0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #520 -: Януари 25, 2011, 14:33:53 pm »
бина, :) май в тези седмици е нормално, и аз постоянно вземам но-шпа, матката ми била с висока мат.активност :?

Днес ходих на ранен ембрионален скрининг и БХС, дано резултатите са добри. Бебето беше заело челна стойка, с главата на долу, голям майтам, все шава ли шава :lol:
Казаха, че трябва да продължавам с утрогестана до края на 14г.с, а пък аз бях решила да го спирам :?

Момичета, при бременност в какъв диапазон трябва да се държи тсх?
Питам тук, не в темата за ЩЖ, т.то въпроса ми е съм бремените дами, моето сега е 1.63, и не ми назначиха терапия.

До колкото ми е известно ТСХ-то трябва да е под 2.

Зависи в кой етап на бременността си. До 20-22г.с. е добре ТСХ да се държи около и под 1. А в по-големите седмици около и под 2.
« Отговор #521 -: Януари 25, 2011, 15:11:45 pm »
Момичета, не че ще ви успокои, но миналата година по времето на свинския грип се разболях от някакъв друг грип (от някво друго животно сигурно :lol:). Ми полежах в ОБ, биха ми Аб, покашлях, имах контракции и за седем дни  мина.
Пазете се много, но и да се разболеете не е страшно ако навреме се вземат компетентни и правилни мерки.
[/url][/url]
« Отговор #522 -: Януари 25, 2011, 15:36:20 pm »
здравейте ,хайде и аз да се запиша при вас ,че да не оредяват редиците :P
Искам да ви попитам ,записах си час за ранен скриниинг но понеже имаше час само за 02.02. та мисълта ми е не е ли раничко в 11г.с. и 1 ден?
« Отговор #523 -: Януари 25, 2011, 16:15:53 pm »
Добре дошла, Сония  :) ако имаш предвид ранен био-химичен скрининг - май беше от 11+дни до 13+дни, но по-точно ще питаш лекаря.

Да ви питам някой знае ли нещо за новите цени за избор на екип от кога влизат в сила? Цените в сайта на Токуда са изчезнали, а на МД пак има промени, но май само козметични.. не мога да разбера какво става. Притеснява ме, че ако ограничат услугата избор на екип пак ще започне това даване на пари под масата, което ме отвращава..
« Отговор #524 -: Януари 25, 2011, 16:49:15 pm »
В Тина Киркова цената за избор на екип вече е 350лв. (преди беше 900). Така че явно вече са в сила, което всъщност и така трябва да бъде, след като бяха обнародвани в Държавен вестник.
*
« Отговор #525 -: Януари 25, 2011, 16:49:28 pm »
sonyaa не е рано според медицинските стандарти. Ето малко подробности.

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ГЕНЕТИЧНИТЕ РИСКОВЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОЦЕНЕНИ ЧРЕЗ:
•   Оценка на риска за раждане на дете с болест на Даун и четири други хромозомни болести чрез извършване на кръвното изследване „БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ” от 11 до 13 седмица +6 дни. При изпускане на срока изследването може да се проведе в 15-20 седмица.
•   Обсъждане в генетичната консултация на предоставения Ви от Националната генетична лаборатория „ВЪПРОСНИК за откриване на генетични рискове”.
•   Високоспециализираното изследване „фетална анатомия” в 11-22 седмица.
•   Изследване на един от партньорите за най-честите наследствени болести – бета-таласемия ( тежка средиземноморска анемиа ) и муковисцидоза (чести белодробни и чревни проблеми)
ВНИМАНИЕ:  Посочените подходи не се заместват,  а се допълват.  

Изследванията „биохимичен скрининг” и „фетална анатомия”, следва да се извършват със съвременни ултразвукови и биохимични (кръвни) методи на изследване, от обучени за целта специалисти и в лицензирани лаборатории!

ВНИМАНИЕ: За изследването БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ, на посочените условия към момента отговарят само НАЦИОНАЛНАТА ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ – София (Националната генетична лаборатория в СБАЛАГ "Майчин дом" ЕАД, ул. “Здраве” 2, София, 1431) и ГЕНЕТИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ – Варна.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #526 -: Януари 25, 2011, 17:04:38 pm »
 Ейййй,браво,че вече има мами, които рано се престрашават да пишат тук.По едно време си мислех ,че само аз съм толкова нетърпелива да се нарека бременелка :)
 Ааааа, Жбрул , и на мен времето ми тече много бързо.Кога влезнах в пети месец , не разбрах . Това ще да е от з ... ама ти не вярваш в тях  :lol: / всичко трябва да е на обратно /

Новите цени за избор на екип мисля,че трябва да са влезнали в сила...

Сонкаааа,добре дошла! БХС се прави наистина между 11та и 13та седмица. Аз обаче предпочетох да е към края на периода, т.е. бях в средата на дванайста седмица. Докторката ми беше обяснила, че ако се прави на по-ранен етап, може да има разни фрагменти,които после изчезвали...Таааа ,аз реших ,че май ще ми е по-спокойно да го направя по-късничко. Все си мислех " миииии ако бебчето се развива малко по-бавно и вземат да ме нашашкат излишно...
« Отговор #527 -: Януари 25, 2011, 17:08:17 pm »
На мен бременността ми течеше супер бавно, но откакто родих, времето просто лети...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #528 -: Януари 25, 2011, 18:07:56 pm »
Привет.
Относно новите цени за избор на екип - доколкото знам вече са в сила, но дали се спазват е друг въпрос. Според мен отново ще трябва да се дават дарения - това все пак е България.
Сами БХС се прави от 11+ до 13+, аз лично ходих в 13 седмица.

« Отговор #529 -: Януари 25, 2011, 21:26:03 pm »
Много ви благодаря за отговорите :P
*
« Отговор #530 -: Януари 25, 2011, 21:52:51 pm »
Да ви питам някой знае ли нещо за новите цени за избор на екип от кога влизат в сила? Цените в сайта на Токуда са изчезнали, а на МД пак има промени, но май само козметични.. не мога да разбера какво става. Притеснява ме, че ако ограничат услугата избор на екип пак ще започне това даване на пари под масата, което ме отвращава..
Добре дошли на всички нови мами, успех до края!
Сами, и аз днес се зарових малко повече за Токуда, та: всичко е в сила, да, но според наличните сведения Токуда в (оправдан според мен) протест си взимат разликата между новите и старите цени като лекоедин вид задължително дарение. Виж тук за повече подробности, ако искаш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=555483.270 - поразводнено е, естествено, но по диагонал изскача малко инфо. При всички обстоятелства, според мен докато дойде и до мен лично, Токуда или изобщо ще спре да работи със ЗК, или ще си намира начини "под масата" да прескача новото законодателство, та затова изобщо не му обръщам внимание.
*
« Отговор #531 -: Януари 25, 2011, 21:53:16 pm »
Сончеее, :welcome:и много леки оставащи месеци мила!
Няма новини от Линдси :ask:Сигурно всичко е минало вече :D
Бюти,как си на старта?Утре ще стискаме палци за теб  :wink: :lol:

« Последна редакция: Януари 25, 2011, 22:34:39 pm от moniks_s »

« Отговор #532 -: Януари 25, 2011, 22:26:32 pm »
Хехе,момичета,взехме да се събираме вече в тази темичка :D
Аз скоро не съм писала,но съм в Пловдив на очни.Точно си мислех,че съм избягала от епидемията в Ямбол,ми то от утре обявяват епидемия в Пловдив :( Че няма как да страня от места с много хора,че то университета е пълен.А няма как и да не ходя,защото точно тези дни са ми задължителни.Офффф,ще се моля само да не ме пипне само някое вирусче
Исках и да ви попитам,какво ви е мнението за витамините Пренатал,че Прегнакеър го няма никъде.
[/url]
*
« Отговор #533 -: Януари 25, 2011, 22:36:43 pm »
Краси ,аз лично пиех О,Мами и си бях доволна от тях,но за тези Пренатал нямам идея,дано другите мами се изкажат osi_9

*
« Отговор #534 -: Януари 25, 2011, 22:44:39 pm »
Краси аз съм на Пренатал от около 3 месеца и съм доволна.Една опаковка е 100 таблетки на приемлива цена.Пия ги вечер,защото в началото сутрин ми се гадеше от каквито и да е хапчета.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #535 -: Януари 25, 2011, 23:04:16 pm »

Цените вече са в сила и са написани в сайта им.http://www.maichindom.com/bg/prices/

Всичко е регламентирано и Избор на екип за раждане е 350лв. вече.
Не мисля, че промените са "козметични", защото преди това цената беше 650лв.
*
« Отговор #536 -: Януари 25, 2011, 23:45:55 pm »
здравейте,

аз вече кацнах в софия. не зная дали от новините вчера или защото повече лежах 3-4 дни, или заради магнезия или заради 2 хапчета но-шпа преди полета, но въобще не ме боли както от онези дни. пак ходя патраво и ми е трудно ставането, но не са онези болки дето се чудя къде да се дяна. само да кажа, че съм голяма патка, боли си ме, аз не се сещам да пия но-шпа, както се казва ъкъл море, глава....
утре живот и здраве на лекар тук в бг да я видим ние тази шийка

добре дошли на новодошлите - да се радвате на бременността си да не ви ядосват и плашат

на тези, които са на финалната права - стискам палци всичко да е както вие си искате и да си гушкате бебетата след не-особено болезнено и стресово раждане.

само да питам - що ви е страх от секса, ако всичко е наред, та даже и чакате раждане? на мен перспективата 4 месеца без никаква форма на секс доста ме кара да унивам. :oops:

важното е да сме живи и здрави, пък след 10-15 години ще си наваксаме със секса.

можете ли да кажете за Биозин-мама, как се сравнява с осцилококцинума и какво е. мерси
*
« Отговор #537 -: Януари 26, 2011, 00:20:08 am »
Момичета, този таван на цена за избор на екип, не се ли отнася само за държавните болници? Или и за частни, работещи с НЗОК /понеже споменавате Токуда/...поне така схващам за момента, сори ако греша :oops: Доста глупаво би било във втория случай, поне според мен - или частните ще си прекратят договорите с НЗОК, или ще си "осчетоводят разликата" с някакво друго перо /примерно стаи от по 300лв. на вечер, ама пак ще си вземат колкото искат/.

За секса, питах дали още може на последния ми преглед /14.01./ и ми казаха, че няма никакъв проблем. Не се наемам да твърдя, че не би имало проблем и при вас, може би се взима предвид и състоянието на конкретната пациентка, а все пак съм към края аз и щом лекарите не го считат за риск... Но в по-ранните седмици пък, ако нямате болки, кървене, контракции и пр. проблеми - само мерак да имате ;)

Елена, ето за "Биозин-мама" информация: http://apteka.framar.bg/30017026/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-30
Сама си прецени, понеже аз съм върл фен на Биозина /и този за небременни/ и ще бъда пристрастна в оценката си. Толкова съм го препоръчвала в този форум, че някой ще ме заподозре накрая, че взимам пари за това...:lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #538 -: Януари 26, 2011, 00:34:18 am »
Ние миналата бременност спряхме секса, защото на два пъти прокървих и се уплашихме и повече не пробвахме. Този път за сега всичко изглежда наред и не виждам причина да го спирам :-). Мисля, че си зависи от конкретната ситуация. Обикновено, ако бременността е без усложнения, казват, че нямало проблеми.

Боби

« Отговор #539 -: Януари 26, 2011, 10:18:18 am »
Привет на всички бъдещи мами:) Хоп-троп реших и аз да се "изтупурдисам" в темата, макар май да ми е още малко рано май:)
Та... секс казвате - а какво беше туй нящо? Ние вече 3 месеца ако не и повече секса сме го спряли, и направо нямам търпение да дойде следващият преглед да ни дадат карт бланш, че да освободим малко напрежението  :lol:
Време ми е да се запиша на ЖК, да ми препоръчате някой във Варна? В петък ще пращам мама да виси пред Темелков за час при Балев за ФМ, че мъжа ми има ангажимент рано. Чак се ядосвам кому е нужно да причиняват толкова неудобства на хората. Има си телефони, като свършат часовете - свършат. Сега трябва да я карам жена на възраст да трепетлика на минусови темпаратури един час...  :x
Колкото до имуностимулантите. Мъжа ми пие Биозин като се застуди профилактично. Аз се черпя с Цитросепт на капки, и го разреждам обилно с портокалов сок, че иначе не се пие направо  :balk_144:
Поздрав!