0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #560 -: Юли 10, 2011, 23:45:25 pm »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Количките-2!
« Отговор #561 -: Юли 11, 2011, 00:19:06 am »
Благодаря. И аз така правя - едното се натиска, другото върти, но досега за един месец не съм успяла нито веднъж. Все моля някой. Хем сложихме и смазка. Веднъж даже от усилие и паднах върху количката, та съм и с цицина на главата. Ще продължа да се мъча, или ще купуваме количка.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #562 -: Юли 11, 2011, 00:44:34 am »
Не ползвам такава количка, но е възможно да се е повредило нещо по механизма, вещи са все пак - всичко може да се развали.
Ако са ти под ръка документите на самата количка - виж къде и кой ги сервизира и я занеси /или изпрати/ да я погледнат и ако се налага да ремонтират нещо. Или провери кой е вносителят, свържи се и да ти обяснят те, кой би могъл да я погледне професионално и да отсрани евентуален дефект.
Според мен - това е добра количка и ако има дребна и лесно отстранима повреда, по-добре ремонт, отколкото да купуваш нова. Ти си решаваш разбира се.  :D

Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #563 -: Юли 11, 2011, 12:33:49 pm »

*
Re: Количките-2!
« Отговор #564 -: Юли 11, 2011, 18:34:05 pm »
Моя мъж го прави както е по инструкциите. Но и при него е с голямо усилие.  Вероятно е да има проблем тогава и ще търсим сервиз да я погледнат. Дано се разреши проблема, за да не купуваме.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #565 -: Юли 12, 2011, 18:07:21 pm »
Момичета, възнамерявам да продам количката, която взех за нашия Калоян. Тя е
Cossato Cabi.Маневрена е , шасито е леко ,има кош за новородено и летен, като и чувалчета и към двете. взела съм я втора употреба,обачееее, от голямото ми чудене, в крайна сметка установих, че предпочитам летен тип количка,за лятното ми бебче. Летния кош на тази не става за новородено, защото е от тези, модерните,на които коша ляга изцяло, но има една чупка при крачетата. Искам да я продам за толкова,че да мога да си взема някоя лятна за около 350 лв
 ето клипче за модела,а ако някой се интересува как изглежда конкретната, ще я снимам:
    http://www.youtube.com/watch?v=wDTb6fvFpfE

 Само че нашата е 2в1
*
Re: Количките-2!
« Отговор #566 -: Юли 12, 2011, 19:36:25 pm »
Дидон, твоя си работа естетствено, но не избързваш ли все пак? В смисъл - ти вози ли бебето в тази количка, установи ли че с нещо е неудобна за теб, или за него, или за двамата? Поне по клипчето което си качила - не виждам нещо неудобно в нея, а и изглежда добре количката...
Това го казвам САМО, защото докато Дани стана на два месеца - всичко, де що бях купила за него като уреди - все ми се виждаше неподходящо и неудобно и какво ли не, а сега осъзнавам, че не съм била права, а просто съм имала параноята на "мама-новобранка". Може при теб да е съвсем друго положението, не ти давам акъл, не го разбирай така, но понеже скоро търсих лятна количка за бебе /не за новородено дори/, ами подходяща за 3м+...бая тегава работа се оказа и никак не "на прилична цена".

Успех каквото и да решиш! Здрави да сте само! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Количките-2!
« Отговор #567 -: Юли 12, 2011, 22:03:32 pm »
и аз мисля като Жбрул, количката изглежда много добре.....а за новородено бебе летен кош е най добре, ако питаш мен.....ни нали сме с летен вариант на количката и духне ли малко и почвам да мисля, да вадя завивките, че да не настинат.
А в тоя кош си е на завит детето.....да духа, да не духа....то си изцяло затворено.
а и лято остава кажи речи 1 месец.....не се знае кога ще почнат дъждове, и това трябва да имаш в предвид  :wink:
ти си знаеш Дидон......ама и аз да си дам мнението като бъдеща свекърва, от сега почвам да тренирам  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #568 -: Юли 12, 2011, 22:20:54 pm »
Дидонче, и аз на мнение като горните две. Мое мнение, лично, без да ангажирам с него, е че "зимен" кош си трябва, бебчо да може да си застане как му е удобно, без да се притесняваш, че ще му е тясно, неудобно и т.н.
Освен това т.нар. зимен кош, всъщност си е кош за новородено, няма нищо зимно в него. Това име е останало от времето на нашите майки и баби... Единственото, което мога да те посъветвам е да изчакаш още малко и тогава да вземеш решение, ако ти е удобна добре, ако не сменяй. Както са ти писали вече параноя винаги има в началото, особено докато разбереш кое наистина е удобно и за мама и за бебе. Аз лично бих изчакала :)

