Вера, ако децата са останали с тази жена, за която децата не са желани и майчиното чувство и е чуждо, може би биха били подложени на разни не благоприятни неща. Подхвърляни наляво и надясно и не гледани и възпитавани добре. Така поне, могат да бъдат осиновени и според мен шанса да попаднат в прекрасно семейство, което би им дало живота си е доста голям. Не забравяй, че тук в сайта има прекрасни хора, които чакат да осиновят своята рожба. И не само в сайта разбира се, по цял свят. Така, че след като не ги желае и няма да се грижи за тях, по добре да разпише и децата да бъдат щастливи. Това е едно разумно решение.
Не говоря точно за тази жена, говоря по принцип. Подобни жени кацат от клон на клон(разбирайте от мъж на мъж). Правят безразборен секс и не взимат нужните контрацептиви. Така след като забременеят, партнъорите им си прехвърлят топката и не ги е грижа изобщо. В подобни двойки царува алкохола, кръчмата, цигарите, дрогата. Познавам такива семейства, те не са малко. Те вечно нямат пари. На детето се купува по 1 памперс и се тича до магазина при всяко наакване, защото няма пари. Но за цигарите и Водката винаги има пари. Те винаги са недоволни от живота и за всяко нещо, включително и за лошят си живот имат косвен виновник: Държавата, правителството, съседите, родата... Мъка ми е за децата им. Едно се напика, защото баща му му се разкрещя, друго се моли за една кукличка и му се крещи, че няма пари в магазина пред всички, а водката е в количката... Мога много да изпиша. Реве ми се. Пак казвам, не говоря за този случай точно, не ги познавам, говоря по принцип.
Веднъж бабата на едно детенце дойде в офиса с него. Така и се накарах, че от тогава не съм я виждала. Седна да ми се оплаква, как на майка му и баща му изобщо не и пука, как тя горката нямала пари, как всеки ден го влачели, пък нея краката я боляли, как все искал нещо да му се купи, колко бил смотан и мърляв, колко бил глупав и мързелив. Направо искри ми захвърчаха от очите. А момченцето към 7-8 годишно се беше свило като охлювче. Е беше ни клиентка, от тогава не съм я виждала..
Много са малко хората, които дават всичко от себе си и са в лошо матерялно положение. Познавам и такива семейства. те не пият, не пушат. Децата им са нормално облечени(може да са с ботушки от 10 лв, но са с ботушки. Може да са с тениска от 2 лв, но е изпрана, чистичка и изгладена), посещават, градина или ясла, училище. Те работят, някои и на две места за да съомеят да си плащат сметките. Посещават уроци или курсове, за да си намерят по добре платена работа. Не ходят по заведенията. Готвят в къщи и гледат децата им да се хранят полезно и нормално. на такива хора бих помогнала с удоволствие, за останалата паплач не искам и да чувам.
Все пак това е ежедневие и няма какво да можеш и да не можеш да приемеш. Нещата се случват, хората са различни. Не бих могла да приема, ако ги остави при себе си и ги бие, седят недохранени, свидетели са на побойща и пиянски или наркомански оргии и простотии.... и т.н.