0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #300 -: Февруари 13, 2011, 13:56:31 pm »
Аз имам стаж повече от година и половина с триколка. Категорично не съм имала проблем с качването на бордюрите, нито със стабилността. Някакъв мит е това. Ми нали ако бяха нестабилни никой нямаше да ги купува. Не знам кои модели визираш, Дидон, но аз не съм чела или чула някой с триколка да се оплаква, че му е нестабилна количката.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #301 -: Февруари 13, 2011, 14:04:55 pm »
Ами Сия на мен не ми е стабилна, като я качвам по бордюри, но пък за сметка на това стажа ми е по-малко  :lol:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Количките-2!
« Отговор #302 -: Февруари 13, 2011, 14:17:11 pm »
момичета , мнного благодаря   за  отговорите.Още има да мисля и умувам , най-малкото ,че ще изчакам още месец -два , за да съм сигурна ,че  всичко е наред и тогава  да купуваме количка.

... имаш ли вариант примерно количката да е със сменящи кошове и да оставяш рамката долу, а да качваш само коша.
Точно за такъв вариант се замислям   .

За триколките-мъжа ми много го кефят , но  след повечето прочетени неща,едва ли ще е  такава  - не ни трябва  футуристучен дизайн, а практичен .
Иначе надуваемите гуми   ни се  сториха добра опция - моля мами с такива количи да споделят мнения.


*
Re: Количките-2!
« Отговор #303 -: Февруари 13, 2011, 14:24:13 pm »
Сийка,не визирам конкретен модел в нестабилност...Ще потърся клипчето и ще дам линка. Просто разсъждавам . от което глава не боли...Иначе се знае,че три точки определят една равнина,така че със сигурност триколките са годни за употреба. Още повече,че хора които са учили за това са ги измислили... Обаче пък от друга страна,върни се в детството си и си спомни  ,ако си карала колело на три гуми. Когато направиш преждевременно завой или тежестта ти отиде на някоя от страните по време на завоя...цопваш :) Или пък...защо ли "четирикраките" столове са изместили трикраките...
 Също ,това в което вярвам е,че при количките, както и с много други неща , има добре изчислени и не толкова добре изчислени...Та в този ред на мисли една триколка може да се окаже по-нестабилна от количка с 4 колела.Това изобщо не означава ,че съм против тях.Напротив,много ми допадат като дизайн и доста често ги заглеждам  :)


 
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #304 -: Февруари 13, 2011, 15:28:50 pm »
Аз не съм доволна от триколката си, защото количката се обърна барабар с бебето вътре. Сложих една раница на дръжката, тя дойде прекалено тежка, а в кошницата не можах да я събера и в резултат бебето вирна крака. Така че аз съм много против триколките, колкото и да ми обясняват, че са стабилни. :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Количките-2!
« Отговор #305 -: Февруари 13, 2011, 15:37:11 pm »
Не че искам да споря, Гане, ама и на количка с 4 гуми да сложиш тежка раница, бебето пак ще вирне краката. :wink:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #306 -: Февруари 13, 2011, 15:48:54 pm »
Ми не съм съгласна, но всеки си има мнение по въпроса :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Количките-2!
« Отговор #307 -: Февруари 13, 2011, 16:12:44 pm »
Момичета, за стабилността на количката, голямо значение имат и килограмите на шасито. Всички искаме възможно най-лекото шаси, но точно с такова - като метнеш една по-тежка чанта на дръжката и бебето вирва краката, без значение триколка, или четириколка ;) Има колички с изцяло алуминиево шаси, в чиито инструкции за употреба пише именно да се ползва багажника отдолу /който натоварен придава допълнителна стабилност/, а не да се закачат разни неща по дръжката, защото се измества центърът на тежестта. Наистина показател "стабилност", се определя от множество фактори - не само от брой колелца, имайте го предвид при избора си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Количките-2!
« Отговор #308 -: Февруари 13, 2011, 16:21:25 pm »
Обръщането на кошовете - моята количка (Jane Slalom Reverse) го има, мога да сложа бебето, както искам, но откакто ползвам летния кош, не съм го обръщала към мен - мисля, че му е по-интересно да гледа света. Кошницата за кола може да се сложи само с лице към майката. Не знам за коша за новородено, но предполагам той така или иначе ще се слага с лице към майката.

Помпащите гуми - ами, супер са, какво да кажа. Но пак такива са само големите гуми, така че говорим за по-обемни и тежки колички.

