0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #200 -: Януари 08, 2011, 23:28:50 pm »
Здравейте!!!
Eille, добре дошла, желая ти прекрасна бременност и здрави бебоци около термин!
Криска, браво на твоите принцеси! Дано поддържат темпото и скоро да си ги приберете в къщи!
Може да е странно, но искам да питам нещо мамите, които вече си гушкат дребосъците да сте забелязали бебетата да са по-активни, точно преди раждането!? Последните няколко дни нашето мъниче е... хиперактивно. Освен това корема ми видимо се е смъкнал... Имам чувството, че изобщо няма да дочакаме края на януари, а за февруари да не говорим. Колкото повече наближава, толкова повече откачам... Ето поредното доказателство, че не съм човек, който може да си стои в къщи. Ама как да ходя на работа, като и обувките не мога да си обуя сама  :lol:

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #201 -: Януари 09, 2011, 04:49:35 am »
Привет, привет  :). Ние сме се отдали на пазаруване... Кошарката я поръчахме, купихме матраче. Имам колебания за помпа за кърма... Предният път имаше само няколко вида и ми беше лесно да избера /имах електрическа на Nuk/. Сега има огромен избор, голяма разлика в цените... Ще се радвам, ако някой сподели опит.
Ади, моят калпазанин също много шаваше, но го преносих с 2 седмици  :lol:... не я пускай още момата да излиза  :).
Криска, дано скоро си ги приберете пашкулчетата вкъщи  :).
Eille, лека бременност!
На всички ви желая приятен ден, аз скоро се оттеглям в покоите си  :sleepingbabygirl:
*
« Отговор #202 -: Януари 09, 2011, 05:29:55 am »
Eille добре дошла и хубава бременност
Криска, браво на бебетата, дано наддават все така
аз днес поизлязох - на хамбургери и пазар и едва се прибрах - ужасно ме боли гърба и много ниско долу корема и между краката. като се прибрахме два часа спах на канапето, а не съм ходила кой знае колко. все си мисля, че е защото не се движа достатъчно, ама как да се движа като ме боли. чудя се едно плуване няма ли да помогне. другите от вас, дето са от отбора на "болки в гърба" пробвали ли сте с плуване?
иначе добрата новина е че си купих едни джинси и още три парцала, та сега горе-долу откъм дрехи съм ок. явно съм направила глупост и дънките дет си ги взех в началото на бременността ще ми омалеят съвсем и няма да мога да ги износя. трябвало е да взема следващият размер, ама кога аз съм носила размер 1, то ми се завъртя главата.

дано ви минат болежките на всички, бебето ме подридва да ходя да спя.
пп - много се развълнува от перспективата за пуканки вчера (бяхме на кино и едно движение като настана.....)
пп гледайте King's speech много е хубав филма.
« Отговор #203 -: Януари 09, 2011, 07:48:16 am »
Ейлле добре дошла! Пожелавам ти най-хубавата и безпроблемна бременност.
Крис, дано скоро сте си у дома. Живи и здрави бъдете.

Относно маникюра и аз смятам да отида с къс френски маникюр. Просто не мога ди си представя да съм без лак. Може би от 10 години съм непрекъснато с лак. Странно ми е ...
Елена В, моите болки в кръста и гърба ги церя само с лежане. На два три часа (ако имам възможност разбира се) гледам да опъня тялото си за 15-20 минути. Докато бях на работа, работих изпъната върху стола си и почти легнала под бюрото. Взаимствах позата от едни мои бивши колеги - Програмистчета. Хихихихих явно за тях това е работно ...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #204 -: Януари 09, 2011, 09:08:02 am »
Манкюра се маха, защото на пръста се закача машинка, която мери кислорода в кръвта. Не ми се вярва верно да гледат само цвета, защото си има машини за тази работа.  Аз лично не бих искала лекарите да не знаят какво ми се случва с нивата на кислорода, докато ме оперират. Ама те и няма да ви оставят де, така че при всяко положени поне един нокът ще е изчистен. Не ходете с искуствен маникюр - това не е майтап работа.

Б.
« Последна редакция: Януари 09, 2011, 09:10:15 am от Bobbie »

*
« Отговор #205 -: Януари 09, 2011, 10:42:00 am »
Веси,добре дошла в темата :D!Лека и  прекрасна бременност ти пожелавам!

*
« Отговор #206 -: Януари 09, 2011, 11:31:09 am »
за маникюра някъде бях чела/в някоя книга/че принципно като се появи бебчето е желателно да го поддържаме по-къс.Е,по същата логика и в болницата.Бебчето е с много нежна кожа...Отделно и задара докторите,коетое абсолютно важно и задължително,според мен
« Отговор #207 -: Януари 09, 2011, 11:41:13 am »
Цитат
за маникюра някъде бях чела/в някоя книга/че принципно като се появи бебчето е желателно да го поддържаме по-къс.Е,по същата логика и в болницата.Бебчето е с много нежна кожа...Отделно и задара докторите,коетое абсолютно важно и задължително,според мен
yahoo_33
*
« Отговор #208 -: Януари 09, 2011, 11:44:45 am »
Привет!

