните по всякакви поводи обаче... Не пишели където трябва, пишели само глупости, говорели се несъществени и неполезни неща...
Кой и как определя коя е "малкото полезна информация", която се давала в тази тема конкретно, или в съседните й? За мен дадена информация е полезна, за друг не е, за трети информациите полезни за първите двама - не представляват интерес и му е нужен отговор на трети въпрос примерно. За това се получава много писане, по множество различни въпроси, имащи някакво отношение към бременността като цяло, а всеки си чете това, което на него лично му върши работа, или го интересува. Нищо сложно.
Аз като не съм забременяла, чрез ин витро и нито са ми известни медикаментите, които се назначават при бременност в този случай, нито ме интересуват дозите им, единиците, времето в което се приемат, нужните изследвания за следене на едно, или друго при дадени жени, които имат дадени проблеми...та да взема да пищя сега, че такива обсъждания, мен лично ме отегчавали ли? Понеже не ме засягат пряко и видите ли на мен точно не ми се четяло това, ами нещо друго, което си се отнася за "моя си задник" само. Ми то по тази логика, всеки обсъждан тук въпрос е отегчителен за една голяма част от потребителките, понеже точно тях не ги касае това, ами нещо друго.
Било се повтаряло едно и също, ама едни теми били дъвкани по 100 пъти... Ами така е, ще се дъвчат и по 1000, все пак има много общи неща при протичането на една бременност и на всеки етап, някоя се сблъсква с вече коментиран преди въпрос и пита, когато на нея лично й се случи дадено нещо - било БХС, било ФМ, било настинка, зацапване и пр.
Иронията в случая е, че недоволните от "дъвкането на едно и също", когато се сблъскат лично с даден проблем /пък бил той обсъждан 1000 пъти вече, та дори и на предната страница на темата/ - са "първа писта" да попитат точно това, което вече е писано, писано... И когато им се отговори и се обърне подобаващо внимание на техния въпрос - не им пречи, не им е досадно, не го имат за писане на глупости.
Когато някой друг обаче, постъпи по същия начин, като тях - вече става "друго положението", тогава е "дразнещо и досадно".