Ааа, доста лесно май реши да ги изостави първоначално. Извинявам се за грубия тон, но хайде стига сте ги защитавали и оправдавали такива. В 21 век е изключително лесно да се предпазиш от нежелана бременност. След като нямаш пари да отглеждаш деца, не ги правиш - просто е, много е просто. Няма никаква драма, няма нищо за разбиране и мислене. Щом си ги направил тези деца, ще си носиш отговорността и последствията, ама ще си ги носиш сам, не да ми чакаш на държавата, щото видиш ли, ти било трудно. Да си мислил предварително. Интересно ми е какво ще им осигури на тия деца. Хайде сега ще им помогнат, утре ще им помогнат, ами вдругиден? Не може до безкрай да се помага, да не е само тя? И какво ще стане с тези деца? С това семейство? И не ми казвайте, че те горките, нямали възможност в момента, ма после може да се оправят. Няма такъв филм, ако беше така, нямаше изобщо пред тях да стои въпросът - да си изоставим ли децата. Ако не беше гръмнал из медиите този случай, щеше да си мине и замине като много други подобни, децата щяха да отидат в дом и така по познатата схема. Не се заблуждавайте.
Още веднъж се извинявам за грубия тон, не е насочен към никого от вас конкретно /все пак не сте вие виновни/, но наистина ми писна все да гледаме да ги съжалим такива и да ги оправдаем, все да им помогнем. Точно пък в този форум да ги жалим ми се струва неуместно и обидно. Тези, които наистина заслужават помощ се справят сами и не си изоставят децата. Нито пък реват на държавата. Вече бяха дадени примери за такива хора. Нека помислим за тях, как да им помогнем. И най-вече, нека се насочат усилията на обществото в посока ПРЕВЕНЦИЯ на нежеланата бременност. Много трагедии ще се избегнат и ще се предотвратят страданията на невинни душици.