Скъпа Делия,
само ти (и по-малко съпруга ти) можеш да решиш кога да кажеш: стига вече.
Казвам това, защото най-вече ти понасяш неудобството и негативите на стимулацията и последствията са не само физически.
В чужбинските форуми чета за жени, правили по 7 и 8 опита и продължаващи да се борят.
Лично аз забременях при втори опит. Първият беше свързан с толкова натоварване, меко казано, че лекотата, с която премина вторият ме изненада дълбоко. Направих си извода, че всеки път е различно, но тъй като вече 5 та година опитвахме, ми беше дошло до гуша. Нали се сещаш, че като се концентрираш в бебеправене, всичко друго някак си отпада. Регулираш живота си според тернометъра
Аз имах желание да сменям работата, но стисках зъби в името на целта: да забременея. Сега вече, благодаря на Бога, мога да правя по дългосрочни планове, да уча(след година де) и въобще, да се занимавам с това, което отлагах толкова години.
Бях решила да направя 3 опита (които се поемат от държавата) и ако не се получи да насоча живота си в друга посока.
Та съвета ми е: опитвай дотогава, докато сама решиш, че е разумно. Никой не знае по-добре от теб самата.
Успех ти желая, с каквото и да се захванеш в бъдеще да е успешно.