0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сега гледах по новините. Първите деца, родени в Пазарджик през тази година са близнаците Васил и Василена. Децата са родени в 38 г.с, но с по-ниско тегло. Майката е българка с дете от първи брак. Оставила ги е.
Сега живеела с нов партньор от когото са близнаците. Не ги иска. Посочила е финансовите проблеми като основна причина :(.
Не мога да го приема, не мога да се справя с подобна гадост :(

Колкото и повече да мисля, все пак след раждането има помощи за раждане и отглеждане, които са си не малка сума.
ЗАЩО? е въпросът, който не ми дава мира.
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 19:15:33 pm от *vera »
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Не мога да го разбера, не мога да го приема
« Отговор #1 -: Януари 04, 2011, 19:19:32 pm »
Защото мисли само за г*за си, затова.Егоисти ,колкото искаш по света.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #2 -: Януари 04, 2011, 19:44:47 pm »
Вера, ако децата са останали с тази жена, за която децата не са желани и майчиното чувство и е чуждо, може би биха били подложени на разни не благоприятни неща. Подхвърляни наляво и надясно и не гледани и възпитавани добре. Така поне, могат да бъдат осиновени и според мен шанса да попаднат в прекрасно семейство, което би им дало живота си е доста голям. Не забравяй, че тук в сайта има прекрасни хора, които чакат да осиновят своята рожба. И не само в сайта разбира се, по цял свят. Така, че след като не ги желае и няма да се грижи за тях, по добре да разпише и децата да бъдат щастливи. Това е едно разумно решение.
Не говоря точно за тази жена, говоря по принцип. Подобни жени кацат от клон на клон(разбирайте от мъж на мъж). Правят безразборен секс и не взимат нужните контрацептиви. Така след като забременеят, партнъорите им си прехвърлят топката и не ги е грижа изобщо. В подобни двойки царува алкохола, кръчмата, цигарите, дрогата. Познавам такива семейства, те не са малко. Те вечно нямат пари. На детето се купува по 1 памперс и се тича до магазина при всяко наакване, защото няма пари. Но за цигарите и Водката винаги има пари. Те винаги са недоволни от живота и за всяко нещо, включително и за лошят си живот имат косвен виновник: Държавата, правителството, съседите, родата... Мъка ми е за децата им. Едно се напика, защото баща му му се разкрещя, друго се моли за една кукличка и му се крещи, че няма пари в магазина пред всички, а водката е в количката... Мога много да изпиша. Реве ми се. Пак казвам, не говоря за този случай точно, не ги познавам, говоря по принцип.
Веднъж бабата на едно детенце дойде в офиса с него. Така и се накарах, че от тогава не съм я виждала. Седна да ми се оплаква, как на майка му и баща му изобщо не и пука, как тя горката нямала пари, как всеки ден го влачели, пък нея краката я боляли, как все искал нещо да му се купи, колко бил смотан и мърляв, колко бил глупав и мързелив. Направо искри ми захвърчаха от очите. А момченцето към 7-8 годишно се беше свило като охлювче. Е беше ни клиентка, от тогава не съм я виждала..
Много са малко хората, които дават всичко от себе си и са в лошо матерялно положение. Познавам и такива семейства. те не пият, не пушат. Децата им са нормално облечени(може да са с ботушки от 10 лв, но са с ботушки. Може да са с тениска от 2 лв, но е изпрана, чистичка и изгладена), посещават, градина или ясла, училище. Те работят, някои и на две места за да съомеят да си плащат сметките. Посещават уроци или курсове, за да си намерят по добре платена работа. Не ходят по заведенията. Готвят в къщи и гледат децата им да се хранят полезно и нормално. на такива хора бих помогнала с удоволствие, за останалата паплач не искам и да чувам.

Все пак това е ежедневие и няма какво да можеш и да не можеш да приемеш. Нещата се случват, хората са различни. Не бих могла да приема, ако ги остави при себе си и ги бие, седят недохранени, свидетели са на побойща и пиянски или наркомански оргии и простотии.... и т.н.
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 19:54:11 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #3 -: Януари 04, 2011, 19:58:18 pm »
lidia, права си.
 :( :( :(

*
« Отговор #4 -: Януари 05, 2011, 18:02:24 pm »
Ами и аз реагирах първосигнално - теглих й една после обаче си казах слава Богу че е станало така и се е отказала категорично така поне ще ги осиновят хора които ще ги огледат с любов и то още докато са бебенца. Насила хубост не става щом не иска жената това е. Всяко зло е за добро  :D. Късмет на мъничетата  :P
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #5 -: Януари 05, 2011, 18:27:19 pm »
Напълно съм съгласна с Лидия... за съжаление точно така стоят нещата...
Но, Вера, и аз реагирах като тебе... първоначално...
Не мога да си представя, че в 21 век все още има българки, които да не могат да се предпазят от нежелана бременност. :(
Дано дечицата по-скоро бъдат дадени за осиновяване!

« Отговор #6 -: Януари 05, 2011, 18:50:52 pm »
Обаче не е подписала отказ от родителски права още, отишла си е у дома, момченцето е в кувьоз още, соц. работници работели да я убедят да си ги вземе. Жената нямала свой дом и това я тревожи, това може би общината може да разреши след този медиен интерес... Дано си ги вземе. Ако не, дано поне веднага подпише отказ - те са с български произход, със сигурност ще бъдат бързо осиновени. Дано се случи най-доброто за децата...
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 18:55:19 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

lidia

• 2959
« Отговор #7 -: Януари 05, 2011, 19:55:22 pm »
Незнам marmotche. Не познаваме родителите им. Незнаем какво им е в главите. Незнаем какви хора са. Но ми е дошло до гуша от мрънкащи и хленчещи хора, които само лежат и се оплакват от съдбата си. Има един виц. Един всеки ден вървял по улицата и се молел на господ да му прати шестица от тотото. На господ му писнало и един ден слязъл и му казал: Пусни фиш бе идиот!
Не казвам, че всеки един от нас не може да стигне дъното по една или друга причина. Всички ние сме имали много трудни периоди. Ама в крайна сметка, в кой век сме. Има толкова начини за предпазване от бременност. Имам познати които живеят в една стая с две деца на квартира. Децата им винаги са облечени, ходят на училище и градина, хората работят и спестяват. Един от тчх учи. С две думи, борбата е безмилостно жестока. Ама не съм ги чула да се оплакват и да се чудят дали да си гледат децата, под предлог че нямат жилище. Напротив, обмислят голям кредит, за закупуването на жилище, с който ви е ясно 30 години на какво се обричат. Безобразно е и това за мен не е оправдание. Дай сега всички хора на квартира да си дадат децата в домове и да се зачудят дали да ги задържат. Да вземем да им дадем по един апартамен, та ега кандисат да си ги вземат. Ако може да ревнат и за една месечна солидна сума за издръжка на тези деца, ако може и по една социална работничка да ги гледка, докато майката хойка нагоре и надолу, само и само да не разпише да ги остави. Ай стига вече! Малко са хората, които заслужават да знаете.
Дано децата са добре и случат на семейство. Те вина нямат, но са основните потърпевши..
*
« Отговор #8 -: Януари 05, 2011, 21:12:09 pm »
Може да прозвуча коравосърдечно, но се надявам децата да бъдат дадени за осиновяване, защото съм сигурна, че ги чака по-добро бъдеще отколкото в родния им дом.

*
« Отговор #9 -: Януари 05, 2011, 22:07:51 pm »
Не, Деси, не звучиш коравосърдечно! Мисля, че повечето пишещи в тази тема се обединяваме около това. Родилката трябва да вземе бързо решение и мисля, че е трябвало да го направи през деветте месеца, в които ги е носила в корема си. Някой може да каже, че не ми е работа. Или да си взема дечицата и да си ги гледа или по възможно най-бързия начин да се отказва официално от тях, за да могат да бъдат по-бързо осиновени. 

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #10 -: Януари 05, 2011, 22:12:25 pm »
Моля се тези чиновници, от които зависи да си свършат бързо работата и да намерят любящи родители на тези дечица. И не само на тях, на всички бебета (уж най-търсената възраст) които стават ученици преди някой да се сети да ги предложи на родители.
*

lidia

• 2959
« Отговор #11 -: Януари 07, 2011, 14:12:59 pm »
За мое най-голямо учудване, въпросната дама е на 32  8O. А аз си мислех, че с възрастта акъла малко по малко се увеличава.  :(
*
« Отговор #12 -: Януари 07, 2011, 14:41:05 pm »
Сега гледах по новините. Първите деца, родени в Пазарджик през тази година са близнаците Васил и Василена. Децата са родени в 38 г.с, но с по-ниско тегло. Майката е българка с дете от първи брак. Оставила ги е.
Сега живеела с нов партньор от когото са близнаците. Не ги иска. Посочила е финансовите проблеми като основна причина :(.
Не мога да го приема, не мога да се справя с подобна гадост :(

Колкото и повече да мисля, все пак след раждането има помощи за раждане и отглеждане, които са си не малка сума.
ЗАЩО? е въпросът, който не ми дава мира.

Защото на въпросната, финансовите й трудности не са й истинският проблем, а удобното оправдание за проявената мърлявост и безотговорност. И не е единствената такава. Под "безотговорност" - имам предвид непланирана и очевидно нежелана бременност и липса на намерение, да се грижи за тези деца, иначе е хубаво че са се родили. Да са живи и здрави.
Въобще няма какво да я убеждават социалните да си ги вземела, да си ги гледала тя. Може да съм крайна, ама най-добре е за децата да я убедят в обратното, ако изобщо тази има колебания, да подписва отказ от права и близнаците да отидат в семейство, за което ще са най-голямата ценност на този свят, а не "товар" поет с увещания и социални помощи от държавата.

Тази жена - за мен не може да бъде наречена майка, ако ще и Господ да слезе да ме убеждава в обратното - не бих си променила мнението. Колкото е по-далеч от бебетата - толкова по-добре за тях. И ако беше на 14, 15, 16, някоя циганка...иде-дойде, да си обясня някак поведението й, ама на 32...  8O
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #13 -: Януари 07, 2011, 18:35:39 pm »

Въобще няма какво да я убеждават социалните да си ги вземела, да си ги гледала тя. Може да съм крайна, ама най-добре е за децата да я убедят в обратното, ако изобщо тази има колебания, да подписва отказ от права и близнаците да отидат в семейство, за което ще са най-голямата ценност на този свят, а не "товар" поет с увещания и социални помощи от държавата.

[/quote]

Абсолютно съгласна !!!!!
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #14 -: Януари 07, 2011, 21:37:44 pm »
Извинявам се, че ще използвам темата, но много много болно ми стана като прочетох
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3525311

нелепо и тъжно е да не се предотврати това нещо
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #15 -: Януари 07, 2011, 23:20:50 pm »
Абсолютно съгласна !!!!!
[/quote]
И аз съм съгласна с вас! Още повече, че ще започне един безкраен кръговрат.  :( Сега социалните ще я обработят, ще и помогнат малко със съвети, с помощи, ще и кажат как да си вземе полагаемото за двете дечица и в крайна сметка родилката ще си ги прибере. :( До тук - добре! :( Да, ама не... :( Ще минат няколко месеца и тя пак ще ги остави, този път в някой дом, пак ще започнат да я убеждават, пак ще си ги вземе временно ... и така ... незнайно до кога! :( В това време децата ще започнат да губят в развитието си, да се чувстват несигурни и раздвоени...  :(Било най-добре при родната майка, според социалните, те работели за децата. Ами тогава да направят всичко възможно по-скоро двете дечица да намерят своя дом и семейство!
П.П. Жалко че става въпрос за българка, циганските истории не ги коментирам... :(

*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #16 -: Януари 07, 2011, 23:58:38 pm »
Извинявам се, че ще използвам темата, но много много болно ми стана като прочетох
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3525311

нелепо и тъжно е да не се предотврати това нещо

:( :( :(

В материала пише:
"Колегите от отдел "Закрила на детето" ще вземат отношение, но се случва нещо много лошо, много неприятно.[...] Каквото зависи от мен, заедно с Агенцията по социално подпомагане, регионалната служба в Радомир, ще вземем мерки - имаме възможности, но бебето си е отишло и някой ще носи отговорност."

Чета и се питам вече сериозно, дали служителите от "Закрила на детето" са закриляли и едно дете... :? Наполседък на няколко пъти, по различни поводи си задавах въпроса, какво всъщност правят тези социални работници...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

lidia

• 2959
« Отговор #17 -: Януари 08, 2011, 12:44:02 pm »
 :balk_145: Тези неща мира не ми дават. Точно затова казвам, че 90% от хората които искат да си оставят децата, дори да им дадем жилища, пари и да им пратим някой и да им гледа децата, те пак ще пиянстват, пак ще удрят и децата нямат бъдеще и нормален живот там. Какво има да ги обеждаваме да си вземат децата. Там работят и група психолози, подготвени хора. Може ли такова нещо. Тези хора имат съседи, това не е от вчера. Щом някой пие и посегне веднъж, ще повтори. Трябва ли да умре дете за да се направи това което е можело да се направи много отдавна. Как спят спокойно тези хора. Много ме е яд.
« Отговор #18 -: Януари 08, 2011, 16:05:07 pm »
Ето този въпрос винаги ми е бил в главата!Как така се случва,хора като нас да бленуват за така дългоочаквана рожба,да се борят всячески а други да ги раждат и да ги изоставят!Какво сърце трябва да имаш за да оставиш собсвената си рожба..Търся някакъв баланс на този въпрос,някакво разумно обяснение,но уви сигурна съм ,че никога няма да го намеря..
« Отговор #19 -: Януари 08, 2011, 19:36:16 pm »
Гледахме репортажа за близнаците заедно с мъжа ми и аз спонтанно казах, защо не ги вземем ние. :P Мъжът ми се усмихна и каза - те сигурно вече си имат избранници...
Майката едва ли ще ги вземе а и по-добре да не ги взима. Нека някое семейство им даде цялата си любов и внимание, което в семейството на майката едва ли ще получат. Дано не ги разделят, а да ги осиновят заедно.

А що се отнася до умъртвеното бебе в Радомир... е то вече нищо не ме учудва. Мърлявщината при такива родители направо ме е ужасявала. Какво път толкова както каза преди време една друга такава майка - ще си направим ново. Звучи ужасно, но е факт...
Просто не намирам думи да изразя възмущението си от случващото се напоследък...
 :x