Качването на триколка на бордюр - задължително с 2 ръце, факт, че не е много стабилна при тази маневра, защото "стъпваш" на предното колело. Слизането по рампи от тези, които са с две релси е понякога практически невъзможно. Помпащите гуми, които са и достатъчно големи, обаче дават възможност много лесно да се изкачват / слизат стълби и бордюри на заден ход (качване) / напред (слизане).

Стабилност - никакви оплаквания нямам, в нито един момент количката не се е изложила по този показател. Маневреност - изключителна! Смятам, че е невъзможно количка с четири колела да й стъпи на малкия пръст на моята триколка ;)

Подчертавам, че коментарите ми не са за триколките по принцип, а за споменатия модел на Jane.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #309 -: Февруари 13, 2011, 17:40:38 pm »
А, да, забравих - в България качването и слизането по рампи е мисия невъзможна с триколка :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Количките-2!
« Отговор #310 -: Февруари 13, 2011, 18:18:28 pm »
Не знам за България,но за Варна наистина е ад  да стигна от нас до Морската ,но свикнах ве4е.С триколка по павета,дупки и тротоари не се виждам.
За мен също е нестабилна само на теория даже.Как на едно колело  и същевремено попаднала в дупка  ще избутам? :?


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Количките-2!
« Отговор #311 -: Февруари 13, 2011, 18:39:59 pm »
здравейте,

искам много да ви се похваля: след като вчера прекарах до 2 часа да чета за колички и да се тухкам, че тази дето аз си харесвам няма кош за бебе (така ми казаха в магазина) днес си купихме количка. марката е Baby Jogger, моделът city mini. самата колички тежи 6 кг и най-хубавото й е, че се сгъва с една ръка. имат и по-голяма, оф роуд, но нямаше да ми влезе в колата а и беше 11 кг. естествено се оказа, че си има кош за бебе. тъй като не исках черен (и не мога да разбера защо ги правят все черни) си взех синичък, така че бебето ми още преди да се роди се учи, че клишетата нямат място в нашия свят и фактът че е момиче не означава, че трябва да се вози в розово.

опитвам се да ви я покажа, но не съм сигурна, че става
/Users/albertohahn/Pictures/iPhoto Library/2011/02/13/DSC02383.JPG
http://www.babyjogger.com/city_mini_lp.aspx# - това е в седящия й вариант, който се надявам да мога да си го ползвам докато ползвам количка.

засега мога да кажа, че много лесно се сглобява и разглобява, коша и коша за колата само се кликват в едни приставки и си готов.

а колкото за чантите - за всички колички важи това правило, че не е хубаво да се слага чанта на дръжката, тези колички специално имат чанта, която се закача отстрани на количката.

по повод безопасност и качество - другото, което намерих снощи към 1.30 е един сайт казва се WHICH? това е сайт за оценка на потребителски стоки, оценяват ги както експерти в лаборатории, така и ги дават на хора да ги ползват и да кажат какво си мислят. има ревюта на всичко, от колички до бутилки и не-бебешки стоки. можете да се абонирате за 1 паунд за 1 месец, само после не забравяйте да прекратите абонамента си, че става около 10 паунда на месец. дано ви е от полза
http://www.which.co.uk/baby-and-child/
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките-2!
« Отговор #312 -: Февруари 13, 2011, 19:20:54 pm »
а колкото за чантите - за всички колички важи това правило, че не е хубаво да се слага чанта на дръжката, тези колички специално имат чанта, която се закача отстрани на количката.



а това защо.Моята си седеше точно там ,имаше си специаЛНо как да се захване и ми беше много удобно.
 Вие обаче доста рано си купувате количките. :D
<br />
*
Re: Количките-2!
« Отговор #313 -: Февруари 13, 2011, 21:11:43 pm »
z22, моля ти се недей така, че вече се побърках - едните казват че е твърде рано, мъжа ми онзи ден ми обясни как бебето може да се роди всеки момент и ние никакво време нямаме, пък и като гледам сега колко ми е труден живота като поседя малко права се чудя след месец-два как ще е. ти кога си взе твоята?

а за чантите - основно заради обръщането, особено на по-леките колички, а за мен теглото беше много важно, защото ще се оправям напълно сама с нея, тъй като мъжа ми е буквално от тъмно до тъмно на работа.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #314 -: Февруари 13, 2011, 21:25:27 pm »
Оооо! Z22, недей така :-) Аз мойта я купих преди почти месец, което ще си рече ок.25г.с. :-) Реших, че я купуваме когато я харесаме, а не с оглед времето на бременността - иначе от непрестанното тъничко гласче, че може нещо да стане и да не ни влезе в употреба, съвсем бих се побъркала
*
Re: Количките-2!
« Отговор #315 -: Февруари 13, 2011, 21:27:50 pm »
Еленка, честита ти количка със здраве да си я ползвате! :D Зарежи ги тия глупости и суеверия, няма рано-късно, кой когато прецени и му е удобно - тогава си купува. А и хич не ти е рано предвид седмиците. Ако сега трябваше да пазарувам, като изплезвам език от събиранието на една чанта багаж...айде мерси, нЕма нужда.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Количките-2!
« Отговор #316 -: Февруари 13, 2011, 22:30:08 pm »
Ели, много е хубава количката, като му дойде времето със здраве да си е ползвате! Тези колички май ги няма в Бг, защото аз гледах близнашкия модел, но никъде из българските сайтове не можах да ги намеря.


*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките-2!
« Отговор #317 -: Февруари 13, 2011, 22:42:45 pm »
ами не знам ,като цяло сякаш твърде се задълбавате в тези неща.Аз моята количка си я харесах и купих за 3 дни ,нито съм обикаляла ,нито съм се ровила толкова.За другите неща беше същото.То всъщност нямаше и кой знае какви неща де - леглото и няколко дрешки.Никога не съм се заривала с излишни вещи и дрехи за бебето.
 Купих си я месец преди да родя,но аз родих месец по-рано.Някъде в 32-ра седмица и то нямах намерение да е преди март (термина ми беше 25.03) ,но имаше страхотни намаления през Януари и реших,че няма да се поддавам на страховете си (не съм суеверна ,но пък имам 2 аборта-единият в 20-та седмица,отделно и тази ми бременност беше много проблемна) и момента беше идеален заради намаленията.Количката с намалението ми излезе 280 евро,а тук същата беше 1300 лв.Просто аз си купих нужното за 2 дни сигурно и не виждам ако се започне от 6-ти месец ,какво толкова до края ще се пазарува.
Но всеки си знае де,не исках да прозвучи като упрек ,по скоро ми стана странно.Моите приятелкии даже повече си купиха количките като родиха. :lol:
<br />
*
Re: Количките-2!
« Отговор #318 -: Февруари 13, 2011, 23:36:05 pm »
z22 мисля, че тази тема е точно за "задълбаване" по въпроса с количките ;) Всеки си има стил на пазаруване било за бебе, било за нещо друго и няма тук "правилно и грешно". Ти си си купила нужното за два дни примерно, аз пък съм избирала внимателно всяка вещ, или дрешка за бебето къде от мерак, къде защото не обичам да купувам боклуци, или нещо недомислено което да не ми сърши работа после и да трябва да купувам ново...и това не става за два дни просто. Дали по моя начин, или по твоя ще се пазарува, дали по трети и четвърти - на кой както му харесва и му пасва на разбиранията, не виждам нищо лошо и в двата подхода.  :D
За количка конкретно, предвид трасетата и жилищните условия в България, е повече от уместно да се проучи внимателно, преди да се купи. В държава с работещи аснсьори, нормални тротоари, рампи навсякъде - лесно, харесваш една и я "хващаш за ушите", ама тук...  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките-2!
« Отговор #319 -: Февруари 14, 2011, 00:02:22 am »
е и аз съм си возила детето и тук,ние сме си в БГ от 2 г, почти.Пък и избиране за 2 дни не значи боклуци.
Забелязала съм и друго (понеже съм писала и в друг форум -нещо като отчетен) - избират ,избират ,после карат количката няколко месеца,продават ,купуват т.н."летни" леки колички и за второ дете наново тази процедура.Около мен няма майка,която да не е взела от тези тип чадър особено за лятото.Едно момиче като започна от 5-ти месец да пазарува дрехи,та не се спря.Дъщеря и неродена още ,имаше 7 чифта обувки. :DАз моята не мисля да я продавам,прибрана е и чака второ и определено е здрава,въпреки навъртният километраж( по 15 ! километра дневно минимум през седмицата и събота и недел целодневно обикаляне из различни градове).
Дългото избиране изобщо не е гаранция за качество ,добра количка може да се купи и за едно посещение в магазина,особено ако преди това си попрочел това онова по темата.Попрочетох няколко дни мненията из форумите ,набелявах 2-3 и дилемата беше решена на място в магазина.
Но аз съм така за всичко де - като ми трябва нещо ,искам да отида в един магази и да си купя всичко необходимо.Мразя  обикалянето по магазините.

Та да се върнем на темата за чантите - какво толкова ще се слага в тази чанта,че да обърне чак количката.За по-обемистите неща си има кошница всяка количка.
<br />