0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #660 -: Септември 12, 2011, 01:11:42 am »
Хаха ileini, едва ли ще те огрее и другото лято. Просто твоята швъкливка - догодина в количка ще стои само окована във вериги, или нещо такова  :lol: Като ти е толкова мерак - ще си я вземеш за следващото бебе.  :D

И за да не е съвсем спам... Tonita80 подобен "фац" имат тези колички: http://www.bebe-best.com/britax-bebeshka-kolitchka-smart-2v1-neon-black-2011-p-26256.html?osCsid=c96eqpsib63ks9qd8vuhcvrou0
ето и във версия с три колела: http://www.bebe-best.com/britax-bebeshka-kolitchka-smart-2v1-neon-black-2011-p-26270.html  /имат и други цветове освен черно/
За тях имам много добри отзиви, "летният кош" заема нужната позиция за всяка възраст и ситуация, сгъването е супер компактно, не са тежки. Погледни, ей така за инфо поне.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #661 -: Септември 13, 2011, 10:20:10 am »
Количката на phil&teds вече върви с един адаптор, с който летния кош има напълно легнало положение. По-скоро мен ме притеснява този летен кош - вижда ми се малък и плитък, на снимката на детето му стърчат крачетата, нямат опора, а я дават количката до 4 год.  8O
И съм вече в голяма дилема и почвам да се изнервям, въпреки че имам време, но е много объркващо, като не знам кое ще е удобно и кое не  :(
Варианта е да си взема две колички: тази на phil&teds и количката на Jane - rider http://www.bebe-best.com/jane-kolitchka-rider-strata-buganvilia-p01-2011-p-23419.html?osCsid=c96eqpsib63ks9qd8vuhcvrou0   но без кошницата за кола, тя да е на phil&teds, или да си взема една количка само и да се успокоя, примерно ето тази:
http://www.chicco.com/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/87/art/06079195510000/language/en-US/Default.aspx
Вече много се обърках. Сега ми хареса и предложението ти Jbrul за количката britax, ще опитам да намеря къде мога да я видя на живо.
Дано не ставам досадна с моите дилеми  :?
« Последна редакция: Септември 13, 2011, 10:23:30 am от Tonita80 »
*
« Отговор #662 -: Септември 13, 2011, 10:56:03 am »
Тони, аз съм с Jane Rider ето тази: http://www.bebe-best.com/jane-kombinirana-kolitchka-jane-rider-matrix-iris-j42-2010-p-17966.html
Аз съм много доволна от нея и не бих ти препоръчала да купуваш втора, поне докато детето не стане на към 2-3 (пък дотогава има мноооого време).
Говоря именно за тази комбинация - "зимния" кош се ползва едновременно за колата в първите месеци. След това, като бебо мине в "летния" кош, зимния го оставяш монтиран в колата или в напълно легналото му положение, или като седалка ("чупи" се на 3 нива, специално за това е проектиран). Аз вече съм напъхала Кай в "летния" кош, още отпреди месец, нищо, че го водят за над 6-месечна въраст, и си му е идеално; той е големичък, иска да става и да зяпа, доки каза, че е ОК, и аз съм перфектно - летния кош тежи ок.600 грама и се нагласява всякак. А в колата си лежи в "зимния" - за лежане си му е идеален, а аз доста пътувам. Изобщо не ти трябва допълнително столче за кола.
Изобщо, основен бонус на количката е, че е много лека (аз съм с дископатия и не ми се говори какви болки в кръста са), много стабилна, преодолява всякакви терени (софийски, Витоша, паркове, провинцията) и се събира с всичките си такъми, мен, бебето и втори възрастен във VW Beetle.
« Отговор #663 -: Септември 13, 2011, 13:29:44 pm »
Nadine, до тази събота количката JANE RIDER ми беше фаворит (все оше е сред фаворитите  :wink:), но в събота решихме с майка ми да излезем да погледаме в още 1-2 магазина и съвсем случайно попаднах на смарта на фил&тедс и на новото чико. И това ме хвърли в размисъл.
Иначе за JANE RIDER - мислех да си взимам 3 в 1, защото като е 2 в 1 е с кош matrix, който от една страна ми изглежда по-голям от обикновения кош за новородено (transporter) - което е супер, но пък от друга страна е доста по-тежък от кошницата за кола и ако се наложи да го нося някъде бебето с мен (примерно до магазина) ако то е заспало в колата ще се озоря  :(
« Отговор #664 -: Септември 13, 2011, 14:04:40 pm »
И ние в началото искахме да вземем JANE RIDER, но в последствие взехме триколката Jane Slalom. Разликата не е голяма, само в броя колела и начина на сгъване, може би...Доволна съм, въпреки че количката си е тежка, но това май е единствения недостатък. Зимният кош е един и същ Matrix Light. Е, и той не е много лайт, но пак съм доволна  :D Сега стои в колата и определено легналото положение е много удобно. Скоро бяхме на дълъг път и бебо спа през цялото време. За гръбчето му беше по-удачно да го сложим легнал. Седналото положение все още го ползваме за кратки разстояния, а и той се дразни и като му се спи му пада главата постоянно, ако е седнал  :? . В летния кош сме от 5-ти месец някъде. Беше ме страх да го слагам по-рано, защото изрично пише, че под 6 месеца не трябва, но май се шашкам излишно  :)
*
« Отговор #665 -: Септември 13, 2011, 14:53:56 pm »
И аз много бях мераклия на Slalom, ама в мойто кола няма начин да я вкарам, затуй се оказах.
Като избирах Rider-a, гледах и тройната комбинация, именно тя е (или поне беше) с по-тежкия кош - Transporter; него и празен не можах да го вдигна и наместя отзад в колата. А аз много се шматкам напред-назад и товаро-разтоварните дейности с количката са ми по 3х2 дневно. Затова взех 2-ната версия - нейния кош беше Matrix Light, доста по-лек, а и ми спестяваше необходимостта да инсталирам и отделно столче за кола за малко бебе + да карам и кош. Именно така го водех навсякъде (от магазина до маникюра). По моето предварително проучване, това беше най-леката смесена количка под ръка, и в съчетание със сгънатите размери си беше фаворит. И да де, изглежда готино, кво да се прави, аз съм много повърхностен човек :-)
А когато пазарувах и аз гледах и Phill&Teds (и куп други де; Chicco не ми допада и туй-то :-). Но нямаха твърд кош, имаха 2 дръжки (това с управлението си е вярно трудно, особено в СФ) и т.н. А и бях виждала в действие Jane Nomad и Slalom, та пристрастията ми определено си клоняха към Jane.
NB: ако все пак се спреш на Rider, в никой случай НЕ ВЗИМАЙ раничката - тя е безумно нефункционална, нищо, че изглежда много гот. Вземи си чантата, тя си чудесна.
« Отговор #666 -: Септември 13, 2011, 20:56:33 pm »
Мдаа, съвсем накланяте везните за Jane и май почвам окончателно да се решавам  :P в събота отново ще отида по магазините и ще се взема окончателното решение
 :thankyousign: за инфото и съветите, безценни са  :flower:
*
« Отговор #667 -: Септември 14, 2011, 08:51:57 am »
 Момичета, някоя от вас виждала/бутала/ ли е Chicco S3 ?
 Ако сте я виждали в някой магазин в София, също ще мие от полза
*
« Отговор #668 -: Септември 14, 2011, 09:54:12 am »
Мисля, че съм я зървала в Babytoria, в The Mall на Цариградско. Дано не те объркам де :-)
« Отговор #669 -: Септември 14, 2011, 14:20:33 pm »
здравейте мамчета  :)
Аз досега нещо не се вълнувах много от темата с количките, отчасти защото ни дадоха една, която преди 2-3 г. е била скъпа и хубава, (всъщност сега още е скъпа за моя голяма изненада  8O -търговска алчност/ но сега като сравнявам с по-нови не веднъж се ядосах че не си купихме. Но както и да е и тази става, а и спестихме колкото за автомобил втора употреба, както казва мъжа ми  :wink:
Аз още със с коша, нали знам че е до 6м. не съм се засилила да го махам, въпреки че вече почти сме го изпълнили, но пък може спокойно да се протяга и да си качва крачето на ръба  :lol: Сега ще пробавм “летния“ вариант на същата количка, който ще го ползвам точно зимата и ако не ме устройва си мисля да си взема нова само в този вариант -седалка. Но не мога да преценя струва ли си да взема скъпа количка -тип лятна, но с чувалче и пр. аксесоари, защото не знам колко време ще я ползваме. Още повече, че по някое време другото лято мисля да вземем и триколка, която по мое мнение си е много удобна, интересна за детето, но разбира се не е заместител на количката. Имам чувството, че на нашето много ще му допадне, но като гледам в парка децата с триколки май са повече към 2 годишни..  :ask:
« Отговор #670 -: Септември 14, 2011, 15:15:50 pm »
Сами, каква марка е количката, която ползвате в момента ? Заинтригува ме  :D  Като казваш триколка имаш пред вид онези колела на три гуми, предполагам. Гледам и аз доста деца ги водят в такива, но определено не може да замести една количка. Не съм се замисляла дали ще купувам такова нещо, но като му дойде времето ще реша. Имаше скоро дискусия по темата с тези триколки...

Иначе аз допълнително взех и една евтина количка тип чадър. Доста вложихме в първоначалната количка и не ми се искаше пак да даваме сума пари...Вече я пробвахме и определено съм доволна и за пътуване ще ни върши идеална работа. Мъжа ми иска и с нея да водим малкия до яслата, а другата да ни остане само за разходки в парка...Взех отделно чувал за през зимата, който се адаптира на всякакви колички, така ми излезе по-евтино.
« Отговор #671 -: Септември 14, 2011, 16:57:11 pm »
Лориан, аз съм с Комби Фамили, италиански са, но модела е от преди 2-3 години. В момента има далеч по-добри. Триколка, имам предвид тези с педалите- при нас в парка е пълно с такива и ми се виждат много добро средство за кратки разходки, и свиквало детето преди да се качи на колело, въпреки че досега ни съм видяла едно да върти педалите  :lol: Но разбира се това е допълнително средство и няма смисъл да се търси метално с кожени седалка, както някои беше показал, защото ги захвърлят бързо, а и има много хубави пласмасови. А ти защо си взела друга по-евтина след като имате тази хубава комбинирава количка и каква е след като си доволна, ако може да попитам?
Обикновено до 3 години ли се возят децата -сори за глупавия въпрос  8)
« Отговор #672 -: Септември 14, 2011, 18:10:16 pm »
Safety 1st е марката, не знам дали я има в Бг, но не съм виждала по форумите някой да я ползва. Иначе е съвсем обикновена, не можах да намеря линк да покажа, но те всички тип чадър са на един принцип. Има сенник, дъждобран и пълно легнало положение. Купих я, за да можем да я носим като пътуваме. С Jane-то е абсурд да пътуваме, шасито е много тежко и като го сложим в багажника, не остава място за нищо друго. Също така ми се наложи да летя със самолет сама с бебо като беше на 4 месеца и се оказах без количка поради тази причина  :( Добре, че можеше още да стои в кенгуруто  :D
*
« Отговор #673 -: Септември 14, 2011, 19:49:16 pm »
Сами, почакай само с триколката... Не знам имаш ли идея как се бута това, но личния ми опит с племенник вътре беше неуправляем ад. Дребосъците май много им се радват (именития племенник е на 1,3г.) но за бутане си беше отврат, а беше от скъпите. Според мен не е правена да замести количката, по-скоро е играчка за лапето и беля за майката :-)
*
« Отговор #674 -: Септември 14, 2011, 20:07:01 pm »
Т.нар. триколки са си просто бебешко/детско КОЛЕЛО! С дръжка.  :lol: Изумявам се напоследък колко майки считат, че тази джаджа може да замества количката, особено пък на съвсем малко бебе  8O Това е поредният бебешки уред, който можете да имате за разнообразие, или да нямате, но не да имате такова - пък количка не. Всичките ми познати, имащи такива колела са категорични, че децата си не са можели да ги возят вътре преди да понаближат двете годинки, независимо че на някои е било указано, че стават и за деца на една година. Да си купиш такова, вместо количка, пък ако ще да е най-евтината, крива и смотана количка е чиста проба глупост и лоша инвестиция, защото накрая - пак ще си купите количка, а това чудо ще седи в килера още година и нещо. Примерно. И да, гаднички са за бутане, права е Надин и аз пробвах няколко - скъпи, евтини...кофти си е, сравнено с коя да е количка.

