0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките-2!
« Отговор #580 -: Юли 14, 2011, 23:00:26 pm »
Горе-долу придобивам представа :oops: То аз съм на вълна чудене. Първо мислех за Пег Перего Уно, стори  ми се лека и компактна. После четох, че за да се вози новородено и да е обърнато към майката, трябва да са водещи задните по-големи гуми, което правело бутането по-неудобно. Други пък казват, че е удобно. Обаче на рамката не може да се монтира столче за кола и каквото и столче да се купи, ще трябва да остане само за автомобил. Не знам до колко е удачно това с прехвърлянето на бебето от столчето в количката, ще се буди ли и т.н. То е ясно, че повече от 2 часа не е препоръчително, но ако отивам на гости напр. и го местя от столчето в количка, ми изглежда някак неудобно.
После гледах разни модели на Jane Slalom Pro, в Кикиморско царство в момента са с около 500 лв. намалени и за 1100 някъде се купуват и 3те части.
Но като чета, че комбинираните колички са до време и че повечето майки бързат да минат на летен вариант - хем лек, хем по-удобен, се чудя струва ли си тази инвестиция. Та разгледах и в Продавалника...
Абе голямо чудене, голямо нещо... И тук изчетох и пак не се ориентирам  :oops:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #581 -: Юли 14, 2011, 23:21:44 pm »
Летните колички Макларън имат ли пълно легнало положение? И, ако се купи от Англия по-евтино ли струва? Могат да ми я купят роднини живеещи там и да я донесат насам.

Пете, тази която пейстнах на Дидон - има. Виждала съм няколко новородени вече да ги возят в такава и няма проблем. Със сигурност от Англия ще ти е по-изгодно отколкото да я купиш тук. То не само количката де, ами каквото се сетиш. Много примери мога да дам, но само един. Автоматичната люлка на Дани, "Чико" и понастоящем тук си струва 280 лв., от Англия, чисто нова, НЕ на разпродажба - я купихме за 49 паунда.

Дидонче, извинявай, но на бебето ти не му е горещо, защото е в коша за новородено, а просто защото...тези дни е ужасно горещо времето. :lol: Дани нали го возя в летен кош, с все мрежите, хавлиените подложки и пр. изгъзици с цел да му е хладничко. Ми няма как да му е хладничко на 30 градуса, да не се поти и да не нервничи в каквото и да го возиш. Като искаш да смениш количката - смени я, просто ти го казвам това, да не мислиш че в друг кош ще му е по-хладно на твоя момък. Поне до септември - едва ли.

Иначе за "чупката в крачетата" на летния ти кош... Няма да твърдя, че не е проблем и така е удобно за детето /поне при моделите, за които ИЗРИЧНО е посочено от производителя, че стават за новородено/, само според мен лично казвам, че не е проблем. Дани го возя в летния кош от 3 месечен, отказа да лежи в другия, искаше да гледа и д клюкари  :lol: Ако се загледаш в синчето си, ще забележиш сигурно, че той и в идеално равното си легло - не спи с изпънати крачета ;) Та за това и количките имат такива форми, следващи естествените анатомични извивки на бебето, както е с шезлонгите, люлките и пр. бебешки уреди. Но подчертавам, това го казвам само за колички /кошове/, за които е указано, че са подходящи за новородено. От чупка да чупка си има разлика все пак.

azalea Лично аз съвместимото си с количката столче за кола, не го ползвам за съвместяване с шасито - седи си в колата. :lol: Като бременна, ми се виждаше голямо удобство тази опция, вече като видях бебе на живо - отказах се да се възползвам. Но това е моето си мнение, много майки возят и така и не им пречи, за мен - неудобно е за детето.
Също лично мнение - лятната количка, не замества комбинираната и обратното. И двете са ти нужни в някакъв период от живота на бебето. Сега има вече опции за лятна количка, на която да се монтира кош за новородено за някое си време и после да си ползваш всички екстри на изцяло лятната количка. Лятната ми количка е хубава, но честно казано - не може да се сравнява по удобство за бебето с комбинираната. Ако обстоятелствата позволяват - винаги предпочитам разходка с комбинираната.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #582 -: Юли 15, 2011, 09:51:18 am »
 Като Жбрул и аз исках като бременна държах кошницата за кола да става на шасито на количката. Е, сега не го искам. като му гледам стойката в кошницата, направо ме заболява кръста и второ, там според мен им е още по-топло,защото самите кошници са по-тесни от съображения за сигурност, което им е и предназначението

 Жбрулче, определено 30те градуса са основния виновник за потенето...
*
Re: Количките-2!
« Отговор #583 -: Юли 15, 2011, 12:26:52 pm »
Абе люде :-) Тя Жбрули ме е преварила, ама да си настоя и аз: нищо общо няма кошчето с изпотяването, Кай досега щеше да е умрял ако беше вярно - моят "зимен" кош е пластмасов, за кола. Дидонче, хубава си ти е количката, наистина, не бързай да я сменяш, само пари ще хвърлиш, особено толкова в началото на голямото ви приключение. Това, че у нас им казваме "зимни" кошове не значи, че имат вградено парно:-) От лятото остава месец и цаката на сухото бебе е само да стои на хладно :-) После ще се завъртят есенните листа и ще ти се прииска да има "покрив" и "стени" бебешкия пътуващ дом. Пък за следващата пролет ще имаш мноооого време да помислиш за 2ра количка.
Жбрул, велика си, триколката на Мадъркеър ми е писана за догодина!
*
Re: Количките-2!
« Отговор #584 -: Юли 15, 2011, 12:56:55 pm »
Нашата количка е тази:

В момента се возим в Коша за новородено. Не мисля, че се поти повече в този кош.
Кошницата е съвместима, но засега я ползваме само в колата. Доволна съм от количката. А и в момента на София и е доста широко вътре :D
Дидонка и аз да кажа, не бързай с продажбата :wink:

*
Re: Количките-2!
« Отговор #585 -: Юли 15, 2011, 14:40:26 pm »

 Ники,много хубава кола има девойката.От малка ще се научи да подбира возилата ;).Ние имаме на същата марка и в същата разцветка шезлонг :)
« Последна редакция: Юли 15, 2011, 14:45:13 pm от didon »
*
Re: Количките-2!
« Отговор #586 -: Юли 20, 2011, 12:25:59 pm »
 :)Ники, много е хубава количката.
И аз това се чудя за "зимния кош". Ники, ти ползвашли го, питам т.то сега е много топло, и на детето дали ще му е добре вътре :ask: просто седя и се чудя :ask:

Пиша в темата, че имам един проблем.....нали съм много умна, без добре да огледам кошницата, свалих това което е от плат и коланите да ги изпера....и сега, немога да ги наместя като трябва....остава ми 1 колан. А, немога да отида и до магазина,трудно ми е вече, та да видя как са, за да си я направя. Прегледах 1 видео, но там не се вижда добре. Та, ако на някой му попадне клипче с такъв материал-аз съм човека. :D Ако ли не, пак ще изпратя мъжо до магазина за да ги разгледа как точно са. :lol:

Ох, ти си писала, че го ползваш....ама кой да види :wink:
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 12:29:50 pm от Breiv »
*
Re: Количките-2!
« Отговор #587 -: Юли 20, 2011, 12:54:12 pm »
Breiv просто при някое излизане, съпругът ти да вземе кошницата, да мине през магазина и да ви я "сглобят" както трябва. Няма какво да се мъчиш с клипчета според мен.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #588 -: Юли 20, 2011, 13:22:39 pm »
Breiv, използвам коша за новородено. И си мисля, че му е добре на детето вътре. Широко е и е с напълно легнало положение. А като духне вятър, макар и топъл за сезона, вътре е завет.
Абе, с две ръце съм за кош независимо от сезона :D

И да добавя: Това не е "зимен" кош, за да му топло вътре на детето :wink:
« Последна редакция: Юли 20, 2011, 14:09:33 pm от Ники »

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #589 -: Юли 20, 2011, 13:43:10 pm »
Брейв, от лятото има само още месец - два, добре ще му е на бебето в коша за новородено. Моята количка няма такива кошове и постоянно съм завий-отвий, наистина децата са на завет в тези кошове и според мен се чувстват по-комфортно в тях, отдолу си имат малко дюшече, не ги връзваш с колани, докато аз задължително ги опасвам с коланите, че имам чувството, че ще ги изръся на някой бордюр иначе.


Re: Количките-2!
« Отговор #590 -: Юли 20, 2011, 15:25:18 pm »
Eille Ти каква количка използваш??
Аз сега събирам мнения и коментари за близнашката количка на Kangaroо. По точно тази. Интересува ме главно дали са здрави. Естествено и друга информация не отхвърлям
:)
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #591 -: Юли 20, 2011, 15:54:18 pm »
Котараната, виж на 24 страница в тази тема, там съм пуснала снимки на Бейби джогъра - доволна съм, купих е от Англия.


*
Re: Количките-2!
« Отговор #592 -: Юли 20, 2011, 17:48:26 pm »
Май трябва на всяка тема за колички, най-отгоре да се "закове" списък на ползваните понятия.  :lol: В смисъл, на кое се казва "зимен" кош, на кое "летен", как тези понятия - нямат връзка със сезона, в който се ползват въпросните кошове...и в този ред.

