0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #180 -: Януари 25, 2011, 18:50:47 pm »
то и аз така от много намиране на кусури , накрая се надъних с две колички.
Re: Количките-2!
« Отговор #181 -: Януари 25, 2011, 21:31:32 pm »
ни си поръчахме тази количка....надявам се да сме улучили на количката, като кг и удобство :wink:

http://www.combistrollers.com/ProductImages/large/twin_sport_sand.jpg
*
Re: Количките-2!
« Отговор #182 -: Януари 25, 2011, 22:47:18 pm »
Момичета, ние с моя мъж май се спряхме вече на модел количка. По принцип я гледахме в хиполенд. Е ще се разходим да видим и други модели, но засега титуляр е ето този модел
http://www.labirint.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3183&category_id=100&option=com_virtuemart&Itemid=1

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Количките-2!
« Отговор #183 -: Януари 26, 2011, 11:04:20 am »
Момичета, ние с моя мъж май се спряхме вече на модел количка. По принцип я гледахме в хиполенд. Е ще се разходим да видим и други модели, но засега титуляр е ето този модел
http://www.labirint.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3183&category_id=100&option=com_virtuemart&Itemid=1

Tucy, един съвет от мен. Прецени килограмите на количката.
Нашата нова количка е 20 кг и е за тризнаци а тази гледам, че я дават 13,5 кг. Зная, че нищо не ти говори в момента но според мен това е много за единична количка. Имай предвид още поне 10 кг отгоре (детето и багажа) макар и не от самото начало. Тежеста на количката с децата и всичкият багаж, изморяват много. Дори да не я вдигаш, прибираш, сгъваш, само разходката и бутането и натоварват много гърба и кръста. 
*
Re: Количките-2!
« Отговор #184 -: Януари 26, 2011, 11:18:10 am »
Да наистина е малко по-тежка. Иначе продължаваме с избирането де. То аз съм всеки ден на различно мнение. Пък и незнам дали това не са килограмите с коша за новородено, тъй като той ми изглежда по-тежичък. А може и да е на самата конструкция. На място в магазина ще попитам по-подробно, че в хиполенд я погледнахме ама не беше кой знае колко детайлно. Той моя мъж само ме бъзика, че ако отидем кола да избираме по-бързо кола ще си избера, отколкото количка за беба  :D.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #185 -: Януари 26, 2011, 11:19:18 am »
Туци, само погледни на летния кош облегалката ли пада назад или се завърта целия кош, така че краката на детето се вирват на горе, че не съм сигурна на кой модел беше тоя номер ;) Иначе на живо си е перфектна.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #186 -: Януари 26, 2011, 11:25:58 am »
Адито, така като гледах на клипче в интернет облегалката се регулира. Иначе ето едно клипче на въпросната количка. Но и на това ще обърна внимание като отидем да я видим на живо. Благодаря ви много за помощта. Да знаете много неща ми се изясниха от споделените от вас мнения :wink:.

А ето и клипчето http://vbox7.com/play:6f5ff183

*
Re: Количките-2!
« Отговор #187 -: Януари 26, 2011, 11:40:52 am »
Намерих клипче на това, за което ти говорех
http://vbox7.com/play:e017a00e
За да не го гледаш цялото виж на 4.03 мин.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #188 -: Януари 26, 2011, 11:47:38 am »
Аха. Да при тази крачетата вярно щръкват на горе. Ами ще погледна и на живо как е плазмата, че така от клипчето не ми се вижда да му се вирват крачетата нагоре. Ама на живо ще я разгледам много обстойно. Дори ако трябва и кукла ще сложат :).

Re: Количките-2!
« Отговор #189 -: Януари 27, 2011, 21:02:41 pm »
Здравейте! Знае ли някой, дали вече се внася Silver Cross в БГ и кой е вносителя евентуално? http://www.silvercross.co.uk/pushchairs/
*
Re: Количките-2!
« Отговор #190 -: Януари 27, 2011, 23:09:51 pm »
Но това означава по-скоро обратното- че коша за новородено го смятате за излишен. Аз въпреки че очаквам лятно време основно да се возиме, смятам че кошът за новородено е най-подходящ, легналото положение на седящата и кошницата за кола са за кратки разходки, които по-скоро се правят зимата. Бебето е много по-добре защитено и единствено потр-бебе може да се сравни във варианта за кола.. Само се чудя дали тогава ще ми трябва порт-бебе, ли кошницата да ползвам за колата.

Сами, и аз мислех точно като теб. По стечение на обстоятелствата се здобихме  количката, която Мишето показа, че дори в същия цвят :lol: :lol:, тя не беше ама въобще моя фаворит. И след едно отгледано дете в нея и второ ползващо я, мога да ти гарантирам, че този модел няма да имаш абсолютно никаква необходимост от  коша за новородени. Предполагам, че и други модели са така, но не съм ползвала и нямам мнение. Докато за тази имам. Моето дете е зимно бебе, то всъшност мен  ако питаш зимно или лятно,  ако човек иска кош-а, а аз исках от пусти мерак, въобще не мислех от практична гледна точка, ще намери довод за ползването му или обратното. Погледнато от друга страна пък лятото със зимен кош, ще е по топло и задушно на детето.
Относно кошницата към количката, ползвах я за порт бебе, в колата на път, понякога и вкъщи да разнообрази малко лежането.

п.п. на тази количка и колелата тряя да й целувам, не е истина колко е здрава, а на какъв терор бе подложена..........мислех, че никога няма да доживее второ дете :lol: :lol:
*
Re: Количките-2!
« Отговор #191 -: Януари 27, 2011, 23:39:18 pm »
........Погледнато от друга страна пък лятото със зимен кош, ще е по топло и задушно на детето.
Аз лично не смятам, че коша ще държи топло и задушно, а по-скоро ще предпазва от горещините. Нали е "кош за новородено", а не "зимен".
Ама това само се предполага, де - ако имам лятно бебе, мога да потвърдя или отхвърля горното си мнение  :wink:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Количките-2!
« Отговор #192 -: Януари 28, 2011, 00:13:15 am »
а има ли разлика между коша за новородено и зимния кош?
*
Re: Количките-2!
« Отговор #193 -: Януари 28, 2011, 02:06:32 am »
Ами по принцип това е едно и също нещо - кош за новородено, което ние неправилно наричаме зимен.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Количките-2!
« Отговор #194 -: Януари 28, 2011, 09:18:52 am »
Пускам отделно въпрос - моля по-опитните мами да споделят положителните си впечатления от някоя лека лятна количка, имам предвид най-компактните, дето се сгъват тип "чадър" и тежат 5-6 кг. Иска ми се да взема една такава за пътувания.

Мерси много!
Самоцитирайки се обявявам край на надпреварата ;) В крайна сметка се спрях на Maclaren Quest Sport за лятна количка. Това, което наклони везните в полза на тази количка са следните неща: 1. 4 позиции на накланяне на облегалката (детето може да поспи - при Чико-то това е проблем); 2. Много добри отзиви за тази количка, почти всички са изключително доволни от нея; 3. Напълно покрива изискванията ми да е лека (5-5.5 кг) и да е компактна при сгъване; 4. Изглеждат здрави колички - направих си един вид проучване в английския ибей, от което разбрах, че проблемите след дълга употреба са главно козметични (по колелата и дръжките) и количките на търг държат сравнително висока цена, дори да не са в най-чудесен вид.

Бърз поглед по българските магазини ми показа, че цената тук е над 400 лева и се бях засилила да си купувам втора употреба (по мои сметки щеше да ми излезе до към 150 лв.). В крайна сметка обаче видях, че в Mothercare (онлайн) цената е около 230 лв. и си я поръчах нова - в момента има промоция на количките, плюс допълнителна отстъпка от 10% с код JLK.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #195 -: Януари 28, 2011, 10:15:31 am »
Привет момичета.
Вчера с моя мъж излезнахме малко на разходка да поразгледаме количките. Та сега да дам отчет.
В магазина ни казаха, че количките на Бертони и Кангаро се правят в един и същ завод и между тях почти няма разлика и са една категория.
Кангоро Виктория новия вариант от 2010г. се оказа че се върти само сенника. Има пълно легнало положение, което позволява да се вози и новородено бебе. Когато е в пълно легнало положение бебето може да е с лице към мама или с лице към движението. Когато обаче почне да се регулира седалката, за да седне детето опцията е с лице към движението. Не е много лека.
Хаук Малибу - е много олекотена количка. Изглежда много добре и е 3 в 1. Но за нея чувам много отрицателни отзиви. Докато Хаук Кондор е по-доброто решение. Лошото е че е с две дръжки, а аз търсих цяла. Маневрена е и е удобна. Определено и двете са хубави поне на външен вид. За здравина нищо не мога да кажа.
Бертони Фюжън - на снимки изглежда много симпатична и прибрана. В действителност обаче се оказа доста дълга. Върти се коша. Тежичка е.
Бертони Плазма - върви си с кош за новородено. Летния кош няма напълно легнало положение на гръбчето. Регулира се облегалката на седалката, както и поставката за крачетата. Задните гуми са по-големи от предните и имат амортисьори. Като минус е единствено теглото, но затова пък е много стабилна, лесно се управлява и да ви кажа не успях да усетя действителните килограми.
Ако имате по-ограничени средства за количка трябва да се знае, че това са малко по-тежки колички. Или поне тези които разгледахме в магазина до към 400лв. бяха такива. Ако имате повече средства има много добри варианти за комбинирани колички, които са и по-леки. Тъй като при нас се получи така че средствата ни не позволяват много скъпа количка ще се преглъщат килограмите на количката. Е както се шегувам - всеки ден ще си правя безплатен фитнес :D. Както и да е ние определено се спряхме на Бертони плазма. Има я и в червено и е много хубав цвета.
По принцип ми похвалиха Екслендър и Пег Перего, но те са по-скъпички. Та това е засега от мен.

Re: Количките-2!
« Отговор #196 -: Януари 28, 2011, 11:00:46 am »
tucy..защо не си вземете втора ръка Пег Перего, мисля че Вали я продаваше и точно червена на цвят :wink:
мисля че в борса Зачатие я има пусната, има колички втора ръка дето са доста запазени, а и Бертони и Пег Перего мисля че няма база за сравненение.. :wink:
но ви си знаете най добре... :wink:

п.п. даже сега погледанах че е Пег Перего Уно...350 лв,червена с малко сиво....можеш там да видиш и снимката  :wink:
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 11:03:20 am от marigri »
*
Re: Количките-2!
« Отговор #197 -: Януари 28, 2011, 11:28:09 am »
Аз съм за офертата на Валя за Пег Перего,ако не бях избързала,вече щях да съм я купила :wink:

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Количките-2!
« Отговор #198 -: Януари 28, 2011, 16:00:27 pm »
В София си имаме чудесна количка Cangaroo Exclusive с всички екстри към нея, предвидена да гледа 2 бебета, ама вятъра ни отвя надалеч и сега е трудно да си вземем.
Купих миналата седмица едно кошче за кола Maxi-Cosi Citi. Обмислям възможност да взема и една Quinny, за да са съвместими. Ще ни изкарат до лятото, после сигурно пка ще се местим. Понеже се обърках от много четене, може ли да ми кажете кои Quinny-та са съвместими с нашето кошче? Тези, които гледам в Амазон, например пише, че са съвместими с Maxi-Cosi Cabriofix & Pebble Car Seat, та се чудя Citi дали влиза в групата на Cabriofix или не :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Количките-2!
« Отговор #199 -: Януари 28, 2011, 17:56:47 pm »
Аз съм за офертата на Валя за Пег Перего,ако не бях избързала,вече щях да съм я купила :wink:
Даже има нова цена -300 лв :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!