0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #200 -: Януари 16, 2011, 20:36:58 pm »
Относно "Дексаметазон"-а, д-р Сигридов ми обясни , че пикът на действие е 2 седмици, след две седмици започва да губи своето действие  и понеже засега няма индикации за преждевременно раждане /макар че никога не се знае/, нямало нужда да се слага. Освен това ми изписа  еднократно 7 мг,а не курс. Аз не попитах нищо повече за това, но сега като ви чета, май трябваше повече да разпитам.  :?

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #201 -: Януари 16, 2011, 20:37:55 pm »
Натали, ти от къде знаеш, че са такива? Защо трябва да обиждаме и да пращаме някого някъде? От нас самите зависи да се направи комфортна атмосферата. Все едно някое момиче от тук да пише в бг мама например и да я пратят при стерилните... Замисли се и ще видиш, че не си права.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #202 -: Януари 16, 2011, 20:50:58 pm »
http://www.mommatechnology.com/ Аз пък съм си харесала тези шишета, някой да има отзиви? Помпа за началото ще си купя ръчна, евтина, а после ако потрябва електрическа, поне такива съвети получавам от приятелки.
Уф, аз съм една кокошка, дълго време пишех, а и все още пиша, в темата за извънматочната бременност в бг-мама, сега пък имах наглостта да задам въпрос за котетата в темата на бременните :?. И на всичкото отгоре явно сме цял кокошкарник, защото аз разпознавам много потребители, пишещи и в двата форума. Ти като родиш, ще спреш ли да пишеш в тази тема?

*
« Отговор #203 -: Януари 16, 2011, 20:51:09 pm »
От нас самите зависи да се направи комфортна атмосферата.
А колкото по-малко ние се намесваме, толкова по-добре.  :wink:

Форумът се разраства, навремето бременните момичета са били доста по-малко. Днес за щастие това не е така и съответно тази тема е много активна. Което означава, че се обсъждат много и разнообразни въпроси в нея. Нормално е при толкова много потребители и голямо разнообразие на теми за разговор, не на всеки да те да са по вкуса. Обаче не е нужно да се прави драма от това, нали?  :wink:

Нека сега върнем приятната атмосфера в темата, а на когото не му е интересен определен въпрос, да не забравя, че други пък се вълнуват от него. В едно такова малко общество като нашето е трудно да се угоди на всички, затова нека бъдем малко по-толерантни една към друга.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #204 -: Януари 16, 2011, 20:55:08 pm »
Относно стерилизаторите за племенницата ми купихме на Чико и свърши хубава работа.

Но да ви кажа, гледах предаване за микровълновите печки и се коментираше колко е вредно да се използват стерилизатори за пластмасови бебешки шишета, изобщо като цяло се препоръчваше да не се използват микровълновите по принцип. Вероятно е крайно изказване но доста се замислих дали е полезно да се използват при бебе.
На пазара има електрически стерилизатори, нямам представа дали са по-добри, ако някой има опит може да сподели.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Ganka

• 5926
« Отговор #205 -: Януари 16, 2011, 20:59:38 pm »
Jbrul, аз лично, от опит установих, че при латекса се получава по-малко износване, а и като че ли са им по-удобни на бебетата. Докато каучука мирише много специфично след определено време употреба и по-бързо се къса. Но то пак е въпрос на това, дали бебетата ще си ги харесат :)
Аз ползвах всичко само на НУК, но предполагам е обусловено от това, че съм навън :D Много ги харесвам и съм супер доволна. Освен това, зърната които ползвах, за да засуче малката също бяха на НУК. Но съм пристрасна, признавам си :oops:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #206 -: Януари 16, 2011, 20:59:51 pm »
От снощи се колебая дали да "постна". Всеки път броя до 10, преди да го направя, тъй като съм тук, за да обменям информация, да споделям нещата, които ме вълнуват, а не да обиждам и да се държа грубо... да подценявам нещата, които вълнуват околните /колкото и наивни и ненужни да се струват на "особата ми"/. Позволете ми да призова към толерантност всички момичета и да се извиня на тези, на които съм досадила с евентуалните си неуместни постинги.

За шишетата си избрах NUK, тъй като ми пасват на помпата, а и съм ги ползвала вече. Ще взема 2 големи и 2 малки като за начало, но наистина се надявам да имам успех с кърменето. За стерилизатор още не съм решила, ще се радвам мами да споделят :).
Приятна вечер на всички.
*
« Отговор #207 -: Януари 16, 2011, 21:01:17 pm »
Да,Deep,има ел.стерилизатори, но цената е 2,3 пъти по-висока,а дали са  са по-добър вариант?.

*
« Отговор #208 -: Януари 16, 2011, 21:02:06 pm »
Момичета хайде да не изнервяме излишно обстановката предлагам. Взимам отношение в момента, защото съм от главните виновници за сегашното "прехвърчане на искри", поради участието си и то дейно в "животинските обсъждания". Прекратихме ги тук, само и само мир да има, ама няма.  :?

Не се чувствам кокошка, не мисля че Натали е искала да нарича някоя от нас така. Разбирам причините за недоволството й, моля я и тя да помисли за причините други да са недоволни от други неща - всеки има право до някаква степен според мен и можем да потърсим заедно някакво разумно решение.

Ако бъдем пунктоални, буквално за всеки повдигнат в тази тема въпрос - някой може да посочи, че за него вече си има специална тема. Било кървене, било колички, било бебе-шопинг, било витамини за бременни, раждания, кърмене, било домашни любимци...знаете го. Достатъчно е този някой, в момента да не желае да чете точно каквото се говори приоритено и веднага има реални аргументи да посочи, че не е тази подходящата тема, ами някоя друга.
Лично за мен /което не значи, че аз съм права/ "тема на бременните" е място, в което да се пише за всякакви бременни вълнения, за които има и отделни теми и за които няма такива. Понякога т.е. доста често, спонтанно възниква разговор по някакъв въпрос за който си има отделна тема, но се увличаме и започваме да нищим въпросната тема тук детайлно, не минава само с два-три поста. Факт. Така стана и вчера. В подобни случаи е съвсем достатъчно някой просто да напомни/посочи, че за това си има тема и мисля, че всички ще се съобразят, без да има обидени. Помня, че веднъж за количките така се засилихме да пишем тук и тогава, аз самата предложих да се пренесем в съответната тема за това. Мисълта ми е, че когато нещо се каже спокойно и по начин непровокиращ обида и нерви у другите - всичко би било ОК. ;)

Всички ни друсат бременни хормони, нерви, страхове ако имаме проблем и естествено е да сме по-тънкообидни, да "палим на четвърт" и за това призовавам всички, да си мерим думите доколкото ни е по силите, иначе стават глупави разправии за няма нищо. А в конкретния случай - си е чисто недоразумение, кой какво искал да каже. ;)

Ако искате, дайте "бременните теми" да си ги правим от седмица на седмица, не както сега по 50 стр. и да се ползват както седмичните теми на вече родилите мами. За споделяне на вълненията ни в момента, кой каквото го "тресе" според седмиците му и етапа на очакване на бебе.
Този форум е създаден основно с цел споделяне на важна информация, знам. Но всички сме хора все пак и дори за бременността си, не можем да говорим постоянно и единствено от медицинска гледна точка, а имаме нужда и от "по-лековато" общуване с други бременни понякога, което се случва именно в тази тема. За мен това не е проблем лично, а и за всичко останало има купища теми и информация - който се интересува наистина - рови и чете.

« Последна редакция: Януари 16, 2011, 21:10:05 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #209 -: Януари 16, 2011, 21:12:51 pm »
Относно шишетата на томи типи, аз съм много доволна.
Доста подменихме досега (от тях) и мога да споделя недостатъците им според мен, пък ако съм ви и полезна ще се радвам:)
В началото купих и бели и цветни. На цветните недостатъка е, че скалата не е нарисувана с черно (както при белите) а е "гравирана" на самото шише. Много неудобно според мен, особено през ноща, когато не светвах лампата а ползвах нощна такава. Затова и в един момент (не само затова де) започнах да си приготвям на светло предварително водата и като се събудеха прибавях само млякото:) Биберона наистина е максимално доближен до формата на гърдата. Поне в сравнение с другите биберони, които съм виждала.
Един съвет, към тези, които ще ползват тази марка шишета. Не купувайте антиколиковите биберони, които в магазините много обичат да предлагат (явно защото не се купуват:) ). Освен, че не вършат работа затрудняват пиенето на мляко защото биберона няма дупка за въздух, хлътва, и непрекъснато трябва да се вади от устата на бебето за да се оправи. И като им го извадех по 4 пъти, на петия им писваше да се занимават с мен и не си изяждаха всичко.
Стерилизатора ми беше съвсем обикновен (май на бейби лукс) за микровълнова, който по принцип беше за 6 шишета, но аз съм слагала и по 12. 6 големи на долния ред и 6 от най-малките на горния. Ммммда, няма да казвам колко шишета имахме в началото:)))Но като се има предвид, че не съм кърмила и един ден и всичко беше по три:))
За други недостатъци в момента не се сещам, но ако си спомня ще пиша.
Сега идеално се пръскат и оливат с мляко с тях понеже млякото вечер е за игра преди да е за храна:)
Лека вечер момичета:)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #210 -: Януари 16, 2011, 21:48:56 pm »
 :) Хоп троп, мара падробна да се включи с коментар за шишета и стерилизатор...
Значи, аз съм с две ръце за Авент. Бая неща смених...но това са ми най-удобните шишета. Стерилизатора ми в също на Авент, електрически, много съм доволна...супер лесно се използва, голям е и не се занимавам с допълнителни уреди. Като цена беше нещо от рода на 130 лв, все още го ползвам по няколко пъти на ден.
За шишетата, имам на Томи Типи - не ми харесаха ( сравнявам всички с тези на Авент ), първо заради неоцветената скала, за която Лиско е споменала...няма такава тъпотия! Не знам кой и с каква идея я е направил прозрачна...и самия биберон е някак мек, та бебето като засмуче огъва цялата биба и трябва да го извадя, да влезе въздух за да се изправи бибата и наново...а бебето се изнервя от такива неща.
Бонус е голямото гърло - лесно се сипва сухото вещество.
За Нуби - биберона е някак странен, малък един такъв...на бебето не му е удобно да суче. Но пък го има и момента, че е свикнала на друг тип биберони...факт е че се дразни от този. И гърлото на шишето е много малко, та трудно се сипва сухото без да разлееш.
За Нук - красиви шишета, ортопедички...всичко супер. Не ми харесва това, че бибероните са от 0 до 6 месеца...тоест няма междинки и в един момент на бебето или му е голяма дупката, или е малка...Също не ми харесва, че дупката на биберона не е централно, а леко в страни...по този начин, като сложиш капачката и раздрусаш за да разтвориш млякото - започва да излиза мляко. Много е неприятно да се омажеш с АМ, защото е сладко и лепкаво...
На Авента дупката е централно и като затвориш капачката се затиска...та мляко няма как да изтече.
Техен недостатък намирам - че са по-грозновати и понякога не успявам да ги затворя добре ( моя грешка, но пък често ми се получава ) и ми изтича мляко. Сега вече съм свикнала като разбъркам дозата - веднага да обърна шишето да видя дали е добре затворено.
И, съдейки от опита ми - ако бебето свикне да пие от биберон с дупка, тези с цепка не му се харесват.

Големи хормони бушуват момичета! Да ви успокоя - като родите ще стане по-зле! :lol: :lol:

ПП: Купете си дозатор за сухото мляко, за тези които ще са на АМ!
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 21:53:40 pm от Raissa777 »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #211 -: Януари 16, 2011, 21:56:56 pm »
започнах да си приготвям на светло предварително водата и като се събудеха прибавях само млякото:)

Е добре, как става това ? На моето мляко пише, че сухото вещество се разтваря на около 50 градуса, а после се разреьда до температура за пиене...И трябва да се изпие млякото до час.
Ти каква вода слагаше, че да не изстине ? Трябва вряла...но пък после трябва да се добави студена..?
На кратко  :lol: - как го "готвеше" млякото ?

( сори че пускам втори пост !!! )

*
« Отговор #212 -: Януари 16, 2011, 22:06:51 pm »
Eille , много "тарикатски" вид имат тези шишета, харесват ми :D За съжаление, никакви отзиви нямам за тях точно, дано някой друг се включи.
За помпата и аз се колебаех между ръчна и електрическа и накрая питах акушерката на моя лекар какво ще ми препоръча, тя е и майка освен, че професионално ги разбира нещата. Каза ми да взема ръчна, понеже електрическата поддържа едно постоянно налягане, като смуче, а с ръчната - мога да регулирам този момент, ако ми стане неприятно, или болезнено "помпенето". Мамите с които говорих по този въпроса са - "всяка си хвали своето"  :lol:, която имала ръчна - ръчната, която е била с електрическа - електрическата, та не знам вече...

