И тъй като моето питане остана някъде сред постовете ви, отново да запитам – някой да има с моя проблем – ниско разположена плацента? И как се чувствате в такова състояние? При мен тъкмо престана неприятния вкус в устата и проблемите с храненето и гаденето намаляха и доктора ми сервира това… Има ли за какво да се притеснявам?
Спокойно,
Белиф, и аз съм така, че и по-зле (превия); в тези ми седмици обаче вече се е вдигнала малко поне от цервикалния канал, та да знаеш - винаги има шанс! Минала съм през всичко - и кървенето, и лежането (2 месеца ми се сториха като години). Иначе Жбрул ти е казала основното, няма да повтарям
Секса наистина не е ОК - контракциите на матката в този случай са високорискови за отлепяне на палцентата и кървене
За мен основното са 2 неща: почивката (нищо над минимално натоварване) и лекарствата, в частност тези за контракциите (аз например пия килограми Магнезий, 2 вида, 5 пъти дневно, от 16 седмица, по предписание разбира се). И поддържай топла връзка с лекаря ти, за всичко - особено болки в корема (особено през средата му, тези ниско долу обикновено са от стомаха, не от бебчо) и кръвотечение.
Охх, и все пак, за натоварването - понеже за мен залежаването е непосилен ад, сга си ми е разрешено да ходя на работа (защото е много близо до нас), да се разхождам, шофирам, дори и пътувам внимателно, да ходя на плуване и на масажи - всичко след лекарско позволение. Та, имам предвид - говори с лекаря си, пази се, но не се паникьосвай от което
Извинявай, хич ме няма в съсредоточаването напоследък, така че мисълта ми не е като да тече гладко
Стискам палци да избяга още по-нагоре таз хранителна среда