0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #360 -: Януари 13, 2011, 08:48:39 am »
Боби, не се притеснявай излишно, а отиди на лекар да ти потвърди хубавата новина и че всичко с бебето е наред.
моникс, дано не те размотават много в социалните и има начин да си взимаш "прилично" ,майчинство.
аз днес ще ходя за 45дневния болничен да видим от кога ще е , от утре или понеделник. че вече не ми се ходи на работа и не за друго а защото нали са ми последни дни и никой не ми дава никаква работа.
« Отговор #361 -: Януари 13, 2011, 09:15:04 am »
Бобииии, Бобииии :) не ти се излиза от тая тема ;) Напълно разбирам притесненията ти, стискам палци всичко да е наред с бебчето!

ПП: Момичета, независимо от това колко трудно сте забременели, ако не сте с прекъснати тръби, не е зле да взимате предпазни мерки, в случай, че не ви се ражда веднага или ако сте раждали със секцио. Този форум показва, че има чести случаи на спонтанно забременяване веднага след раждане. Това само като напомняне ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #362 -: Януари 13, 2011, 10:25:52 am »
Боби честито мила :) Има много жени забременели именно по време на кърменето :) Ти не си изключение мисля  :wink: Дано всичко е наред на прегледа и наистина това е вашето Коледно Чудо :):)
Аз да си кажа имах най-кошмарната вечер от много време насам..Не съм спала и 2 часа.Такива болки такова чудо-все едно всеки момент ще ми дойде! Мисля че ако започнат и сега следобед и веднага отивам на лекар-няма да чакам контракции,води и не знам си какво.Те би трябвало да знаят какво да правят в такива моменти.. А и "очистването" на организма вчера ми дойде в повече..То аз по веднъж не ходя а цели 7 пъти си е лично постижение  :oops:  :? Дано всичко е наред..
*
« Отговор #363 -: Януари 13, 2011, 10:29:04 am »
Eй,Бобиииии!
Страхотна новина!
Всичко е наред с бебо,споко!
Я виж какво щастие,даи Боже и на нас дъртичките такова! :)
*
« Отговор #364 -: Януари 13, 2011, 11:12:29 am »
Сара,мисля,че моментът наближава при вас! Успех ,от сърце!
« Отговор #365 -: Януари 13, 2011, 11:15:13 am »
Ей много пишете! Въпреки че всеки ден чета, не насмогвам. Тъй като съм некомпетентна по повечето въпроси, които разисквате, често си спестявам мнение.  А и какъв бейби бум има през последните дни  8O! Темата ще вземе да се опразни като гледам до края на седмицата. Стискам ви палци на всички и честито на вече родилите.

Вие не обърнахте внимание на моето кратко изказване след прегледа на 5 януари, в което споделих и пола на бебчето  :(. Тогава правихме и БХС, от който вчера научих супер резултат, че всичко е наред с бебчето.

И тъй като моето питане остана някъде сред постовете ви, отново да запитам – някой да има с моя проблем – ниско разположена плацента? И как се чувствате в такова състояние? При мен тъкмо престана неприятния вкус в устата и проблемите с храненето и гаденето намаляха и доктора ми сервира това… Има ли за какво да се притеснявам?  :oops:
« Отговор #366 -: Януари 13, 2011, 11:37:18 am »
belief, браво за БХС-а! За съжаление не знам нищо за ниско разположената плацента... Докторът като проблем ли го спомена?

saraapl, ами болезнените контракции болят точно като при цикъл. В началото стяганията не се усещаха при мен, само такава болка (дори в началото отидох до тоалетна, за да разбера дали не бъркам). Засечи през колко време се появява болката и дали зачестява, следи и за стягания.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #367 -: Януари 13, 2011, 11:43:23 am »

saraapl, ами болезнените контракции болят точно като при цикъл. В началото стяганията не се усещаха при мен, само такава болка (дори в началото отидох до тоалетна, за да разбера дали не бъркам). Засечи през колко време се появява болката и дали зачестява, следи и за стягания.
Но възможно ли е това да е само вечер??? през деня има стягания но ги отдавам на движенията на бебко,а не като контракции..Май да взема да следя на колко време са тези стягания.А иначе отново започнах с "очистването"..Боже дай ми сили.. Направо не знам какво става..Май ще си видя щастието скоро :)
« Отговор #368 -: Януари 13, 2011, 11:54:05 am »
Привет!
Докато успея да се включа в темата, вие сте я преполвили.
Успех на финалистките и прекрасна среща с бебоците!

Моята бебка вече е 1700 г, по-големичка върви и с дълги крака, като майка си :D
Вчера бях на преглед в Надежда и засега всичко е наред.

Боби, аз забременях докато кърмех, само дето имах цикъл от 3 месеца. Бях доста стресната, щото нали уж не можех да забременявам спонтанно, малкия е от 5-то ИКСИ.
Наложи се да отбивам спешно, за да почна лекарствата. Първите месеци не спях от притеснение.
Огромен дар е това, отивай на лекар, всичко ще е наред.

belief, в твоите седмици е нормално плацентата да е ниско. И моята беше така, че беше и по-голяма и тежка съответно. Но се вдигна.
Има и случаи, когато е съвсем ниско и не се вдига- плацента превия. Тогава трябва много пазене и наблюдение.
Докторът какво ти каза? Твоя случай какъв е?
« Отговор #369 -: Януари 13, 2011, 12:03:16 pm »
zeituni, Ами не е конкретизирал, но каза, че се надява да се вдигне. И аз се надявам също :) И все пак ми е любопитно и малко се притеснявам, особено след като ми спомена, че е възможно прокървяване. Но за сега да чукна на дърво нямам такива проблеми. :oops:
*
« Отговор #370 -: Януари 13, 2011, 12:32:18 pm »
Хехе Боби, ей това е новина! :D Дано всичко е наред с бебето, чакаме да се похвалиш.

belief , обърнах ти внимание на питането за плацентата още тогава, но не съм ти отговорила, защото не знам какво. Ако под ниско разположена плацента, имаш предвид плацента превия - лекарят ти е този, който трябва да ти обясни подробно какви са необходимите предпазни мерки в твоето положение. В общи линии, в това положение на плацентата се иска повечко пазене и повишено внимание от страна на бременната. При най-малкото зацапване, или дискомфорт - веднага се търси консултация с лекар, а не се чака "да видим какво ще стане". Мерките "на общо основание" са: не се вдига нищо тежко, не се преуморяваш вкл. с дълги разходки, чистене и пр., избягваш друсане и тръскане доколкото е възможно. Доколкото знам аз и сексът не е препоръчителен в тези ситуации.
Конкретно "плацента превия" е ниско разположена плацента, която покрива родовите пътища и бебето не може да мине през тях, ето защо се налага изваждането му със секцио. Мисля, че не всяка ниско разположена плацента е плацента превия - може да е ниска, но да не покрива родовите пътища и бебето да може да се роди нормално. Плацентата може да се вдигне, но този процес трае някъде до 33 седмица, ако не се е вдигнала дотогова и не е освободила родовите пътища, се налага секцио.
Тези неща ги пиша, с уговорката, че аз не съм имала такъв проблем и информацията, която давам е чисто теоритична в случая.

saraapl след вчерашната ти "ода в тоалетната", не съм особено изненадана, че си имала такива болки цяла нощ. Не казвам, че не са предвестник на раждането в случая, но може и да са от друг произход. Ослушвай се, пък ако пак започнат - иди си при лекаря да видите какво точно става.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #371 -: Януари 13, 2011, 12:59:18 pm »
И тъй като моето питане остана някъде сред постовете ви, отново да запитам – някой да има с моя проблем – ниско разположена плацента? И как се чувствате в такова състояние? При мен тъкмо престана неприятния вкус в устата и проблемите с храненето и гаденето намаляха и доктора ми сервира това… Има ли за какво да се притеснявам?  :oops:

Спокойно, Белиф, и аз съм така, че и по-зле (превия); в тези ми седмици обаче вече се е вдигнала малко поне от цервикалния канал, та да знаеш - винаги има шанс! Минала съм през всичко - и кървенето, и лежането (2 месеца ми се сториха като години). Иначе Жбрул ти е казала основното, няма да повтарям :-) Секса наистина не е ОК - контракциите на матката в този случай са високорискови за отлепяне на палцентата и кървене :-( За мен основното са 2 неща: почивката (нищо над минимално натоварване) и  лекарствата, в частност тези за контракциите (аз например пия килограми Магнезий, 2 вида, 5 пъти дневно, от 16 седмица, по предписание разбира се). И поддържай топла връзка с лекаря ти, за всичко - особено болки в корема (особено през средата му, тези ниско долу обикновено са от стомаха, не от бебчо) и кръвотечение.
Охх, и все пак, за натоварването - понеже за мен залежаването е непосилен ад, сга си ми е разрешено да ходя на работа (защото е много близо до нас), да се разхождам, шофирам, дори и пътувам внимателно, да ходя на плуване и на масажи - всичко след лекарско позволение. Та, имам предвид - говори с лекаря си, пази се, но не се паникьосвай от което :-)
Извинявай, хич ме няма в съсредоточаването напоследък, така че мисълта ми не е като да тече гладко :-)
Стискам палци да избяга още по-нагоре таз хранителна среда :-)

*
« Отговор #372 -: Януари 13, 2011, 13:22:04 pm »
Сарич,миличка моето скромно мнение за тези болки като за цикъл е ,че срещата с беборан наближава :D :bighug: :crossfingers: :crossfingers:,
Йоани ,как си ти ?Нещо зачезна-да не пускаме вече темичка в Честито  :lol:
Аз приключих с ходенето по мъките и по 1000000 институции,сдобих се с болки всякакви ,сега ще легна да почивам,повече не мога да се тормозя за тез болнични,стига ми бебо да е добре .

« Отговор #373 -: Януари 13, 2011, 13:23:23 pm »
saraapl, може - възможно е контракциите да започнат и после да спрат за известно време. Затова се чака да станат на 5 минути и тогава тръгваш за болницата, иначе ще ти пуснат окситоцин и ще ускорят нещата ;) Наближава моментът, спокойно, всичко ще бъде наред, нали ние сме с теб :)

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #374 -: Януари 13, 2011, 13:25:19 pm »
Момичета извинявам се ,че излизам извън бременната тема ,но Натали как да си търся правата при положение ,че всички ми казват ,че вече няма какво да се направи,той ми е пракратил договора и вече аз не се водя на работа в деня в който излизам 45 дни преди раждане,а до 10.01 бях в болничен....направо ми е много криво ...Май друго не ми остава  :x :x :x :x
Иначе беборан е много активен тези 2 дни ...

]

Напротив има какво да се направи, зашото договора ти е прекратен неправомерно. Закона те защитава. Потърси си правата. Обърни се към някоя правозащитна организация да ти разяснят на какво имаш право. Все пак те са за това, а не да седим и да чупим пръсти в къщи.

п.п Пуснала си поста си докато аз съм писала. решението си е твое.

Боби, страхотна новина! Вярвам, че всичко ще бъде наред.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 13:27:51 pm от Nataly* »
*
« Отговор #375 -: Януари 13, 2011, 13:26:25 pm »
И аз мисля да си потърся правата Натали!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #376 -: Януари 13, 2011, 13:29:43 pm »
И аз мисля да си потърся правата Натали!

Само така! Не трябва да им позволяваме да ни правят на маймуни, като в повечето случаи сме в пъти над тях. Успех!
*
« Отговор #377 -: Януари 13, 2011, 13:33:04 pm »
Здравейте на всички!От известно време само чета и не мога да смогна.

Да се похваля, че най-после се натутках и "лимузината на негова светлост" /количката/ е надлежно струпана в няколко кашона в коридора. Утре ще я разходя из апартамента, че вече съм много капнала за целта. Понеже ми измряха половината мозъчни клетки напоследък, не помня коя мама пусна линка за магазин "Пиеро" :oops: /за бебешки мебели и текстил/, много й благодаря!!! Оттам поръчах точно каквото исках и си представях.
Jbrul, би ли написала каква количка си купила, и ако може линка за магазин "Пиеро", пропуснала съм, когато е публикуван, а с Гугъл не можах да го намеря.
Благодаря.[/color][/b]
*
« Отговор #378 -: Януари 13, 2011, 13:58:36 pm »
madlen

http://pierro-baby.com/piero-textiles.html Това е сайта на магазина, но много малко от нещата, които предлагат са качени. Най-добре е на място да отидеш да огледаш, ако принципно ти хареса какво предлагат.
Количка взех Stokke.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #379 -: Януари 13, 2011, 13:59:37 pm »
Благодара ви, Jbrul и Nadine.  :bighug: