0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #120 -: Януари 07, 2011, 10:30:15 am »
Jbrul, и аз това казвам че контакциите ги различих от раз в момента в който се появи, а все си мислех че няма как да разбера :) а за хемоглобина си пуснах изследвания тези дни и чакам вторник да ходя при док да каже какво да правя.
« Отговор #121 -: Януари 07, 2011, 10:56:19 am »
Привет момичета!
Връщам се от преглед и всичко е ОК. Бебчо е около 2800, всичко си е наред и ще го чакаме да си излезе когато реши по нормалния начин. Хвана ме треската вече, ама то и аз съм за шамари ... Още не съм си приготвила багажа и тепърва започвам с къщните приготовления. А снощи като получих едни болки и да видите как набързо взех часовниците и взех да следя времето. Ама фалшива тревога.

Момичета започнаха вече да ме мъчат и мене тези пусти киселини. Някъде доста по-назад в темите имаше съвети, но не ги намирам нещо ...  :oops:
Моля, дайте съвет с какво се облекчава това ужасно чувство. Всъщност и аз като Жбрули ще пия днес айрани, че кръвното ми е доста ниско.
*
« Отговор #122 -: Януари 07, 2011, 11:05:04 am »
krem2003 за киселините пий Stopacid http://apteka.framar.bg/30000130/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B4-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-20-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B5%D1%8F

Мен само една таблетка ме оправя, а можело и до 3 таблетки дневно да вземеш, ако са по-гаднички киселините. Става за бременни и лекарите питах.

На мен кръвното ми все още си е нисичко и това е. Реших да не карам кола и да не си пълня ваната, да не стане някой гаф. Може и да пия два кофергамина накрая и да приключа въпроса.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #123 -: Януари 07, 2011, 11:09:02 am »
Здравейте.
За щастие днес съм добре, вече нямам температура. Тази нощ изкарах с будене през 2 часа. изпила съм над 2 литра вода. С лекарката обсъдихме положението и е на мнение, че трябва и днес и утре да пия по 3 парацетамола.
Jbrul, и аз съм с две ръце за айрана със сол.

*
« Отговор #124 -: Януари 07, 2011, 11:18:41 am »
Браво на Адито,че се е преборила със ситуацията.
Жбрулчееее,мииии и аз вече почвам да си мисля,че нямам корем,на фона на циците и задника  :lol:
Същото е с лягането по корем и при мен аз си лягам по-скоро на страни и леко на корем и от вътре веднага настава бунт.Ритане аз още не усещаааам,но то явно си знае как да съобщи.Почват едни дърпаници,тежести...понякога даже леко ми се догажда...

Жбрул,знаеш ли какво пише по хороскопите за нашата зодия,особено за жените.Цитирам:
              "...Тежко и горко на деца,чиито майки са зодия рак" хихихихихи.Били перфекционисти и прекалявали с това.Вчера точно докато се катерех към осмия етаж с 60 км в час ,точно на 6тия ,оставяйки без дъх се сетих за това
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 11:20:48 am от didon »
*
« Отговор #125 -: Януари 07, 2011, 11:41:12 am »
aditoo радвам се, че при теб нещата се пооправят. Слушай каквото ти е казала доки и всичко ще е ОК.
За айрянчето, аз не че съм против, но всъщност вярвам повече на лекарства, отколкото на такива методи за справяне с даден проблем. Вероятно просто, защото при мен никога не действа това, което при всички други сработва...нещо съм сбъркана явно  :? Айрянът със сол всъщност, е повече за регулиране на електролитния баланс, при риск, или наличие на обезводняване, не толкова за вдигане на кръвно. На теория, кръвното би трябвало да се вдига от приема на всякакви течности в по-голямо количество /неалкохолни де/.

Дидон преди корема ми се губеше на фона на огромните цици, сега те пък не изглеждат толкова огромни на фона на корема, ами се подпират на него като на подложка  :lol: Задник така и не вързах, ама то кога ли съм имала изобщо, още разцъквам с гащи размер S/36. Бях си купила по-големи, уж като ми потрябват, ама май ще заминат армаган за мама накрая.
В зодии и пр. не вярвам всъщност. Чела съм така за обща култура, но ако съдя по хората окло мен, ако търся съвпадения в характер и поведение според зодията - ще намеря някакви, ако си поставя за цел обратното - лесно ще намеря как някой няма нищо общо със зодията си... Малко е "самонавиване" тая работа, според мен поне де.
Напоследък леко се позамислих на тема зодии, заради бебето, защото ако ще се ражда по план - ще е на границата между водолей и риби. Т.е. имам възможност да избера коя за зодия да се падне. В крайна сметка обаче, ще решаваме кога да го вадим според това как се развива той, не заради зодията естествено. Аз съм на мнение да си изчакам почти до термин, ако няма индикации да го вадим по-рано, което значи че ще е "шаранче". Жив и здрав да е само, другото не ми е важно. :D
Иначе аз ще съм "супер мама" /че как иначе ;)/ каквато и зодия да бях... Май е време да започвам да пера с "Тайд" а?  :lol:

« Отговор #126 -: Януари 07, 2011, 11:41:21 am »
Адито много се радвам че овладя ситуация :wink:

Дидон какви са тея 8 етажа 8O,че и катерене 8O
ни сме на 5 и само се моля по рядко да ни се разваля асансьора :D,иначе 2 пъти и аз катерих 5 етажа....с много мъкаааааааа :x :x

а за коремите явно сме късметлийки  :D,на мен в 3 месец ма мислеха че съм в 5 вече :lol:
днес ще излизам да си купя клинове за  вкъщи, че всички долници ми омаляха....а на двете съм резнала ластика от вътре на колана и ги нося в свободно положение  :D
*
« Отговор #127 -: Януари 07, 2011, 11:44:07 am »
Жбрули, на мен кръвното през цялата бременност ми беше забито в земята. Говоря ти за стойности 80/40. Нищо не можа да го вдигне. Едва сега накрая се нормализира, та се качи на 100-110/60-70.

И аз на няколко пъти получавам болезнени контракции. И тъй като ще съм с планово секцио ме е страх момата да не изпревари и да ни вдигне някоя нощ под тревога. При нас ситуацията е малко по-сложна. Аз ще раждам при д-р Даскалов, което означава 150км. път до Пловдив. Екшъна ще бъде пълен  :lol:.

Силно се надявам бебока да се натиска на мястото си докато не го изкарав. Ама знам ли какви планове ни крои  :lol:.

« Отговор #128 -: Януари 07, 2011, 11:50:23 am »
Жбрул...и аз бях фино маце и всеки винаги ма представял че ще бъда само с щръкнало коремче малко :D,ама то излезе друго...за 4 месеца 8 кг напред, дупе....цици...корем,всичко расте яко :D
старите си дънки само до коляното мога да ги обуя сега :D
*
« Отговор #129 -: Януари 07, 2011, 11:52:44 am »
Здравейте мамита!Нещо днес и  моето кръвно е в петите :(,чувствам се толкова отпаднала ,че..... :?
Ади радвам се ,че си по-добре

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #130 -: Януари 07, 2011, 12:03:39 pm »
Като бях бременна и моето кръвно много падаше. Дори имах случай, при който ми причерня така, че мислех, че ще се срутя на земята.
 При подобни крайни случаи си го вдигах с Кока-кола и за минутки се оправях.

Бови

*
« Отговор #131 -: Януари 07, 2011, 12:09:17 pm »
Жбрул...и аз бях фино маце и всеки винаги ма представял че ще бъда само с щръкнало коремче малко :D,ама то излезе друго...за 4 месеца 8 кг напред, дупе....цици...корем,всичко расте яко :D
старите си дънки само до коляното мога да ги обуя сега :D

ей,това са моите думи...
*
« Отговор #132 -: Януари 07, 2011, 12:14:56 pm »
Abloy с теб имаме доста общи неща явно - ниско кръвно, планово секцио при Д-р Даскалов... :lol: То кръвното ми си е ниско цял живот, та не съм много впечатлена и в момента де. И аз се притеснявам дребния да не реши по-рано да излиза, но 100км. по магистрала /аз съм в Ст. Загора/ са ми максимум 45 мин., каквото и да е - няма да се роди за толкова малко време. Мисля, че сега на 14.01. ще определяме датата вече, пък ако се наложи по-рано нещо, искам не искам ще го будя доктора по нощите, все пак не става дума за капризи и прищевки в случая.

marigri Хич да не ти дреме за килограми и пр. глупости, а и съм те виждала на снимки ;) още си си фино и готино бременно маце. Аз доскоро трябваше да ходя напъчена само и само да е видно, че съм бременна хахах, пусти мерак, нали толкова съм мечтала за този момент, а то все не ми личеше и много ме беше яд. За в къщи си купих аз много готини бременни долнища с "торба" за шкембенцето и са ми супер удобни. За съжаление, така и не намерих в БГ да ги продават някъде, което не значи че ги няма, а че просто аз не съм попадала. Иначе за клинове - взех си страхотни от много фина вълна пак за бременни, по 17лв. броят, на БГ-фирма са. Взех си ги за навън с туниките да ги нося, но стават и за домашни. Ще потърся как се казваше фирмата, имат и сайт, ако не се лъжа и ще го пейстна.
Малко спам, ама все забравям да ти предам поздрави и благодарности от моя съпруг за рецептата за зелевите сърмички с боб! Омете ги за норматив, едвам се доредих да изям едничка  :lol:
Днес се чудя какви да ги върша, защото скъпия е Иван, а с тоя гнусен хепатит - не смеем да поканим гости на ресторант :? В същото време пък, с това мое умряло кръвно, едвам мърдам, че да готвя нещо и да правя празнични трапези. Той естествено казва, че не държи да празнува, а на мен ми е някак гузно...ще видим какво ще правя.

За висока температура да ви кажа, аз от години ползвам следния "номер". Винаги имам сладолед във фризера и преди парацетамолите и течните аналгани, първо хапвам хубаво сладолед, бързо сваля Т. Една приятелка, която от 15 години живее в Холандия ми го каза това, пък на нея педиатърката на децата й го препоръчала. Те дори когато се чувстват зле не отказват сладолед /за разлика от хапове, сиропи и съпътстващия ги рев/ и ако не са много болни естествено и със сладоледа само им сваля Т. Подчертавам все пак, че това е за леки състояния, не за 40 градуса Т, грип, пневмония и пр.

« Отговор #133 -: Януари 07, 2011, 12:34:24 pm »
Жбрул...Честит ти именник!!! Да ти е жив и здрав!!! :wink:
А за сърмички много се радвам че ви допаднаха :D

Иначе с тоя хепатит и аз не бих рискувала да излизам, много страшно...като гледам новините колко много хора се разболяват всеки ден, нали все още не са открили причината?
Иначе за зодии....аз съм родена на 22.02 рибка, прекалено сме романтични и завеяни шарани :D, днес едно мисля...утре друго,то нали и на знака едната плува в една посока,другата на обратно.....същото раздвоение идва и в характера :D
иначе водолеи имам много приятели и всички са много готини, супер веселяци са :D

ама когато и да се роди,най важно да е живо и здраво :wink:....иначе всички зодии имат свои плюсове и минуси :D

п.п. пуснах 2 снимки от преди да забременея :D........ама хич не ми е мъчно, като знам цената на тези килограми дето натрупах и още ще натрупам, ама всичко ще бъде за една сбъдната мечта :bori_002: :bori_002: :wink:
щаслива съм :D :D :D
гледах снимките на Ася.....ама и тя какво хубаво прибрано коремче направи :D
Жбрул ми е сладка, слабичко...фино.., все едно само една топка си глътнала :D
Всички коремчета ми се сладки и най ми сладки финиширащи :wink:
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 13:00:34 pm от marigri »
*
« Отговор #134 -: Януари 07, 2011, 13:00:20 pm »
Повдигайки темата за кръвното - и аз съм с ниско и напоследък страшно много ми се спи...даже нощем да спя добре, през деня като легна на дивана и все ме унася...дали това е от ниско кръвно - 110 на 70 ми беше при последното мерене. На мен коремът страшно много ми пречи...даже вечер и дъх не ми остава.А за къпането да не ви говоря...вече сядам на легенче иначе не издържам права...тъй като нямаме вана  :? Е пооплаках се малко - дано не съм досадила, но наистина ми е доста тежко, а съм качила 14 кг - в рамките на нормалното мисля...
Ади - радвам се че сте овладяли ситуацията - да се пазиш занапред!
Хубав празник на всички именници днес!
« Отговор #135 -: Януари 07, 2011, 13:11:01 pm »
Йоанна...ни сме с вана, ама някой път хич не ми удобно...особено когато се налага да си оправя тоалета долу,голямо кикерчене се пада :D....а пак по натам не ми се мисли, аз не понасям кола маска и епилатор......и бръснача само ми понася :?

да ви се оплача, от два дена все ма боли долу под корема....чак като ставам си го придържам :?, отдавам го на растягането на матката....иначе друго нищо не ме беспокои....,при вас имало ли такива неразположения?
*
« Отговор #136 -: Януари 07, 2011, 13:22:04 pm »
без да се саморекламирам,но девойките,които са предимно от София и имат проблем с намирането на хубави долнища...имам невероятно удобен модел.Мога да направя на всеки желаещ...Аз си ги правя,преди да забременея платката я сгъвах на две,сега си я вдигам нагоре и ми е топличко на кръста...Супер са.А има един магазин на Дондуков,в който продават трикотаж на парчета и излиза много изгодно...
« Отговор #137 -: Януари 07, 2011, 13:32:13 pm »
дидон....ако не те затруднява пусни снимка, че ми стана интересно как си ги направила 8O,аз съм фенка на шиенето и мога да пробвам твоята идея :wink:
*
« Отговор #138 -: Януари 07, 2011, 13:47:14 pm »
marigri И преди и сега си кукла! Бременната жена само може да стане по-хубава - няма обратен вариант за мен ;) Като те гледах се сетих, че скоро трябва да ми доставят сините лещи. Откакто съм брюнетка ми е любопитно, как ли ще изглеждам като синеока брюнетка... Не съм луднала от хормоните де, по принцип си ми "скърца паркета" на мен.  :lol:
За хепатита иначе - не се знае откъде плъзна, а според мен няма и да се разбере. Поне новопостъпващите болни не стават повече, а дано е минал пикът. Фирмата за бременните клинове се казва "Евиза", обаче магазините им са само в Ст. Загора и Казанлък засега. На сайта им е предвиден он-лайн магазин, ама само предвиден засега...жалко, наистина са много хубави :(

Иначе момичета, внимавайте с тези игри с кръвното много. Аз преди години и по улиците припадах и с линейки ме прибираха, като събера границите. Много обичам вода, да се кисна във ваната, да се бълбукам в джакузито НО в последно време просто не смея. Дето има една дума - човек и в капка вода може да се удави и сега си ми е страх да пълня вана, че като си помисля какво може да стане за част от секундата само... В джакузито - също не влизам без придружител, или поне надзор и така.

Йоанка като те чета, явно твоето коремче си натежава и е голямо. Май си точно за тези бременните гащи - колан в момента. Приятелки, които бяха с големи и тежки кореми много ми ги хвалеха и твърдяха, че и кръстовете им били по-добре като носели такива. От опит не мога да говоря, понеже на мен не ми се налага да ползвам такива, но при теб май ще е подходящо.

П.П. За тези, които могат да шият, сега ще снимам едно от моите бременни долнища и ще го кача в албума, ако на някой му хареса за модел. Просто за идея.
/готово - качени са снимките/  :D
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 14:21:01 pm от Jbrul »

*
« Отговор #139 -: Януари 07, 2011, 14:46:05 pm »
Аууу, каква дискриминация.... ами ние небременните, как да видим тези сладки коремчета.
Аз чистосърдечно нахалствам, и искам/ако може/, паролката за албума :oops: :lol: