Момичета, аз по-общо по темата и леко в страни искам да кажа нещо, но не мога да се въздържа. Не за друго, ами защото коректен отвсякъде БГ-търговец е такава рядкост /не само за бебешки стоки/, че чак си е за отбелязване.
Миналата седмица купувах "лятна количка", харесах си я в един сайт, но понеже не е от най-масовите марки тук, имах въпроси и звъннах на GSM-a за контакт. Бях настроена за поредно разочарование, признавам.
При предишните опити, когато харесвах нещо, се оказваше че: "Ми да, имаме я на сйта снимана, НО...ма точно тази я нямаме, не в този цвят, не този модел, не на тази цена, ако все пак можем да ви я доставим евентуално ще е около Коледа. А не я ли искате в черно? Имаме я в черно, ама стария модел." Това при положение, че аз се обаждам за снежнобяла количка с няколко зелени ивици да питам, за която на сайта им пише, не само че я имат, ами е и на промоционална цена отбелязана в червено
Та след тази одисея, звъня не особено ентусиазирано да питам за въпросното ТФК.
В последствие, разбирам че си говоря с "баш-шефа" и в процеса на разговор - някак не ми се вярваше, че наистина я имат точно тази, че и в този цвят и още утре може да е при мен. Тя моята "лятно-количкена драма" беше бая дълга и абсурдна
Изумих се, че човека знаеше за количката и характеристиките й повече и от мен, обикновено е обратното.
В резюме. Пристигна ми количката "от-до" каквато трябва да е. Желанието ми за оригиналния комарник/УВ мрежа, човека удовлетвори, поръчвайки въпросния от колеги във Варна, без това да коста бавене на доставката. Освен това и играчката която му отворих - количката с все комарника ми беше доставена безплатно. Никакви цигании от вида: "Ма сега още 20лв., че доставката на комарника от майната си...". Звънна ми да каже кога да я очаквам с пожелание - все здраво дете да возя в нея. Стана ми хубаво, че някой се сеща да каже някоя мила дума, докато работи.
Вместо "А кога и как ще платите" и нищо друго.
След седмица употреба на въпросната количка и дъждовно време се присетих, че нЕмам дъждобран. Звъннах пак и аман-заман, намери ми. Сложна раУта, ама човека каза, ще намеря, но ден-два ще ми трябват. На втория ден - готово. Той ме потърси, каза кога да чакам дъждобрана и за моя огромна изненада, цената му беше 15 лв. ПОД тази, която съм срещала в нета за такъв дъждобран /никога не беше наличен/.
Не си позволявам да спомена сайта, защото ще е извън правилата на този форум /би било реклама/, но пък ми е кеф да споделя нещо хубаво по тези въпроси, защото обикновено само оплакванията са на дневен ред в подобни теми. Е, имало и други търговци на детски стоки, такива, каквито е нормално да бъдат всичките, но...рядко са, та за това не исках да премълча добрия пример.
И за да не е съвсем спам, определено това което купих:
http://www.babyartikel.de/produkt/buggys/tfk_buggster_s_air_fashion_line_carbo_chocolate_2011 е една чудесна количка. Ако някоя мама обмисля - може да си я купи с чиста съвест. Лека, мега маневрена, компактно сгъване, при нужда и колелата се отстраняват с едно кликване на копченце, вози супер, минава отвсЕкъде.
За да съм максимално обективна. Недостатък е, че няма прозорче на сенника, през което да се наблюдава бебето /налага се да надзъртам отпред дали най-после спи
/. Друг "негатив", породен от позитивите й всъщност - подходящи са само оригиналните й аксесоари. "Универсални" - трудно й стават, да не кажа никак, защото е доста широка /има много пространство за детето/, но покупката на въпросните я оскъпява малко, или много. Специално за слънчеви чадъри - четох, че тези на ABC design - стават и за нея, а те са на съвсем прилична цена /около 35лв/. Предимство е /поне за мен/, че всичко по количката се купува отделно, АКО ви е нужно. За новородено бебе - има си и кош за новородено, има и "кошница" за кола, която може да се монтира на шасито.
Успех на всички в избора, това са едни от най-слдките покупки в живота и със здраве да си ги ползвате!