*
Re: Количките-2!
« Отговор #569 -: Юли 12, 2011, 22:38:23 pm »
Да потвърдя само параноите. :lol: На първото излизане на Дани псувах /наум/, ама псувах и то каруцарски. Март месец - 23 градуса, бързам да изведа човека. Количката - уж я бях разучила, ама пусто как се монтира гюрука от седящия на лежащия кош и с инструкции и с клипчета - не сгрях. Просто щото бързах и се нервех, после за 5 мин. схванах...
Изведох го за сефте в столчето за кола монтирано на шаситео /то има собствен гюрук/. То кошчето е дълбоко и напълно легнало, ама аз съм набухала одеала и квото се сетиш и детето си седи удобно надълбоко, но отстрани погледнато - все едно ще падне всеки миг. Поне 10 човека ме питаха дали съм закрепила бебето, че да не падне , в резултат на което - аз самата взех да си мисля, че вероятно ще се изръси  :lol: И като се занареждах наум тогава: "патко проста с тебе, на ти ся кошница за кола, пък съвместима, пък легнала, пък много добра била пък...ей детето ще падне"
Не падна естествено, не му е било неудобно и сега не е, ама...като си прясна мама и толкова си чакала за да бъдеш - е, вярвай ми  - няма нещо достатъчно удобно за детето ти. ;) Всичко е криво, недомислено и н'ам какво си.

Като се "поосвестиш" - друго става положението, поне осъзнаваш , че те не са кристални фигурки, за които се изискват поръчково изработени уреди, колички, легла и пр. Те са си деца като всички други, просто са си нашите деца и за това - някак по-различно ни изглеждат ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #570 -: Юли 13, 2011, 01:03:56 am »
 Количката ми харесва и е много удобна,но е страшно тегаво тръгването на някъде с кола.То не е кош за колата,кош за новородено,шасите като се сгъне ми е голямо...та,за това.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #571 -: Юли 13, 2011, 01:30:57 am »
Количката ми харесва и е много удобна,но е страшно тегаво тръгването на някъде с кола.То не е кош за колата,кош за новородено,шасите като се сгъне ми е голямо...та,за това.

Душата тя...ами така е то с количките. Удобната количка е тази - която не ползваш  :lol: Сещам се за няколко по-компактни за качване в кола колички, но пък са цифра и то много :(
Сега за твоята количка. Ако шасито го събирате без особена драма - ОК. Кошът за новородено, до есента вероятно - ще е я в килер, я в мазе ;) Столчето за кола - ще е в колата ви /и следващият вид столче/ още много години, та не го коментирам дори.

Та...ако искаш сега да купиш супер-компактна количка, подходяща за бебе на 10 дни, та до три годишно - и втора употреба да е, пак няма да ти легне изгодно. Ако тази те устройва за ползване, когато спреш да ползваш коша за новородено - задръж я.
Иначе, за това което искаш, мисля на "Макларън" има модел, но си е бая пара, дори да не е нова...

Като моята лятна, бях видяла в един сайт на разпродажба, предишния модел, който почти не се различава от моята, пробвана е, удобна, идеална за кола, ако искаш да потърся къде я гледах на тази цена. Но...пак ще трябва и кош за новородено в твоя случай, абсурд да возиш това малко бебе в "базовия" модел.

П.П. Намерих, чисто за инфо, ако те интересува:
http://www.roshko-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1037&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27

и
http://www.roshko-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1038&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27

Ако не те устройва червено, оранжевото е ОК за цвят и за момче. Не гарантирам, че ги имат налични и то на тази цена, но ако ти допадат все пак - питай. В С.З. една мама бута шаси на такова ТФК с лежащ кош на "Куини", явно са съвместими. Имам предвид, че ако купиш такава количка, може някой да ти даде назаем кош за новородено за няколко месеца.

Това ми предложение тук е, просто идея като съотношение цена-качество-нужди в твоя случай. Ти може да си имаш съвсем други виждания, само предлагам :)

« Последна редакция: Юли 13, 2011, 01:45:22 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #572 -: Юли 13, 2011, 13:10:48 pm »
 Благодарско,Жбрул!
 Тази количка ми прилича на една,която имат наши приятели и отглеждат второ бебче вече в нея.Те много я хвалят и си возят бонбоните от самото раждане
 Цветовете са си супер,цената също
*
Re: Количките-2!
« Отговор #573 -: Юли 13, 2011, 23:33:59 pm »
Дидон, хубава количка е, в предишен пост писах за нея, а и рядко може да ти попадне на тази цена и то нова. Категорично обаче - не можеш да возиш новородено в нея, без лежащ кош. Мисля си обаче, че все някой би могъл да ти услужи с такъв, особено щом и на "Куини" са съвместими, или пък някой с такава количка, който има лежащия кош и вече не го ползва... Другата опция, описана на сайта е, че може да се ползва с "кошница" на "Be safe", която хем да ти е за колата, хем да замества коша за новородено... Като ползвател на същия модел "кошница", мога да кажа че е супер за столче за кола /каквото е/, но да возиш и то с месеци бебе в нея, пък била и легнала напълно, вместо в кош за новородено - не става. Поне аз не бих. А и вие доколкото помня си имате столче за кола и то хубаво.

Другия вариант, за който се сещам и съм виждла на живо и ми изглежда удобен е това: http://www.mothercare.com/Maclaren-Techno-XLR-Stroller-Champagne/dp/B001NWCES0?ie=UTF8&ref=sr_1_3&nodeId=44333031&sr=1-3&qid=1310587704&pf_rd_r=10KJSDGEE52YTF7ECYMN&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=44333031&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5, но дори в Англия, дори с намаление - не е от най-евтините. Ако ще ти е единствена количка, мисля, че си заслужава "инвестицията" по принцип. Но това според мен, с количките е като с автомобилите - силно индивидуален е изборът и "харесването". :lol: Аз само ти предлагам по "параметрите", които търсиш, докато още са ми пресни спомените от моето търсене.

Оххх, че съм завеяна и изглупяла /аре редакция  :lol:/. Тази гледах за Дани също: http://www.mothercare.com/Mothercare-Urbanite-Stroller-Slate/dp/B004BF4ILC?ie=UTF8&ref=sr_1_11&nodeId=44333031&sr=1-11&qid=1310589640&pf_rd_r=1YTB26AT30DTKYP71MAV&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=44333031&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5
Отказах се единствено, защото е тъмен цвят, а аз налитам на светлички ;) Иначе - не й намерих кусури. Отскоро и в таква гледам разбутват новородено бебче тук, не изглежда нещо да не е удобно за детето, или за майката.

Ето я и във вариант триколка, ако предпочиташ: http://www.mothercare.com/Mothercare-Vio-3-Wheeler-Stroller-Citron/dp/B004H26VJG?ie=UTF8&ref=sr_1_16&nodeId=44333031&sr=1-16&qid=1310589906
Мисля, че цените са добри освен това.

Успех в избора, не избързвай, важно е количката да е удобна и за двама ви, а и да ти харесва. Бая бутане ще я буташ, ще товариш и разтоварваш - минимум компромиси - най-добре.. :D
« Последна редакция: Юли 13, 2011, 23:53:41 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #574 -: Юли 14, 2011, 13:15:15 pm »
Летните колички Макларън имат ли пълно легнало положение? И, ако се купи от Англия по-евтино ли струва? Могат да ми я купят роднини живеещи там и да я донесат насам.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #575 -: Юли 14, 2011, 13:22:24 pm »
  Жбрул,благодарско за информацията.Ще разгледам.
  След вчерашната разходка,след 20ч, още повече  искам да сменя нашата количка.           Детето щеше да получи топлинен удар в коша за новородено. Да,действително,изглежда да му е много удобно да си лежи в него, обаче няма да ви казвам колко червен и потен го извадих...Имайте предвид,че се разхождаме по памперс и никакви завивки и прочее
Re: Количките-2!
« Отговор #576 -: Юли 14, 2011, 14:26:09 pm »
Количка Макларън стават след 3 месеца,няма напълно легнало положение  :(
и аз се оглеждам за близнашка на Макларън в ибея, но и там цените хич не са малки, просто тая количка си държи цената, аз даже и на втора употреба се заглеждам....ама 200-250лв искат хората. :?
*
Re: Количките-2!
« Отговор #577 -: Юли 14, 2011, 15:46:04 pm »
 Стават,стават :)
 !0% наклон си е екстра,тамън бебчетата няма да повръщат
Re: Количките-2!
« Отговор #578 -: Юли 14, 2011, 20:28:09 pm »
Хм, Дидон, това което пишеш за топлинния удар от спаряващата количка ли е? Питам те, защото видях в Продавалника една подобна за 350 (летен,зимен кош и столче за кола), та си мислех да се уговоря с жената и ако е запазена евентуално да я купя.
Ако спарява обаче, по добре да се отказвам навреме...
Аз чакам бебето на 30 август, та не знам колко ще му е горещо вътре септември. Ако се роди преди термин обаче ми се ще да съм взела подходящата количка.
Да те питам и какви са ти цялостните впечатления: маневреност, лесно ли се бута, тежи ли и т.н.?
*
Re: Количките-2!
« Отговор #579 -: Юли 14, 2011, 21:15:06 pm »
 Количката ми допада по всички други параграфи.Задните гуми са доста големи,можеш да я качваш и сваляш по стълбите сама, предните се въртят, а може и да се застопоряват...Самата количка е лека, с летния кош е доста по-лека,отколкото с коша за новородено. Самото шаси е алуминиево. Дизайна е хубав, Акобебчето ми беше есенно, със сигурност нямаше да искам друга.Принципно даже обмислях, дали не мога да пригодя летния кош така, че да стане за новороден бебчо, но не съм го измислила още. Самия летен кош е от тези, които имат изцяло легнало положение, но това се постига със завъртане в хоризонтално положение на целия кош, а не само на гръбчето. Не знам дали си го представяш, има една чупка при дупето, което за новороденото не е ок...