Това го пиша, защото не само в този форум, ами за последната седмица, на живо вече две майки ми развиваха идеи, как сега зарязвали комбинираните колички, че са тежки и взимали по една "триколка" и раУтата 6 нали. Едната с бебе на 6, другата с бебе на 8 месеца... :lol: Щели да им сложат по едно ескимосче зимата, да ги извеждали когато не им били часовете за спане...хайде да не продължавам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #675 -: Септември 14, 2011, 20:35:24 pm »

Това ми прозвуча като "карал ли е някой Мерцедес S класа?".
Брех тия марки, модели и маркетинга им...  :lol:
*
« Отговор #676 -: Септември 14, 2011, 21:16:54 pm »

hahaha, не бре Цигу... Ще си я купувам по интернет... иска ми се да я видя на живо...

За триколките да кажа, че в крайна сметка си е въпрос на избор. Аз познавам мами,които са супер доволни. Аз лично не мисля да се отказваме от спането навън...това би ме лишило от социален живот...А по повод бутането на това чудо- със сигурност е голямо предизвикателство. То колички от по сума пари и с Яко екстри, едвам пробиват по улиците, а за тротоарите да не говорим
« Отговор #677 -: Септември 14, 2011, 21:20:08 pm »

хихихи,  :cool:
*
« Отговор #678 -: Септември 14, 2011, 21:50:51 pm »
Отвратителни са за бутане тези колелета. Повече от 50 м направо е ужас. Да не говорим, ако малкият човек реши да си върти кормилото и аз се опитвам да бутам направо.
За протокола - моят син проходи преди година, но все още си се вози с удоволствие в количката. Засега не съм решила да го отказвам.

« Отговор #679 -: Септември 14, 2011, 23:36:22 pm »
Лориан, ти във Франция ли беше?

За триколките с педали писах в първия си пост, че планирам да ги пробвам евентуално другото лято, за бебе под година едва ли някои си прави сметки. Въпреки че Надин ме разочарова с бутането, надявах се да са го измислили някак  :wink: Живот и здраве да е, ще видим това  :D Сега количка ми трябва хем лека да става за кола, хем тежка да рине снега  :lol: