0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #320 -: Февруари 14, 2011, 00:32:53 am »
Няколко уточнения z22 Не свързвам времето за избор, пряко с качеството на избрания продукт. За нещо, което предварително имам инфо, че е добро - просто отивам и купувам за 2 мин. За неща, за които не намерих достоверна информация и отзиви и поради липса на личен опит - отне ми повече време да избера, това ми беше мисълта, не буквално "боклуци". Аз количката си я бях избрала преди 5-6 години дефакто  :lol:, но преди да я платя, все пак попрочетох и поогледах и други модели, за да съм убедена, че тази е "моята". Също така, по-едрите и скъпи вещи за бебето ги купувах с идеята за второ дете /ако имаме този късмет/, та дори и цветовете търсех да са универсални, а това налагаше да търся повечко, да чакам протяжни доставки от по месец и нагоре...та такива ми ти битовизми с бебе-шопинга стават понякога ;)
Комбинираната количка си е комбинирана, "латната" - "лятна" и от двете има нужда в някакъв период и аз не познавам някой който да не е купил и двете. В интерес на истината, имам познати, които си изгледаха децата само с комбинираната, ама още не съм срещала някой който да е отгледал бебе с количка "тип чадър" - няма и да срещна. Та няма изобщо какво да коментираме и сравняваме двата типа колички, те си имат различна функция и цел.


Та да се върнем на темата за чантите - какво толкова ще се слага в тази чанта,че да обърне чак количката.За по-обемистите неща си има кошница всяка количка.

Върни 10-ина страници назад темата и ще разбереш, че и по този въпрос няма консенсус. :D Едни мами движат с много багаж и им трябва и голям багажник, и допълнителна чанта, или мрежа която също се пълни доста. Има и други, които пък са точно "наобратно" и дори багажника на количката не пълнят... Пак е индивидуално и на всеки според нуждите и "тертипа" на ползване на количката.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #321 -: Февруари 14, 2011, 01:42:17 am »
Зори, аз пътувам често между две държави и на мен ми трябва всяко едно ъгълче, което мога да ползвам, било то по кошче, количка или столче. Количката ми се обърна на летището, защото в раницата, която носех за бебето имаше термус, мляко, шишета с вода, друга храна, памперси и един чифт дрехи. А тези неща по обективни причини не можех да ги сложа в кошницата на самата количка.
По въпроса за ранно или късно купуване - аз си купих количката за Алекс в 4-ти месец. Понеже я бях продала вече, на Мила я купувах в 24-та седмица, защото стана ясно, че няма да изкарам до края.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките-2!
« Отговор #322 -: Февруари 14, 2011, 09:12:27 am »
еми хората са различни и мисленето ни е различно.
Ето на мен ми казваха още от 18-та седмица  "дано изкараш поне до 30-та ,та да го вадим" и за това не смеех да купувам нищо.Даже до 7-ми месец и не четях нищо по бебешките върпоси.Ти пък точно обратното -за това си започналА ДА купуваш рано. :D
 На мен пък не ми се е обръщала количката .Ние ходехме на екскурзии всяка събота и неделя (тръгвали сме в 8 и сме се прибирали в 23 веерата )и вземах термус и 4 шишета поне ,памперси,мокри кърпи ,дрехи за цял ден.Явно зависи от количката.А и все пак не се пътува ежедневно ,три път човек си прави сметката къде си закача нещата,но за 3 часа разходка ,няма какво чак толкова да се сложи.
<br />
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Количките-2!
« Отговор #323 -: Февруари 14, 2011, 10:32:45 am »
Момичета имам вьпрос: някоя от вас знае ли кьде вьв Варна се продават колички на Peg Perego,насочила сьм се кьм тях,чакам близнаци и май засега са най-леките от всички които сьм набелязала,а то определено за близнаци избора е почти никакьв.Ако ги няма тук и трябва да порьчвам по интернет поне да е от по раничко,че не знам колко се бавят с доставката:)))
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #324 -: Февруари 14, 2011, 10:44:16 am »
fifonqk, ми май никъде, освен в Морската :P. Една моя приятелка си поръча близнашката, като пристигне ще ходя да е разгледам. Междудругото вчера в сайта на Янбибиян видях количката, която Маригри купи - 750 лева 8O.


Re: Количките-2!
« Отговор #325 -: Февруари 14, 2011, 11:16:04 am »
хи..хииии, тя моята излиза в БГ по скъпа от Пег Перего :wink:
те направо се уляха с цената, чак пак 750лв никога не бих дала 8O
живот и здраве ще я видим в движение как е, сега я прибрахме пак в кашона и го пратихме на свекито, че да не ми се размотава из в къщи :D
ама поне ми олекна....вече не искам да чувам за количка, че то постояно ровене и търсене беше....каквато такава ще е, поне не сме дали много пари и няма да ме яд....ако недай си боже после нещо излезе като косур :?

иначе Пег Перего и на мен ми харесват много, ама се отказахме само заради това, че нямало напълно легнало положение.......пак като гледам моята, че и тя не съвсем легнала...., макар всеки ми казва, че бебето повръща и да искаш, не го слагаш на баш най легнало положение....а е малко под наклон :?

иначе колички на Макларън като гледах, сториха ми се ужасно тесни, моите ми изглеждат по широчки....ама кой да се сети да ги измери :oops:, иначе през всички врати в къщи минава без проблем :wink:
Re: Количките-2!
« Отговор #326 -: Февруари 14, 2011, 11:26:37 am »
И аз искам да попитам момичетата от Варна къде може да се види на живо, освен в морската  :wink:, количката за близнаци на Хаук? Тук в Б-с е пълна скръб...видяхме няколко колички, но засега сме се спряли на Хаук-а, а я няма никъде. Е, ще я купуваме след раждането, но поне искаме да я изберем от сега... :D
Re: Количките-2!
« Отговор #327 -: Февруари 14, 2011, 11:41:42 am »
Петя, тук освен в Хиполенда и още на две-три места ходих и избора плачевен, ако искаш по каталог трябва да поръчаш :?, иначе навсякъде пълно с Чиполино....
нито Хаук..нито Есприт не видях :(
в София трябва да се ходи, там е избора.... :wink:
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Количките-2!
« Отговор #328 -: Февруари 14, 2011, 11:44:48 am »
Момичета значи викате директно да порьчвам от нета,то всики магазини които обиколих тук за колички за близнаци са пьлна скрьб,и това прехвалено чиполино в мола,само едни триколки там,абе трудна рабита за близнаци,а за едничко има безброй много.Все пак се сьобразявам хем да изглежда добре,хем да е лека,а и цената да ни е джоба,и мисля че това засега е най-добрия вариант,разбира се за мен.Аз и на маригри я харесвам,ама немога се оправя с тези чужди сайтове,аз едни шишета не успях да порьчам,че количка ли:))))
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Количките-2!
« Отговор #329 -: Февруари 14, 2011, 11:48:25 am »
Петя,аз сьщо пьрвоначално се бях спряла на хаук,но доколкото си спомням тежеше около 15-тина кг и това категорично ме отказа,та аз сьм 50 кг.имам нямам как да я бутам после с децата и целия багаж.А тази на пег перего не че толкова ме вьодушеви но поне е 9 кг.,но всеки сам си преценява:))) :P
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #330 -: Февруари 14, 2011, 11:55:43 am »
fifonqk, ако решиш да поръчваш от Англия ще ти ударим едно рамо, ти си от нашата банда, как ще те оставим без количка :lol: :lol: :lol:.

Петя, Хаук и Есприт има в един магазин на бул. Вл. Варненчек - не знам точно как се казва, на два етажа е огромен, в началото на булеварда, близо до пощата, лесно ще го намериш. Там има и Косато и май Кенгаро.


