0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #140 -: Януари 07, 2011, 15:02:40 pm »
Йоани,напълно те разбирам,и на мен ми тежи пупата и кръста ме боли като се завъртам в леглото насам-натам ама няма начин....За банята и интимния тоалет не ми се говори,много ми е трудно,даже и с огледало вече не става,най-редовно се порязвам ,а твоите +14 са си ок в сравнение с моите + 20 :lol:ама нали преди бях все на диети та сега се напомпах добре :lol:
Да ви кажа да  ми се посмеете малко-напоследък ме е страх да се лакирам,да не би да зараждам,че нали били искали чисти нокти без лак :oops: :lol:

*
« Отговор #141 -: Януари 07, 2011, 15:17:16 pm »

Да ви кажа да  ми се посмеете малко-напоследък ме е страх да се лакирам,да не би да зараждам,че нали били искали чисти нокти без лак :oops: :lol:

И ако си лакирана какво ще правят бе Мони? Ще те върнат, или ще натикат бебето обратно докато се сдобиеш с памук и лакочистител ли?  :lol: По принцип за естествени раждания, препоръчват да не си с дълъг маникюр, за да не се самонараниш с него стискайки ръце по време на напъни и контракции, а за лака уж анестезиолозите искали да няма, че така следяли дали посиняват ноктите, ако има проблем...
Ама анестезиолозите, с които аз говорих - нямат такива изисквания, смятам да си седя с френски аз за раждането, само ще го скъся. :)
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 15:23:05 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #142 -: Януари 07, 2011, 15:40:43 pm »
Преди секциото в Майчин дом се прави консултация с анестезиолог и се подписват документи за информирано съгласие. Там сред многото други неща пише, че при операцията не трябва да имаш лак на ноктите. При операция на гърдите също са ме предупреждавали за това.
« Отговор #143 -: Януари 07, 2011, 16:11:15 pm »
а ако си забравила да си изчистиш лака, те ще ти го изчистят  :wink: Аз така бях забравила за това преди една операция и още докато ме подготвяха на масата сестрата ми  го изчисти на двата показалеца.
*
« Отговор #144 -: Януари 07, 2011, 16:20:48 pm »
Ники, мерси за линка, аз смятам да ходя на 14ти, ако още някой мисли да ходи, нека се обади, хем ще се видим.
адито, хубаво, че си се оправила. аз днес също имах епизод "припадане", много по-често ми се случва, отколкото преди, макар, че и аз съм от тези с ниското кръвно, живея си спокойно с 80-60, ама сега явно е по-ниско.
въпреки доброто ми желание и правенето на упражнения гърбът ми е ужас, мисля да ходя на масажи като се върна в софия, щото не се търпи, хем аз уж съм му свикнала.

а колкото до болките ниско долу и аз ги има засега само отвреме на време, но при мен е и рано.

вчера си купих от е-бей колан за бременни за 5.25 паунда, ако някой иска да постна линка да каже. отивам да хапна нещо.да се отчета - дотук съм с 5 кг отгоре, а тепърва започва дебелеенето. За първи път си усещам гърдите на корема и трябва да си ги повдигам като се къпя, много странно усещане.
*
« Отговор #145 -: Януари 07, 2011, 17:03:49 pm »
Излязоха резултатите от БХС. Нищо не разбирам.
12с.+ 4 дни
Вашият риск за болест на Даун е 1 от 50000
Вашият риск за болест на Едуардс е 1 на 100000
Вашият риск за болест на Патау е 1 на 100000
Вашият риск за болест на Търнер е 1 на 100000
Вашият риск от Триплоидия е 1 от 100000

Биохимичен риск за Болест на Даун(Т21) е 1 от 14000
Възраствият риск за болест на Даун(Т21) е 1 от 590
Възраствият риск за болест на ЕдуардсТ18) е 1 от 5300
Възраствият риск за болест на Патау(Т13) е 1 от 16000
Възраствият риск за болест на Търнер е 1 от 6700
Възраствият риск от Триплоидия(немоларна( е 1 от 100000

Биохимични и УЗ показатели
РАРР-А(плацентарен протеин) 2308.5 mU/l(866-7499 - норми)
Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) 10.6 ng/ml(13.2-92 - норми)
NT(нухална транслусенция) 1.7  =<3 (норми)

Ако нещо ви говорят тези цифри ще се радвам да ми ги разясните  :D
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 17:15:57 pm от Ники »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #146 -: Януари 07, 2011, 17:09:02 pm »
Излязоха резултатите от БХС. Нищо не разбирам.
Много хубави резултати. Когато рискът който имаш заради възрастта е по-малък от този, който те са измерили, значи е добре. А твоите всички са много малки т.е. имаш СУПЕР резултати :-).

Боби

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #147 -: Януари 07, 2011, 17:23:35 pm »
Ники, резултата е чудесен, миличка.

п.п Боби ме е изправарила. :D

А относно лака за нокти - едно се гледа дали не посиняват ноктите. Другото тези апаратите(които, измерват кръвно, пулс и др., които се закачат за показалеца не знам как се казват), не работят вярно когато има лак върху нокъта.
*
« Отговор #148 -: Януари 07, 2011, 17:46:50 pm »
Монка - така е корема расте с пълна сила...качих една снимка от днес на моя - само да не изплаша някого..в по-ранни месеци  :lol: Момичета, посъветвайте ме за гащи след раждане, които да прибират корема...или ластичен колан  - дали продават такова нещо в аптеките, че 80лв за гащи не ми се дават...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #149 -: Януари 07, 2011, 17:49:02 pm »
Монка - така е корема расте с пълна сила...качих една снимка от днес на моя - само да не изплаша някого..в по-ранни месеци  :lol: Момичета, посъветвайте ме за гащи след раждане, които да прибират корема...или ластичен колан  - дали продават такова нещо в аптеките, че 80лв за гащи не ми се дават...

Аз си взех ортопедичен колан и съм много доволна  :wink: Струва около 80лв., но пък ти върши работа за цял живот! Корема ми вече се прибра на 80%
« Отговор #150 -: Януари 07, 2011, 17:59:26 pm »
Аз да се опла4а тази сутрин като пишках и на хартията имаше кафеникаво само еднократно  8O  :( за сега няма нищо утре званя на док дано не се влоши ффффффффф  :(
*
« Отговор #151 -: Януари 07, 2011, 18:02:50 pm »
Видях я пупата Йоани,супер е  :wink:!Хич да не ти пука ,още малко пък после ще ги прибираме някак си :D

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #152 -: Януари 07, 2011, 18:14:40 pm »
Аз да се опла4а тази сутрин като пишках и на хартията имаше кафеникаво само еднократно  8O  :( за сега няма нищо утре званя на док дано не се влоши ффффффффф  :(

Спокойно, Вики, всичко ще бъде наред. Само ако можеш почивай повече и ако може някой друг да гледа малкия. Ти взимаш ли някакви лекарства?

А моя сладур така се е загнездил под ребрата ми, че направо ме е разпънал. :D 
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 18:16:21 pm от Nataly* »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #153 -: Януари 07, 2011, 18:27:27 pm »
 :D Разгледах и аз снимките - страхотни сте !!! Спомням си, че като гледах други кореми ми се струваха адски малки! А сега като гледам снимките - всички тумбаци, дори малките - ми се виждат огромни  :lol: Голямо изкривяване е това...Специално влязох да си видя корема  8O Няма такова чудо! Не мога да повярвам че съм имала такова нещо  :lol:
Бързо ми се прибра корема, но без коремни преси нямаше да успея така бързо. То такова чудо прибира ли се! Гледх си снимки от изписването - все едно не съм родила  :lol:

Йоанка, колко ти е остър коремааа! Браво  :) И шкафа си го бива  :lol:

Обаче с килата го ударих на камък. Свалих 17 кг и стопирах...от тук нататък изглежда ще е много зор!
*
« Отговор #154 -: Януари 07, 2011, 18:48:53 pm »
офффф,къде бяха албумитеееее  :(
Маригрич,ще потърся снимка и ще кача...Всъщност може би е по-добре направо да се снимам за да се види как стои .Мога да ти дам ако искаш във фейсбука линкче да разгледаш.Не съм сигурна дали има там де,нооооо все пак

ей като на тази рокля е парчето...Супер удобно защото там ,където е шева се пада под корема и също така понеже минава и отзад няма проблем при нарастване на пупата.Когато отзад е друг плат може шевовете да ти се врязват
« Отговор #155 -: Януари 07, 2011, 18:58:34 pm »
Къде мога да разгледам коремчетата ви момичета?

« Отговор #156 -: Януари 07, 2011, 19:10:56 pm »
Аз да се опла4а тази сутрин като пишках и на хартията имаше кафеникаво само еднократно  8O  :( за сега няма нищо утре званя на док дано не се влоши ффффффффф  :(

Спокойно, Вики, всичко ще бъде наред. Само ако можеш почивай повече и ако може някой друг да гледа малкия. Ти взимаш ли някакви лекарства?

А моя сладур така се е загнездил под ребрата ми, че направо ме е разпънал. :D 

Пия но-шпа и магнезий като ме изписах декември от болницата ми ги изписаха
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #157 -: Януари 07, 2011, 20:10:05 pm »
Привет! Вчера на консултацията докторът ме успокои, че бебка е здравичка, "изостава" с 1 ден  :lol: и всичко от феталната морфология е супер. Само това ми трябваше да чуя :). Иначе съм 5 килца отгоре, но пък бая целулит виждам. Чувствам се супер, освен че много пишкам, но по - добре няма да става, така че нямам да се оплаквам. Продължавам си с 30 минутки на пътеката и много добре ми действат.
Лека бременност на всички!
« Отговор #158 -: Януари 07, 2011, 20:25:05 pm »
Здравейте момичета,

докато се запиша в новата тема вие бая страници сте изписали. И аз разгледах снимките, много сте готини и коремчетата също. Моят корем се прибра още на първата седмица, но аз бях с малко коремче, последната седмица ми порасна повече и взех, че родих. Не можах да се порадвам дълго на голямо коремче  :D
Ние от два дена сме си вкъщи. Засега Изабелка е много добро бебе, само спинка и папка, много е послушна! После ще кача снимки в албумчето.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #159 -: Януари 07, 2011, 20:42:27 pm »
Браво Чери !!!  :D :bighug:
Все така послушна да е Изабела! Радвай се сега, в началото много спят, но с времето спира да е точно така  :lol: