0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #180 -: Януари 08, 2011, 12:09:57 pm »
Аз за себе си съм решила да раждам със секцио -  именно заради това, че при него рискът за плода е минимален. Аз чакам моето бебе от около 10 години, дано всичко е наред докрая и да си го износя нормално. И мен много ме е шубе от операцията, но за мен е по-важно че това е по-безопасно за бебето. Иначе усложнения за родилката може да  има и при двата варианта - ама дето се вика каквото Господ реши. При нормалното болката е преди това, при секциото след това. Най-неприятния момент доколкото мои познати са ми разказвали е когато после в реанимацията ти вливат окситоцина за прибиране на матката. Нали преди това е нямало контракции и тя не може да се свие. Тогава била най-гадната болка. Не знам, нека каже някой който е раждал със секцио. 
« Отговор #181 -: Януари 08, 2011, 12:29:13 pm »
Крем, този колан изглежда добре, дали според теб е достатъчно здрав да прибира и такива големи тумбаци като след раждане  :)
Смятам, че лекарите би трябвало да предлагат секцио само по медицински причини и ако вече някой много настоява да си доплаща, както казва Моникс /моникс, за къде става дума/. Обаче при нас много зависи от лекаря как ще те предразположи и евентуално колко подготвена предварително е жената за естествено. Всякаква информация в тази връзка много помага наистина, на запад има и повече места, където ги учат какво ги очаква и как да дишат във всяка фаза, как да облекчат болката и други такива..
Ако има риск за плода не забравяйте, че винаги се преминава към секцио по спешност. Аз смятам, че все пак да мина през това, което природата ни е предвидила освен ако стане така, че да не мога нормално. Някак си усещам вътрешно че ще се справя и ще е страхотно, нооо като наближи, тогава не се знае дали няма да ме гепи страха  :oops:

Жбрули, да се надяваме че просто маймунчето се е навряло в неудачно място и засяга някои твой нерв. Ако се разходиш и раздвижиш малко не помага ли ?
Мен вечер нещо доста ме наболва едното ребро, доста неприятно и няма отърване. Четох за моята седмица, че може да се появи такава болка и ето  :(

Всъщност честит бабин ден, дано да случим на добри акушерки и баби  :D
*
« Отговор #182 -: Януари 08, 2011, 12:37:41 pm »
Jbrul някъде преди месец аз имах същите болки в яйчниците каквито ти описваш.Тогава не спах цяла нощ, отгоре на всичко се наложи да пътувам до София 250км.Бях се притеснила много.Така изкарах 24ч.Не ми помагаше нито но-шпа мускулно нито магнезия.Отидох на преглед при д-р Сигридов и се оказа, че не са контракции, нито пък е бебето, а са газове.Проблема си го реших с пиене на няколко хапчета активен въглен.
*
« Отговор #183 -: Януари 08, 2011, 13:26:32 pm »
Най-после качих и аз актуален снимков материал в албума.
Като гледам, ми то аз съм колкото Йоанка  :oops:
Родих се обаче, откакто си взех колан - ползвам този (първия модел - ELAST 9806 "Gerda") и съм много доволна.
Ходя си спокойно на работа с него - не се вижда под дрехите, и доста ми облекчава болките в кръста.
Само с дрехите взех да я закъсвам - всичките ми дънки за бременни са ми тесни вече  :D Явно "торбите" не са предвидени за 2 бр. бебета. А още доста време имам до финала (надявам се!)

Фланелките на снимките са ми специален подарък от таткото  :D
« Отговор #184 -: Януари 08, 2011, 14:40:40 pm »

Фланелките на снимките са ми специален подарък от таткото  :D

Фланелките са много сладурски!
*
« Отговор #185 -: Януари 08, 2011, 14:41:59 pm »
Лите, блузките са супер! А и коремчето ти май и по-голямо от моето изглежда  :lol:  - все пак бебчетата са двечки :D А този сайт с коланите е страхотен - може ли да се поръчат онлайн...или как става?
Раиска ти си борбена мама - не се съмнявам че ще се справиш с килограмите  :lol: - всичко с постоянство се постига! Днес си купих мазило на Мустела за вече появили се стрии - ще кажа ако има ефект после...
А относно коремчето - бихте ли ми казали дали в последните седмици пада или не е задължително...моят май няма изгледи да се смъква, а така ми се иска вече  :o Даже съм готова със сака за болницата  :lol:
Jbrul, Монка, дано скоро минат болежките  :bighug:
Кремче, на мен относно вида раждане много ми помогна курсът за бременни, който посещавах - научават се много полезни неща. Моят док смята че въпреки едрото бебе - последно беше 3700???( дали да вярвам не знам) може да е нормално..и аз се страхувам, но преценям че лекаря знае най добре....до последно не се знае де...следващата седмица съм отново на преглед - стискайте ми палци че и мен ме е обзела предстартовата треска  8O
« Последна редакция: Януари 08, 2011, 14:48:04 pm от yoanna »
*
« Отговор #186 -: Януари 08, 2011, 14:46:06 pm »
yoanna, колана си го купих втора ръка от една позната. Не знам тя по какъв начин се е сдобила с него - предполагам, че го е купила от някой магазин.
« Отговор #187 -: Януари 08, 2011, 15:10:22 pm »
yoanna кой точно крем на Мустела си купи - двойно действие или интензивно действие? На каква цена го намери?
а за коланите - има подобни в сайта на DaNet и са на сносни цени.
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=219
« Последна редакция: Януари 08, 2011, 15:13:11 pm от dessi-kk »
« Отговор #188 -: Януари 08, 2011, 15:11:21 pm »

Liteto, за старите дънки и поли бих ти препоръчала това ЦЪК, върши страхотна работа в първите месеци на бременността и след раждането  :D :D, а от коланите и корсажите се доверих на ЦЪКи  изобщо не съжалявам, дори напротив - страхотни са!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #189 -: Януари 08, 2011, 15:14:08 pm »
Йоанка колана го купи мъжа ми от ортопедичен магазин близо до Пирогов. Всъщност доктора ни прати там.

Ася принцеските са добре, стабилни и дишат сам самички! Ванеса вчера беше 1350, а Натали 1750. Върнаха си грамчетата на които се родиха и даже са с по 50гр отгоре  :) Вече са много по-жизнени и изглеждат къде къде по-добре  :)

Роси много се радвам за вас  :D Разбрах аз от една от майките в Токуда, че са ви изписали  :wink: Пиши по-често как сте и как се гледкате  :D
« Отговор #190 -: Януари 08, 2011, 15:54:42 pm »
yoanna кой точно крем на Мустела си купи - двойно действие или интензивно действие? На каква цена го намери?
а за коланите - има подобни в сайта на DaNet и са на сносни цени.
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=219

Деси, тъкмо се чудех тези колани откъде се поръчват. Мерси са линка, те са на същия производител като гледам, като тези които Литето пусна. Този на Криска също изглежда е добър, но незнам дали ще го намеря.

Криска, радвам се много, че растете  :D Много добри новини, давайте все така  :)
« Отговор #191 -: Януари 08, 2011, 16:03:19 pm »
Сами, нямам представа дали ще е ефективен, но като го гледам е доста стегнат. Жалко, че не мога да го пробвам още. Иначе е заел почетно място в багажа за болницата.
Йона, пиши после дали има ефект за кремчето на Мустела. Предполагам си взела този, който е за вече съществуващи стрий?!
« Отговор #192 -: Януари 08, 2011, 18:47:15 pm »
Йоанка, Литето, много са ви сладки коремчетата, а тениските на Литето са супер  :D

Криси, много се радвам, че принцеските вече са почнали да наддават! Сега ще видиш как ще почнат да растат с всеки изминал ден  :D Хайде бързо да трупат грамчета и скоро да се приберат при мама и тате :D

Ние сме добре, както писах и преди Изи е много кротко бебе, само спи и яде,в болницата са й създали режим, буди се на 3 часа и почва да реве за ядене, като часовник е  :D
Сложих снимки в темата със снимките да видите колко е мъничка, щом 3-3,5 кг. бебета ми изглеждат огромни, представете си какво е мъниче  :D

