0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: IVF/ICSI януари
« Отговор #20 -: Януари 10, 2011, 15:53:34 pm »
Момичета,извинявам се чепърво зададох въпроса а после реших да прочета закона.
Донорството е анонимно,но при роднини се прави изключение
*
« Отговор #21 -: Януари 10, 2011, 23:31:10 pm »
Направиха ми диагностична хистероскопия за няколко минути, без упойка и без да боли - отличничка, никакви проблеми. Махнаха нещо малко буквално за 3 секунди, така и не разбрах какво.

Важното е, че започвам с Лупрон на 20ти и стимулация около 27ми, ако хормоните са наред. Научиха ни да бием инжекции. Мускулните игли бая дълги ми изглеждат, та дупе да му е яко на седалищния ми мускул (туй е тавтология).
*
« Отговор #22 -: Януари 11, 2011, 07:11:29 am »
Цигу, успех!  yahoo_17
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #23 -: Януари 11, 2011, 14:12:12 pm »
Цигу най-после стартира и ти. :lol: Хайде дано да имаш късмет и да ни зарадваш с положителен тест! :goodluck:

КЪДИ не са мед. сестри - споко, а родни сестри! :jump12:
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 14:17:02 pm от kartiche »
« Отговор #24 -: Януари 11, 2011, 15:05:15 pm »
Цигу най-после стартира и ти. :lol: Хайде дано да имаш късмет и да ни зарадваш с положителен тест! :goodluck:

КЪДИ не са мед. сестри - споко, а родни сестри! :jump12:

:jump12:
*
« Отговор #25 -: Януари 11, 2011, 17:15:42 pm »
Цигу, браво! :P Наистина си отличничка - за един цикъл и хистероскопия, и блокаж, и стимулация. Успех и най-накрая положителен тест :wink:

Къди, ти кога започваш?

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #26 -: Януари 11, 2011, 17:42:50 pm »
Оливия, Божа работа още нямам цикъл от последното ин витро. На дуфастон съм десет дни и дано да се оправят нещата. После каквото сабя покаже.
*
« Отговор #27 -: Януари 17, 2011, 20:59:20 pm »
Четох статиите в библиотеката за дългия протокол, но да си питам.

- Започвам лекарството за блокаж (Лупрон) от 22-ри ден на цикъла.
- Слагам инжекциите всеки ден и чакам менструация. Менструацията може да се забави или не според отговора ми спрямо блокажа.
- Едва тогава изследвам хормони и евентуално започвам лекарствата за стимулация.

Верно си съм разбрала?
« Отговор #28 -: Януари 17, 2011, 21:15:41 pm »
Четох статиите в библиотеката за дългия протокол, но да си питам.

- Започвам лекарството за блокаж (Лупрон) от 22-ри ден на цикъла.
- Слагам инжекциите всеки ден и чакам менструация. Менструацията може да се забави или не според отговора ми спрямо блокажа.
- Едва тогава изследвам хормони и евентуално започвам лекарствата за стимулация.

Верно си съм разбрала?

да
*
« Отговор #29 -: Януари 17, 2011, 21:21:25 pm »
Мерси, Къди.
*
« Отговор #30 -: Януари 22, 2011, 22:35:07 pm »
Цигу, с малко закъснение, виж това: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44282.20 може да ти е от полза :P
И аз съм с микродози, но от 21-ви ден и в разясненията ми пише, че цикълът може да ми много по-обилен от нормалното за мен, но не пише че може да има промяна в датата.

*
« Отговор #31 -: Януари 22, 2011, 23:23:46 pm »
Мерси, Оливия, схемата на протокола е много пригледна.

Разясниха ми, че заради приема на 21 таблетки противозачатъчни от ден 5ти на цикъла (когато се вредих за преглед) и блокажа от ден 22ри, менструацията може да не е по график.

Ти докъде си?
*
« Отговор #32 -: Януари 23, 2011, 12:09:11 pm »
Да, сигурно заради противозачатъчните.

Аз днес си сложих първата инжекция :P и сега се чудя дали е нормално мястото да ми е зачервено, леко подуто и да ме сърби?! Ако може някой да сподели усещания от поставянето на блокаж-микродози :ask:

« Отговор #33 -: Януари 23, 2011, 13:18:55 pm »
Здравейте,

Оливия, и при моя блокаж с микродози в началото се получаваше зачервяване и лек сърбеж, но с напредването на процедурата отшумяха тези странични ефекти. Ти в корема или ръката си поставяш инжекцията? Успех на всички в процедури и най-прекрасната новина в края й.:)
*
« Отговор #34 -: Януари 23, 2011, 14:30:03 pm »
Ariadna,

благодаря ти, че се включи. Поставям ги в горната част на бедрото - така ме инструктираха. А ти в процедура ли си в момента?

« Отговор #35 -: Януари 23, 2011, 14:47:04 pm »
Процедурата ми приключи малко преди Коледа с биохимична бременност. През март-април ще правим трансфер на замразени ембриони. Предполагам, че и при теб ще отшуми зачервяването. Всички инжекции по време на моята процедура ги слагах в корема.
*
« Отговор #36 -: Януари 23, 2011, 17:47:34 pm »
Оливия, моите мъжът ми ги бие в корема. Вече четвърти ден няма и следа къде са бити инжекциите. Инструктираха ни да ги слагаме в корема, вътрешната страна на бедрата или ръцете.

Но доколкото знам, зачервяването е нормално. Предупредиха ме, че ако има въздух в спринцовката, инжектираното място може да се раздразни.
*
« Отговор #37 -: Януари 23, 2011, 18:31:31 pm »
Всички терсене, а аз наопаки :lol: Това е като обратното им шофиране на англичаните, ама каквото са ми казали, това ще правя :wink:
Мястото се успокои вече и аз с него, но за всеки случай ще им звънна утре - аз си имам "dedicated nurse" и мога да го притеснявам за всякакви дреболии, които ме тормозят по време на процедурата, но в работно време :P

Ariadna, съжалявам за неуспешния ти опит, но ти стискам палци за сладоледчетата.

*
« Отговор #38 -: Януари 23, 2011, 18:59:39 pm »
Момичета записвам се и аз в темата. На 17.01. стартирах по къс протокол втори опит инвитро.Дано това вече да е моят опит. На всички пожелавам успех, кураж и надежда по пътя към заветните две чертички.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]
*
« Отговор #39 -: Януари 24, 2011, 05:47:55 am »
Практиката ми дотук май показва, че идеалното място за подкожните инжекции е там, където има сланинка и кожата е най-отдалечена от мускул.