0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #220 -: Януари 09, 2011, 15:54:06 pm »
 Викето,купих ги от първата аптека.Благодаря!
 Купих си и лукчета,да ми облекчават преглъщането!
 Почвам терапият  и после ще кажа как ми се е отразило
« Отговор #221 -: Януари 09, 2011, 16:57:20 pm »
Привет от мен  :) Днес направих "сефтето" на покупките. Мисля че навреме започваме, преди празниците не беше момента. Ще трябва да си направя и списъче. Ходихме до Вис Виталис, изненадах се, че има хубави легълца и евтини ми се видяха -около 200лв. по-малките. Ние искаме по-малко засега, но очаквах поне двойна цена. Засега още ще огледаме за легло, но за да не съм с празни ръце купих разни дрешки -комплектче ританки и блузка, гащиризонче, дреболиики  :)Обаче за дрехи нямаше голям избор.. И аз се загледах за помпи, за тези на Авент имате ли мнение?

Елена, болките в гърба и кръста се влияят много от упражнения, защото поддържат мускулатурата и се разтягат връзките. Плуването предполагам също би могло да помогне, въпраки че аз не съм пробвала с плуване.
Елле, честити ти покупки, ти май си почти готова вече :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #222 -: Януари 09, 2011, 17:11:43 pm »
 :) Аз имам помпа на Авент, ръчна. Първия месец я ползвах денонощно, понеже много ме боляха зърната и не можех да кърмя...Цедях се през 2 часа  :) Не е мръднала помпата, много съм доволна.
*
« Отговор #223 -: Януари 09, 2011, 17:15:35 pm »
Сами,ти откъде беше?
Този магазин не ми е познат,а искам да разглеждам и аз!

Днес много четох за ражданията.В един сайт бяха подробно описани позите,които могат да се заемат при контракции до получаване на достатъчно разкритие,Описани плюсовете и минусите.Искам да и питам има ли болница,в която примерно няма да ме сложат на магарето ,а ще ми позволят примерно да съм клекнала или на колене...?Да сте чували нещо?

Ще потърся линка отново и ще ви го пусна.Много полезно ми се стори
http://www.roditeli.info/family/statia/pozi/
Ето линка:
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 17:26:30 pm от didon »
« Отговор #224 -: Януари 09, 2011, 17:18:29 pm »
:) Аз имам помпа на Авент, ръчна. Първия месец я ползвах денонощно, понеже много ме боляха зърната и не можех да кърмя...Цедях се през 2 часа  :) Не е мръднала помпата, много съм доволна.
И аз имам помпа на Авент, не съм я ползвала толкова интензивно като Раиска, но подкрепям - доволна съм и ще си я държа, докато кърмя (понякога отделям запаси).

Дидон, единият магазин на Вис Виталис се намира на бул. Стамболийски, като тръгнеш от Мола в посока към кв. Западен парк, малко след училището се намира. Преди беше голям магазин за паркети.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #225 -: Януари 09, 2011, 17:20:11 pm »
Сами, доста неща остават за купуване, като гледам километричния ми списък  :lol:. Тук има огрооомна разлика в цените за едни и същи стоки /понякога в пъти/ и ни е по- изгодно да се подготвяме постепенно. Освен това този път няма кой да притърча до аптеката за нещо забравено, самички сме си  :).
Каква помпа гледаш на Авент? Ръчна или електрическа? Предният път си бях купила ръчна на Чико, но като не ми свърши работа, купихме електрическата на Нук.
Виждам, че имате разни болежки по гърба. Засега почти нямам проблеми, но има време  :wink:. Забелязала съм, че ако се обездвижа почвам да чувствам дискомфорт.
« Отговор #226 -: Януари 09, 2011, 23:25:00 pm »
Мерси Раиска и Камбозолка, и на мен тази ръчна помпа ми изглежда Ок. Елле, досега дори не знаех че има и електрически, :oops: май има да наваксвам с тази информация  :) Но нещо не мога да се представя на ток да се цедя.. незнам. Всъщност там нямаха много избор

« Отговор #227 -: Януари 09, 2011, 23:32:03 pm »
Мерси Раиска и Камбозолка, и на мен тази ръчна помпа ми изглежда Ок. Елле, досега дори не знаех че има и електрически, :oops: май има да наваксвам с тази информация  :) Но нещо не мога да се представя на ток да се цедя.. незнам. Всъщност там нямаха много избор

Исках да кажа още, че в този Вис Виталис на Симеоновско шосе имаше богат избор предимно на колички и отчасти легълца и кошарки. Дрехите бяха нахвърляни без да са опаковани, сякаш е битпазар. Но просто на мен ми беше голям мерак, тъй като за пръв път влизам с цел пазаруване и набелязване.

Дидон, не съм цела още тази статия, но в Токуда със сигурност може да се разхождаш, клечиш и каквото искаш, защото има доста място и си сам. Мисля че и на други места не те качват веднага на масата, но обикновено няма къде да ходиш.. Ти имаш доста време, ще проучиш и други места..
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #228 -: Януари 09, 2011, 23:42:20 pm »
cambozzola, аз също ходех с поддържан маникюр, но за раждането, а и първата година на детето много внимавах, по простата причина, че в началото с голям маникюр така зверски го одрах, че реших, че маникюра не ми е толкова скъп, колкото бебето :wink: За себе си поне, установих, че мога да съм и майка, и жена дори и с къс маникюр, и без лак. В началото, новоизлюпена майка, гледах само да заспи и да се тръшна и аз. Хич не ми беше до красота :D Като нямаш на разположение баби и подобни, всяка минута ти е ценна, та предпочитах да използвам времето или за спане, или за занимавка с бебето. Но пък сме различни и всеки сам си решава кое му е приоритет :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #229 -: Януари 10, 2011, 00:33:13 am »
Аз на НУК загледах някаква ръчна помпа, но да си призная каквито и помпи да гледам - хич не мога да схвана какво точно трябва да гледам в тях, за да преценя дали ще ми върши добра работа, или не  :oops: Питах много мами, ама всяка отговаря според собствения си опит /съвсем нормално/. Една казва, че непременно електрическа трябва, друга казва, че е безсмислено и ръчна е по-удобна, за марките - същата история се получава. И си мисля, че в крайна сметка и с помпите ще е като с повечето други неща "проба-грешка". За това реших първо да взема една ръчна и вече според ситуацията нататък ще решавам, ако не ме устройва дали да взимам друга.

Голяма "тема" с тези нокти се заформи  :lol: Всяка жена си преценя иска ли, може ли, удобно ли й е да си поддържа маникюра, или не. За мен добре изглеждащите ръце /и не само/ са важни и бременност, раждане, майчинство - не са основание да занемарявам тази част. За други жени - не е така. И двете са "правилни", ако мога така да се изразя. А и зависи как ти е устроено ежедневието все пак...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #230 -: Януари 10, 2011, 08:42:35 am »
Моя приятелка ми даде ръчна помпа на Чико и каза че е много доволна. Пък ще видим. Жбрулчето е права, проба-грешка е варианта да налучкаш точно кое ти върши работа.
Маникюра за мен е много важен и наистина смятам, че когато е добре поддържан (естествено къс когато има бебе) няма с какво да заплаши бебето. Единствено въпрос на ежедневие и организация е да го поддържаш в отлично състояние, а това не допуска отлюспени участъци  :D
« Отговор #231 -: Януари 10, 2011, 09:18:04 am »
Мерси Раиска и Камбозолка, и на мен тази ръчна помпа ми изглежда Ок. Елле, досега дори не знаех че има и електрически, :oops: май има да наваксвам с тази информация  :) Но нещо не мога да се представя на ток да се цедя.. незнам. Всъщност там нямаха много избор

Една приятелка си взе електрическа, когато се оказа, че по мед. причини, ако иска въобще да кърми, трябва да го прави с изцедена кърма. С ръчната помпа е голяма хамалогия, с електрическата се роди. Но такава винаги може да си набавите, при нужда, те са доста скъпи. Ръчната е напълно достатъчна като помощ в началото, да не говорим, че на много момчичета им е по-удобно да се цедят на ръка.

Гане, за дължината на маникюра категорично съм на твоето мнение.

