0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Не мога да го разбера, не мога да го приема
« Отговор #20 -: Януари 08, 2011, 19:51:47 pm »
И на този фон - днес репортаж за семейство с 11 деца, на което се раждат близнаци на 31-ви декември и вече стават 13! И всички се радват, щастливи са и децата казват, че ще се намери място за новите членове на семейството! Майката няма търпение да се прибере в къщи, бащата - щастлив, децата ще правят изненада на майка си.

« Отговор #21 -: Януари 08, 2011, 21:42:25 pm »
Тази новина съм я пропуснала! :P
Браво на тези хора!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #22 -: Януари 09, 2011, 08:37:06 am »
Снощи даваха по новините за 6 месечното бебе. Било се задушило с храна. Какво ли са му тикали в устата  :(. Разбрали, че не е живо чак на сутринта. И вместо да потърсят помощ, те го закопали в близката горичка  :(. Боже какви хора има на този свят.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #23 -: Януари 09, 2011, 12:47:56 pm »
И на този фон - днес репортаж за семейство с 11 деца, на което се раждат близнаци на 31-ви декември и вече стават 13! И всички се радват, щастливи са и децата казват, че ще се намери място за новите членове на семейството! Майката няма търпение да се прибере в къщи, бащата - щастлив, децата ще правят изненада на майка си.

гледах репортажа, много приятно впечатление оставиха тези хора у мен. чисти, спретнати деца, усмихнати хора... и нищо не се сетиха да поискат пред камерите, горките... а живеят на 65 квадрата площ, според журналистката. и се издържат с 1000 лв месечно за всички.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #24 -: Януари 09, 2011, 16:58:03 pm »
Джам и у мен те породиха подобни чувства!
И ни грам съжаление, а само почит и уважение.
Едно съм сигурна, дори и да нямат възможност да дадат
добро образование на всичко от 13 те си деца,
ще ги научат на труд и взаимопомощ!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #25 -: Януари 10, 2011, 01:28:52 am »
Когато има желание, могат да се постигнат резултати. Мисля, че случаите, в които наистина е невъзможно отглеждането на дете по финансови или подобни причини са изключително редки и всъщност най-често това е най-лесното оправдание за нечие малоумие и безотговорност. В 21 век да не можеш да се предпазиш от нежелана бременност или да предотвратиш раждането и изоставянето на дете е дебилизъм. Може и да съм наивна, но това е моето мнение. Човек не разбира, че няма пари да си гледа детето 5 минути след раждането, това си го знае още преди да го зачене, дето се вика. Та в тоя смисъл си е чиста глупост изобщо да си позволи да забременее или да го задържи, след като не възнамерява да се грижи за него.
Честно да ви кажа, не мога да си представя как една жена може да си изостави детето току така. На мен ми се наложи да оставя моето под грижите на неонатолозите в София и да се прибера в Бургас. Вярвайте ми, докато пътувахме сърцето ми се късаше, имах чувството, че я изоставям :? А знам, че след няколко дни ще я видя. Продължавам да се чувствам сякаш съм я оставила някъде там, макар да знам къде е и че скоро надявам се ще си я взема. Не мога да проумея как една жена може да се откаже от детето си, просто не мога, но очевидно за някои жени това е доста лесно и не им коства нищо.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #26 -: Януари 11, 2011, 14:02:45 pm »
sixsens, надявам се детенцето ти да е добре.

Аз просто не проумявам. Не искам да съдя, но наистина не мога да проумея как се връща в къщи, при другото си дете, при "башата". Сядат да вечерят и всичко е както преди... На 32 г?
Дано Бог й даде просветление да подпише документите и децата да се радват на истинска обич и дом!
Простете, но нали няма да ги разделят, ако са оставени за осиновяване?
*
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2011, 22:05:45 pm »
Сега гледах по новините. Първите деца, родени в Пазарджик през тази година са близнаците Васил и Василена. Децата са родени в 38 г.с, но с по-ниско тегло. Майката е българка с дете от първи брак. Оставила ги е.
Сега живеела с нов партньор от когото са близнаците. Не ги иска. Посочила е финансовите проблеми като основна причина :(.
Не мога да го приема, не мога да се справя с подобна гадост :(

