Момичета хайде да не изнервяме излишно обстановката предлагам. Взимам отношение в момента, защото съм от главните виновници за сегашното "прехвърчане на искри", поради участието си и то дейно в "животинските обсъждания". Прекратихме ги тук, само и само мир да има, ама няма.
Не се чувствам кокошка, не мисля че
Натали е искала да нарича някоя от нас така. Разбирам причините за недоволството й, моля я и тя да помисли за причините други да са недоволни от други неща - всеки има право до някаква степен според мен и можем да потърсим заедно някакво разумно решение.
Ако бъдем пунктоални, буквално за всеки повдигнат в тази тема въпрос - някой може да посочи, че за него вече си има специална тема. Било кървене, било колички, било бебе-шопинг, било витамини за бременни, раждания, кърмене, било домашни любимци...знаете го. Достатъчно е този някой, в момента да не желае да чете точно каквото се говори приоритено и веднага има реални аргументи да посочи, че не е тази подходящата тема, ами някоя друга.
Лично за мен /което не значи, че аз съм права/ "тема на бременните" е място, в което да се пише за всякакви бременни вълнения, за които има и отделни теми и за които няма такива. Понякога т.е. доста често, спонтанно възниква разговор по някакъв въпрос за който си има отделна тема, но се увличаме и започваме да нищим въпросната тема тук детайлно, не минава само с два-три поста. Факт. Така стана и вчера. В подобни случаи е съвсем достатъчно някой просто да напомни/посочи, че за това си има тема и мисля, че всички ще се съобразят, без да има обидени. Помня, че веднъж за количките така се засилихме да пишем тук и тогава, аз самата предложих да се пренесем в съответната тема за това. Мисълта ми е, че когато нещо се каже спокойно и по начин непровокиращ обида и нерви у другите - всичко би било ОК.
Всички ни друсат бременни хормони, нерви, страхове ако имаме проблем и естествено е да сме по-тънкообидни, да "палим на четвърт" и за това призовавам всички, да си мерим думите доколкото ни е по силите, иначе стават глупави разправии за няма нищо. А в конкретния случай - си е чисто недоразумение, кой какво искал да каже.
Ако искате, дайте "бременните теми" да си ги правим от седмица на седмица, не както сега по 50 стр. и да се ползват както седмичните теми на вече родилите мами. За споделяне на вълненията ни в момента, кой каквото го "тресе" според седмиците му и етапа на очакване на бебе.
Този форум е създаден основно с цел споделяне на важна информация, знам. Но всички сме хора все пак и дори за бременността си, не можем да говорим постоянно и единствено от медицинска гледна точка, а имаме нужда и от "по-лековато" общуване с други бременни понякога, което се случва именно в тази тема. За мен това не е проблем лично, а и за всичко останало има купища теми и информация - който се интересува наистина - рови и чете.