0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките-2!
« Отговор #680 -: Септември 15, 2011, 00:46:49 am »
Лориан, ти във Франция ли беше?
Да   :)
« Отговор #681 -: Септември 15, 2011, 10:38:51 am »
Виждала съм запспиващо детенце на т. нар. триколка - много жална картинка.
*
« Отговор #682 -: Септември 15, 2011, 11:32:07 am »
Триколките ги взехме, когато малките станаха на годинка. Бяха от най-скъпите. Ами това е нещото, което най-много се използва и предпочита от мен за разходка. Може евтините да се бутат гадно, но аз съм си ги бутала сама. Дори преди да ги взема от яслата, минавах през къщи да взема триколките и после на разходка с тях. Вече си ги карат сами, когато се изморят бутаме ние. Това е едно от нещата, за които не съжалявам че съм дала пари. И те са си за разходка, а не за да спи бебето, естествено че за малко дете не може да замести количката. Иначе ние количка ползвахме малко преди да направят 2години. От тогава сме на друга моторизация - триколки, коли, тротинетки.
Кардинални заключения като триколките са гадни и т.н. понякога могат да объркат много хора. За едни ако не е удобно, за други е перфектното решение.
*
« Отговор #683 -: Септември 15, 2011, 11:41:54 am »
Мими, моята не е от евтините, но ако тротоарът не е с гладка настилка, бутането става много сложно. Иначе вкъщи много играе с триколката. Обича да я бута и сам.

*
« Отговор #684 -: Септември 15, 2011, 12:37:46 pm »
mimi26 , не мисля че някой е правил "кардинални изводи" относно "триколките" /т.е. детските колела/, че са гадни, неудобни , поне аз не съм...
Даже малко по-напред в тази тема, съм пейстнала линк на колелото, което аз харесах и смятам да купя за Дани, когато стане достатъчно голям за да го ползва.  :wink: Считам, че ще му е забавно, за мен ще е по-удобно отколкото постоянно да го стискам за ръчичката и като се умори да ходи, да иска да го нося и пр.

Всичките ми "негативни" коментари, относно този уред се отнасяха съвсем конкретно за идеята, съвсем малки бебета да бъдат возени в това, вместо в количка. Както и ти самата казваш, тази джаджа - не заменя детската количка, тя е допълнителен уред за детето. Не мога да кажа на майка на 6,8 месечно бебе, която ми чурулика бодро как щяла сега да купи колело и да си вози бебето в него, а не в количка, че идеята й е добра..., или изобщо осъществима де.  8O Да не говоря, че продавачите по детските магазини са често некоректни, или некомпетентни, или и двете накуп и уверяват майки без опит /и без много акъл май/, че ей такова нещо можело да им замени количката за бебето, като това бебе още не си седи стабилно на дупето даже.

Надявам се, че сега е съвсем ясно какво имам аз специално предвид, при коментарите си за "триколките". Много са готини според мен, но за поотраснали деца, не за бебета на които да им се заменя количката с такова чудо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #685 -: Септември 15, 2011, 13:54:52 pm »
Jbrul, не съм имала теб в предвид, когато писах, а по принцип.
Просто коментирах от погледа на довола от триколките майка. Мисля, че и такива мнения не са излишни. Но съм 100% убедена, че си зависи от модела и от времето през което ще се ползва.
*
« Отговор #686 -: Септември 15, 2011, 14:49:47 pm »
mimi26, естествено че не са излишни такива мнения, има си хас! Последното обобщение го направих, именно за да се синтезират нещата по въпроса и да не се подвеждат майките по откъслечни мнения тук-там.
Триколките са си супер, но за по-големи деца, а за бебе - не стават. Само това казвам. Нещо ми подсказва, че след време и аз ще съм от майките доволни от тези колела. :D Дани за всякакви уреди е от бебетата, които все едно от рекламите на такива неща си го извадил.  :lol: Не знам какво не съм купувала от бебешките джаджи - едно не ми се оказа излишно. Всичко се ползва на макс. Употребата на нещо спира само, когато вече не е подходящо за възрастта му и...купувам "следващият артикул".

Здрави да са децата ни и да се радват на играчките си и ние покрай тях!  :D
« Последна редакция: Септември 15, 2011, 15:01:41 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #687 -: Септември 15, 2011, 18:05:40 pm »
Здравейте, момичета. Най-после и аз да се наредя в тази темичка :) Имахме късмета след две години опити, неуспешно ИН ВИТРО, инсеминация и накрая мисед след спонтанно зачеване да преодолеем проблемите и днес да търсим количка на нашето мъничко щастие  :D
Вероятно ще прочета цялата темичка, но засега ще попитам за мнения, ако имате опит с X-LANDER XQ (с пълно легнало положение, без кош за новородено) или Navington Cadet (с кош за новородено, без пълно легнало на летния кош)?
Търсим количка около 650-700лв и май тези двете ни легнаха на сърце. Приемам и предложения за подобни модели, благодаря  :D
« Отговор #688 -: Септември 17, 2011, 11:00:47 am »
Яничка, и аз се бях спряла на тези модели, но отидох в магазина, да ги видя, разтъпча и се оказа, че ХЛендера е много тежка и по-малко маневрена,  иначе е ОК. Навингтъна ми хареса , летния кош обаче е малко тесничък - така поне си мисля.
Понеже аз търся със зимен кош, и видях ето тази
http://www.bebe-best.com/abc-design-kolitchka-mamba-sand-dark-brown-2012-p-29879.html
Просто като я пипнах, направо се залепих за нея. Малко скъпа ми идва, но в крайна сметка може и да ги прежаля парите. Страхотна тапицерия ,хубав широк летен и зимен кош, мнооооого маневрена и лека, абе сама върви :lol:
Ако искаш, отиди ги виж на място, така ще се ориентираш най-добре.
Иначе и аз първоначално бях решила най-много до 700лв., ще видим в крайна сметка.
http://www.bebe-best.com/abc-design-kolitchka-kosh-mamba-purple-black-2011-p-21867.html
Това е и другия модел, с малки разлики.
« Последна редакция: Септември 17, 2011, 11:06:45 am от siska81 »

