0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Количките-2!
« Отговор #440 -: Март 26, 2011, 21:06:52 pm »
Гледах в Джъмбо ( това на пътя за Варна ) много летни колички, за малко пари .
Също така, Дианка беше казала за някаква много евтина лятна количка и беше доволна от нея...но от къде беше...дали Метро, не помня!
Re: Количките-2!
« Отговор #441 -: Март 27, 2011, 19:06:31 pm »
Предупреждавам, че не съм чела последните дискусии, влизам само да споделя своя опит, дано съм полезна на някого.

Тъй като съм срещала не едно мнение, че триколките, които много майки взимат за нашите оф-роуд пътища, са силно надценени и твърде тежки, и могат успешно да бъдат заменени с лека количка (дори тип "чадър"), бих искала да кажа следното: няма такова нещо!!!  :D

Сравнението е между Maclaren Quest и Jane Slalom Reverse.

Леката количка си е лека количка, бута се лесно, НО по равен, гладък асфалт или в мола - още на първата липсваща плочка обаче запецнах, а това беше пред самия вход, не съм и забелязала, че липсва плочка с триколката. Лесно се качва в и сваля от багажника - не можем да сравняваме 5,5 кг с 13-14 кг. Лесно се сваля по стълби (качването не е толкова лесно заради малките гуми). Но и лесно пада назад, ако сложиш нещо на дръжките (чанта с най-елементарните бебешки неща обръща празна количка, ако сложите нещо по-тежко, ще се обърне и с бебето). Няма сравнение в стабилността - Макларъна не може да стъпи на малкия пръст на трикракото Jane (помня, че имаше такъв спор за четириколки срещу триколки). Макларънът е много по-компактен и влиза безпроблемно почти навсякъде, за разлика от Jane. Имам проблем обаче с използването на багажника му - наистина не е добре направен, трудно се достига, а, ако детето е полегнало, направо е невъзможно.

Не ме разбирайте погрешно - харесвам и двете колички, но с Jane няма да се разделя заради теглото й, наистина има разлика. Ще си ги ползвам паралелно.
« Последна редакция: Март 27, 2011, 19:26:41 pm от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Количките-2!
« Отговор #442 -: Март 27, 2011, 21:54:50 pm »
Хм, кофти коментар  :lol:
Благодаря Комбозола !

Но, по повод сравненията между триколка и четириколка коментирахме големите масивни колички с 3 или 4 гуми...Ясно е че няма база за сравнение м/у голямата количка, с колкото и колела да е...и Маккларъна.
Но пък не очаквах че са чак толкова зле  :) в магазина така добре се бутат !  :lol:

Бяхме на море лятото, една девойка беше с Маккларън и много го хвалеше. Една друга майка, при нас в комплекса, беше с Джейн ( не съм я виждала кой модел, тя ми каза каква марка им е била 1та ) и каза че и била много тежка и масивна - купила Маккларън и още от Февруари в снега я буташе.
От казаното до тук явно и аз ще си бутам и двете...тук около блоковете е гладко и няма проблем, но в Борисовата, особено там където са пътеки не бих тръгнала с леката.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #443 -: Март 28, 2011, 01:20:10 am »
Аз пък не знам защо клоня към комбинираните колички - имат си всичко - (кош за новородено, столче за кола и летен вариант), а и не съм фен на постоянното купуване на колички. Не, че не ми харесват вече други, различни от моята :oops:
Аз съм доволна от нашата - не ми тежи, конструкцията е добра(в смисъл, че чанта поставена отзад няма да преметне лесно детето! Сравнение направихме с една приятелка, която има същата като модел, но на Чиполино. Нейната само леко я бутни и е готова да се обърне, а моята се държа прилично). Иначе модела е стандартен - с осем еднакви колела, непомпащи, тежи 11 кг. шасито, с бебчо вътре, който е 10,5 кг. все още не ми се вижда тежка. И се сгъва като чадър, не заема място. Явно съм традиционалистка и си падам по стандартни модели колички, а не толкова с модерен дизайн. Засега съм доволна от избора. Но и Макларън не съм бутала още  :wink: може тогава да ми дойде друг акъл  :lol:
Успех на всички в търсенето!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Количките-2!
« Отговор #444 -: Март 28, 2011, 08:49:13 am »
Раиска, да, Макларън се бута лесно, но и лесно запира (е, лека е, понадигаш и преодоляваш препятствието). В сравнение с Jane обаче... не, не бих си оставила само Макларъна, камо ли да тръгна с нея в снега. Това ми беше идеята. Разбира се, хора всякакви, в бг-мамата една девойка от августовската тема също каза, че ще си продава другата количка (не знам каква е). Но за мен Макларън е количка за пътувания и пестене на място, в никакъв случай постоянна.

По повод коментара на Дживотинче за комбинираните колички - не мисля, че въобще има количка, която да съвместява положителните качества на Jane и Макларън, честно казано, защото повечето са взаимоизключващи се. Така че, компромис винаги трябва да се направи - или с теглото и обема, или с маневреността и лекотата, с която се движи по пресечен терен.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #445 -: Март 28, 2011, 21:58:02 pm »
Има ли някоя близнашка мама с опит с Макларън-а?

Питам за една приятелка. Да не вземете да ме заподозрете сега!  :lol:

*
Re: Количките-2!
« Отговор #446 -: Март 28, 2011, 22:18:38 pm »
Касси имаше Макларън за близнаци.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #447 -: Март 28, 2011, 22:54:20 pm »
Мерси много, сия! Сега ще й пиша лс.

Приятелката ми е решила да купува TFK, но аз й казах, че само с една количка няма да мине. А и девойките, като натежат, не знам как ще ги бута. Аз с моето Куини зор виждам по някой наклон, а хем съм с едно дете. Взех да я убеждавам за Макларъна, но все пак да събера малко отзиви преди това.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #448 -: Март 28, 2011, 23:04:20 pm »
blue_sky, нека има предвид, че при близнашкия Макларън седалката е 27-28 см., което на мен ми се видя ужасно малко.


*
Re: Количките-2!
« Отговор #449 -: Март 29, 2011, 10:06:10 am »
Блу, близнашкото TFK, ако е "джогстър", се бута по-лесно от Спидито. Сравнявала съм моята количка с тази на Ледена Луна. Хем малките лунички са година по-големи от Теди.
     
Re: Количките-2!
« Отговор #450 -: Март 29, 2011, 18:56:13 pm »
Мисля че и Галя(st) беше с Макларън. Питай и нея :)
*
Re: Количките-2!
« Отговор #451 -: Март 29, 2011, 21:55:19 pm »
Благодаря ви, момичета! Безценни сте!  :grouphug:

дани
, джогстър ще купува момичето и там, където живеят, е равно. Кола нямат, така че няма проблем за побиране в багажник. Като цяло е решила да си я вземе нова, но аз й казах, че за след 6 м. е добре нещо по-леко. В крайна сметка тя ще си реши.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Количките-2!
« Отговор #452 -: Март 30, 2011, 19:12:23 pm »
Някакви отзиви за тази количка  КОЛИЧКА ЗА БЛИЗНАЦИ ZOOPER TANGO
Re: Количките-2!
« Отговор #453 -: Март 30, 2011, 20:41:52 pm »
Бина, аз я гледах на живо....нисичка е, много лека и маневрена, всичко много добре.....но на нас не пасна сгъването, нямаше как да я съберем в багажника и другото не ми харесва общато покривало за крачета.....много грозно ми стои.. :?, това личното ми мнение де.... :wink:
иначе всичко друго по нея ми хареса  :wink:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #454 -: Март 30, 2011, 21:39:58 pm »
 Искам да ви питам...
 В сайта на кошницата за кола,която имаме ,Cybex Aton , продават адаптор за няколко колички,за който адаптор пише , че става и за Maxi Cosi.
 Дайте мнение,по логиката ,че за определени модели колички и за двете кошници става един и същ адаптор , мислите ли ,че ако си харесам количка,към която има адаптир за Maxi Cosiто ще може да стане и другата кошница...
 Лелеееее ,дали го казах разбираемо  :oops:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #455 -: Март 31, 2011, 16:34:43 pm »
ако съм те разбрала правилно питаш дали може с една "клик система" или адаптор да се ползват две седалки. когато ние купувахме количка бях останала с впечатление, че може - нашата е baby jogger и макси кози си фитва съвсем добре, мисля, че имаше и още едно столче, което ставаше, а другите се закачат по някакъв алтернативен начин, който аз не го питах, щото ние взехме макси козито.