Гане, има си хас в Германия да не се беше обзавела с NUK. :lol: И според мен са страхотни всичките им неща, имат страшно иновативни продукти, а и май са единствените, които съм виждала да произвеждат специализирани продукти за бебета с  вродени дефекти на небцето примерно. Което за мен е показател, че са мнооого сериозна фирма в областта, не да произвеждат "гъзарска ширпотреба". Съжалявам, че късно се светнах за NUK и вече бях купила повечето шУшета, ама...живи и здрави. От техните неща, най-много ме радва залъгалката с монтирано шишенце за лекарства, която взех - изглежда ми много практично и аз поне, не съм виждала такъв продукт на друг производител. Ще видим колко ще ми свърши работа де. ;)

Дийп и аз го мислих това дали електрически, дали за микровълнова стерилизатор по същите причини като теб. Другото, което ме замисли е, че при пътуване с бебето - контакт и ток има навсякъде, за микровълнова - не се знае. Накрая признавам си, просто ми писна от паранои по въпроса дали микровълновата е вредна за бебето, дали шишетата му са отровни, то колкото повече четеш и ровиш - всичко се оказва опасно и вредно и решение не можеш да вземеш. Та стиснах очите и хванах един стерилизатор за ушите и това беше :lol: Ами то и аз си топля храната в микровълновата, после я ям, ако го кърмя значи и кърмата си скапвам така и пак го тровя... Не можем да ги опазим от всичко децата, колкото и да ни се иска - просто живеем във вредна среда, ядем боклуци, ползваме боклуци - "цивилизация"  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #213 -: Януари 16, 2011, 22:08:59 pm »
започнах да си приготвям на светло предварително водата и като се събудеха прибавях само млякото:)

Е добре, как става това ? На моето мляко пише, че сухото вещество се разтваря на около 50 градуса, а после се разреьда до температура за пиене...И трябва да се изпие млякото до час.
Ти каква вода слагаше, че да не изстине ? Трябва вряла...но пък после трябва да се добави студена..?

докато кипне и омажа всичко:)
 :lol:
Винаги имах три пълни с вода шишета на радиатора отгоре. Незнам колко градуса е била водата, само гледах да е малко топла. А млякото и в студена (хладка по скоро) го разтварях нощем, (след 4-ия, 5-ия месец)когато вече не съм включвала радиатор. На фризолак сме още от болницата и така си продължих.
*
« Отговор #214 -: Януари 16, 2011, 22:13:19 pm »

Аз също съм го правила този номер за през ноща: слагаш  нужното количество вода в  шишето и затваряш,без да топлиш.като дойде ред за ядене,просто слагаш в микровълновата,за да се стопли водата и си разстваряш АМ.
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 22:14:59 pm от TINI78 »

*
« Отговор #215 -: Януари 16, 2011, 22:13:48 pm »
benito_79 361 за мен е положителен резултат,просто е било много рано да се види на видеозон :DСтискам палци всичко да е ОК.Естрофема аз го пиех до 12г.с. така,че не се притеснявай, няма да ти навреди.
Лите аз чак сега видях твойте снимки :oops:Какво голямо коремче имаш...не че мойто е малко де :lol:не ти ли е тежко да ходиш на работа?Мен започва да ме боли кръста като стоя 2 часа седнала,а за работа не мога и да си помисля.
Аз попитах Даскалов за инжекциите,но той каза, че не е необходимо да ги слагам и аз не попитах защо....имам му доверие и щом така е преценил се съгласих с него.Може би да не са толкова безвредни и ако няма индикаций за преждевременно раждане да не се слагат или както пишеше по горе, да имат ефект до 2 седмици от поставянето им :ask:
Момичета виждам,че се е заформил лек спор тук за нещата които трябва/нетрябва да се пишат тук.Не виждам нищо лошо в това,че се е коментирало за домашните ви(аз нямам) любимци.Нали това са нещата,които ни вълнуват и все пак нали пишем тук ежедневно и споделяме разни неща... А и искам да кажа,че  имам регистрация и в БГ МАМА и там също пиша.И аз не знам защо има такова съревнование и такива обиди :?
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 22:24:15 pm от acq81 »
*
« Отговор #216 -: Януари 16, 2011, 22:18:24 pm »
Аз също имам електрически стерилизатор на Авент и съм супер доволна. Имам и за микровълнова , но не го ползвам. В стерилизатора стерилизирам всякакви шишета (т.е.. на са на Авент) , залъгалки и т.н. Препоръчвам го!
Шишетата на Нук наистина не са удобни от гледна точка на това , че трябва да стоят прави и да не се клатят много , защото много текат! Имат си едни капачки които предпазват , ама всеки път да развиваш биберона...става една.
Моето ново шише е това http://www.avendi-bg.com/bg/items/foods/babyaccessories/babyaccessories-brand1/276/ Доволна съм че и дъното се отвива и така много лесно се почиства.

Между другото за мамите които хранят с АМ има едни нагреватели за шишета. Мисля , че е много удобно (особено вечер) примерно - http://family-bg.com/prX_2385.htm

Jbrul , аз съм с електрическа помпа на Медела. Много съм доволна. Регулира се степента , така че я=това да не те притеснява. Като започнаеш да се цедиш с ръчна , особено в началото е много по трудно. КАзвам го защото аз започнах с ръчна- е ням такъв кошмар! ПОсле с електрическата работата мръдна и сега се цедя за максимум 10 мин ,а  с ръчната сигурно щеше да ми отнема поне 20мин.

http://www.mommatechnology.com/ Аз пък съм си харесала тези шишета, някой да има отзиви?
[/color]
нямам отзиви , но са адски сладурски и имат едни термо-калъфчета като "палтенца", които се закачат за дръжката на количката ...сладури
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 22:40:43 pm от rossy * »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #217 -: Януари 16, 2011, 23:06:42 pm »
Роси, аз имах МАМ шишета - децата изобщо не ги харесаха и така си и седят нови новенички. Освен това те не влизат в нагревателите за шишета. Имай го предвид, ако решиш да ги сложиш там.
НУК имат капачка, която се слага между шишето и биберона и не тече нищо. За мен са много удобно направени, има различни видове - за мляко, за каша и за чай /това Раиска по повод твоето оплакване/ и винаги може да се нагоди. Аз нямам никакви оплаквания от тях, ползвала съм и други шишета, тези ми водят личната класация. Даже сега за племеничките мисля да напазарувам стартов пакет от техните. От всичко, което съм виждала на пазара тук - а поне има има изобилие от продукти, това е едно от най-добрите неща.
За помпите - аз бях с електрическа на Медела, ползвала съм и ръчната тяхна, по-добра е електрическата. Мен електрическата ме спаси докато чаках да изпишат Мила от болницата.

*
« Отговор #218 -: Януари 16, 2011, 23:20:32 pm »
Здравейте момичета !
Скоро не съм писала малко нема време !
Поздрави на всички !
Гледам, че за шишета си говорите да се включа и аз !
Явно всяко бебе си харесва определени шишета
Моята бебка изобщо не хареса томи типи ,освен това много се давеше с тях смених ги почти веднага с авент защото помпата ми е такава и тя е с шише та него много го хареса и си купих още едно да имаме
Та сега томи типи ми служат за складирване на кърмата в хладилника
Така, че може да се наложи да смените някои неща то бебето ще си покаже !
rossy * аз съм със същия стерилизатор просто си го обичам много съм доволна от него

Поздрави
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 23:28:37 pm от viviq »
[/url]
*
« Отговор #219 -: Януари 16, 2011, 23:29:34 pm »
Чакай и аз на всяка манджа мерудия-имам нагревател за шишета, ама докато подгрее, може да те хванат бесните и си реших проблема с електрическа кана за вода-е от това по-голям рахат няма.
Имам шишета всякакви, ама на всички може да се намери кусур Авента е дебел и не влиза в термобокса като хората, имам 2 шишета Нук-едното ми е любимо признавам и хубаво пие от него бебока, обаче като го раздрусаш наистина тече, имам и на Чико, обаче съм най-доволна от неизвестни италиански шишета  на Текс бейби, които са железни просто-обикновени на вид и много практични.