0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #260 -: Януари 10, 2011, 15:07:28 pm »
violett, стискаме палци! Ако са води, мисля, че скоро и контракциите ще дойдат ;) Все пак, бъди нащрек! С теб сме!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #261 -: Януари 10, 2011, 15:09:39 pm »
Лелеееее Виолетке,а аз си мислех че е невъзможно водите така да изтичат по-малко.. 8O :?и моите съмнения са именно такива,утре съм на док. и ще видим,как док .разбира че е от водите ,а не ЦС?В смисъл как те преглежда?На мен ми тече само воднист секрет и ме боли кръста доста :?Божееееее
Виолетке, :crossfingers: 

*
« Отговор #262 -: Януари 10, 2011, 15:16:56 pm »
violett, много стиснати палци и от мен!!!

*
« Отговор #263 -: Януари 10, 2011, 15:30:16 pm »
виолет, стискам палци, пиши как си.
надин, аз ще ходя сега като се прибера на масаж, щото май само това ще ми помага. ще пробвам с плуването, макар, че на тоя студ ми е малко криво да се мокря, ама...

благодаря за статията за позите за раждането, мисля, че ще са ми много полезни.
« Отговор #264 -: Януари 10, 2011, 15:32:23 pm »
Виолетке, Моникс явно се почва при вас. Дано всичко мине кратко и безболезнено.
 :crossfingers: :bighug:
« Отговор #265 -: Януари 10, 2011, 15:34:05 pm »
Благодаря Ви момичета! Имам нужда от късмет и стиснати палци....ще пиша като мога! :) :wink:
Мони, правят проба с накакво вещество и гледат как се оцветява върху превръзката или пък върху ръкавицата след като са нправили генекологичния преглед за разкритие. Ама го обясних и аз....... :lol: Ще разберат , споко, щом е по-малко имаме време да реагираме. :wink:
*
« Отговор #266 -: Януари 10, 2011, 16:20:04 pm »
Виолет - стиснати палци и от мен  :goodluck: Монка и те се разбърза май... при мен последните два, даже три месеца има силно вагинално бяло течение...точно както Мони го описа, но даже не съм си помисляла за води.. Скоро пуснах микробиология...изолираха се някакви бактерии, но док каза че не е страшно и слагах вагинални таблети Канестен мисля че бяха...
*
« Отговор #267 -: Януари 10, 2011, 16:28:34 pm »
Ааааааа не съм се разбързала Йо :lol:даже ме хвана шубето :oops:,дано не са води и да поседи още малко бебчо :lol:Утре съм на док .и ще си кажа,досега четох всякакво инфо за тези води,но вместо да се успокоя получих обратен ефект :lol:
Аз днес изпрах беборан,пък после гладене....Взех една бебешка прах,течна и много хубаво мерише :DДано имам време и да ги изгладя :lol:   
Виолет,мерси за инфото :hug2:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #268 -: Януари 10, 2011, 17:28:10 pm »
Моите води текоха 5-6 часа, с различна интензивност, като на втория час вече бях и с контракции...В началото нямах никакви контракции, а вода течеше все едно пишкам, но постоянно...После като се качих в колата на път за болницата, Слава Богу спряха ( че щеше да стане мазало...) но в момента в който излязох от колата и се изправих, така потекоха, че ми се напълниха обувките...
После час-два седях на едно легло, попълвахме документи...през цялото време си текоха пак все едно леко пишкам.
После ме качиха в предродилна, там лежах, но усещах че все ми е мокро...Тогава по някое време се започна и с контракциите. Абе вода изтече доооста.
*
« Отговор #269 -: Януари 10, 2011, 17:39:17 pm »
Viоlett:goodluck:
Шапка ти свалям, честно казано, да можеш и да пишеш в такова очакване:-) Всичко да мине добре дано!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #270 -: Януари 10, 2011, 18:23:03 pm »
На мен, когато за първи път потекоха води, имах точно няколко капки на бельото, все едно съм пишнала. Понеже вече беше късно следобяд отидох директно в болницата. Там чаках поне час и половина и през това време нямах никакви води. Дори по едно време викам на мъжа ми "-Тези тук само ще ме карат да чакам и после ще ме пратят в къщи, дай да си ходим сега" и почти бяхме решили да се прибираме, когато ми дойде реда да влезна. Та от там като ме прегледаха и казаха,че теста за води бил положителен. Аз си мислех, че ако не текат силно ще оставят да видят какво става, но те ме приеха в болницата и казаха, че веднъж има ли води искат да родиш до 24 часа, за да се намали риска от инфекция.И ако не тръгнеш сама да раждаш, ти стимулират раждането. При мен не се наложим защото се спукажа с пълна сила посред нощ и половин час по-късно бях с контракции на 3 минути.
Така че момичета, ако имате съмнения за води, не чакайте до следващият ден, а по-добре направо на преглед да отидете. Все пак не си струва риска да се получи някоя инфекция.

Боби
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 18:24:48 pm от Bobbie »

« Отговор #271 -: Януари 10, 2011, 18:28:11 pm »
Лелеееее Виолетке,а аз си мислех че е невъзможно водите така да изтичат по-малко.. 8O :?
Може, може - напълно е възможно по малко да изтичат. Безцветна течност с мирис, наподобяващ този на семенна течност (по описание на очевидци ;), защото при мен лиснаха на един път 20-тина минути преди да родя).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #272 -: Януари 10, 2011, 18:31:11 pm »
При мен през първата бременност водите изътичаха бавно, като се забеляза в 21 г.с и в 25 г,с родих.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #273 -: Януари 10, 2011, 20:21:58 pm »
И при мен изтичаха малко по малко, като прогресивно се увеличаваха. Но при мен си беше пукнат мехур в 33та седмица и се наложи секцио, защото вовата не искаше още да се ражда.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #274 -: Януари 10, 2011, 21:39:47 pm »
Привет! От снощи се опитвам да пиша, но нетът ми е отвратителен и нищо не се получи  :(. Cambozzola го е написала вместо мен това за помпите  :lol:. Ето на тази се спрях http://www.amazon.com/NUK-Gentle-Single-Electric-Breastpump/dp/B004FPYG74/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1294687583&sr=8-3.
Ползвала съм модел от преди 7-8 години и бях страшно доволна... Не смея да си взимам ръчна, щото ако и това диваненце не може да суче като брат си...  :lol:.
Следващата ми дилема е стерилизаторът. Дали тези за микровълнова или тези, които образуват пара? Ползвала съм само таблети досега.

Viоlett, moniks_s , а и всички момичета на финала  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #275 -: Януари 10, 2011, 22:31:35 pm »
Освен помпата за прахосмукачка - има и още една много добра. Даже си мисля, че може да е по-удачна от гледна точка на по-лесната експлоатация...Не е необходимо да включваш прахосмукачка.
Не мога да се сетя фирмата...но идеята е подобна . Едната част се слага в нослето на детето, има дълго маркуче с накрайник, с който майката издърпва секрета. Тоест изсмуква го, което е добре защото сама усеща колко силно да дръпне.
И споко, няма да ви влязат сополи в устата  :) .

Не съм чела по-горе дали някоя вече мама е писала,ако да,сори че се повтарям.Тази помпа за която Райска казва е и доста по-практична нощем,когато се налага да се почиства нослето в тъмното,когато е болничко,с хрема и е 3ч среднощ например.Крушата-помпа е добра само до към 3-4ти месец,после вече не става...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #276 -: Януари 10, 2011, 23:52:29 pm »
Момичета имам един спешен въпрос..Възможно ли е бебко да спука мехура??? Нашето слънце от два дена е многоооо активен-не мога да спинкам почти вечер,а ребрата ми не знам цели ли са вече? Правих си и теста с йод дето го пише тук там ама... не вярвам да показва наистина дали това дето тече е околоплодна течност..Нали се сещате за какво говоря( на превръзката капваме няколко капки йод и ако позеленее.. )  :?
Но най-много ме вълнува именно движенията на бебо-най-вече да си кажат раждалите за нас чакащите :) благодаря предварително .. и лека вечер на всички :)
*
« Отговор #277 -: Януари 11, 2011, 08:08:36 am »
Сарич и ти ли имаш такова течение ?Малеееее съвсем луднахме :oops: :?
Аз сега отивам на док да видим какви ги върши лудетината,и моябебо вчера доста палува.. поне това ме успокои

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #278 -: Януари 11, 2011, 09:07:04 am »
Мони... при мен много странно.Ходя по малка нужда много често и то капе.. буквално капе.И съм с превръзка сега че иначе съм като напишкана.То май както е тръгнало и аз да ходя до болницата и да поискам да ме тестват. Затова попитах за движенията на бебко.Толкова активен не е бил никога ми се струва-представете си за какво "мърдане" става дума  :? Очаквам да му излязат краката отнякъде!!!
« Отговор #279 -: Януари 11, 2011, 09:13:24 am »
saraapl, кажи го това на лекаря си. Нормално е да усещаш бебето повече, все пак му е бая тесничко ;)