0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #240 -: Януари 10, 2011, 10:49:05 am »
Да взема да се търкулна и аз в тази тема :lol:
Педи пишех доста активно...някои може и да ме помнят...не е задължително де :lol:
Имам един батко на вече 4,3г. роден след лечение на мъжки стерилитет и сега чакаме пак момченце напролет. Терминът ми е 02,05,2011г. Вече съм в 24 г.с
Мисля този път списъка ми е да е доста по-малък защото с баткото май бях прекалила...като всяка майка :lol:
Помпа имам ръчна на Авент...единствения виновник сина ми да пие кърма до почти 4м.
Слави така и не засука та се цедих  и давах. Първо беше изцяло на кърма...после на смесемо и накрая до 1,8г. на АМ.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
« Отговор #241 -: Януари 10, 2011, 10:56:59 am »
Искам обаче да ви питам нещо, че съм позабравила от предната бременност - в коя г.с започваха да се чуват сърдечните тонове на бебето? Спомням си, че беше в началото, но точно кога провериха дали всичко е наред, ми убягва. Аз скоро си правих тест, с много бледа втора чертичка, но просто го усещам. Гърдите ме болят постоянно, ниско долу в корема също има постоянна болка някаква. При вас така ли беше.

Сърдечна дейност се вижда още в 7 ГС на хубав апарат, понякога и преди да си завършила седмата. По принцип толкова рано избягват да пускат доплера, за да чуеш сърцето, но ако имаш мерак - ще ти предоставят и звук освен картина за няколко секунди поне. :wink: Иначе такива симптоми каквито описваш са си индивидуални и не са някакъв категоричен показател за бременност, или липса на такава. Щом има втора чертичка - значи си бременна. Мен нищо не ме болеше и нямах някакво напрежение, други мами са били като теб - всички се оказхме бременни... Но като те боли корем, все пак пий но-шпа преди да отидеш на преглед, за всеки случай и "застраховка".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #242 -: Януари 10, 2011, 10:59:19 am »
И двата пъти гърдите не са ме боляли...мачках ги постоянно уж да усетя болка ама нъцки. ЯВно си е до тяло. С първата бременност почти нямах и гадене...с втората доста дълго и продължително..до почти 17 г.с по веднъж на ден.
АКо усещаш напрежение може да пиеш но-шпа.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #243 -: Януари 10, 2011, 11:01:58 am »
Може да е странно, но искам да питам нещо мамите, които вече си гушкат дребосъците да сте забелязали бебетата да са по-активни, точно преди раждането!? Последните няколко дни нашето мъниче е... хиперактивно. Освен това корема ми видимо се е смъкнал... Имам чувството, че изобщо няма да дочакаме края на януари, а за февруари да не говорим.

Адито моите бяха доста активни преди да рода!

Чери в кое албумче си качила Изи?

*
« Отговор #244 -: Януари 10, 2011, 11:20:06 am »
Лошото е, че док ми каза, че ще кървя дълго - поне до 12-та седмица, ако не и след това. Не се дължи на отлепяне, а на някакви пространства между матката и сакчетата  :? няма спокойствие ... Имало ли е и други момичета, с толкова продължително зацапване  :?
Спокойно само, Ифи, всичко ще е наред - поддържай непрекъсната връзка с доктора, лежи си и си пий лекарствата - ще мине. Аз бях така до 4 месец вкл., но вече съм на работа, излизам, "спортувам" :-)
*
« Отговор #245 -: Януари 10, 2011, 11:25:21 am »
ужасно ме боли гърба и много ниско долу корема и между краката. като се прибрахме два часа спах на канапето, а не съм ходила кой знае колко. все си мисля, че е защото не се движа достатъчно, ама как да се движа като ме боли. чудя се едно плуване няма ли да помогне. другите от вас, дето са от отбора на "болки в гърба" пробвали ли сте с плуване?
Ели, аз съм на тоз хал от дископатия (която на все отгоре се развихри с пълна сила 2 седмици преди трансфера, та не успях и лекарствата да си допия). Сега, с изричното позволение на доки, съм обратно на плуване, поне 1 път седмично, и поне веднъж на 2 седмици - на масаж на гърба (специалист кинезитерапевт имам предвид, страх ме е да се оставя в ръцете на обикновените спа-процедури). Много ми е добре от плуването, и на дребния му харесва - само в басейна нищо не ме боли и той кротува доволно. Само гледай да не се пренапрегнеш - аз лично не смея да плувам повече от 1/2км., зашото във водата няма и да усетя евентуална преумора, а после ще ми излезе през носа :-)
*
« Отговор #246 -: Януари 10, 2011, 11:26:42 am »
Момичета, някой ще каже ли това "чудо" аспиратор за нос как изглежда, откъде мога да купя, каква марка? Имам го в списъка, ама се усетих че даже не знам какво търся  :oops: Софийски магазин ме устройва. Предварително блягодаря!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #247 -: Януари 10, 2011, 11:40:32 am »
« Отговор #248 -: Януари 10, 2011, 12:22:45 pm »
Jbrul, мамите горещо препоръчват един аспиратор, който се връзва към прахосмукачката и изсмуквал много добре дори задните секрети. Бейби вак мисля, че се казваше.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #249 -: Януари 10, 2011, 12:24:33 pm »
Jbrul, мамите горещо препоръчват един аспиратор, който се връзва към прахосмукачката и изсмуквал много добре дори задните секрети. Бейби вак мисля, че се казваше.
Поръчах го преди няколко дни ..Толкова сополки изкара ,че ми стана жал за детето.
Горещо го препоръчвам :)
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 12:28:28 pm от Велина »

*
« Отговор #250 -: Януари 10, 2011, 12:56:45 pm »
тази помпичка за нос е истината.Моя приятелка има и ръчната и тази.Работата е свършена качествено само ,когато работите с прахосмукачката ;)

Относно крампита: днес за първи път получих.Схвана ми се мускула на дупето/от едната страна/.Първо започна да потреперва,а като го стегнах ме заболя...Скоро трябва да съм на преглед и ще питам за магнезия...

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #251 -: Януари 10, 2011, 13:05:36 pm »
Освен помпата за прахосмукачка - има и още една много добра. Даже си мисля, че може да е по-удачна от гледна точка на по-лесната експлоатация...Не е необходимо да включваш прахосмукачка.
Не мога да се сетя фирмата...но идеята е подобна . Едната част се слага в нослето на детето, има дълго маркуче с накрайник, с който майката издърпва секрета. Тоест изсмуква го, което е добре защото сама усеща колко силно да дръпне.
И споко, няма да ви влязат сополи в устата  :) .
« Отговор #252 -: Януари 10, 2011, 13:24:41 pm »
Криска, снимките са в темата Галерия на бебетата от Зачатие, не в албумчето.

За помпите, аз си взех ръчната на Авент, но много се изморявах и ме боляха ръцете. После си взех електрическа Медела Суинг и се родих. Обаче и нея не можах да ползвам много понеже от няколко дни съвсем ми спря кърмата.

« Отговор #253 -: Януари 10, 2011, 13:46:34 pm »
И споко, няма да ви влязат сополи в устата  :) .
В интерес на истината, този въпрос първо ми се роди в главата  :lol: Мерси за уточнението!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #254 -: Януари 10, 2011, 13:53:53 pm »
Ифи,предната ми бременност премина в кръвоизливи и зацапвания до 4 месец.Пази се,взимай си лекарствата и не се тревожи-всичко ще е наред!
Като за начало може да вземете помпа на заем,а после да си купите,ако има нужда(не на всеки му трябва).Аз имам ръчна на Авент Исис,която върши добра работа.Но ако предстои дълго цедене с помпа,по-удобният вариант е ел помпата,която обаче е скъпа.
 Вакумният аспиратор за носни секрети е много добър,препоръчвам го и аз.

« Отговор #255 -: Януари 10, 2011, 14:15:51 pm »
Здравейте..и аз да се включа! Сега бях на преглед, че сутринта нещо се подмокрих обилно, пък ми се точи и тапата от няколко дни. Док каза, че има един пръст разкритие, но нещата вървяли към скорошно раждане. Пусна ме и сега съм си вкъщи, но каза, ако продължат да изтичат води или започнат болки да отивам към приемно отделение. Общо взето сега съм под напрежение, защото хем тече розова вода периодично, хем не е много и няма болки, та незнам накъде да се ориентирам. Интересното е че и пробата за амниотична течност е отрицателна, чак и Док се шашна.Стискайте палци, че много ме е страх. :lol: :lol: :lol:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #256 -: Януари 10, 2011, 14:22:00 pm »
 :) Срещата наближава  :bighug:

Не се шашкай, тръгни към болницата или когато бликнат води, или когато усетиш болезнени контракции... :) Стискам палци всичко да мине леко!!!  :hug2:
« Отговор #257 -: Януари 10, 2011, 14:47:12 pm »
Мерси Райсче  :bighug: и док така каза - "разходи се, ама на близо" :lol: :lol: :lol:
Чудя се дали да не тръгна довечера към приемно, когато мъж ми се прибере от работа - да ме закара.Те си текат периодично по-малко, та може и да не бликнат...знам ли ги какво са решили...да не вземат да изтекът така лека по лека. :?
« Отговор #258 -: Януари 10, 2011, 14:49:12 pm »
violett  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #259 -: Януари 10, 2011, 14:59:26 pm »
аз май би била по-спокойна ако през нощта съм в болницата...
Хайдееееее,късмет и ехаааааа скоро ще гушкаш бебо.Страхотно!