0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките-2!
« Отговор #620 -: Август 16, 2011, 13:05:42 pm »
Jbrul, мерси за инфото. :flower:
Аз днес бях в магазина и видях на живо, даже и побутах  :P наистина изглежда много удобна. Също така и в сгънато положение се побира в багажника ми. Общо 13 кг е, което е ок за мен. Единствено - струва ми се, че летния кош като е в най-изправеното положение и детето ще падне  8O нямах дете наоколо да пробвам, ама ... продавачката ме уверяваше, че няма такова нещо. Също така ми се стори, че коша за новородено е сравнително малък, не знам до колко месеца ще побира бебка. Ако можеш да ми отговориш и на тези въпроси ще съм много благодарна.
Re: Количките-2!
« Отговор #621 -: Август 16, 2011, 13:06:44 pm »
Поради факта,че синът ми се дърпа като безумен при пресичане на улици,а и при по-големи преходи все още се уморява и има нужда да поседне, взех лятна количка на OBaby- много е  хубава, лесно се сгъва, не заема много място, много по-лека е от Jane-то,НО оказа се,че обичайният ми преход пеша из квартала за пазаруване е кошмар- трудно се качва и слиза по високи тротоари, а те повечето са такива, едвам я покатервам в автобус, още по-трудно я свалям...Идеална е за парка и за сгъване в колата, иначе Jane-то си остава непостижимо по-удобна.Аз изобщо нямаше да я изоставям ако не й се бяха спукали задните надуваеми гуми, а от фирмата-вносител ми поискаха по 50лв. на комплект вътрешна и външна!!!Но сега и това ще се оправи,защото се оказа, че в квартала има сервиз за колела, в който слагат гуми от някакви чешки детски колелета, които идеално пасват на количката- срещу 11лв. на гума...Иначе зимата не се виждам на леда и снега, въпреки,че сгъваемата количка има страхотен дъждобран.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Количките-2!
« Отговор #622 -: Август 16, 2011, 13:45:26 pm »
Стефи, ако не ти трябва, ще съм ти благодарна да ми услужиш с нея за няколко месеца. :D А аз ще се опитам да науча Ники да ходи по улиците. Въпросът е как? С колани за прохождане за да го държа до мен?

Вени, когато решиш ще се уговорим да я вземеш :)


Супер :) Твоите принцеси кога се връщат, да поиграят малко заедно с Ники :) Тъй де, защо не направим зачатско-детска среща :)
[/url][/url]
*
Re: Количките-2!
« Отговор #623 -: Август 16, 2011, 15:57:33 pm »
Може бе, някоя събота или неделя в зоопарка :)
*
Re: Количките-2!
« Отговор #624 -: Август 17, 2011, 11:03:05 am »
Единствено - струва ми се, че летния кош като е в най-изправеното положение и детето ще падне  8O нямах дете наоколо да пробвам, ама ... продавачката ме уверяваше, че няма такова нещо. Също така ми се стори, че коша за новородено е сравнително малък, не знам до колко месеца ще побира бебка. Ако можеш да ми отговориш и на тези въпроси ще съм много благодарна.

Ами няма да падне детето в най-седналото положение на "летния кош" - пробвала съм го  - не пада  :lol: Най-седналото положение е 1:1 позицията на нормален стол за възрастни хора, ако се загледаш. Виж и самия кош в профил и ще забележиш дълбочината на седалката все пак. Това "как изглежда нещо" не е баш като да е така. А и е малко несериозно да допускаме, че елитен производител на детски колички ги прави така, че децата да падат от тях ;) Също така, кошът ти е снабден с борд и колани, едно подвижно вече бебе - не се вози незакопчано така или иначе.

Кошът за новородено, може би е по-малък сравнен с тези на други производители, но нямам под ръка някакъв друг за да ги сравня. Измерих го моя, ако ти е полезно това инфо: дължината е около 72 см. в средната част при дръжката, и окло 82 см. в частта обграждаща дръжката, широк е около 36 см. /това са вътрешните размери/. За да добиеш представа, моето бебе днес става на 6 месеца и е високо 70 см., а той като цяло върви от по-височките. Още се събира във въпросния кош, но аз не го ползвам от 3 месеца, той отказа да се вози там легнал. Повечето бебета всъщност не си откарват до 6 месеца в коша за новородено, стават любопитни, искат да гледат, да са полуседнали към 3-я, 4-я месец...едва ли и твоята бебка ще е изключение. :) Но условно - би се побирала в коша за новородено до 6 месеца поне.

Дано съм ти била полезна.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #625 -: Август 17, 2011, 14:44:20 pm »
 Мисля, че коша за новородено не е необходимо да е много голям/широк. Първо, нали бебчетата в началото обичат по-закътанко и тесничко  :) и второ, не смятам, че бебчето ще се вози до 5ти месец в него. Нашият Калоян проявява вече интерес и се озърта, по този повод  вече го возя в летния кош,който е доста отворен, та да развива любопитство  :lol: :lol:

 Давайте сега предложения за количка, която се сгъва тип чадър, но в същото време има по- мека возия... за сега съм се спряла на bebe confort loola.
Re: Количките-2!
« Отговор #626 -: Август 17, 2011, 17:09:35 pm »
Jbrul, didon, мерси за съветите  :flower: :thankyousign:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #627 -: Август 19, 2011, 11:57:15 am »
Момичета, някой ползва ли Bebe confort High Trek и какви са отзивите ви за тази количка. Аз мисля такава количка да си взема с всичките й части. Но ако някой има отрицателен опит с нея, ще съм ви благодарна за съвет.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #628 -: Август 19, 2011, 16:30:09 pm »
 Мами,я давайте съвет...Много тъпо, ама точно зимата, февруари, ще ми се наложи да сменям количката. Калата ще е на8 месеца тогава. Някои приятелки ми казват да си вземем направо триколка. Аз не мога да си представя зимата как ще стане предвижването с триколка. Пък и спане навън??? Да взема количка- чадър, то и с нея няма придвижване... не знам какво да купя. Харесала съм Лолата на Бебе Конфорт, мисля че ще вози по-меко от Макларън и др подобни,пък и гумите са по-големи...или пък на Чико С3ката
 Я казвайте, че не знам
*
Re: Количките-2!
« Отговор #629 -: Август 19, 2011, 17:20:27 pm »
Дидон, какъв мислиш, че е проблема на триколките през зимата? Интересно ми е. Моята триколка си плющеше здраво и през киша, и през сняг. А детето ми през зимата беше на 6-8 месеца и си спеше чудесно навън в количката.
     
*
Re: Количките-2!
« Отговор #630 -: Август 19, 2011, 17:42:16 pm »
Дани, Дидон май има предвид онези колела с дръжка за бутане  :?
Дидон, на 8 месеца, детето все още ще спи навън /най-вероятно/, така че най-летните колички без положения на гръбчето няма да ти вършат работа. Иначе аз изкарах снежна зима с количка с мнооого малки колеленца.
Re: Количките-2!
« Отговор #631 -: Август 19, 2011, 18:27:50 pm »
К(Р)оки, според мен зависи от детето (брой дремки дневно) и от броя излизания - на 8 месеца Бобо вече имаше 2 дневни дремки, едната от които доста кратка. Разбира се, има нужда да се отпусне гръбчето, да е полегнало, но не е наложително да е хоризонтално.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #632 -: Август 19, 2011, 20:36:23 pm »
Дани, Дидон май има предвид онези колела с дръжка за бутане  :?
Дидон, на 8 месеца, детето все още ще спи навън /най-вероятно/, така че най-летните колички без положения на гръбчето няма да ти вършат работа. Иначе аз изкарах снежна зима с количка с мнооого малки колеленца.

Да, да, точно за колелата триколки говоря
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Количките-2!
« Отговор #633 -: Август 19, 2011, 20:56:46 pm »
8O на 8 месеца= шегуваш се вероятно  8)
такова нещо аз не бих купила, на Стефания й подариха, беше на 1,2 години когато баба й се опита да я заведе на разходка на Аязмото, на половината от пътя Стефания е заспала и се е наложило да я прибират на ръце до вкъщи  :wink:
това й е единственото возене в тази глупост, Преслава въобще не я запознах с такова
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Количките-2!
« Отговор #634 -: Август 19, 2011, 21:26:29 pm »
На сина ми му подариха, когато беше на година и половина. Излязохме на разходка до близката детска площадка и се наложи да събирам частите, които изпадаха в найлонова торбичка  :lol:. Излишно е да обяснявам как се добрахме до вкъщи  :D.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #635 -: Август 19, 2011, 21:29:43 pm »
Дани, Дидон май има предвид онези колела с дръжка за бутане  :?
 
Аз пък каква съм будала, как не ми мина през ума, че бебе на 8 месеца може да се вози в колело-триколка  :wink:.
     
*
Re: Количките-2!
« Отговор #636 -: Август 19, 2011, 22:25:10 pm »
това са най-безумните измислици, не съм си и помисляла да харча пари за такова чудо и определено не им е липсвало на децата ми :wink:
Дидон, не следя редовно темата, но от няколкото ми влизания забелязвам, че през 2-3 поста все питаш за смяна на количката. Не знам какво точно търсиш и защо продаваш и купуваш все колички, но идеална няма да намериш :wink: По принцип една количка с пълно легнало положение, пък била и по-евтината е абсолютно достатъчна за дете до 1г., след това евентуално съвсем лятна количка, тип чадър, лека, компактна и удобна за двама ви.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #637 -: Август 19, 2011, 22:33:19 pm »
Дидон, а защо се налага да сменяш количката въобще? Аз си останах с една количка от началото до края на ползването на колички от Александра.
Ползвала съм триколка, но не като заместител на количката, а за разнообразие и детето определено се забавляваше. Но категорично не е за 8 месечно дете.
А иначе в големи преспи нито една количка не върви, така че все тая с малки или големи гуми ти е.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #638 -: Август 20, 2011, 09:59:15 am »
К(Р)оки, според мен зависи от детето (брой дремки дневно) и от броя излизания - на 8 месеца Бобо вече имаше 2 дневни дремки, едната от които доста кратка. Разбира се, има нужда да се отпусне гръбчето, да е полегнало, но не е наложително да е хоризонтално.
Разбира се, че не е наложително да е хоризонтално, но е добре ако има някакво положение все пак. Не че Боян не е спал седнал в лятната си количка  :wink:

Тези триколки и аз не мога да ги разбера, а като напъхат малки бебета там - съвсем  :?
*
Re: Количките-2!
« Отговор #639 -: Август 20, 2011, 10:34:32 am »
Някой може ли да покаже нагледно (за лаиците) какво представляват тези триколки?