0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #280 -: Януари 11, 2011, 10:24:11 am »
saraapl и аз усещам бебето много по-силно последният месец - даже ме побърква на моменти  -не мога да се движа когато и бебето мърда...мисля че е нормално. Но относно водите - наистина е добре да те прегледа доктор. Стискам палци. Монка да пишеш как е минал прегледа  :wink: И аз днес съм при док - дано вече има изгледи за раждане и при мен че вече нямам търпение :lol:
« Отговор #281 -: Януари 11, 2011, 10:27:32 am »
saraapl обади се на лекаря :wink:
Моята лекарка ми беше казала в такива случаи(при мудни или много активни движения на плода) че,няма да е излишен един преглед.

« Отговор #282 -: Януари 11, 2011, 10:35:33 am »
Добро утро  :D
Момичета...ама ви май наведнъж всички ще родите, като ви чета коментарии  :wink: :D
тайничко ви завиждам, че сте на финала вече  :wink: и съвсем скоро ще се срещнете с бебките  :bori_002: :bori_012: :bori_015:

аз вчера пак осетих едно гъделичкане от вътре....все едно муха ма лази, ама го осещам само като съм легнала на тая страна и го опирам, иначе като съм по гръб нищо не се осеща... :?, дано да са бебките и аз чакам с нетърпение да ма ръгат в ребрата и всякви други вътрешности... :lol:, олеееее....при мен те ще са в двоен размер  8O, Криска....я кажи как е  :wink:
Ася....тя още в процеса  :D, я кажи как е при теб ???

Момичета коита са на финала, стискам ви палци за най леко раждане или секцио, каквото решите....важно да имате най сладката среща с бебока си  :wink: :D
*
« Отговор #283 -: Януари 11, 2011, 11:26:59 am »
кажете моля ви за капките за нос.Вчера не можах да се стърпя и си сложих.Дали не е противопоказно?
« Отговор #284 -: Януари 11, 2011, 11:36:41 am »
Дидон...аз ползвах капки QUIXX, на основата на натурална морска вода, но моите сополи направо ма измъчиха почти цяла седмица  :x, най гадно през ноща било...

иначе предполагам от един път нищо няма да ти стане, ама по добре се консултирай да ти изпишат нещо за бременни или това купи дето аз го написах, то предписано от гинеколог  :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #285 -: Януари 11, 2011, 12:13:37 pm »
Мони... при мен много странно.Ходя по малка нужда много често и то капе.. буквално капе.И съм с превръзка сега че иначе съм като напишкана.То май както е тръгнало и аз да ходя до болницата и да поискам да ме тестват. Затова попитах за движенията на бебко.Толкова активен не е бил никога ми се струва-представете си за какво "мърдане" става дума  :? Очаквам да му излязат краката отнякъде!!!
Не чакай, а отивай да те проверят. Ако са води, в твоята седмица няма да чакат, а ще раждаш, за да предотвратят инфекция. Само в ранни седмици се чака, ако има спукан мехур, защото риска от инфекция е по-малък от риска за бебо. В твоят случай е обратното. Не си прави майтап с това, а тичай да те преглеждат.

Боби

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #286 -: Януари 11, 2011, 12:17:38 pm »
Аз имах запушен нос цялата бременност. Без секрет, просто носа ми - тапа. Четох, че заради повечето кръв лигавицата е много кръвоснабдена, подува се и така...
Моя лекар ми каза да си слагам каквито искам капки за нос. Ползвах Олинт, около 8 месеца всяка вечер...

Вечерта преди да ми текнат водите ми беше много кофти на корема. Цяла вечер се въртях и пуфтях - имах чувството че съм изяла агне, беше ми много тежко, подуто...и както и да застанех - не ми беше удобно.
Но пък бебето се беше кротнало...изобщо не мърдаше. Та не знам, аз лично не съм усещала бебето да е по-активно преди да родя. И изобщо, последния месец усещах само как се премества, чак активни движения и ританици нямаше...

За аспиратора за нос, който се ползва с прахосмукачка - някъде четох, че образувало много голямо налягане върху мозъка. Нямам представа до колко е вярно...

И нещо важно - в началото бебето е добре да спи под наклон, около 30 градуса. Идеята е, че като е леко надигнато по-малко повръщат. Като лежат на равно им се стича много мляко навън през устата.
Има специални възглавници, но може да си ги спестите по един много елементарен начин - под матрака, откъм главата, се слага една дебела книга или тефтер. По този начин целия матрак се повдига и си стои под наклон.  :)  
*
« Отговор #287 -: Януари 11, 2011, 12:24:20 pm »
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
споделям този линк за лекарствата.Могат да се проверяват.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #288 -: Януари 11, 2011, 13:33:42 pm »
Здравейте, момичета. :D
На тези, които са в очакване пожелавам всичко да мине по възможно най-лекия начин.

Ние днес сме на последната ни фетална морфология. Нямам търпение да отида и да си видя детенцето. И не мога да повярвам, че времето до тук мина толкова бързо. В началото броях всеки ден и благодарях на Господ, че и днес е запазил бебчето ми.   И сега продължава да е така, но се моля да изкарам до датата за секциото.
От другата седмица започваме със записа на тонове.
*
« Отговор #289 -: Януари 11, 2011, 13:37:31 pm »
Здравейте момичета
При нас всичко е спокойно,не са води, а влагалищен секрет,док .каза ,че с отделянето на секрет тялото се подготвяло за раждане,болките в кръста и корема в ниското -подготвителни контракции,засега няма нищо обезпокоително-повече почивка и така.
За запушения нос-аз също като Раиска съм с този проблем цялата бременност и си ползвах Олинт след 3месец,а сега при настинка мажа външно Хималая колд
Маригри,напълно е възможно да усещаш бебчовците вече,нищо ,че аз като споделих тук малко ме нахулиха ,но при всеки е индивидуално,аз също усещах към 15-16 г.с бебчо
Сарич,отиди на док,щом е чак като капане....
Някой знае ли нещо за Бебо79?Питам за саради списъка де,че е време да се актуализира :D
Йоани, Сарич  и всички, които  имат нужда :crossfingers:
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 13:39:55 pm от moniks_s »

« Отговор #290 -: Януари 11, 2011, 14:07:55 pm »
Моникс...според мен не редно да се хулят такива неща, разбира се при всеки различно.....а и всяка от нас чака този момент с нетърпение и може някой път на някого му се вижда че не е нормално или много рано, най добре всеки сам да си изживява тези сладки моменти, макар може и някой път от самовнушение са те......голяма работа :lol: :lol: :wink:

радвам се че всичко наред при теб  :wink:, но срещата ви наближава така или иначе скоро скоро... :D :wink:

Натали успех на морфология  :D :wink:, иначе и аз благодаря за всеки изминат ден и се моля господ да ни пази до края .... :sleepingbabyboy: :sleepingbabyboy:
*
« Отговор #291 -: Януари 11, 2011, 14:19:08 pm »
Nataly*, успех днес и да пишеш като се върнеш :D
Всичко ще е наред, то е ясно :D

« Отговор #292 -: Януари 11, 2011, 14:39:27 pm »
Здравейте,момичета!  :bighug:
Чета ви но след като родих не ми остава много време както за четене,така и за писане!saraapl относно водите моите така изтекоха на няколко пъти все едно,че се напишквам по-малко и немога да го стискам само си изтича!И имаше цвят точно като урина,но по-бледо жълто,така,че отивай да те види лекар!Освен това нямах нито болки,нито разкритие и веднага щом ме прегледаха ме включиха на системи!

*
« Отговор #293 -: Януари 11, 2011, 14:49:50 pm »
...Да кажете нещо по повод температурата.Бременните нали имали по-висока.Сега като съм болна при каква температура да се притесня.Вчера и днес сутринта ми беше зле,но температурата ми беше под 37.В момента съм я качила на 37,2
« Отговор #294 -: Януари 11, 2011, 15:05:26 pm »
Дидон....по принцип моята я мерих докато бях болна и варираше от 35.8 до 36.4, по голяма не ми се вдигаше и не се вдига, аз все съм като змии с низка температура на тялото..... :lol:
ама мисля че над 37 не много добре, взимай парацетамол и то бързо....поне 3 на ден изпий, да я пресечеш...
*
« Отговор #295 -: Януари 11, 2011, 15:52:34 pm »
...свързах се с личната най-накрая.Каза да вземем Парацетамол или Грипекс или там всякаквите там разновидност/те нали основно са  Парацетамол.За носа можело виброцил,но тези които сложих снощи не ставали/казват се Ксилометазолин/
   Много се разстроих,сълзите ми потичат сами...не искам да навредя на бебо... :balk_145: :balk_145: :balk_145:
« Отговор #296 -: Януари 11, 2011, 15:58:56 pm »
...свързах се с личната най-накрая.Каза да вземем Парацетамол или Грипекс или там всякаквите там разновидност/те нали основно са  Парацетамол.За носа можело виброцил,но тези които сложих снощи не ставали/казват се Ксилометазолин/
   Много се разстроих,сълзите ми потичат сами...не искам да навредя на бебо... :balk_145: :balk_145: :balk_145:
Спокойно, няма да навредиш разбира се. Горе главата. Парацетамол можеш спокойно да пиеш, на бебето нищо няма да му стане от него.
А за капките, не вярвам от един път да има какъвто и да е ефект. Не се шашкай и пий лекарствата, които ти е изписал твоят лекар.
*
« Отговор #297 -: Януари 11, 2011, 16:19:35 pm »
marigri аз започнах да усещам бебетата към 16 г.с.,но това мисля че зависи от разположението им(поне аз така съм чела по форумите и незнам дали е вярно).Мойте са по задна маточна стена(поне така каза доки на ФМ).В началото имах усещането,че ме лазят бръмбари :lol:и ме беше страх да ходя за да не стане нещо,но после се свиква с движенията им, като те стават по силни.Към 22 г.с.и моят мъж ги усещаше като си сложеше ръката,а сега вече ми местят корема :D
Момичета аз от няколко дни имам невероятно силни болки в таза и мусколите между краката ме болят :?Като седна едвам ставам,а и като ходя ме боли ужасно.На всичкото отгорте и някакъв мускол на дупето ми се схваща.Днес се чувствам по добре.Вие имали ли сте такива болки?
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 16:23:23 pm от acq81 »
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #298 -: Януари 11, 2011, 16:22:56 pm »
Здравейте настоящи и бъдещи мами,искам да ви попитам удачно ли е да си пускам Микробиология на влагалищен секрет,след като си слагам вагинално Утрогестан,или да изчакам когато го ми го спрат
« Отговор #299 -: Януари 11, 2011, 16:39:38 pm »
Бина...аз когато правих микробиология, просто приемах доза утрогестан през устата...така че можеш вечерта и сутринта да го изпиеш и след микробиология пак да си продължиш да го слагаш вагинално  :wink:

п.п. Ася мерси за отговора  :wink:....ох, моя мъж и той с нетърпение чака да ги осети през коремчето  :D, за сега се задоволява като ги слуша с доплера  :lol:, боже колко сближават тези моменти на чакане...толкова мило ми става, чуствам се обичана и щаслива  :balk_102:
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 16:44:34 pm от marigri »