Момичета, при вас с близнаците наистина е "по-така" положението. В Пловдив си има добра неонатология все пак, по този въпрос точно - не мисля, че има място за притеснения, но моето мнение
не е лекарско. Потърсете инфо и из нета, отзиви на мами, които са били в неонатологията в Пловдив, все пак си е "мнение от извора". Аз съм чела доста хвалби и добри отзиви за там, ама не смея нищо да твърдя като нямам личен опит.
Ако тръгне преждевременно раждане, до Пловдив е магистрала, от Ст.Загора е максимум час пътя, ако не бързате...едва ли ще родите за толкова време. А и щом Д-р Даскалов има вече такива тестове, "предсказващи" раждане - още една застраховка за вас. Добре е да си имате актуални изследвания, необходими за раждане /все едно естествено, или секцио/, за всеки случай, ако нещата тръгнат по-рано. Поне доктора на мен това ми заръча
Сега ще ги направя веднъж, ако малкия реши да избърза и да не чака определената за секцио дата, ако си седи мирен - 6 дни преди секциото ще ги пусна пак. Да се надяваме, че всички ще устискаме бебетата до определения краен срок, но къде, при кого и как ще се ражда, според мен поне е добре да е решено и уговорено много по-рано. И аз уж имам достатъчно време, ама Доки ведро ми каза: "е, в тези седмици може да тръгне всеки следващ момент", от което се поспекох и поразбързах с приготовленията аз.