0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Не мога да го разбера, не мога да го приема
« Отговор #40 -: Февруари 23, 2011, 19:18:31 pm »
Мари, никой не те напада и съжалявам, че така се чувстваш.
Наистина всеки гледа сам от изгледа, който му позволява дупката на неговата пещера и оттам преценя нещата субективно. Както и в заглавието писах, не мога да го приема. Засяда ми буца на гърлото като се сетя.
Знам какво съм преживяла за да имам деца, знам че истинското изпитание беше двуплодната бременност. Пиех по една шепа лекарства, прегледи, кървенета, контракции, болници. От този ми личен опит една успешна бременност, износена до 38 седмица е голям успех и за мен лично беше борба.
Не мога да я съдя жената. Но не мога и да я разбера.
Сега в ранна бременност се установява дали са близнаци или не, още повече пък щом са разнополови, няма как да се сбърка и да не се види.
И основната тревога, на пишещите тук е в това до колко ще трае интереса на майка им и дали при поредната трудност няма да ги остави за "отглеждане". С което шансовете им за нормално детство клонят към 0.
« Отговор #41 -: Февруари 24, 2011, 09:43:55 am »
Добре бе, мацки, жената очевидно не е пример за образцова майка. Но все пак това е един рядък случай, когато се е действало както в страните с по-добра социална система. Предотвратили са изоставяне на деца, дали са им шанс да живеят в семейството си. Макар и заради медийния ПР, свършеното е добро и правилно. Дано сега да са добре децата. И дано това семейство оцени подкрепата, която получи и получава, да се стегне и да си ги гледа добре. Не защитавам жената, непонятно ми е първоначалното й действие, но понякога човек не мисли трезво в отчаянието си, понякога е достатъчно една подадена ръка, за да се осъзнаеш. А който иска и може, нека им помага, не виждам нищо лошо в това.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #42 -: Февруари 24, 2011, 10:50:11 am »
Мармотче, радвам се, че мислиш така. Също се радвам, че много семейства мислят така и все пак успяваме да съберем неща за децата.
*
« Отговор #43 -: Февруари 24, 2011, 11:02:05 am »
Но все пак това е един рядък случай, когато се е действало както в страните с по-добра социална система. Предотвратили са изоставяне на деца, дали са им шанс да живеят в семейството си. Макар и заради медийния ПР, свършеното е добро и правилно. Дано сега да са добре децата.
Това е и моето мнение. Една от основните цели на социалната политика на държавата трябва да е предотвратяването на изоставянето на децата. Дали е ПР този конкретен случай и дали семейството ще оцени жеста не омаловажава факта, че това е добър пример как трябва да се действа в подобни случаи. И дори само в 20% от случаите да има успех, пак е крачка напред.

А относно конкретния случай - аз не бих бързала да лепя етикети, така както не обичам на мен да ми лепят хора, които изобщо не ме познават.

*
« Отговор #44 -: Февруари 24, 2011, 11:45:00 am »
Добре бе, мацки, жената очевидно не е пример за образцова майка. Но все пак това е един рядък случай, когато се е действало както в страните с по-добра социална система. Предотвратили са изоставяне на деца, дали са им шанс да живеят в семейството си. Макар и заради медийния ПР, свършеното е добро и правилно. Дано сега да са добре децата. И дано това семейство оцени подкрепата, която получи и получава, да се стегне и да си ги гледа добре. Не защитавам жената, непонятно ми е първоначалното й действие, но понякога човек не мисли трезво в отчаянието си, понякога е достатъчно една подадена ръка, за да се осъзнаеш. А който иска и може, нека им помага, не виждам нищо лошо в това.

100 процента за
В очакване ....
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #45 -: Февруари 24, 2011, 16:13:45 pm »
Също подкрепям...
Много вода ще изтече докато нещата в социален план се променят,
но дори и на едино семейство се даде шанс и то оправдае очакванията си заслужава!
За етикетите Елф е права, и в тази връзка, може пък и за добро да е в този случай,
той не бе визауализиран от тв медия!
Много по-различни мения щеше да има, ако бяхме видяли и чули майката!
Няма как да знаем живота и трудностите и за да я съдим!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #46 -: Февруари 24, 2011, 18:38:42 pm »
И аз заставам зад позицията и казаното от мармотчето. Първо трябва да се помогне на децата да останат в собствената си биологична среда, а ако това не стане - по най-бързия начин да се потърсят подходящи осиновители, дори приемни родители временно, за да може децата да останат колкото се може по-малко време в ДДЛРГ.

« Отговор #47 -: Февруари 24, 2011, 22:52:28 pm »
Също подкрепям...
Много вода ще изтече докато нещата в социален план се променят,
но дори и на едино семейство се даде шанс и то оправдае очакванията си заслужава!

Много по-различни мения щеше да има, ако бяхме видяли и чули майката!
Няма как да знаем живота и трудностите и за да я съдим!

Не знаеш колко много си права!  :kiss: :kiss: :kiss: