0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #220 -: Януари 16, 2011, 23:42:17 pm »
Раиса, бибероните на Нук са разделени на С,М и Л и отделно според вида течност, който ще предлагаш. Аз лично съм най-доволна от тази марка и на когото съм я препоръчала остава доволен. Не, че особено активно сме ползвали до годината и при двете, аз нали съм от простите кърмачки  :wink: но след това пък активно сменяхме, аз ползвах силиконови, сменях на всеки три месеца
шишета си купих стъклени, децата като поотраснат и не е основно хранене е по-добре
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #221 -: Януари 17, 2011, 00:43:17 am »
   По повод микровълновата печка...но всъщност и без микровълнова печка,ако в пластмасови съдинки се слага гореща течност е вредно...Това е доказано преди сто години,но дори и по кафенетата продължават да правят капучино и др топли напитки в пластмаса...
  Тааааа,освен ,че бебето като поотрасне малко и започне само да си държи шишето и може да го изпусне или хвърли и да го счупи  ,стъклените шишета имат ли друг недостатък ?
*
« Отговор #222 -: Януари 17, 2011, 01:20:16 am »
Ох, Дидон стига писа "на ангро" моля те. Стъклените шишета са чудесни, която мама не ще пластмаси - може да си ги ползва с кеф, нямат други негативи освен посочения от теб потенциален риск от счупване.

Пластмасови шишета за хранене /т.е. за топли неща/, купички и лъжички за бебета, купувайте само ако върху тях има надпис, че не съдържат бисфенол А(BPA free).Не употребявайте бебешки шишета без обозначение за използваната пластмаса. Има си стандарти за тези неща и хиляди видове пластамси, цели институти, които ги разработват и изследват...

Вече въпрос на лично убеждение и решение на майката е, дали ще ползва изобщо пластамси за детето, или не. Да се говори ей така на "общо основание" за нещо, дали било вредно, полезно и н'ам какво си е несериозно. Меко казано.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #223 -: Януари 17, 2011, 01:34:39 am »
Аз слагах в термоса топла вода и като дойдеше време за млякото, само сипвах праха във водата и малко охлаждах. Особено през нощта ми е било много лесно.
Иначе колкото и да пишем за шишета, помпи и стерилизатори, всичко е индивидуално. Имах малко кърма и с ръчната помпа цедях като луда. Купих си електрическа. Не че излизаше повече, но поне не ме болеше ръката. Ползвахме шишета и ел.стерилизатор на Авент. Бях купила и шишета на Нук, но те правеха вакуум и трябваше непрекъснато да ги дърпам от устата на детето, за да взимат въздух, а това го изнервяше. И така. Не купувайте твърде много шишета в началото! Дори не се знае колко ще ви трябват, ако детето суче. Бях купила предварително само стартовия комплект на Авент. След годинка по настояване на мъжа ми минахме на чаша с накрайник и все още сме така.

Лека бременност на всички!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #224 -: Януари 17, 2011, 01:39:32 am »
Абе хора, вие ме изумихте - къде ви текат шишетата на НУК? Аз ползвам вече 5та година такива шишета - няма такова нещо 8O Ако се сложи капачката между шишето и биберона, не виждам как ще стане тая работа с теченето. Освен това новите им шишета, с антиколикова система, според зависи как е затворено и дали е поставено правилно, не прави чак такъв вакуум, че да се налага да се дърпа от устата на бебето. Освен това, ако леко се разшири дупката на системата против колики, съвсем пък не се усеща при всмукване тоя вакуум. Направо се замислих, че аз не съм в ред :? До сега само ако не поставя капачката съм имала проблем и то докато разбивам млякото.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #225 -: Януари 17, 2011, 06:13:36 am »

За съжаление "Зачатие" вече не е това което беше... :( превърнало се е в една говорилня и аз се чудя защо тогава не си пишете с кокошките от БГ МАМА?

А спри се, де!  

Дидон, нямат друг недостатък, освен, че са малко по-тежки, ама не е кой знае какво - шише е това, не е нещо огромно. Аз имам предимно стъклени, макар и да имам и няколко пластмасови. Просто за себе си съм решила, че въпреки че пластмасите за бебета са без BPA, не знам с какво са го заменили и дали след 15 години няма да ми излезнат с теорията, че новата съставка ( или някоя друга стара) е вредна. Та затова реших да взема стъклени.

Аз проблема с топленето на вода съм го решила от както малката се е родила - никога не съм топлила нищо и всичко се пие стайна температура. Така съм я свикнала и нямам проблеми.
За стерилизирането - аз не смятам, че след 3тия месец е необходимо, а аз лично за моето дете никога не съм била редовна. Стерилизирах шишета веднъж на няколко дена иначе нормално миене. Според мен риск, при положение, че се измиват добре, просто няма. Водата спрях да преварявам пак някъде 3-4тия месец, но продължих да купувам вода за бебета до 6тия, а сега пие от нашата.
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 06:26:21 am от Bobbie »

*
« Отговор #226 -: Януари 17, 2011, 08:51:31 am »
Сега видях какво е написала Натали-меко казано обидно, много от момичетата пишат и в бг-мама, та се чудя за какво иде реч.
Забравих да кажа, че италианските шишета, които имам са стъклени, едва ли ще се счупят толкова лесно, освен ако не ги трясна на теракота.
Гане, не слагам капачката като разбивам, сигурно затова понякога малко излиза от млякото, ама то малко акъл, ама да ти дойде на време.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #227 -: Януари 17, 2011, 09:06:40 am »
аз ще ти кажа за какво иде реч, естествено пак ще има реплики и обидени

Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

с крилати фази за заглавия на теми, пльоскане под вирусчета и "ловуване" мисля, че отдавна избягахме от тази рамка
има много момичета, които заради такова поведение спряха да пишат тук
не го отежнявайте още повече и им позволете поне да четат малкото полезна информация из иначе чисто спамаджийските вече теми из форумите

без лоши чувства към никого, надявам се го разбирате или ако не- ваша воля  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #228 -: Януари 17, 2011, 09:13:35 am »
mini, не знам кое наричаш "спамаджийска" тема, но, ако реферираш към темата за домашните любимци, ще кажа, че, когато аз забременях и се чудех как да съвместя бебето и котката, тук нямаше толкова информация. Затова и си позволих да споделя личен опит (в процеса на което оспамих нещата със споменаване на породата  :lol:). За хора, които гледат животно вкъщи, въпросът далеч не е маловажен и има разлика дали си говорим просто за котките и кучетата и дали обсъждаме превантивните или санитарни мерки, които взимаме, за да си осигурим спокойствие и сигурност. Надявам се, че това изяснява нещата.

Всъщност исках да отговоря на въпроса на Jbrul - силиконови или каучукови биберони. Честно казано, зависи си от бебето. Бобо предпочита каучукови за залъгалка и съответно съм му купила такива за шише. Не знам дали би пил и от силиконов. Каучуковите, доколкото съм чувала, са по-близки като усещане до това на кожата, по-меки са, но трябва да се сменят на месец-два (когато каучукът стане лепкав). Много бебета обаче си харесват и силиконовите - пробвай и ще разбереш кое се харесва на твоето човече :)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #229 -: Януари 17, 2011, 09:14:44 am »
Ганка, и аз съм 100% ЗА Нук. Въпреки, че нямам лични впечатления, силно вярвам в тази марка и съм много доволна от факта, че имат стъклени шишета. Купила съм си едно малко като начало, защото се надявам да кърмя. Мини е писала вече за размерите на бибероните и обозначението им, но все пак ето от къде аз почерпих инфо http://papa-bebe.com/bottlenuk.html
А тези на МАМ са супер. Смятам и от тях да си взема, но след като родя. Направо се влюбих в тах. Вярно признавам, че цялото ми увлечение е по външния им вид и не съм мислила за функционалността. Ще видим. Много ще се радвам на още поне едно мнение за тези красиви шишета освен Ганка, ако има мама която ги е ползвала.

Във връзка със стъклените шишета (които са фаворит за мен), някой може ли да ми даде основателна причина, защо пише по стерилизаторите за микровълнова, че не са подходящи за стъклени шишета?  :ask: Попрочетох тук и там и явно никой не знае точно, но всички си ги стерилизират и по този начин без проблем.
« Отговор #230 -: Януари 17, 2011, 09:22:50 am »
кремче, този въпрос и мен ме вълнуваше - не намерих обяснение, остава мистерия  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #231 -: Януари 17, 2011, 09:41:40 am »
им позволете поне да четат малкото полезна информация и
Наистина за последен път пиша по темата. Именно това, което се написа в темата е полезна информация, някой от вас отварял ли е темата на бг-мама коте и бебе/куче и бебе - 99% от мненията са да се махнат животните. Дори в сайтове посветени на бременността като мама и бебе или нещо такова, съм срещала съвет - подарете си животното. България има огромен проблем с бездомните животни, именно заради безхаберието на хората и тяхната неосведоменост.

Това беше от мен, приятен ден на всички! Аз отивам на лекар, може би ще видим пола на бебенцата :D.
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 16:49:23 pm от jam »

« Отговор #232 -: Януари 17, 2011, 10:31:58 am »
Ей, Маймун! Виждам те! Радвам се, че сте добре :)
*
« Отговор #233 -: Януари 17, 2011, 10:43:53 am »
Лично аз се чувствам достатъчно интелегентна, за да мога да отсявам зърното от плявата.
Навсякъде, не само в мамата пишат интелегентни и не дотам интелегентни хора. Не можеш да направиш хората еднакви, ще бъде невероятно скучно всички да сме по един калъп отляти.
Желая хубав ден на всички.
« Отговор #234 -: Януари 17, 2011, 11:10:50 am »
аз ще ти кажа за какво иде реч, естествено пак ще има реплики и обидени

Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

с крилати фази за заглавия на теми, пльоскане под вирусчета и "ловуване" мисля, че отдавна избягахме от тази рамка
има много момичета, които заради такова поведение спряха да пишат тук
не го отежнявайте още повече и им позволете поне да четат малкото полезна информация из иначе чисто спамаджийските вече теми из форумите

без лоши чувства към никого, надявам се го разбирате или ако не- ваша воля  :D

Напълно съм съгласна!
  Не бих казала 4е пиша много 4есто сега...както преди като цяло във форума но най ме дразнят ето тези дразги и обиди от мухата слон с две думи ,но 4естно казано ми прави впе4атление 4е много теми ве4е не са това което бяха много неща се изписват за 4асове и пове4ето едносмислени или толкова дълги .Винаги става така някой си разменят реплики и се запо4ва страшен световен проблем и така  се губи половин тема...жалко е  :(
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #235 -: Януари 17, 2011, 11:11:15 am »
Шаноар, ами тя тази капачка, за да е в комплекта на шишето, значи има предназначение някакво :wink: В интерес на истината има си начини и да се разбие и без да се слага, както и да не излиза мляко от шишето. Мъжа ми го прави, защото го мързи да слага капачките и да ги мие :lol:

Добре, а защо са ви стъклени шишета? Аз например ги намирам за изключително тежки и неудобни. За децата също са такива. Много често с тях се удрят, освен замятането по пода и евентуална възможност да ги счупят. Пластмасовите са направени по определен стандарт, също така са тествани и са безопасни. Мисля, че няма нужда да се залита в много крайности. Но това е лично мое мнение и не ангажирам никой.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #236 -: Януари 17, 2011, 11:12:17 am »
 На повечето стерилизатори за микровълнова пише,че стъклени шишета не бива да се поставят вътре.И на мен ми беше безкрайно чудно защо,но тъй като не намерих логично обяснение,реших да пробвам с единственото стъклено ,което имах.Проблем няма никакъв се оказа,само да се внимава при пренасяне заради чупливостта.
 А за шишетата на Нук,до ден днешен ги ползвам и не са ми текли.Аз за разбиването,мисля капачката е точно за това(тази ,която се поставя между биберона и шайбата на шишето).

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #237 -: Януари 17, 2011, 11:33:45 am »
аз нали съм от простите кърмачки  :wink:

Това е прекрасно, че си от простите кърмачки, но не всички успяват да бъдат... :wink:

Дара е на смесено хранене и шишета взимах различни, да видя кое най ще й пасне.
Беше удачно да спомена, че от всички останали шишета, освен на Авент, имам само по 1 ...тоест мнението ми не е 100% .

Гане, вярно е...има си капачка, но и на мен ми е досано да я слагам, махам, мия... :) Мързела е креативен - не слагам капачката, запушвам с пръст дупката на биберона и така разбивам  :oops:

Но според мен го има и момента, че аз от самото начало започнах да ползвам шише на Авент и то бебето явно си свикна...

За уреда за затопляне - много е бавен и досаден! Влизаше ми в добра употреба когато имах повече кърма, доих се и държах в хладилника...После вадех кърмата и я притоплях. Сега вече не го ползвам, може би живот и здраве с пюретата пак ще влезе в употреба.

За каучукови или силиконови - на мен лично, първите са ми малко гнусни...не знам, кофти ми изглеждат. Та от самото начало взимам само силиконови неща, та не съм оставила избор на сладкиша  :lol:

( Жбрул, не разбрах купила ли си стерилизатор, но ако не си - вземи електрически )

Да си допълня и аз за броя - имам около 8-10 шишета, натрупаха се с времето. В началото имах 6, но често ми се е случвало да са заети 4 наведнъж - 1 с чай, 1 с вода, 1 с изцедена кърма и 1 с АМ за дохранване...
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 11:57:09 am от Raissa777 »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #238 -: Януари 17, 2011, 11:43:55 am »
Пластмасовите са направени по определен стандарт, също така са тествани и са безопасни. Мисля, че няма нужда да се залита в много крайности. Но това е лично мое мнение и не ангажирам никой.
Гане, аз лично съм избрала да имам предимно стъклени, защото пластмасовите до преди няколко години, когато още си имаха BPA бяха тествани, "без проблем" и по стандарт.  Вероятно сега вече е така и си права, ама просто човек вече не знае накакво да вярва и избира сигурното.

Момичета, аз не знам вие как се оправяте с по 2-3 шишета, но аз лично позлвам 4 големи, 4 малки и от време на време ми се налага и пластмасово да позлвам. Общо взето обаче ми отиват по 5 шишета на ден - 3 големи и 2 малки.  Преди обаче, когато беше по-малка, позлвах повече на ден и то от малките. И това при положение, че кърмех, ама ми се налагаше и да дохранвам.Освен това ги позлвам и за бъркане на млякото за кашата.
 При мен се получи така, че ръцете започнаха да ми се белят от честото миене и сега ги събирам, плакна с вода да не седят така и ги мия веднъж на ден, че да избегна честият допир с верото. Отделно сега вече имам и 2 чашки с накрайник, от който се учим да пием, но понеже никога не стигаме до края, та на ядене цапаме по чаша плюс шише.

За стерилизиране има много удобни торбички за микровълнова, ако се налага да не сте в къщи. Поне на мен много ми помогнаха, защото се налагаше да помпам кърма в работата и стерилизирах всичко  още там. Всяка може да се позлва по 20 пъти.

Боби
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 11:59:48 am от Bobbie »

*
« Отговор #239 -: Януари 17, 2011, 12:16:38 pm »
Колко отдавна не бях влизала във форума  :oops:. Но сега вече съм в болничен и ще имам повече време :D
Видях темата за шишетата. Добре че ме подсетихте, ще си купя едно стъклено шише и аз, за чайчета от копър и вода. Днес ходих на пазар за първите бебешки дрешки, но за шишета не съм мислила изобщо, щото каката беше шест месеца изцяло на кърма, а после я кърмих до година и четири месеца, когато сама отказа. И тук направих май една голяма грешка - реших, че щом е отказала кърмата, трябва до три години задължително да пие мляко сутрин и вечер и й набутах шишето с АМ, което АМ все още пие, но поне сега го пие от чаша със сламка, защото лятото "забравихме" шишетата с бибероните на морето  :)