На мен, когато за първи път потекоха води, имах точно няколко капки на бельото, все едно съм пишнала. Понеже вече беше късно следобяд отидох директно в болницата. Там чаках поне час и половина и през това време нямах никакви води. Дори по едно време викам на мъжа ми "-Тези тук само ще ме карат да чакам и после ще ме пратят в къщи, дай да си ходим сега" и почти бяхме решили да се прибираме, когато ми дойде реда да влезна. Та от там като ме прегледаха и казаха,че теста за води бил положителен. Аз си мислех, че ако не текат силно ще оставят да видят какво става, но те ме приеха в болницата и казаха, че веднъж има ли води искат да родиш до 24 часа, за да се намали риска от инфекция.И ако не тръгнеш сама да раждаш, ти стимулират раждането. При мен не се наложим защото се спукажа с пълна сила посред нощ и половин час по-късно бях с контракции на 3 минути.
Така че момичета, ако имате съмнения за води, не чакайте до следващият ден, а по-добре направо на преглед да отидете. Все пак не си струва риска да се получи някоя инфекция.
Боби