Re: Количките-2!
« Отговор #331 -: Февруари 14, 2011, 12:03:52 pm »
ни преди да купим тая,бяхме решили да вземем Коссато....лекичка, става за новородени....ама без предния борд ме достраша, друго си да има  :wink:....на нашата количка само от страни е пластмаса....а в средата е мека гума,тей че бебо и главата да блъска в борда, няма да се нарани :lol:....а и се маха с едно щракване на горе :wink:
Фифоняче и аз не бях наясно с тези сайтове, добре че Ейлле всичко ми разясни :wink:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #332 -: Февруари 14, 2011, 12:08:55 pm »
Ще черпиш :D


Re: Количките-2!
« Отговор #333 -: Февруари 14, 2011, 12:13:40 pm »
Ще черпиш :D
задължително :wink: :D, малко да поутихнат вирусите и ще те водя на някоя торта или пица :wink: :D

сега останаха столчета за кола да си вземем, ама едно птиченце ми опредложи две столчета и аз ще чакам тези късметлийски столчета :wink: :D
*
Re: Количките-2!
« Отговор #334 -: Февруари 14, 2011, 12:30:50 pm »
да бе хора, ако има някой, който има нужда от помощ със сайтовете, аз също съм на среща. и аз съм в английско и мога да помогна, само не мога да поема ангажимента да ги докарам, но те си доставят хората.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #335 -: Февруари 14, 2011, 12:54:05 pm »
 Аз май ще се спра на Cybex . Моделите,коти са съвместими с коша за кола са ултра леки , по 6,5кг . Сгъват се много лесно. Като цяло са си летни колички,но имат и зимни кошове към тях. Стават да се вози до 15 и малко повече кг...Цените са добри.
 Аз пък иначе се ровя, защото ми е супер приятно,а пък от там идват и колебанията за покупка.Колкото повече информация те залива,толкова повече започваш да се чудиш. Иначе съм сигурна,че ако се наложи ще се справя и точно за един ден :)


 Много ми хареса на Нимика изказването,че покупката на апартамен и се струвало по-лесно от избора на количка :lol: .Ма то това си е шопинг и си мисля,че нарочно си го удължаваме хахахаха...А ако ни се паднат едни бебчета,да не искат да седят в количкитееееее ,страхотно ще се получи :lol:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #336 -: Февруари 14, 2011, 14:45:06 pm »
.А ако ни се паднат едни бебчета,да не искат да седят в количкитееееее ,страхотно ще се получи :lol:

мммм дддаааа като моето. С едната ръка бутам количката, а с другата държа малката :lol:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #337 -: Февруари 14, 2011, 14:47:53 pm »
.А ако ни се паднат едни бебчета,да не искат да седят в количкитееееее ,страхотно ще се получи :lol:

мммм дддаааа като моето. С едната ръка бутам количката, а с другата държа малката :lol:
:balk_71:
Re: Количките-2!
« Отговор #338 -: Февруари 14, 2011, 14:59:35 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите!
Eille, дано да я има в този магазин Хаук-а и в края на месеца, когато смятаме да пътуваме към В-а  :D. Другия ни избор е Cangaroo Twin, ама тя е 17 кг.
fifonqk, знам за килограмите - 14,5 е Хаук-а, но за мен е по-важно количката да е с големи гуми, а такава по-лека няма  :D. Ние гледахме на Косато и Макларън тук в Б-с от по-леките...ама тези малки гуми...а пък Макларъна не стига че 1000 лв. струва ами и едни тесни седалки  :D.
Marigri, на мен надеждата ми беше във В-а да видя повече модели, не ме отчайвай :?, аз мислех че само в Б-с е така... :wink:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #339 -: Февруари 14, 2011, 15:17:30 pm »
Момичета и аз се бях спряла на Хаука,но като я видях на живо се отказах.Видя ми се доста неустойчива,имам чувството,че гумите всеки един момент ще изпаднат,а с 2 бебчета незнам :?.От всички колички,които видях най-много ми хареса Х-лендер и за сега остава тя.Една мама ми изпрати един документ в който е събрала мнения за някой от най-използваните колички за близнаци,но в момента не мога да го копна,че на моят  лаптоп му се развали зарядното,а новото ще дойде след няколко дни.Ако някой го иска ще го изпратя на лични.
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 15:20:15 pm от acq81 »