0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #600 -: Август 09, 2011, 11:17:24 am »
 Аз ползвам такъв кош по причина,че летния не става за нашата възраст , все още. Когато има вятър съм много доволна. Не го мисля бебока, че е на течение, обаче в жегата да ви кажа, като го вдигна и главичката му направо пари. Коко го разхождам само по боди, голи крачета и никакво одеяло или пелена
Re: Количките-2!
« Отговор #601 -: Август 09, 2011, 12:51:26 pm »
Честно казано, аз му хвърлях една лекичка пелена отгоре, повече заради слънцето, отколкото за да му е топло. Иначе, малко оф топик, но това си мислех наскоро, че 15 от т. нар. muslin squares (нещо като тензухени пелени, но по-рехави) и 3 бархетни пелени, които сама поръбих, са най-безсмислените покупки, които съм правила по време на бременността ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #602 -: Август 09, 2011, 13:06:25 pm »
Честно казано, аз му хвърлях една лекичка пелена отгоре, повече заради слънцето, отколкото за да му е топло. Иначе, малко оф топик, но това си мислех наскоро, че 15 от т. нар. muslin squares (нещо като тензухени пелени, но по-рехави) и 3 бархетни пелени, които сама поръбих, са най-безсмислените покупки, които съм правила по време на бременността ;)

 :good_post:
Re: Количките-2!
« Отговор #603 -: Август 09, 2011, 14:09:41 pm »
15 от т. нар. muslin squares (нещо като тензухени пелени, но по-рехави) и 3 бархетни пелени, които сама поръбих, са най-безсмислените покупки, които съм правила по време на бременността ;)

Аз ги слагах под главата на детето, където и да го сложа да легне, под дупето при смяна на пелените, за забърсване на устата и лицето, за дупето след измиване, за носене "за всеки случай" при излизане, изобщо -- за всичко.  И купувах ли, купувах допълнително за всички нови приложения, които измислях. 

А по въпроса с коша за новородено,  има разлика между порт-бебето и коша за новородено.  На снимките на breiv това е порт-бебе и то наистина е по-дебело и изолирано, освен това е по-малко от кошовете за новородено.  Кошът е невероятно удобен за детето, според мен -- има място, за да си разпери краката и ръцете, повърхността е равна...
*
Re: Количките-2!
« Отговор #604 -: Август 12, 2011, 20:41:56 pm »
имам нужда да се оплача, не знам заради количката ли е или улиците са калпави, но днес                       се измъчих. вярно е, че бяхме цял ден навън и минахме половината град натам и обратно, но в момента ужасно ме болят ръцете от преодоляване на препятствия по всъщност оф роуд терените на софия. че количката ми е малка е така, тя е купувана за в града - аз съм с babyjogger city mini, но това, че никъде няма откъде да слезеш и да се качиш по тротоара, че трябва да вървим по улицата, защото тротоарите са не само невъзможни за преминаване, но и заети от коли, маси и други е ужасно изтощително. хората с по-големите количките имате ли го този проблем?

а и някой да знае места в софия с място за сменяне на памперси на бебе?

градът се държи така сякаш майките и бебетата не съществуват, ужасно се ядосах, чак на активизъм ме избива и искам да пиша писма и да правя интернет кампания, някой друг с подобни щения, да се присъедини?

а сега тепърва започва къпане, преобличане, гушкане, а буквално ръцете ме болят ужасно.

извинете, но не знаех къде на друго място да се оплача, пък може и да помогне на някой в избора на количка, не че не си харесвам моята.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #605 -: Август 12, 2011, 23:04:21 pm »
Нашите улици са създадени за оф роуд състезания на майки с бъгита. Аз съм с бъги и съм страшно доволна, минавам през всякакви терени.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Количките-2!
« Отговор #606 -: Август 13, 2011, 00:27:04 am »
Елена, така е в началото  :wink:
Аз като се поизморя, се сещам, че Лиса беше писала преди време с тризнаците, че бута около 70кг - количка+багаж+деца  :lol: Та......... Споко - по-тежичко ще става с големеенето на бебо  :wink: Ама така е - трябва да правим и мускули  :lol:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #607 -: Август 14, 2011, 00:52:28 am »
ох, така е, но ужасно се вбесих, да не говорим, че никъде няма места за преобличане на бебета. сякаш в тази държава малките деца и хората на инвалидни колички не съществуват. а иначе днес май намерих цаката на количката, просто си я оставям сама да се оправя, без да натискам, бутам със зор итн. или може би беше лесно защото излязох само за един час  :wink:
Re: Количките-2!
« Отговор #608 -: Август 15, 2011, 10:46:23 am »
Здравейте,
Започва и моето чудене относно количката. Изчетох и двете темички, много полезна информация   :thankyousign:
Живи и и здрави ще се раждаме с бебка на 2 декември, затова съм решила да си взема количка с три части: кош за новородено, кошница за кола и летен кош. С големи гуми, еденични (в софия ще се разхождаме), с цяла дръжка. Не ме плаши много тежестта на количката (все си мисля, че по-тежките са си по-стабилни и лесни за бутане), а после че ще се купува лека лятна, ще се купува.
 Спрях се на няколко фирми bebe confort, chicco, concord, и т.н. но имам и една такава възможност - количка стоке втора употреба с всички кошове, джаджи и т.н. и това съвсем ме обърка. Цената й ще се върже като да купя нова такава от друга фирма. Аз на живо съм виждала една или две, но нито съм бутала нито пък някой ми е казвал инфо от личен опит.
 Четох по сайтове, форуми, коментари, но има ли някоя мама с личен опит с тази количка или е само за гъзария и не се отличава от другите?! Ще съм ви много благодарна за мнения.
Хубав и слънчев ден!
Re: Количките-2!
« Отговор #609 -: Август 15, 2011, 11:17:04 am »
Елена, преобличане на бебета - в моловете. В парковете става на пейките, няма къде другаде. За улиците - няма како да ти обяснявам, така е. С времето ще научиш по-леките маршрути.

Тонита80 - по парковете може да помолиш някоя майка да ти даде да буташ количка. Мен са ме молили, аз съм предлагала и без да ме молят, като видя, че се заглеждат. За Стокке - Жбрул може да ти каже от личен опит.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Количките-2!
« Отговор #610 -: Август 15, 2011, 17:28:52 pm »
Аз и тук се записвам с питанетето от съседната тема:
 За зимата каква количка ми трябва?Моята е доста тежка - 13 кг. е количката, лятната е на Чико, 4-5 кг. но няма сенник и възможност за дъждобран. Та се чудя каква да търся-комбинирана или специално зимна, или мога да изкарам зимата с лятната количка+чувалче и космонавт?
[/url][/url]
Re: Количките-2!
« Отговор #611 -: Август 15, 2011, 18:51:03 pm »
Жаси, според мен, Ники е на такава възраст, че вече няма смисъл да инвестираш в нова количка. Като излезете навън колко ще стои в нея? Чувалче и космонавт, мисля, че са напълно достатъчни за дете, което ще щъка насам-натам ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Количките-2!
« Отговор #612 -: Август 15, 2011, 19:55:23 pm »
Проблемът е, че количката няма сенник и няма как да закрепя дъждобрана. А и е с малки гуми, двойни и нали се сещаш какво ще стане след две дупки и киша :)
[/url][/url]
*
Re: Количките-2!
« Отговор #613 -: Август 16, 2011, 00:34:19 am »
Жаси, не че съм голямата компетенция, но наистина да набиваш пари в нова количка тепърва...безсмислено ми се вижда. Ники колко ли още ще се вози в количка изобщо? Зимната ти и тежка да е - ще избутате някак още няколко месеца, щом лятната е толкова неприспособима за студено време.

Tonita80 , за Stokke, от личен опит - аз нямам забележки по количката. За мен неоценимо предимство пред други марки/модели е височината й /може да бъде направена и доста по-ниска при нужда/, лека, маневрена. Стабилна е, хората които не са я бутали се подвеждат по вида й - една странна пръчка и един кош виси там и аха, аха да падне... :lol:, визуално дава чувство за нестабилност, но напрактика - няма такова нещо. Окачването на колелата е "многоточково" т.е. при неравен терен съответното колело поема неравността, не се "кламбичка" количката по посока на дупката и от сорта. Ти мислиш да я купуваш с всичките й аксесоари, което е много изгодно според мен, ако е добра цената - заслужава си мисля.
Коректно е да отбележа, че аз бутам бебе в Stokke в Стара Загора все пак, а тук не е такъв лунен пейзаж като София и на мен за ТУК ми е удобна и още как, за София - не мога да кажа дали някое бъги няма да ти е по-добре. Реално погледнато - за софийските терени - няма количка която да е идеална, не защото няма "идеални колички", а защото теренът там е....ееееее :x Каквото и да вземеш - лесно бутане - няма, примири се от сега.

Взех си лятна количка на ТФК, много ми харесва този модел също и мисля че ще ти е удобен за София специално http://www.buggy.de/en/products/joggster-3.html
Ако си решиш Stokke и тя ще ти е удобна, въпрос на вкус и нужди, поне за мен нещата не опират до гъзария. ИЧ. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Количките-2!
« Отговор #614 -: Август 16, 2011, 08:11:50 am »
гарантирам ви, че големите гуми не могат по никакъв начин да се сравнят с возията на малките такива, препоръчвам ви да си избирате колички с големи гуми поне докато бебето ви проходи, иначе рискувате да няма спокоен сън, докато се разхождате
все едно да сравня возията на реното с това на тойота, е лагуната може да е кораб, ама е удоволствие да се возиш в нея, а с тойотата усещаш всяка неравност на пътя  :wink:
имайте предвид, че като малко бебе ще прекарвате доста време навън и бебето ви ще "живее" предимно в количката. да не говорим за случаите, в които някой деца дори и вкъщи спят в количките, така че не подценявайте избора
Жаси, огледай се за някакъв Макларън за следваща количка- мисля че ще е страхотен избор за проходило дете
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Количките-2!
« Отговор #615 -: Август 16, 2011, 09:17:15 am »
Жаси, според мен изобщо няма да ти е необходим чувал за зимата, като го облечеш с космонавт или термопанталонки ще е достатъчно. Деси от 1-шна си "живееше" зиме и лете с лятна количка. Мога да ти я дам, защото вече не я ползвам. Има си сенник, дъждобран, сгъва се на чадър, гумите за лятна количка са големи, не са като на макларън или чико съвсем мънички, двойни са също. Количката е на нео нато, за съжаление е стар модел и няма снимки в нета, но е перфектна. Изгледа и двете деца без да мръдне.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #616 -: Август 16, 2011, 10:31:13 am »
гарантирам ви, че големите гуми не могат по никакъв начин да се сравнят с возията на малките такива, препоръчвам ви да си избирате колички с големи гуми поне докато бебето ви проходи, иначе рискувате да няма спокоен сън, докато се разхождате

Абсолютно подкрепям! Имам Куини Спиди, но умната ми глава реши да купи лятна количка, уж по-лека. Еми купих Хаук Турбо. И триста пъти се псувах като я подкарах. По-лека е с 5кг от Спидито, но все едно бутам количка, по-тежка с 15кг. Единствено предимство е това, че Теди не може да се измъква от нея, защото е тясно. В другата се завърта и изправя по време на движение и реших да я возя в новата, за да не се караме по улиците. Миналата седмица бяхме на гости на майка ми в Сопот. Там повечето улици са паваж или калдъръм. Разходката с количка с малки двойни гуми беше приключение.
     
Re: Количките-2!
« Отговор #617 -: Август 16, 2011, 11:40:03 am »
Стефи, ако не ти трябва, ще съм ти благодарна да ми услужиш с нея за няколко месеца. :D А аз ще се опитам да науча Ники да ходи по улиците. Въпросът е как? С колани за прохождане за да го държа до мен?
[/url][/url]
Re: Количките-2!
« Отговор #618 -: Август 16, 2011, 12:00:16 pm »
По тази причина, че Макларън не може да се сравнява с хубавата и стабилна количка с големи гуми, съм решила да запазя Jane-то поне за зимата. Като се запролети и Бобо стане вече стабилен, ще я разкарам и ще останем само с Макларъна, но не и преди това.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #619 -: Август 16, 2011, 12:35:45 pm »
Стефи, ако не ти трябва, ще съм ти благодарна да ми услужиш с нея за няколко месеца. :D А аз ще се опитам да науча Ники да ходи по улиците. Въпросът е как? С колани за прохождане за да го държа до мен?

Вени, когато решиш ще се уговорим да я вземеш :)