*
« Отговор #193 -: Януари 08, 2011, 19:26:56 pm »
Момичета, къде ги гледате тези албуми?Искам и аз  :D ?
« Отговор #194 -: Януари 08, 2011, 19:29:41 pm »

Да ви кажа да  ми се посмеете малко-напоследък ме е страх да се лакирам,да не би да зараждам,че нали били искали чисти нокти без лак :oops: :lol:

И ако си лакирана какво ще правят бе Мони? Ще те върнат, или ще натикат бебето обратно докато се сдобиеш с памук и лакочистител ли?  :lol: По принцип за естествени раждания, препоръчват да не си с дълъг маникюр, за да не се самонараниш с него стискайки ръце по време на напъни и контракции, а за лака уж анестезиолозите искали да няма, че така следяли дали посиняват ноктите, ако има проблем...
Ама анестезиолозите, с които аз говорих - нямат такива изисквания, смятам да си седя с френски аз за раждането, само ще го скъся. :)
Аз раждах с френски маникюр (къс), с прозрачен лак.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #195 -: Януари 08, 2011, 21:00:30 pm »
Здравейте момичета,
записвам се и аз официално в темата - чакаме близначета, терминът ми е 17 юли. В понеделник бях на ранната фетална - имат си носни костици, гънките на врата са съответно 1,9 и 2,2 мм. Докторът каза, че са чудесно развити бебенца и едното май е момиченце :D. Разбрахме се на 14 януари да отида да ми каже пола със сигурност, това ще ми е подаръка за рожденния ми ден.
Иначе днес видяхме Мънкито - много щастлива и свежа като репичка ми се видя. Малкият е хубав, хубав...
На мен също понякога ме боли направо целия корем, едни такива остри болки, също ми казаха, че е от газове, да внимавам с портокалите. Не знам дали е от това или от разтягането на матката, но като че ли откакто портокалите ги правя на сок, съм нямала такива болки, или поне така си внушавам.
Чери, дъщеричката ти е много хубавка и малка, мъжа ми като видя снимката с минералната вода, изпадна в потрес колко са малки бебенцата. Хубаво е че вече сте си вкъщи заедно.
Лека вечер.

*
« Отговор #196 -: Януари 08, 2011, 22:02:02 pm »
yoanna кой точно крем на Мустела си купи - двойно действие или интензивно действие?
- купих интензивният крем на цена 31.20 лв от аптека в Пловдив. Мерси за линка с коланите....Днес питах в аптека за ортопедичен колан, но нямаха...?
Криска много се радвам че сте добре и порастнали  :lol:  Ейле аз портокали ям постоянно от както им излезе сезона и то по много...от Коледа до сега над 10 кг съм изяла  8O и нямам оплаквания от тях...но пък аз съм късна бременност... Честитаа ти госпожица  :lol:
« Отговор #197 -: Януари 08, 2011, 22:16:21 pm »
Ейлле....ще стискам палци за госпожица :wink:, дано твоите да са шаренки  :bori_002: :bori_011:
а за портокалите и аз ги ям много.....и газове си ги имам :oops:, пия време от време комфорт екс.
аз днес в 12 на обяд излязох и към 19 се върнах......сега вече две не виждам и умирам за сън, но важното че деня беше много хубав и слънчев и нищо не ма боляло днес :wink:
минах и през единия мол, намазах от разпродажби едно долнище за 13.50лв и блузка по широчка и по дълга за вкъщи за 6.50....доволна съм :D :D
ааа, даже и една количка харесах днес......ама после ще пусна линка в другата тема за близнашки мами да я видят  :wink:
« Отговор #198 -: Януари 08, 2011, 22:21:28 pm »
Цял ден лежа обадих се на док. каза да си взема сега папаверин и магнерич
в понеделник сме на преглед ,...
не ви ли се виждат много  :? някой ако е пил да сподели!?
*
« Отговор #199 -: Януари 08, 2011, 23:00:07 pm »
Eille честито!Лека и безпроблемна бременност и на финала две прекрасни :babyflips: :babyflips:
Криска много се радвам за вас!Дано бързо наддават и скоро да сте заедно в къщи.