Единствено въпрос на ежедневие и организация е да го поддържаш в отлично състояние, а това не допуска отлюспени участъци  :D
Точно това имах предвид!
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 09:20:32 am от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #232 -: Януари 10, 2011, 09:21:48 am »
Вчера бяхме на праглед. Моите калпазани растат  :D Чухме им сърчицата  :heartbeat: :heartbeat: Лошото е, че док ми каза, че ще кървя дълго - поне до 12-та седмица, ако не и след това. Не се дължи на отлепяне, а на някакви пространства между матката и сакчетата  :? няма спокойствие ... Имало ли е и други момичета, с толкова продължително зацапване  :?
*
« Отговор #233 -: Януари 10, 2011, 09:28:59 am »
Ифи,браво на бебешоците,честито  :lovedock:!
Чела съм ,че и други момичета кървят до 3-4месец,дано всичко е по-леко за вас :hug2:
Момичета няма ли инфо за дамите от горещия списък Бебо 79 и другите мамита? :ask:
Аз утре съм на док ,да чуем тонове и да видим какво ще каже доки за това течение,много ми е неприятно ,все едно съм се напишкала :oops:

« Отговор #234 -: Януари 10, 2011, 09:38:47 am »
Момичета привет и от мен. Следя ви може би от седмица, но ми е малко рано да се разписвам при вас. Искам обаче да ви питам нещо, че съм позабравила от предната бременност - в коя г.с започваха да се чуват сърдечните тонове на бебето? Спомням си, че беше в началото, но точно кога провериха дали всичко е наред, ми убягва. Аз скоро си правих тест, с много бледа втора чертичка, но просто го усещам. Гърдите ме болят постоянно, ниско долу в корема също има постоянна болка някаква. При вас така ли беше. Нямам спомен да ме е болял корем при предната бремемнност. На преглед съм чак на 17-ти, но се надявам всичко да е наред.
« Отговор #235 -: Януари 10, 2011, 09:51:43 am »
Здравейте момичета!
Имам едно питане към вас, само че не знам дали ще мога да го обясня правилно.Случва ми се вечер, след като заспя, заспивам примерно на лявата страна и като се събудя по някое време краката ми изтръпват от позата която съм била заела и започвам да си опъвам леко краката, обаче и мускулите на корема ли незнам и те се задействат и се получава нещо като стягане и разпускане за секунди.Според мен това не са контракции, а се дължи на свиването и отпускането на мускулите, нодали нещо не вреди и какво точно се случва , моля споделете и вашите мнения, ако трябва да се взимат някакви лекарства например магнерич ли беше или магнерот.Аз не пия нищо в момента.

« Отговор #236 -: Януари 10, 2011, 10:35:31 am »
Ифи, аз така кървях до края на 3 месец нон стоп кафяво зацапване и 2 пъти кръвоизлив, за това почти изкарах тези месеци на легло :?

Чуспито, те понапреднали мами ше кажат де.....но аз доколкото разбрах при бременни се получават такива схващания или крампи, което е от липса на магнезий, аз почнах да пия още от 14г.с. и за сега нямам проблеми....
най добре и док да питаш,още малко ни остана до прегледа  :wink:

вчера изпих активен въглен и доста ми отпусна коремчето, може би  тези болки и от газове да са били  :?, сега много по добре се чуствам  :wink:
*
« Отговор #237 -: Януари 10, 2011, 10:40:13 am »
chuspito, както кадва моя доктор "Ако знаеш само колко различни и интересни неща ще започнеш да усещаш!" Това беше пред първата бременност. Сега от нищо не се учудвам. СПОКО! Обръщай се на другата страна и продължавай да спиш. Нищо притеснително няма.

Аз имам помпа на Авент и съм много доволна от нея. Иначе беше много експлоатирана. Сега не зная дали ще допра до нея. Имам си едно пораснало кърмаче, което още има мераци за сукане, та помпата може да се окаже излишна  :lol:.

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #238 -: Януари 10, 2011, 10:46:38 am »
marigri  :youwoman:  Нямаш идея, колко ме успокои! Благодаря ти! Да сте живи и здрави с малките звездички! И дано това са ти били последните притеснения! Спокойна бременност  :kiss:
*
« Отговор #239 -: Януари 10, 2011, 10:46:54 am »
Ифи,аз бях с много чести и дълги зацапвания,които преминаваха и в сериозно кървене,по-силно от цикъл.. На мен ми помогна лежането и високите дози утрогестан и магнезий,утрогестана само вагинално,но в случаите на кървене през устата(от хигиенна гледна точка)Също така изключително често ходех на преглед.. Всичко ще бъде наред,поддържай постоянна връзка с лекаря и ще се справите с това... Най-дългото ми кървене продължи около 4 седмици,друг път по два три дни... Успех!