Привет момичета.
Вчера с моя мъж излезнахме малко на разходка да поразгледаме количките. Та сега да дам отчет.
В магазина ни казаха, че количките на Бертони и Кангаро се правят в един и същ завод и между тях почти няма разлика и са една категория.
Кангоро Виктория новия вариант от 2010г. се оказа че се върти само сенника. Има пълно легнало положение, което позволява да се вози и новородено бебе. Когато е в пълно легнало положение бебето може да е с лице към мама или с лице към движението. Когато обаче почне да се регулира седалката, за да седне детето опцията е с лице към движението. Не е много лека.
Хаук Малибу - е много олекотена количка. Изглежда много добре и е 3 в 1. Но за нея чувам много отрицателни отзиви. Докато Хаук Кондор е по-доброто решение. Лошото е че е с две дръжки, а аз търсих цяла. Маневрена е и е удобна. Определено и двете са хубави поне на външен вид. За здравина нищо не мога да кажа.
Бертони Фюжън - на снимки изглежда много симпатична и прибрана. В действителност обаче се оказа доста дълга. Върти се коша. Тежичка е.
Бертони Плазма - върви си с кош за новородено. Летния кош няма напълно легнало положение на гръбчето. Регулира се облегалката на седалката, както и поставката за крачетата. Задните гуми са по-големи от предните и имат амортисьори. Като минус е единствено теглото, но затова пък е много стабилна, лесно се управлява и да ви кажа не успях да усетя действителните килограми.
Ако имате по-ограничени средства за количка трябва да се знае, че това са малко по-тежки колички. Или поне тези които разгледахме в магазина до към 400лв. бяха такива. Ако имате повече средства има много добри варианти за комбинирани колички, които са и по-леки. Тъй като при нас се получи така че средствата ни не позволяват много скъпа количка ще се преглъщат килограмите на количката. Е както се шегувам - всеки ден ще си правя безплатен фитнес
. Както и да е ние определено се спряхме на Бертони плазма. Има я и в червено и е много хубав цвета.
По принцип ми похвалиха Екслендър и Пег Перего, но те са по-скъпички. Та това е засега от мен.