Гледам коментирали сте болежките вчера... Моите специално предишния път бяха, защото бебто се беше обърнало напречно в корема ми и ми блъскаше яйчника с главичката си /това се видя на УЗ/. После като се премести и всичко се оправи. Вчера явно пак нещо такова е станало, защото следобяд хуууубаво се въртя и намества човека и болката около яйчника престана. Е, сега ми подритва стомаха, ама нищо, щом го кефи  :lol: За болките в гърба - след час и половина съм на масажче, в хотела в който сме, имат някакви специални програми за бременни - масажи, козметики и н'ам какво си...ще видим колко има файда  :wink:
Иначе за лакираните нокти, поне за секцио никой не предяви претенции да нямам лак, а ако е до "щипката" на апаратурата - ще ми изчистят един нокът и толкова. Замислих се леко по въпроса, защото аз съм с естествен маникюр и хайде да кажем, че лакът по него би възпрепятствал коректната  работа на апаратурата. Ама поне 2-3 приятелки бяха с изцяло акрилен маникюр при операциите си...това не би ли трябвало също да пречи? Абе ще питам пак на 14-15.01. за тези подробности.
Май в БГ всички тези правила са според конкретната болница, лекар, или екип. :? Поне с такова впечатление оставам за момента. На някои места и клизмата преди планово секцио се оказва задължителна, държат нощта преди операцията да спиш в болницата и пр., на други места не е така... Да стигнем дотам пък каквото-такова. ;)

Хубав и слънчев ден момичета!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #209 -: Януари 09, 2011, 11:52:41 am »
Тук поне си пише в листовките, които се подписват преди това, че не трябва да си с лак. Никакъв :) Не френски, не нормален, изобщо да няма. А за това, като се роди, да нямате - замислете се и за друго - правите шишета, държите си ръцете около бебето, нормално лака се лющи, не мисля, че е особено особено подходящо да попаднат люспи от лака например в устата на бебето...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #210 -: Януари 09, 2011, 12:31:08 pm »
заа мен водещи трябва да са изискванията от тъй наречените университетски болници.Там задължително се спазва определен протокол,който смятам ,че не е безсмислен. Аз два пъти съм била в такава болница и където и другаде да ходя си спазвам техните правила,дори да не са ми казали на новото място...

Не знам дали тук съм споменавала,но при последнтата пункция съм спряла да дишам.Казвам го защото процедурата изглежда безобидна за нас.Заспиваме си.после се събуждаме без да треперим и т.н. ама ето на,случват се изненади

Я кажете сега...най-накрая и аз се тръшнах от вирус.То нямаше как иначе да стане ,като цялата къща е болна а и малкото мишле на зълвата все го водят сополиво и болно на гости.Никой не се съобразява с мен.Само мойта майчица,която даже на Коледа не дойде защото беше на антибиотици...таааа кажете какво да смуча за гърлото.Ужасно ме боли.Правих гаргари,не помага
« Отговор #211 -: Януари 09, 2011, 12:37:42 pm »
Дидон мен като ме болеше гърло личната ми каза да си взема едно пръскало малко бяло шишенце на него пише прополис с невен за болното ви гърло има нарисувани 3 цвет4ета невен на етикет4ето аз лично си пръснах 3 пъти от сутринта до ве4ерта на другия ден съвсем не беше така дразнеща болката с него се оправих  :wink:
« Отговор #212 -: Януари 09, 2011, 12:56:08 pm »
на мен много ми помага компрес със загрята извара за 4 часа
*
« Отговор #213 -: Януари 09, 2011, 13:13:48 pm »
Ейле, добре дошла! Нека е безпроблемнна и здрави бебоци около термин :D А за пола как ти завиждам за док, той рано ги вижда, ама пусто много ми е далече :wink:
Криска, дано все така са стабилни и качват бързо грамчета принцеските. И по-скоро да си ги прибирате у дома.
Чери, бебка е разкошна :D

*
« Отговор #214 -: Януари 09, 2011, 14:05:25 pm »
Вики,благодаря,отивам да го купя.Аз имах едни хапченца "прополки" за смукане...но се наложи да ги изхвърля,че бяха с изтекъл срок
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #215 -: Януари 09, 2011, 14:17:13 pm »
Благодаря за посрещането :D

didon, аз наблягам на билковите лукчета, даже в чая си слагам. При мен на петото лукче болките отшумяват и не виждам смисъл да давам пари за прополки.

*
« Отговор #216 -: Януари 09, 2011, 14:29:32 pm »
didon, относно болното гърло - причината трябва да лекуваш, не самото гърло. аз лично действам с хомеопатия, друго не мога да пия и да искам, дано и на теб ти помогне моята схема - hepar sulfuris 30 и pyrogenium 15 или 9 (цифрите са разреждането на лекарството), пият се (по- точно поставят се под езика до пълното им разтваряне)по схема:
1-ви и 2-ри ден: 3 пъти по 3 зрънца през поне 30 мин, като не трябва да се яде и пие половин час преди и след приема;
3-ти ден: 2 пъти по 3 зрънца;
4-ти ден: веднъж (вечер).
двата препарата са добри в комбинация и мен лично много пъти са ме спасявали от усложнения, лекувам и дъщеря ми с тях. успех и дано ти помогнат, ако решиш да ги пиеш!
*
« Отговор #217 -: Януари 09, 2011, 14:35:05 pm »
абсолютно съм съгласна,че трябва причината да отстраня...Вик,тези неща дали ще мога да си ги набавя от конвекционална аптека или трябва да търся хомеопатична.
Точно се рових в една книга,която си купих за хомеопатията.Практично ръководство,но нещо не можахда се ориентирам  :oops:
« Отговор #218 -: Януари 09, 2011, 14:39:20 pm »
По-добре е да е къс и без ръбчета, защото в началото не си много сръчна, а и бебето така мърда, че почти няма начин да не го одереш.

Гане, лично аз съм с лак почти винаги - ами не стигам до там да ми се лющи... ;) За мен поддържаните ръце са много важни.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #219 -: Януари 09, 2011, 14:45:01 pm »
didon, има ги в почти всяка аптека. те са на боарон, цената им е 3 лв на лекарство, по принцип. ако имаш санита наоколо - там има със сигурност. не знам от кой град си, за да те насоча, но в почти всяка аптека ги има, поне във варна.