0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #320 -: Януари 12, 2011, 11:29:12 am »
Ето ни нас!Да и аз четох ,че е очистване и е симптом за наближаващо раждане :lol:
Както сме почнали скоро ще има доста своодни места тук :lol:
Аз да ви се оплача,днес цяла сутрин рева,моя шеф да вземе да ми прекъсне договор точно в деня на излизане на 45 дневния болничен,,тъй като работех по заместване "до завръщане на титуляра" :?И цяла сутрин се разправям с такива бумаги и неуредици,и ще чакам развръзка следобяд,уж щял да оправи нещата,а аз точно затова работих ,за да изляза от там по майчинство  :(....уффффф все да има за нещо да се нервиш...
Днес започвам с гладенето,та дано се разсея малко :?

Мила не се притеснявай точно сега..Бебко има нужда да си силна..А шефа ти ще оправи нещата сигурна съм! :) иначе за местата в тази тема имаш право-скоро май наистина ще родим всички на куп :)
*
« Отговор #321 -: Януари 12, 2011, 11:42:31 am »
боса съм със законите,но май не може да ти прекрати договора точно сега...
Като гледам лентичките на по-новите мами лятото ще има втори такъв бум като вашия сега...  :lol:
Хайде здрави и усмихнати и скоро да пишем мноооого поздравления
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #322 -: Януари 12, 2011, 11:46:18 am »
Мониии, как така ще ти прекрати договора? Титуляра върнал ли се е?То и аз не съм много наясно с тези работи,но имам приятелка,която също беше по заместване и като забременя нямаше проблеми с болничния.Даано се оправят нещата.
07.10.2009
*
« Отговор #323 -: Януари 12, 2011, 12:30:13 pm »
Здравейте!
Днес съм по-спокойна от вчера. Четох статиите и какво се оказа, че от всички симптоми на голямото начало (или финал ще е по-точно) ми липсват само изтичането на водите и истинските контракции... което си е голяма липса. Все се надявам мъничето да постои още поне седмица на топло, че майка му има още доста работа да свърши преди да е готова. Отгоре на всичко имам чувството, че всичко, което прочетох за раждане и гледане на бебета само ми е минало през съзнанието и няма и следа от него.
Наистина се очертава нещо като групово раждане, така че тия дето само надничат в темата да не се мотаят, а да се записват, че съвсем ще опустее  :lol:
Снощи сложих началото на голямото пране, а днес ще е голямото гладене - част 1.
Моникс, дано ти оправят нещата бързо!!!
Стиснати палци на всички, които са на финалната права. На останалите леки седмици  :grouphug:

*
« Отговор #324 -: Януари 12, 2011, 13:14:17 pm »
Отгоре на всичко имам чувството, че всичко, което прочетох за раждане и гледане на бебета само ми е минало през съзнанието и няма и следа от него.

aditoo  Спокойно, това е само чувство. ;) Всичко, което си чела си ти е в главата и ще "изплува", когато информацията ти е нужна. Това е като четенето преди изпит - имаш чувството че нищо не си запомнил от материала, но на самия изпит нещата си идват на място и знанията са си там където трябва.

Мони, много неприятна ситуация, но доколкото разбирам шефът ти е свестен човек и ще оправи това недоглеждане. Малко бюрокрацийка, малко писане на формуляри и разнасяне тук-там и всичко ще се нареди, не се нервирай точно сега.

Симптомите за предстоящо раждане са ми много любопитни, особено това с ходенето по голяма нужда. Аз специално, май не мога да разчитам точно на него за ориентир, че с моето "право черво" съм си постоянно наредена в тоалетната по 3-4 пъти на ден. Но за кандидат-мамите, които не са толкова "редовни" по тази част, доколкото знам е добър показател, че срещата наближава. Чела съм също така, че и да няма изтекли води и контракции, ако вземе да ви напъва да ходите по голяма нужда, а нищо не се случва - твърде вероятно било скоро да се ражда, но това са само теории, не мога да го твърдя естествено.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #325 -: Януари 12, 2011, 13:27:46 pm »
здравейте, като гледам много мами са вече на финала, стиснати палци всичко да мине по-възможно най-добрия начин
за да не вземе да опустее темата напълно, да взема да дам и аз нашия отчет :) вчера за първи път правихме запис на тоновете, отначало бяха малко завишени, но после се поуспокоиха. отчете и съвсем леки контракции които аз изобщо не усещам. бебка е добре, но все още е седалищно и док мисли че няма да се обърне, но нищо не се знае. хемоглобина и желязото са ми ниски, та сега ще пия феро-фолгама. след колко време трябва да си пусна пак изследвания за да видя има ли резултат от пиенето им?
« Отговор #326 -: Януари 12, 2011, 13:41:56 pm »
Симптомите за предстоящо раждане са ми много любопитни, особено това с ходенето по голяма нужда. Аз специално, май не мога да разчитам точно на него за ориентир, че с моето "право черво" съм си постоянно наредена в тоалетната по 3-4 пъти на ден.[/quote]

И аз съм така, никога не съм имала от тоя "бременски" запек ;) например, но пък очистването, за сметка на това, не ми се случи. Когато се говори за симптом за раждане, става въпрос за необичайно голям брой изхождания, примерно 5-6, което дори за "редовни хора" като нас идва малко неестествено. Даже една бивша акушерка ми беше споделила, че така елегантно отделяли ромките от българките, като ги питат - "Колко пъти ходи вчера до тоалетната?", "Ами - 5-6", "Ооо, имаш някакъв вирус, я да те сложим в друга стая"  :lol: :lol: :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #327 -: Януари 12, 2011, 13:50:45 pm »
Камбозолкааааааа,развесели ме хахахахахаха...

аз да ви кажа,че от както съм болна бебчо не го усещам.Не че рита,рано му е още,обаче си го усещах,особено вечери сутрин като се събудя.Сега ибаче явно ми е зле и другите сетива са ми притъпени...
  Другото ново при мен е че пъпа започва бавно,но славно да се подава навън.Имам навик вечер като си легна да си играя с него.Учудването ми беше огромно като констатирах че е станало много плитко,сякаш не е моето пъпче...Това за сведение по темата за изскачане на пъпа ;)
*
« Отговор #328 -: Януари 12, 2011, 13:57:23 pm »
хахаха cambozzola това с вируса и ромките е много идейно, а и наистина елегантно като тактика.

Иначе за "напъните на празни обороти" за което четох някъде, мисля че има нещо вярно, даже много вярно. Понеже съм с много тежък МЦ от 97-а насам, всеки път първите два дни, докато се отприщи да потече - точно такова усещане имам постоянно, че ми се ходи по голяма нужда и все - нищо. Понеже при МЦ матката контрахира, както и при раждане /е, болезнено е макар и не чак толкова/ - явно се получава същия ефект. Поне аз така си го обяснявам. Ако сега ми се случи подобно нещо - определено ще се затърча при лекаря за проверка на ситуацията  :lol:

Малко спам, но преди заради тоя ужасно болезнен МЦ, все ми казваха лекарите, че като родя и щяло да се оправи положението. Не знам по каква логика, но е повсеместно твърдение де... Мисля си, че го казваха повече, защото като не могат да установят проблем и причина за това ми състояние, все нещо трябваше да ми кажат. :? Много се надявам, поне този път да са "познали" и наистина да стане по-поносим МЦ, след като се появи малкия. Някоя от вас била ли е в моето положение по този въпрос, да сподели какво е станало след раждането?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #329 -: Януари 12, 2011, 13:57:54 pm »
Такаааа,оказва се ,че няма да загубя болничните,ще ми бъдат изплатени ,но от социалните....хич не съм наясно с тези неща и колкото и да чета във форуми ,майчнство съм щяла да ползвам на общо основание,защото не съм работила 12мес.без прекъсване във училището и тъй....вече съвсем се обърках,но откъдето и да е важното е да не загубя ,както ми беше казано първоначлно...
Приключих с гладенето най-после :wink: и сега малко релакс

« Отговор #330 -: Януари 12, 2011, 14:22:30 pm »
Jbrul  не се надявай много че с болезнения цикъл е свършено аз и сестра ми сме така от 1 МЦ и на нас все това ни казваха сестра ми роди преди 4год но за съжаление болките си ги има :( още
echy те реши ли къде ще раждаш
Някой да има информация какво се случва с violett
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #331 -: Януари 12, 2011, 14:27:43 pm »
Момичета вчера се е родило синчето на Violett , казва се Георги, тежи 3150гр и е 49см дълъг  :D
« Отговор #332 -: Януари 12, 2011, 14:56:56 pm »

Малко спам, но преди заради тоя ужасно болезнен МЦ, все ми казваха лекарите, че като родя и щяло да се оправи положението. Не знам по каква логика, но е повсеместно твърдение де... Мисля си, че го казваха повече, защото като не могат да установят проблем и причина за това ми състояние, все нещо трябваше да ми кажат. :? Много се надявам, поне този път да са "познали" и наистина да стане по-поносим МЦ, след като се появи малкия. Някоя от вас била ли е в моето положение по този въпрос, да сподели какво е станало след раждането?