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #689 -: Септември 17, 2011, 12:00:33 pm »
Мога да дам положителна оценка за X-LANDER, само че нашата е триколката-модел XT. Само че аз взех и коша за новородено, тъй като летния не падаше до пълно легнало, макар че го водят така /поне модел 2009г. беше така, незнам за новия/. Много удобна ми беше и лесна за управление.Сиска е права , че е тежичка , но лично за мен това нямаше значение, тъй като нямам стълби за качване, а мисля че като е по-тежка е по-стабилна.
*
« Отговор #690 -: Септември 18, 2011, 02:31:36 am »
Момичета, само внимавайте с тези различно широки гуми как ще качвате подлези.....не, че много има де, ама все пак. По-тесните гуми отпред са си доста гадничко нещо...., мое мнение!
Успех в избора!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #691 -: Септември 18, 2011, 09:40:31 am »
Здравейте и от мен
И ние се бяхме насочили първоначално към х-лендер но в последствие се отказахме.
Поръчахме си това: http://www.bebe-best.com/espiro-bebeshka-kolitchka-2v1-atlantic-col06-graphite-p-28045.html
Мислим че е по-добрият вариант от лендера. По-леко, По-евтино, Пак е с помпащи гуми, пак полска марка, пак с два коша. Определено еспирото е по-добро - сравнявах ги двете на живо едно до друго
« Отговор #692 -: Септември 19, 2011, 17:45:33 pm »
Petqvm, би ли ми казала къде в София мога да видя количките Еспиро на живо
« Отговор #693 -: Септември 20, 2011, 13:05:17 pm »
Благодаря, момичета :D Виждала съм на живо всички модели, за които говорим и вашите предложения също бяха прекрасни опции, но отпаднаха - Мамбата заради цената, а Еспирото, защото ми е много високо. Ще помисля още, имам време. Нямам стълби и подлези за прекосяване, затова X-Landera все още ми намига ;) За начало имаме един порт-бебе кош, който ще ползваме, затова не е задължително да купувам и коша за новородено. Благодаря ви  :D
*
« Отговор #694 -: Септември 24, 2011, 22:06:34 pm »
Момичета, тук ми се струва най-подходящо да пиша, понеже темата е за количките.
Искам да дам моята количка на някоя мама да я ползва, докато се счупи  :lol: може да изкара малко, може и много... Не я ползвам, жал ми е да я хвърля, а понеже не е в перфектно състояние - все пак 2 години е ползвана, не искам и да я продавам (не мога да си позволя да взема пари за нещо, което си има кусури). Количката е Чиполино Туини (от по-старите) синя. Нямам нищо против да се огледа и ако някой сметне, че става за ползване да я взима. Предполагам има мами - двойни или с природени деца, за които в момента е трудно да отделят пари за количка.
Във Варна съм, не се притеснявайте да ми пишете, ако някой прояви интерес. Знам какво е да се гледат 2 и всеки спестен лев е от полза. Надявам се да помогна на някой...
« Отговор #695 -: Септември 25, 2011, 00:48:52 am »
Момичета, някоя може ли да ми каже къде мога да видя количка Joolz на живо? Става въпрос за София.  Благодаря  :P
« Отговор #696 -: Септември 25, 2011, 08:45:22 am »
Яничка, защо не видиш ето това:
http://www.bebe-best.com/navington-cadet-indian-bebeshka-kolitchka-kosh-za-novorodeno-2010-p-23902.html
Сега е на 650лв, може и още да падне. Видях я на живо, готина е.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #697 -: Септември 27, 2011, 15:16:07 pm »
Именно между Навингтона и X-Landera ми е чуденката, Сиска :) И аз я видях на живо, но само в черен цвят, ще ги поогледам още и ще помисля. И двете ми харесват, естествено винаги си има по някой недостатък, но няма идеално. Вероятно изборът ще бъде в последния момент в магазина  :D
*
« Отговор #698 -: Септември 27, 2011, 16:17:09 pm »
 от тримесечното ми кормуване на бебешка количка, какво мога да посъветвам, пробвайте в магазина дали предницата на количката може лесно да се повдигне само чрез натискане на дръжката. Това е супер важно за мен. Когато предните гуми срещнат препятствие и не могат да го преодолеят, трябва да повдигнете предницата, също и при бордюри и т.н Изключително досадно и неудобно е, ако  се налага да помагате с крак,вместо само с натискане на дръката
« Отговор #699 -: Септември 27, 2011, 16:36:38 pm »
Не знам дали е за тук въпросът и, но ще питам :) Според вас кога се купува количката? Знам, че при всеки е строго индивидуално, но все пак. Интересно ми е. Предполагам, че е около 7-8 месец или бъркам?