то е изключително популярно и мисля, че производителите на колички гледат да може да става на тяхната, защото често това определя каква количка си купуват хората. дано съм била полезна. ти избра ли си вече?

аз исках да питам има ли в бг ув защитни мрежи за колички или от тук да си взимам?
Re: Количките-2!
« Отговор #456 -: Март 31, 2011, 18:06:21 pm »
Елена Б, не знам къде е "тук", но в България всякакви подобни продукти са поне двойно по-скъпи и лично аз всичко си поръчвам от UK сайтове. Последен пример - органайзер за Макларън (нещо като платка с различни джобове, която се закача отзад на количката - да си държиш нещата там, замества донякъде чантата) тук видях за 51 лв., от amazon.co.uk си го поръчах за 10 паунда. UV сенникът не е толкова обемен и спокойно можеш да си го донесеш от "тук" ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Количките-2!
« Отговор #457 -: Март 31, 2011, 18:44:57 pm »
Случайно влязох в темата и напълно подкрепям мнението на Cambozzola за Jane Slalom. Карам я вече цяла година и съм много доволна - изключително маневрена е и лесна за бутане. Удбна и широка е и за детето. Но багажникът наистина е много малък и неудобен за ползване. Живея в квартал с павирани улици, в който тротоарите са предназначени само за паркирали коли. Количка тип чадър е абсолютно неприложима при такива off-road  условия. На четвъртия етаж без асансьор сме, а количката "пребивава" между втория и третия. И пак не бих я заменила за по-лека. Та ако не живеете на равно и особено ако не ви е проблем да я прибирате на партерен етаж или в гараж, по-добре си вземете стабилна количка.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #458 -: Март 31, 2011, 19:20:17 pm »
камбозолка в англия съм, просто ме е налегнало притеснение с какво да пътувам като си идваме живот и здраве юли месец - та само се чудя какво да питам. дали да идвам с бебешкия "зимен" кош, щото бебето ще е малко, но няма ли да е твърде затворено и топло, дали да идвам със седящата количка, тя знаете си пада назад до легнало положение. а и друго - някой знае ли дали на Jane  седалките за кола стават и за други колички (моята в частност) и как се оправята като трябва да се возите в таксита или този вид транспорт бива изоставен като сме с количка. защото те нямат  основи за столовете за кола или поне аз не съм виждала?

въпроси, въпроси
*
Re: Количките-2!
« Отговор #459 -: Март 31, 2011, 21:47:24 pm »
 Еленка,да ,точно за това питам.Не знам , пробвахме с един продавач да сложим нашето кошче на количка Куини,но нещо не се получи.Може би трябваше с друг тип адаптор да е.
 Ми аз се спрях на количките от Мамас анд папас.Има два,три модела които много ми допадат. Тук в БГ видях единия , много лека и маневрена лятна количка,към която може да се купи и кош за новородено.Иначе е подобна на Макларъна,но с малко по-големи гуми.Хареса ми...
 Само че съм в леко противоречие, защото зълва ми иска да ми подари тяхното Косато и една приятелка нейната ,на Кангароо,един модел,който е с мултифункционален кош.Имам предвид,че е кош за новородено,който се преобразява в летен. С големи помпащи гуми...
 Тааа,хем искам да си купя такава количка,че да ми става кошницата за кола ,хем си мисля, че може би е разумно да приема едно от предложенията . Все ще минем без да слагам кошницата на количката.Пък и нали не трябвало бебчето да прекарва повече от 2 часа в него, а си представям лятото да сме много по-дълго навън...