Жбрули, аз съм в абсолютно същата ситуация, но и аз като теб не съм родила още. Иначе години наред и на мен ми посочваха това всеизвестно лечение: "Ти роди, пък после всичко ще отмине".
Аууу сега видях!!!!!
Честито Виолетке, да ти е здрав и послушен малкия Георги!
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 14:59:15 pm от krem2003 »
« Отговор #333 -: Януари 12, 2011, 15:15:37 pm »
Това състояние (много болезнен цикъл) се нарича дисменорея и в повечето случаи отшумява след раждане, според лекарите. Баба ми и майка ми твърдяха същото. Ако се съди по днешната "честитка", която получих - вярно е, грам не ме боли. Но пък в последните години далеч не беше като навремето, в пуберитета... Боляло ме е понякога, но не зверски.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #334 -: Януари 12, 2011, 15:38:54 pm »
Като сме подхванали и тази тема(която между другото е добре да се има в предвид),има ли някои които са имали нередовен цикъл и той е станал редовен след като се е появил бебчо/бебчетата ??? Те нали все това ни казват (на такива като мен с нередовен МЦ),че уж след бебето..  :oops: та ако има и такива мами да си кажат мнението :) Целувки
*
« Отговор #335 -: Януари 12, 2011, 15:46:54 pm »
Привет и от мен.
Относно темата, която сте подхванали за болезнен МЦ, мога само да кажа при майка ми как е било. Жената преди да забременее направо е посинявала от болка. След като съм се родила болката вече е била поносима и дори минимална. Та от нея знам, че след раждане има промяна - при някой съществена, при други по-малка. Но си е до организъм.
Мони, а защо ти прекратяват договора. Аз доколкото знам дори и при положение че си по заместване, след като си бременна не би трябвало да ти прекратяват договора. Просто след като на теб ти изтече майчинството тогава мисля че се прекратява. Или поне на мен така са ми обяснявали.
Честит син на Виолет. Да е жив и здрав малкия Георги и много да радва мама и тати. Бързо възстановяване.

*
« Отговор #336 -: Януари 12, 2011, 16:01:02 pm »
за нередовния цикъл ми разправяха че ще се оправи като почна да водя полов живот, после ми казваха като родя, така че много не вярвам на тези неща.
marykol, Димитрова ме насочи да се свържа с Диков от Шейново, та ако той се съгласи там ще съм.
честит син на Виолет!
*
« Отговор #337 -: Януари 12, 2011, 16:02:17 pm »
И аз да кажа за МЦ. Преди да родя, като ми идваше/което не се случваше всеки месец/, беше със силни болки в яйчниците и гърдите. Едвам си слагах сутиена, и то поне седмица по-рано.
Сега, нямам никакви болки,ама никакви. И тъй като продължава да ми е относително нередовен, изобщо не мога да разбера, че ще ми идва скоро. Даже се притеснявам, защото си мисля, че не е съвсем нормално изобщо нищо да не те боли :?
Относно редовноста - преди да забременея, не ми идваше и по 6 месеца,беше редовен само като пиех хапчета. Сега ми идва на 30-38 дни.
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 16:04:50 pm от Fifa »
*
« Отговор #338 -: Януари 12, 2011, 16:29:25 pm »
Ами прекратен ми е ,защото  шефа не е догледал и титуляра се връща в деня ,в който  аз излизам в болничен...направо съм бясна,успокоявам се само с мисълта бебо да е добре иначе като се сетя и откачам,утре трябва да се мъкна по социални да си нося болничния :x :?

Ето го и списъчето-има мами,които също трябва да са родили ама нищо не знаем  :ask:
 Пристигамеееее            
Bebo 79 - 02.01.2011
melani-10.01.2011
Smaraidi - 21.01.2011
Lindsey-25.01.2011 планово секцио
Power-20-25.01.2011 планово секцио
yoanna- 26.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
Клеопатра - остават 21 дни.
Altea - термин 03.02.2011 - най вероятно постъпване в болница за планово секцио на 21.01.2011.
Bebino - 25 дни.
Zayak3 - 33 дни.
Deni_15 - 36 дни.

Чакащи на опашката за горещия списък

krem2003- 07-02-2011
Aditoo - 09.02.2011
Moniks_s - 21.02.2011
Jbrul-46 дни до термин
echy-46 дни до термин

« Последна редакция: Януари 12, 2011, 16:39:10 pm от moniks_s »

*
« Отговор #339 -: Януари 12, 2011, 17:06:29 pm »
Като сме подхванали и тази тема(която между другото е добре да се има в предвид),има ли някои които са имали нередовен цикъл и той е станал редовен след като се е появил бебчо/бебчетата ??? Те нали все това ни казват (на такива като мен с нередовен МЦ),че уж след бебето..  :oops: та ако има и такива мами да си кажат мнението :) Целувки
След самото раждане се променят хормоналните нива на жената-един вид се наместват и за това се твърди ,че ще има благоприятна промяна  в цикъла.Аз от както се помня,цикъл почти нямах-на по 5-6 месеца ми идваше и това се променяше след всяка бременност за кратко,после пак ужас.През почти целия си съзнателен живот съм била на хормонална терапия,т.е без хапче или инжекция цикъл няма,от там и много проблеми и стерилитет.След раждането цикълът ми се нормализира горе-долу(идваше ми на 45 дни) и даже ,без да разбера се случи чудо-на лице е съвсем естествена,изненадваща бременност.Така че,има нещо вярно е това,дето ни го разправят за цикълът след раждане;)
 Да е честит синът на Вайелет!