0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките-2!
« Отговор #540 -: Юни 01, 2011, 15:20:29 pm »
Е, винаги можеш да постъпиш дипломатитчно - да вземеш паричките предварително от дядото и да доплатиш за количката, която харесваш, за да не правиш компромис. /това е малко извън темата, ама виждам, че се колебаеш и реших да предложа съвет :)
Re: Количките-2!
« Отговор #541 -: Юни 01, 2011, 15:59:23 pm »
Ооо, не познаваш дядото - няма излизане на глава с такъв инат  :BangHead: По-лесно ще е да се мъча година с калпава количка (или да го разоря  :ask:), отколкото да се разбера с него  :(
Извинявам се за спама - няма повече  :)
« Последна редакция: Юни 01, 2011, 16:01:30 pm от vanyush »
*
Re: Количките-2!
« Отговор #542 -: Юни 01, 2011, 18:17:30 pm »
vanyush, във Викторията бебето може и да е с лице към майката, но само в пълно легнало положение. В смисъл като е с лице към теб е нещо като кош за новородено. В другия вариант с гръб към майката, пак има пълно легнало положение, но вече може и да се слага седнало.

Re: Количките-2!
« Отговор #543 -: Юни 28, 2011, 15:12:30 pm »
Аз след многото мислене и питане, накрая се сдобих с една carrera  :?.
Първите ми впечатления са, че с или без бебе в нея, няма да може да се вдига и носи много-много - това 11 кила са си много явно (както си ми казахте  :oops:). Иначе пък изглежда стабилна и маневрена - големи колела, няма много да друса. И тапицерията не е толкова зле, колкото се оплакват някои юзъри - престраших се да я изпера в пералня и не мръдна  8). Вярно, че много място за този зимен кош, но поне е голям и ще си го ползвам дълго и няма да го мисля в студа... Ако някой се интересува, след месец и нещо ще мога да отговарям на конкретни въпроси  за количката в действие :wink:
Как не излезе по-рано тази обява по-горе... :( № 3 и 5 ми изглеждат много добре, ама като съм толкова бърза, ще си бутам карерата  :)!
*
Re: Количките-2!
« Отговор #544 -: Юни 28, 2011, 20:17:41 pm »
Чета, гледам... сложна работа са това бебешките колички. Подхождам наплашена и с почти толкова ентусиазъм колкото към данъчната декларация.

Мога ли да купя обикновена количка за седене и кош/столче за автомобил, който е съвместим с количката? Това покрива ли нуждите на детето и родителите?
*
Re: Количките-2!
« Отговор #545 -: Юни 28, 2011, 22:58:00 pm »
Мога ли да купя обикновена количка за седене и кош/столче за автомобил, който е съвместим с количката? Това покрива ли нуждите на детето и родителите?


Според мен поне - не покрива нуждите на детето, а за родителите - все им е тая дали в кош за новородено, или в столче за кола ще го бутат ;) Това го споделям на база личен опит, просто мнение, без претенции "последна инстанция".

Не им се шашкай на количките толкова, не е супер трудно да избереш, просто си направи списък с изисквания за количката, неща на които държиш при всички положения, неща с които би могла да направиш компромис и тогава оглеждай. Иначе има огромен избор и ако гледаш наред - една бременност може и да не ти стигне да решиш, без майтап  :lol:

И нещо по повод друса ли, не друса ли количката да ви споделя. Всеки ден като се разхождаме, се чудя на кой тротоар с плочки с хууубави разбрицани фуги да се кача, или търся по-разбитичък асвалт да бутам бебето, че да се подруса и да заспи.  :D Отстрани изглежда така все едно ще му се откачи главата от друсане, ама - на, на него не само му харесва, ами по-бърз начин за приспиване - просто няма. А и не е само моето дете така да ви кажа. Колкото и абсурдно да ви звучи, почти съжалих че купих лятната количка с помпащи гуми, защото...ми не друса достатъчно  :lol:
Коментирам го този въпрос, защото и в този форум и на други места, сред първите критерии на кандидат-мамите е: "ама количката да не друса много", което всъщност трябва да ви е последна грижа.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #546 -: Юни 28, 2011, 23:03:40 pm »
Цигу ако имаш възможност прочети и двете теми за количките! Лично на мен ми бяха много полезни при избора на количка за бебо.
Това което ти си избрала не изглежда лошо, но имай предвид все пак, че е добре количката ти да става за новородено, т.е. да има пълно легнало положение. Кошът за кола все пак си кош за кола и даже да е съвместим с количката не е удачен вариант да извеждаш с него бебето на разходка например.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #547 -: Юни 28, 2011, 23:12:32 pm »
Мерси, ще се чете, то се е видяло.
И с количките няма лесно.
Re: Количките-2!
« Отговор #548 -: Юни 29, 2011, 11:10:50 am »
Цигу, аз от бременността не знам изпадала ли съм в депресия, но от мисълта за количката - със сигурност  :(. Четох, питах, мислих и накрая пак се предадох на продавачите  :lol: За успокоение мога само да ти кажа, че веднъж като купиш, облекчението е огромно и според мен няма как да направиш кой знае колко фатална грешка в избора, т.е. не си струва изобщо човек да се кахъри толкова и да пропилява часове в четене като мен. Както казва Jbrul, най-важното е количката да става за новородено - това ще ти го кажат в магазина (или в описанието, ако гледаш онлайн). След това съветите могат колкото да помогнат, толкова и да объркат - на едни им е удобно едно, на други - съвсем друго. Виж размерите да ти пасват, пък към функциите все ще се нагодиш мисля аз.
За друсането и аз бях чела, че много мами го намират за благодат. В София май дори благодарствено писмо щяха да пишат на кмета, че не оправя улиците и бебетата заспиват за нула време :D. Въпреки това, сега си мисля че е по-добре да не ми е друсаща количката и да търся по-други начини да го успокоявам. Като ми запищи след някой месец може и друга песен да запея  :D, но на този етап друсането не ми се вижда много добра идея - не съм експерт да преценя колко е нормално да се друса и колко може да понесе малкото мозъче, а е факт че травми се получават, ако се прекали. Е, може би едното возене в количка да не може да доведе чак до такива катастрофи, ама пък знам ли... :? Може и да се втелясвам просто  :)
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Количките-2!
« Отговор #549 -: Юни 29, 2011, 18:17:31 pm »
Цигу, от гледане по форуми и в нета няма да разбереш коя е "твоята" количка. Най-добре като имате възможност с половинката ходете по магазини и пробвай всяка, която отговаря на изискванията ти, като например: да има кош за новородено, дали да е с помпащи гуми с големи или малки колела, триколка или с 4 колела, килограми и всичко, което желаеш ти.

Ние купихме: http://www.abc-design.de/bg/produkti/trikolki/cobra.html За сега съм доволна, отговаря на изискванията ми, дано и с летния кош се чувствам толкова комфортно.

Успех!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Количките-2!
« Отговор #550 -: Юни 29, 2011, 18:55:05 pm »
Мога ли да купя обикновена количка за седене и кош/столче за автомобил, който е съвместим с количката? Това покрива ли нуждите на детето и родителите?


Аз купих 2 коша, летен и този за кола. Тоест точно като твоя вариант. Реших да си спестя зимния, първо пари, а после къде да го сложа този леген...По мои изчисления, живот и здраве ще раждаш по същото време по което и аз ( горе-долу ),
та, можеш да се оправиш с тези 2 коша, но при условие, че летния има пълно легнало положение.

От сегашна позиция мога да кажа, че зимна количка е добре да се купува евтина. Ползва се малко време и с 90 % сигурност ще си купите лятна.
Всъщност може би не е баш така. Аз много пътувам с колата и направо се родих с лятната тип "чадър" . Онзи буздуган другия...едва намирах място в колата, супер тежка е, шасито в багажника, коша на задната седалка, почва се едно сглобяване, разглобяване...чудо !
Но ако се рзхождах само в квартала - Мутсито щеше да си ми е супер.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #551 -: Юни 30, 2011, 22:38:46 pm »
Момичета може ли да ми дадете някакви отзиви за този модел http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_1331/products_id/20366
Благодаря Ви предварително.
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Количките-2!
« Отговор #552 -: Юли 01, 2011, 21:08:41 pm »


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Количките-2!
« Отговор #553 -: Юли 02, 2011, 02:23:56 am »
Момичета, аз по-общо по темата и леко в страни искам да кажа нещо, но не мога да се въздържа. Не за друго, ами защото коректен отвсякъде БГ-търговец е такава рядкост /не само за бебешки стоки/, че чак си е за отбелязване.
Миналата седмица купувах "лятна количка", харесах си я в един сайт, но понеже не е от най-масовите марки тук, имах въпроси и звъннах на GSM-a за контакт. Бях настроена за поредно разочарование, признавам.
При предишните опити, когато харесвах нещо, се оказваше че: "Ми да, имаме я на сйта снимана, НО...ма точно тази я нямаме, не в този цвят, не този модел, не на тази цена, ако все пак можем да ви я доставим евентуално ще е около Коледа. А не я ли искате в черно? Имаме я в черно, ама стария модел." Това при положение, че аз се обаждам за снежнобяла количка с няколко зелени ивици да питам, за която на сайта им пише, не само че я имат, ами е и на промоционална цена отбелязана в червено  :lol:
Та след тази одисея, звъня не особено ентусиазирано да питам за въпросното ТФК.
В последствие, разбирам че си говоря с "баш-шефа" и в процеса на разговор - някак не ми се вярваше, че наистина я имат точно тази, че и в този цвят и още утре може да е при мен. Тя моята "лятно-количкена драма" беше бая дълга и абсурдна  :? Изумих се, че човека знаеше за количката и характеристиките й повече и от мен, обикновено е обратното.  :lol:

В резюме. Пристигна ми количката "от-до" каквато трябва да е. Желанието ми за оригиналния комарник/УВ мрежа, човека удовлетвори, поръчвайки въпросния от колеги във Варна, без това да коста бавене на доставката. Освен това и играчката която му отворих - количката с все комарника ми беше доставена безплатно. Никакви цигании от вида: "Ма сега още 20лв., че доставката на комарника от майната си...". Звънна ми да каже кога да я очаквам с пожелание - все здраво дете да возя в нея. Стана ми хубаво, че някой се сеща да каже някоя мила дума, докато работи. :D Вместо "А кога и как ще платите" и нищо друго.
След седмица употреба на въпросната количка и дъждовно време се присетих, че нЕмам дъждобран. Звъннах пак и аман-заман, намери ми. Сложна раУта, ама човека каза, ще намеря, но ден-два ще ми трябват. На втория ден - готово. Той ме потърси, каза кога да чакам дъждобрана и за моя огромна изненада, цената му беше 15 лв. ПОД тази, която съм срещала в нета за такъв дъждобран /никога не беше наличен/.


Не си позволявам да спомена сайта, защото ще е извън правилата на този форум /би било реклама/, но пък ми е кеф да споделя нещо хубаво по тези въпроси, защото обикновено само оплакванията са на дневен ред в подобни теми. Е, имало и други търговци на детски стоки, такива, каквито е нормално да бъдат всичките, но...рядко са, та за това не исках да премълча добрия пример.

И за да не е съвсем спам, определено това което купих: http://www.babyartikel.de/produkt/buggys/tfk_buggster_s_air_fashion_line_carbo_chocolate_2011 е една чудесна количка. Ако някоя мама обмисля - може да си я купи с чиста съвест. Лека, мега маневрена, компактно сгъване, при нужда и колелата се отстраняват с едно кликване на копченце, вози супер, минава отвсЕкъде.
За да съм максимално обективна. Недостатък е, че няма прозорче на сенника, през което да се наблюдава бебето /налага се да надзъртам отпред дали най-после спи  :lol:/. Друг "негатив", породен от позитивите й всъщност - подходящи са само оригиналните й аксесоари. "Универсални" - трудно й стават, да не кажа никак, защото е доста широка /има много пространство за детето/, но покупката на въпросните я оскъпява малко, или много. Специално за слънчеви чадъри - четох, че тези на ABC design - стават и за нея, а те са на съвсем прилична цена /около 35лв/. Предимство е /поне за мен/, че всичко по количката се купува отделно, АКО ви е нужно. За новородено бебе - има си и кош за новородено, има и "кошница" за кола, която може да се монтира на шасито.

Успех на всички в избора, това са едни от най-слдките покупки в живота и със здраве да си ги ползвате!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките-2!
« Отговор #554 -: Юли 02, 2011, 16:33:33 pm »
TFK са супер колички, ДжБрул.

Аз за моя все още седящ в количка хубавец смятам да взема нещо съвсееееем леко:
http://www.mytoys.de/Babideal-Sitzbuggy-Ola-Multico-Stripes/Restposten/KID/de-mt.ba.ca02.25/2073225

Ще стане кофти, ако това чудо се скапе и нямам друга подръка. Но дано да издържи! Някой има ли отзиви? И на по-скъпа съм съгласна, стига да е лека и да се сгъва като чадър.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #555 -: Юли 02, 2011, 16:35:07 pm »
деси, аз имам такава на хаук. Мнооого е далеч от скапването, супер здрава количка излезе.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #556 -: Юли 02, 2011, 16:57:27 pm »
Коки, много ти благодаря! Ще взема хаук-а, значи. За 20 евро все пак не очаквам чудеса.  :lol:

*
Re: Количките-2!
« Отговор #557 -: Юли 03, 2011, 01:55:13 am »
Коки, много ти благодаря! Ще взема хаук-а, значи. За 20 евро все пак не очаквам чудеса.  :lol:

Едва ли ще й стане нещо на количката, а и при тази цена - можеш да си вземеш направо две, че да си имаш и резервна  :lol: Като я гледам - дамската ми чанта със сигурност тежи повече, няма какво да го мислиш.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Количките-2!
« Отговор #558 -: Юли 03, 2011, 07:41:35 am »
Jbrul, Mитака и Калина успешно пребиваваха точно в тази "кола" след 6-7 месец!
Зимния чувал е фантастичен, а слънцезащитната мрежа съм я виждала паркирана и на Бебе Комфорт!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Количките-2!
« Отговор #559 -: Юли 10, 2011, 23:36:03 pm »
Здравейте, подариха ми количка куини баз 3 за моето бебче. Но не мога да се ориентирам в сгъването и разгъването. Количката е ползвана само за едно бебе и не мисля, че е повредена.
Никак не е уместно да питам този, който ми я подари.
Ако някоя мама може да ми помогне - аз свалям седалката, и след това се започва едно мъчение - нещо се натиска, изобщо не успявам да я сгъна. Не съм сигурна, че трябва да се сваля седалката, но понеже това успях да сваля, та така. С разгъването се справям.
Не съм сигурна, че правилно правя нещата. От познатите нямат такива колички, а в нашия град не съм видяла такава да се продава, та да питам.