0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За простотията хорска....
« -: Януари 10, 2011, 15:55:43 pm »
Не знам колко от вас са гледали предаването на Гала миналата седмица, когато гост и бе една ембриоложка и на живо в студиото направиха спермограма. Доста подробно засегнаха проблема за мъжкия стерилитет. Докторката рисуваше сперматозоиди, като обясняваше за морфологичните отклонения. Мисля, че беше много добре представена темата. Стана въпрос и за донорството.
До тук - добре.

Но какво ме тревожи. :( Вчера моя роднина (няма да я назовавам, че се срамувам от нея) каза:
 - "ти видя ли я Гала, какви глупости прави? Като взела една сперма и я размотава така два часа! Е как може! Че кой го интересува?!..."
 - "Това е спермограма" - казвам и аз. "И със сигурност много хора ги интересува!"
 - "Абе, хайде, бе! Не можаха ли за 15 минути да го обяснят това нещо, а те толкова време да ни занимават!"
 - "Темата е обширна" - опитах се да поспоря аз, но се отказах. Нямах сили. А и щеше да е невъзпитано от моя страна. Бяхме и на гости и ...  :? :(

Та така, стана ми много неловко, глупаво, тъжно, обидно ...
Жалко, но много хора мислят така.
Еснафщина! Простотия! ...... :(

ето линк към предаването
http://play.novatv.bg/play/239257/?autostart=true
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 17:00:07 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: За простотията хорска....
« Отговор #1 -: Януари 10, 2011, 16:07:10 pm »
Сит на гладен не вярва.

Не се ядосвай, далеч по-лоши и вулгарни неща е могла да изплющи роднината ти, вече цитирани в други емоционални теми...

Иначе браво на Гала и продуцентите. Дано с времето и достатъчно повторение, дори бавните реотани стоплят откъм обща здравна култура и толерантност.
*
Re: За простотията хорска....
« Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 17:43:37 pm »
Сит на гладен не вярва.
Точно това си помислих и аз. Просто човек когато е от едната страна мисли по един начин, а когато е от другата по съвсем друг.
Прост житейски пример: Когато съм пешеходец всички коли, които ми пречат ме дразнят супер много. И обратното като се кача в колата - пешеходците са ми трън в очите. Не знам дали е добър примера в случая, но аз така се хващам, че съм абсолютен егоист.:)
Знам, че темата е далеч по-деликатна, но има хора които просто изобщо не са мислили по въпроса, а и очевидно не ги вълнува.