0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #300 -: Януари 11, 2011, 16:46:09 pm »
Момичета аз от няколко дни имам невероятно силни болки в таза и мусколите между краката ме болят :?Като седна едвам ставам,а и като ходя ме боли ужасно.На всичкото отгорте и някакъв мускол на дупето ми се схваща.Днес се чувствам по добре.Вие имали ли сте такива болки?
Ася, аз имах болки в кръста от 6-ти месец а от 30-та гс. имам и до сега болки в таза...мисля че е от тежестта на бебетата и може до края да си с тях...да не те плаша все пак, но при мен е така. Почти на легло изкарах последните два месеца. Моето бебе върви едро...
Момичета сега се връщам от док. -нямам изгледи за скорошно раждане май - положението е същото като от миналата седмица...главата на бебето е все още високо. Мислите ли че само размера на бебето е достатъчно основание за секцио - ехографа отсече 4кг.? 8O Не искам да повдигам темата секцио или нормално, но съм в дилема и ме е страх да не започна с нормално, а да свърша със секцио??? Според док. май секцио е по-добрият вариант....Чудя се дали да не потърся и второ мнение.
*
« Отговор #301 -: Януари 11, 2011, 17:08:25 pm »
Йо,ще ти кажа тук как процедират и от това ,което съм чула е ,че при по-голям бебо правят секцио,а не нормално раждане именно ,за да щадят майката.....Така,че аз мисля ако док казва секцио значи има право.....То винаги иначе може да се премине от естествено към сецио ако има проблем -мен това лично ме успокоява,въпреки ,че лекарите вече се презастраховат....Ти си знаеш де,но аз бих послушала док  :bighug:чакаме новини от Сарич :crossfingers:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #302 -: Януари 11, 2011, 17:29:43 pm »
Мислите ли че само размера на бебето е достатъчно основание за секцио - ехографа отсече 4кг.?
Да, обикновено това е една от най-често срещаните причина за планирано секцио(другите ги знаеш). Не си спомням над колко кг искат да е секцио, но го правят не само за да те щадят теб, а и защото има малък риск от разместване на раменцето и затова се застраховат. Ако бебчо продължава да расте обезателно ше ти се наложи секцио. Попитай лекаря над какви килограми го препоръчват.

Боби

*
« Отговор #303 -: Януари 11, 2011, 18:20:19 pm »
Момичета аз от няколко дни имам невероятно силни болки в таза и мусколите между краката ме болят :?Като седна едвам ставам,а и като ходя ме боли ужасно.На всичкото отгорте и някакъв мускол на дупето ми се схваща.Днес се чувствам по добре.Вие имали ли сте такива болки?
Имам подобни, ако не и същите. Срамната кост, тазовите стави, а при застояване и сухожилията. Лекарката ми обясни, че е от разтягането на таза, нямало какво да се направи. Питах и тук и мнението е същото, ще мине като родиш ;). Единствено облекчение чувствам, когато се пораздвижа, обаче докато се раздвижа... не е много приятно. Иначе най-трудно ми е сутрин, НО както не веднъж е казано тук мама лесно не се става ;)

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #304 -: Януари 11, 2011, 18:56:00 pm »
Ето ни и нас. Последната ни ФМ и док е много доволен. Каза, че всичко е наред и съм отгледала един бузанчо. :lol: На снимките на 4Д се виждат само бузи и едни устни все едно със силикон съм ги помпала :lol:. Мляскаше си нещо доволно човека и хич не му пукаше, че го шпионираме. :lol: Док каза, че е 1.800кг.

За носа можело виброцил,но тези които сложих снощи не ставали/казват се Ксилометазолин/

Както Рая беше писала и аз употребявам Олинт вече втори месец, защото носа ми е непрекъснато запушен. Питах док преди това дали може, а той каза да не се втелясвам толкова. В Олинта също има ксилометазолин. Така че споко.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #305 -: Януари 11, 2011, 20:40:31 pm »
Здравейте милички.. Аз да кажа че засега нещата са наред.При док ще можем да отидем след 3 дни (ако преди това не стане нещо естествено).Но засега контролираме положението.А иначе днес малко контракции си имах ама пак в рамките на нормалното.Секрета не се е увеличил-не капе от само себе си.Пишкам доста обаче-това е факт.И по голяма нужда си ходя често-което е още по-странно  :oops:
Засега повече почивам и ще се молим бебко да остане още малко на топличко при мама..Иначе мъжа ми е под огромен стрес-май повече от мен..  :? Само докато ме види и ме гледа с едни очи: "Айде тръгваме ли?" Това нормално ли е :)
*
« Отговор #306 -: Януари 11, 2011, 20:59:11 pm »
Саричка,мила това с ходенето до "едното място"и мен много ме учудва,чак такава перисталтика никога не съм имала,а и по малка нужда е доста често ,но това е нормално...Радвам се ,че всичко е наред и при вас  :balk_21:
Натали,браво на бузанчо ,само така :D
Дидон,както виждаш почти всички сме ползвали Олинт тук,така че ....действай,че запушения нос е кофти работа-от опит знам/моя рядко е отпушен :?/

*

saraapl

• 2009
« Отговор #307 -: Януари 11, 2011, 21:20:20 pm »
Дидон,както виждаш почти всички сме ползвали Олинт тук,така че ....действай,че запушения нос е кофти работа-от опит знам/моя рядко е отпушен :?/[/color][/i]

Относно Олинт и аз съм го ползвала след 3 месец..То нямаше отърване от хремата..Аз имам и астма и още повече като се разболея и не мога да дишам..така че и моето мнение е,че няма страшно да се ползва-не да прекаляваш ама като се налага :)
Монка мерси миличка  :balk_21:
*
« Отговор #308 -: Януари 11, 2011, 21:31:14 pm »
Момичета и ние сме в джаза... Днес е супер странен ден. Нямам идея какво се случва, през 5 мин. съм в тоалетната, мъничето е хиперактивно, но най ме притеснява факта, че не мога да определя дали ме натиска прекалено ниско или са контракции. Не ми се втвърдява корема, обаче, чувството е доста странно. Не е болка, по-скоро като тежест и не постоянно, няма определен интервал, не става по-често... Нямам идея какво става, мисля че истерясвам  :lol: В четвъртък съм на лекар, дано не се наложи да ида по-рано.

*
« Отговор #309 -: Януари 11, 2011, 22:07:58 pm »
Ади, ако са контракции би трябвало да ти се втвърдява корема/което при мен не става/или да усещащ болки като пред менструация долу в ниското...Незнам и аз ...какво да ти кажа тежи- ако се е смъкнала беба и се подговя  :lol: :lol: :crossfingers:На мен така ми казаха

*
« Отговор #310 -: Януари 11, 2011, 22:14:32 pm »
Ади, ако са контракции би трябвало да ти се втвърдява корема/което при мен не става/или да усещащ болки като пред менструация долу в ниското...Незнам и аз ...какво да ти кажа тежи- ако се е смъкнала беба и се подговя  :lol: :lol: :crossfingers:На мен така ми казаха
Мерси за отговора. Само да дочакам четвъртък да каже доки какво е положението.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #311 -: Януари 11, 2011, 22:21:34 pm »
Здравейте и от мен! Мони, и аз съм със същите оплаквания като теб, то май си е нормално за нашите седмици.  :) При мен няма нищо ново,ходя на запис на тоновете през ден и така...Четвъртък вече ще определим окончателно датата за секциото,иначе с док говорихме да е около 20-25.01.
07.10.2009
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #312 -: Януари 11, 2011, 22:29:36 pm »
power, защо на запис на тонове през ден? Къде ги правиш?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #313 -: Януари 11, 2011, 22:49:58 pm »
Иначе мъжа ми е под огромен стрес-май повече от мен..  :? Само докато ме види и ме гледа с едни очи: "Айде тръгваме ли?" Това нормално ли е :)
Хе хе - нормално е. Човек да си помисли, че те ще раждат :lol:.  Макар че моят до последно си мислеше, че днес няма да има бебе и ще ни пратят в къщи.

Боби

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #314 -: Януари 11, 2011, 23:02:35 pm »
power, защо на запис на тонове през ден? Къде ги правиш?

В болницата ходя да ми правят записите, а през ден,защото така са ми казали докторите.Все пак секциото ще ми е най-вероятно другата седмица.Малеее то не останало бе....аз все си мисля,че има още време.  :oops:
07.10.2009
*
« Отговор #315 -: Януари 11, 2011, 23:03:05 pm »
Eй не мога да ви изчета, а още по-малко да разбера кой ще ражда и кой не  :lol: Ама като гледам - май и вие не можете да определите, та няма да се притеснявам.
Пожелавам лека и щастлива среща, ако някоя от вас стане мама докато "не гледам".

Всеки с лудостите си нали, че аз да си кажа моите. Понеже съм на вълна финален шопинг...за аспираторите за нос бях питала онзи ден, благодаря на всички за инфото. Взех си един елементарен на "Чико" с помпичка, за прясно бебе било ОК, да го имам за всеки случай. Тези за прахосмукачка, ме посъветваха да ги включвам към портативна прахосмукачка, не към нормална и да се ползвали след 4-я месец.

Да се похваля, че най-после се натутках и "лимузината на негова светлост" /количката/ е надлежно струпана в няколко кашона в коридора. Утре ще я разходя из апартамента, че вече съм много капнала за целта. Понеже ми измряха половината мозъчни клетки напоследък, не помня коя мама пусна линка за магазин "Пиеро" :oops: /за бебешки мебели и текстил/, много й благодаря!!! Оттам поръчах точно каквото исках и си представях. До края на месеца обещаха да ги доставят нещата. Най-готиното е, че скрина има сгъващ се повивалник, което в моя случай е важно и заради котката, която вероятно би искала да поспива там, ако е постоянно разпънат  :lol:

Сега май остава да пера, да купя още някоя дреболия и да чакам секциото. Дано дребния си седи кротко до планираната дата. Не, че седи много кротко тези дни де, на прицел е стомахът ми и го подритва с кефффф. Жив и здрав да е, да рита където ще - няма да мрънкам сега.  :D

На всички хубава вечер желая и никакви тревоги. Само хубави емоции!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #316 -: Януари 12, 2011, 08:38:43 am »
Татковците наистина са доста шашнати май  :D
Моят човек ми забрани да му се обаждам, защото го стряскам. Само той ми звъни по няколко пъти на ден хихихихихи.
Моите болежки в таза, кръста, срамната кост и мускулите от вътрешната страна на бедрата си ги имам постоянни от ранна бременност. В момента са доста по-силни. Мисля, че са нормални и си ги понасям.
А сега, в по-напредналите месеци наистина има нещо като често-често до тоалетната по една или друга нужда. От седмица може би ставам по два пъти вечер да ПИ, точно като в началото.
Ето и малко симптоми за раждане: http://fema-bg.com/index.php?m=1245
Още една статия: http://fema-bg.com/index.php?m=1380
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 08:49:12 am от krem2003 »
« Отговор #317 -: Януари 12, 2011, 08:46:38 am »
saraapl, "очистването" на организва чрез често ходене по голяма нужда, е един от признаците на наближаващо раждане.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

saraapl

• 2009
« Отговор #318 -: Януари 12, 2011, 10:28:09 am »
 cambozzola и аз така прочетох някъде( в момента само се ровя и чета тук-там).Снощи имах ужасни коремни спазми-по едно време си мислех че до 10 мин ако не се успокоя и айде на болницата..Ставам да пишкам през 30 мин и то в огромно количество  8O,но най-странното е че изпитвам нужда и другото да правя а то няма какво да изхвърля вече.Бебко наистина е много активен.aditoo ние горе долу сме в едни седмици с теб..Аз имам чувството че толкова активен не е бил никога..Ако и тази вечер е така-100 % отивам на доктор-изобщо няма да чакам до не знам си колко дни.. Колко раждания са започнали без да изтекат водите-аз това ако чакам..
krem2003 много хубави статии мила..Много ми помогнаха да си отговоря на някои въпроси..  :balk_21:
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 10:37:00 am от saraapl »
*
« Отговор #319 -: Януари 12, 2011, 11:22:51 am »
Ето ни нас!Да и аз четох ,че е очистване и е симптом за наближаващо раждане :lol:
Както сме почнали скоро ще има доста своодни места тук :lol:
Аз да ви се оплача,днес цяла сутрин рева,моя шеф да вземе да ми прекъсне договор точно в деня на излизане на 45 дневния болничен,,тъй като работех по заместване "до завръщане на титуляра" :?И цяла сутрин се разправям с такива бумаги и неуредици,и ще чакам развръзка следобяд,уж щял да оправи нещата,а аз точно затова работих ,за да изляза от там по майчинство  :(....уффффф все да има за нещо да се нервиш...
Днес започвам с гладенето,та дано се разсея малко :?