Дидон, само да поясня това за жабата, което писах /да не се приема като коментар за домашен любимец - нямам жаба
/
При земноводните, дермата е сравнително тънка. При жабата, благодарение на изобилието на кръвоносни съдове в кожата и от това, че се поддържа винаги влажна, тя има важно значение като дихателен орган. Под така нареченото "външно дишане", се разбира обмяната на газове между кръвта и околната среда. То се осъществява в белите дробове и частично чрез кожата при земноводните животни. Просто направих аналогия, че при човешката кожа - няма такава висока и директна обмяна на вещества с външно приложение /крем нанесен върху кожата/. Разбира се, не е добре да се ползват мазила с агресивни съставки по време на бременност, но това го написах вече два пъти поне. Както и да е.
бясна луноходка аз ще раждам при Д-р Даскалов в "Селена" следващия месец. В "Селена" си има неонатолог и кувьози, но естествено това не е високоспециализирано неонатологично отделение, каквито има само в няколко болници в страната дефакто. В случай, че се налага интензивна, специализирана грижа за бебетата - те ще бъдат транспортирани в такова отделение в Пловдив -
http://ag-plovdiv.com/pages/departments/Neonatologiya.html Мисля, че "Селена" с тях имаха договор, но пак ще попитам, когато отида на консултация. Когато аз реших секциото ми да е именно в Пловдив, си направих и тази "сметка", че ако недай Боже за мен, или детето се наложат грижи, за които частна болница няма капацитет - за максимум 10 мин. могат да ни транспортират до съответния голям медицински център, разполагащ с нужната база и специалисти за интензивна грижа. Доколкото съм запозната, по закон бебе родено с тегло 1200 гр. /или по-малко/, задължително се транспортира до такава неонатология, независимо къде е родено. Виж най-добре в сайта на "Селена", там имат собствен форум, в който на повечето въпроси които те вълнуват вече е отговаряно. Също така, ако искаш да попиташ нещо - ще ти отговори някой от лекарите, или медицинските мениджъри на болницата - бързо и изчерпателно. Можеш и по телефона направо да звъннеш и да си питаш за всичко, което те вълнува.
Бюти, съжалявам душичка да прочета, че не ти е много по-добре.
Пробвай все пак и с "Алга сан" да намажеш таза. Не корема! Кръст, зоните на тазобедрените стави...едва ли ще заприпкаш от това де, ама още малко облекчение може да ти донесе. При положение, че трябва да лежиш предимно, опитай класическия номер с обръщане "по режим" - 30мин. на едната страна, 30 на другата, напълно легнала, после полуседнала и подпряна с възглавници... Когато аз се бях посхванала, майка ми /тя е физиотерапевт/ така ми каза да правя, не че ми мина, но пак по-добре беше, като малко се пообърне кръвчицата. Май докато бебо не излезе - няма да има оправия. Щом бебето е голямо вече и ти се чувстваш толкова зле - изтеглете го малко пустото секцио, както предлага лекаря ти, за няколко дни по-рано едва ли е голям проблем. Успех ти желая и дано се почувстваш поне малко по-добре.