Ееее знаех си, че докато се правя на голяма кулинарка, някой ще роди. Честити синчета на новите мами, да са живи и здрави и много щастливи!
За мацките, които очакват голямото събитие всеки момент, спокойно да перат и гладят, до неделя не смятам да готвя пак
По темата МЦ - нередовен, или болезнен, или и двете... По моя МЦ, не календар, ами часовник може да се направи и винаги е било така. За болките обаче, се получи странно, понеже първите 2 години ми идваше без да се усетя и после изведнъж - с болки до посиняване, сриване на кръвното и всякакви такива "екстри". Бях свикнала да си планирам целия живот по датата на МЦ - работа, почивки, пътувания и пр., знам си че като ми дойде съм два дни "извън линия", въпреки обезболяващи и пр. - не става. Тотален парцал!
Не храня особени надежди, че след като се роди бебето нещата ще станат по-добре да си кажа честно. Не виждам по каква медицинска логика матката ми ще спре да се гърчи по 48 часа ей така, защото съм родила. Ако тези болки при мен бяха от "хормонален произход", да кажем че може и да минат, ама хормоните ми си бяха съвсем наред и преди да забременея... Ако се окаже примерно, че имам ендометриоза и оттам са болките - значи нищо няма да се оправи. Иначе пък за нередовен МЦ, причината най-често са разбъркани хормони и ако се "наместят" след бременността и раждането - може и да стане редовен. Поне така съм чувала от гинеколози, ама аз от тях и бая глупости съм чувала.
Единственото, което ме е спасявало от болките мен са противозачатъчните - няма реална овулация, минава леко. Смятам пак да ги пия след раждането, но още не съм питала откога ще може.
Deni_15 аз съм с планово секцио, но ме затруднява да ти отговоря на въпроса "как се чувствам?", понеже аз ще избирам датата... Ами май не се чувствам "никак" т.е. дали то ще реши кога да се ражда, или аз ще реша ми е абсолютно еднакво и не влагам емоции по въпроса. Може би аз не съм наред нещо, но само това мога да ти отговоря откровено. Вълнува ме само здравето му, моето здраве, всичко да мине гладко...такива неща. Уклони за карми, зодии и пр. нямам никакви и може би това също е фактор при мен, да не ме вълнува точно този въпрос. Дата няма да избирам заради "любимо число", да е еди каква си зодия /понеже при мен е гранично/ и някакви такива неща. Датата ще решим вероятно в петък, ЗАЕДНО с лекаря ми, според моето състояние и това на бебето. Дефакто, пак няма да е лично мое решение това, или на лекаря, а на самото бебе един вид, според това как се развива, как му е плацентата, водите и пр. важни неща. Ако е едричък и добре развит - може да се съглася на стандартен срок за секцио - две седмици до 10 дни преди термин. Ако е дребно човечето ще настоявам да се чака почти до термин, ако не е опасно за него. Има и трети вариант все пак - малкия да реши да се видим по-раничко и да се засили сам да излиза, та тогава вече спешно секцио ще е когато се наложи.