Кошът за новородено, така нареченият "зимен", е удобен не само защото с тази цел е създаден, а и по причините, които и Eille описва. Щете не щете, новороденото бебе най-често се завива, размъква се с повече багаж, който често оставяте в коша му, коланите - също ги спестявате с него. То не мърда толкова, че да падне, но по нашите улици и с тези високи бордюри, в един по-отворен кош - ще го изхлузите като стой та гледай, ако не е вързано. Комшийката баш това направи от много моди и пестене на пари и ръсна бебето по глава - та добре, че беше малка раната и само го лепиха и мина без шиене...  :? Това, че нещо няма да го ползвате 10 години, а няколко месеца - не го прави излишно, ненужно и "произведено за спорта", то е създадено с някаква идея все пак, не само за да ръснете пари за него.
НЕ КАЗВАМ, че не може да се гледат новородени и в изцяло "лятна" количка - може, но това си има своите несгоди и за бебето и за вас. Ако не искате да ползвате кош за новородено, или ви е излишен разход - ОК, но не търсете при него недостатъци каквито няма. Последният проблем е, че за лятно бебе - в такъв - на детето му е по-горещо отколкото в "летен" кош. Щом е 30 градуса и отгоре- горещо му е навсякъде, освен на климатика у вас ;) По същия начин, по който и на вас ще ви е горещо и по ленена рокля и по бански и голи да сте - все е жега.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #593 -: Юли 20, 2011, 18:20:30 pm »
Eille количката е супер, и аз на нея съм се спряла и като гледам няма да си променя май избора, много ми харесва. :D
Мисля да взема първоначално за зимата едно влакче с кошове за новородено, втора употреба и на пролет да се наконтим с един бейби джогер. :P
Ще ми бъде много полезно ако синтезираш твоя опит с количката, какви аксесоари си взела, доволна ли си ? Мерси предварително.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #594 -: Юли 20, 2011, 22:35:24 pm »
 абееее,не съм съвсем съгласна с това, че няма проблем с кошовете за новородено. ето,точно вчера се видях с едни приятели, които имат TFK количката. Е, тяхното бебе, а и още едно е отгледано в тази количка от новородено, се топеше вътре...ееее,да, тогава таткото нави отзад ,откъм главичката, плата и се получи проветрение. Количката е само лятна...
 другото, което се сещам е, на моята има на стените от двете страни по два пласта промазка и между тях вата.Няма начин да не ти е горещо...Аз съответно смених вътрешната част с направена от 100% и без вата.Съвсем различно е положението сега...
*
Re: Количките-2!
« Отговор #595 -: Юли 20, 2011, 23:04:42 pm »
Дидонче, аз не казвам че в кош за новородено е по-хладно отколкото в открит кош, а че и в двата е еднаква жега, когато температурите навън са като тези в момента. :D Та за това мотив да не возиш в такъв кош, защото било по-топло в него е несъстоятелен. Толкова топло ще е и в другия кош в ТАКОВА време.

За ТФК-то да ме прощаваш много, но понеже я имам и я ползвам, това дето го вдигаш отзад и ставало проветрение и се охлаждало детето...някой друг път. Като го вдигна Дани от количката и гърба му е толкова мокър, че ако изстискам бодито - вода ще текне. Т.е. никаква файда, особено ако пък не подухва и втрец, незвисимо дали зад главата му платът на сенника е вдигнат, или не. Отделно, че на етикетът на самата количка на няколко езика пише, че не се препотъчва за деца под 6 месеца /по тази линия и аз избързах/, но новородено да сложиш под този наклон - чисто безумие си е  8O
Уверявам те, че в тези жеги и в най-проветривата количка - пак се потят и им е кофти. Примерно комбинираната ми количка, сега е с лятната си облицовка, целият сенник е в мрежи, отделно гърбът на самия кош е пластмасова подложка с дупки и на тапицерията сваляш едни ципове, пак има мрежа та и гръбчето да се охлажда уж, хавлиена подложка е лятната върху която седи и ПАК е потен и му е горещо. Споделям го само за твое успокоение, че не е от количката, от коша, от тапицериите проблема. Не го мисли. Ще минат тези жеги и ще сте си ОК с малкия юнак.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #596 -: Юли 20, 2011, 23:08:29 pm »
Според мен навън като е над 30 градуса, няма начин да не се поти човек или дете. Не винете количките!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #597 -: Август 08, 2011, 11:23:24 am »
 :D Това е нашата количка, но сега се чудя дали да използвам "зимния кош" или как се казва "порт бебе" :) за разходка, или направо в количката да го сложа.
 Дали няма да му е топло в този кош? :ask: Тъп въпрос, ама.....помагайте :wink:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #598 -: Август 08, 2011, 12:03:57 pm »
Брейв, малките бебета нямат добре изградена терморегулация, така че смело слагай в коша за новородено. Родих миналата година по това време и спокойно си го ползвах-не се е потил,  обаче правя една уговорка, не съм извеждала бебето в часовете когато е най-топло и съм завивала само с една много тъничка пелена.
Re: Количките-2!
« Отговор #599 -: Август 08, 2011, 13:16:02 pm »
Брейв, доколкото знам проблемът с бебетата на тази възраст е, че не се потят, защото не могат. Вместо това се обриват. Не мисля, че е проблем да ползваш коша за новородено, но гледай да не претопляш детето - боди и пелена от тензух отгоре са предостатъчни, според мен. Може дори да си спестиш пелената, ако е много топло. Имай предвид, че при тези температури е много лесно да претоплиш детето.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.