Колкото и повече да мисля, все пак след раждането има помощи за раждане и отглеждане, които са си не малка сума.
ЗАЩО? е въпросът, който не ми дава мира.
Защото мила в тоя скапан свят а особенно в нашата мила родина всичко е възможно...Хората полудяват с всеки изминал ден и стават все по жестоки и прости....И аз съм се чудила хиляди пъти как е възможно това,каква е тая ирония:ЕДНИ МОЛЯТ БОГА ГОРЕЩО ЗА ДЕТЕНЦЕ А ТО НЕ ИДВА И НЕ ИДВА,А ДРУГИ ГИ ЗАХВЪРЛЯТ ПО КОФИТЕ И УЛИЦИТЕ...Това е...Такива хора не заслужават да раждат,но за съжаление няма закони това е Божа работа....Скапана работа е ,скапана ирония с която и аз немога да се примиря... :balk_149: :balk_149: :balk_149:
*
« Отговор #28 -: Февруари 20, 2011, 09:24:03 am »
Прочетох историята на семейството с 13 деца:
http://dnes.dir.bg/news/kazanlak-bliznatzi-7725829
Боже, благослови тези хора и нека има повече като тях!
*
« Отговор #29 -: Февруари 20, 2011, 14:30:34 pm »
Дано дай Боже да има повече такива хора... :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:
« Отговор #30 -: Февруари 21, 2011, 16:38:00 pm »
Васил и Василена ще бъдат отглеждани в семейната им среда. Засега.
*
« Отговор #31 -: Февруари 21, 2011, 16:48:06 pm »
Това определено не ми допада. След прочетеното за майката, ако мога да я нарека така, ми се струва крайно неподходяща "семейната среда".
« Отговор #32 -: Февруари 22, 2011, 00:18:50 am »
http://zonabg.info/Bulgaria.20_0/12817.news/

Освен това много хора от града и страната помагаме на тази жена да има поне най-нужните неща за бебетата. Тя има и едно по-голямо дете, за което също трябва да се грижи. С 2-ма родители пенсионери, безработен мъж и 3 деца просто жената е видяла как ще тънат в мизерия. Не я упреквам, не я и защитавам. Който с каквото може помага, дано не е за кратко само. За сега доста неща са обещани, дано се случат.
*
« Отговор #33 -: Февруари 22, 2011, 08:14:47 am »
Марито, прекрасен е жестът, че помагате на жената. Разбирам, че не й е никак лесно.
Но случаят за мен е малко парадоксален, трябва ли всички майки да оставят децата си, за да получат помощи от държавата и после да се "сетят", че искат да ги отглеждат? Това малко като изнудване ми изглежда, извинете ме за грубите думи, но такова е впечатлението ми. Самотните майки с 1-2 деца, които нищо не получават, как се справят? Ако всяка тръгне да оставя детето си първоначално и едва след получаване на жилище или други помощи, си го вземе, докъде ще стигнем?

Моля ви, не ме разбирайте погрешно, всяка жена заслужава подкрепа в отглеждането на детето си, но този случай конкретно не ми допада. Децата са един вид разменна монета. Не мога да се съглася, че Майка ще изостави рожбата си, независимо какви финансови трудности има, ако наистина иска и обича това дете. Имам съседи с 3 деца, които живеят в гарсониера под наем, бащата работи на две места, никой не им помага, но не са тръгнали да просят или да дават децата си на Социални грижи. И трите са желани и отглеждани с много любов, на такива хора бих помогнала винаги.
« Отговор #34 -: Февруари 22, 2011, 16:15:08 pm »
И в предния си пост писах, че нито я защитавам, нито я упреквам. Не съм в семейството й, незнам отношенията с мъжа, от който са децата, а пък и най-лесно е да я заплюем и обвиним, по-трудно е другото.....
Serendipity, всеки има право да мисли и прави каквото поиска. Да, сигурно и ти си права, но пък тя не е нито първата, нито последната, която мисли да остави децата и после ги взима.
Така или иначе за нея не е било лесно да вземе решение да ги остави, точно с мисълта, че някое семейство ще ги отгледа и изучи.
По темата може много да се разсъждава и пише, но има ли смисъл?!? Важно е децата да са добре, а силно се надявам да е така!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #35 -: Февруари 22, 2011, 19:04:03 pm »
Ааа, доста лесно май реши да ги изостави първоначално. Извинявам се за грубия тон, но хайде стига сте ги защитавали и оправдавали такива. В 21 век е изключително лесно да се предпазиш от нежелана бременност. След като нямаш пари да отглеждаш деца, не ги правиш - просто е, много е просто. Няма никаква драма, няма нищо за разбиране и мислене. Щом си ги направил тези деца, ще си носиш отговорността и последствията, ама ще си ги носиш сам, не да ми чакаш на държавата, щото видиш ли, ти било трудно. Да си мислил предварително. Интересно ми е какво ще им осигури на тия деца. Хайде сега ще им помогнат, утре ще им помогнат, ами вдругиден? Не може до безкрай да се помага, да не е само тя? И какво ще стане с тези деца? С това семейство? И не ми казвайте, че те горките, нямали възможност в момента, ма после може да се оправят. Няма такъв филм, ако беше така, нямаше изобщо пред тях да стои въпросът - да си изоставим ли децата. Ако не беше гръмнал из медиите този случай, щеше да си мине и замине като много други подобни, децата щяха да отидат в дом и така по познатата схема. Не се заблуждавайте.
Още веднъж се извинявам за грубия тон, не е насочен към никого от вас конкретно /все пак не сте вие виновни/, но наистина ми писна все да гледаме да ги съжалим такива и да ги оправдаем, все да им помогнем. Точно пък в този форум да ги жалим ми се струва неуместно и обидно. Тези, които наистина заслужават помощ се справят сами и не си изоставят децата. Нито пък реват на държавата. Вече бяха дадени примери за такива хора. Нека помислим за тях, как да им помогнем. И най-вече, нека се насочат усилията на обществото в посока ПРЕВЕНЦИЯ на  нежеланата бременност. Много трагедии ще се избегнат и ще се предотвратят страданията на невинни душици.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #36 -: Февруари 22, 2011, 19:50:08 pm »
sixsens, много ми допадна изказването ти. За предпазването от нежелана бременност в случаи, когато родителите не могат или не искат да гледат дете - дори държавата да им раздава безплатни контрацептиви, ефект пак няма да има. Някои хора са си безотговорни и това е.

Този случай е лош пример за това как именно такива "родители" /съжалявам за кавичките, но те не са родители в истинския смисъл на думата/ да се възползват от хорското милосърдие и да използват децата си за собствено облагодетелстване. Отново се извинявам, ако засягам някого с мнението си, но за тези деца щеше да е по-добре да бъдат оставени и осиновени от хора, които наистина ще ги искат и обичат. Така, видите ли, майка им какъв жест направи и си ги прибра...

Факт е, че не 3 а 13 деца могат да бъдат отглеждани с любов и без помощи от държава, община и т.н. На този "татко" явно му е по-лесно да лежи по цял ден и да бездейства, вместо да влезе в ролята си на родител. Това не са тийнейджъри да им се обяснява как да се предпазват от бременност. Спирам да пиша, защото не искам да предизвиквам ненужни полемики.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #37 -: Февруари 22, 2011, 21:35:21 pm »
Както виждам, получи това което иска. Сега да видим колко време ще си гледа децата. Искрено се надявам да греша и жената да се превърне в любяща майка...а децата да получат това за което всяко дете мечтае ..майка за която да са на първо място...

Днес колежката четеше вестика и отново спомена нещо за бебе в тоалетната..чудя се, защо тези жени просто не ги оставят в дом и не разпишат..какъв и е проблема? По лесно е във външната тоалетна. Как живеят и се понасят след това?

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #38 -: Февруари 23, 2011, 13:16:15 pm »
Мда, най-лесно е да се нахврълим и оплюем. В крайна сметка всеки гледа от собствената си камбанария. Не виждам някой да ви кара насила да я защитавате или помагате. Аз просто споделих какво знам и какво се прави. Явно за вас е по-добре да си бяха останали в дома тези деца. Ми да, този дом е за деца до 3 год, от там в друг, от там в 3-и, какво пък може би щяха да са по-добре..... Съжалявам, че изобщо писах тук и разбуних духовете отново! Наистина съжалявам...
*
« Отговор #39 -: Февруари 23, 2011, 18:42:42 pm »
Гледах репортажа за близнаците и майката на 13 деца , често трудно ми е да коментирам всичко това което сте написали. Радвам се на една такава смела жена на 40 години готова да даде всичко за голямото си семейство въпреки ниските доходи и малкото място което имат под главите си. Възхищавам се на тяхното желание за голямо семейство въпреки тежкото положение. Гледах и репортажа за близнаците от Пазарджик и не мога да разбера защо въпреки това че има работа и все пак получава някакви пари майката бърза да ги остави в дом където те определено няма да получат пълноценно отглеждане както ако са в собственото си семейство , и защо деца които по един или друг начин са били желани се изоставят междувременно. Защо майката не е помисли дали ги иска или не още в самото начало.