0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инсеминации - Януари, Февруари и Март - 2011
« Отговор #40 -: Януари 16, 2011, 09:31:46 am »
Благодаря ти, Чоки! :) Ще стискам палци и на теб, дано всичко мине успешно и се похвалиш с хубави новини. :bfn:  :bighug:
*
« Отговор #41 -: Януари 16, 2011, 12:58:29 pm »
Връщам се от първата си инсеминация :) Спукан фуликул, жълто тяло с размер 14,3мм. Инсето ми беше в 11ч. Бяха събрали 28 млн. сперматозоиди :)14 дни Дуфастон и тест. Пожелавам успех на всички ни :)
*
« Отговор #42 -: Януари 16, 2011, 13:28:25 pm »
Lynnette, дано да е първа и последна инсеминация! Късмет ти желая! :)
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #43 -: Януари 20, 2011, 21:04:49 pm »
Днес направихме нашият нов опит.  :eggsperm:
Този път обаче беше на НЕспукан фуликул. Предните инсеминации всичките бяха на спукан, с доказана овулация, а този път  :?
Фуликула беше станал огромен 2,81см. Но защо не се е пукнал? osi_10
Утре ме викат на преглед за да видим дали съм овулирала. Стискайте палци.
*
« Отговор #44 -: Януари 20, 2011, 23:51:55 pm »
Много стиснати палци имаш от мен Чоки :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Утре е и моята 1-ва инсеминация :D.

*
« Отговор #45 -: Януари 21, 2011, 19:59:17 pm »
Много стиснати палци имаш от мен Чоки :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Утре е и моята 1-ва инсеминация :D.

Да е последна :)
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #46 -: Януари 21, 2011, 21:41:40 pm »
Благодаря за пожеланията!
Да се отчета. Ходих на преглед, по-точно на ФМ. Фуликула го няма  :D Овулирала съм. Ендометриума ми бил идеален  :D /по думите на доки/. Всъщност не се знае дали това се е случило снощи /което ще е идеалният вариант/ или днес.  osi_10 Сега ми остава да си изчакам дните до теста.

Успех на всички момичета. Дано всички скоро се похвалим!
*
« Отговор #47 -: Януари 21, 2011, 21:50:10 pm »
Милички така се вълнувам за вас много стиснати палци и чакам с вас страхотните новини  :bighug: :goodluck: :goodluck: :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Аз засега ще съм само на стимулация 3 месеца и евентуално април-май може да правим инсе, ако ... знаете :wink:
*
« Отговор #48 -: Януари 21, 2011, 21:55:11 pm »
Женя, извинявай за въпроса, все още не съм много наясно, защо 3 месеца стимулация? На мен ми казаха, че може още на следващия цикъл (февруари) да се направи инсеминация? Пак казвам, тази ще ми бъде първа и още не съм много наясно с нещата... Желая ти успех от сърце! :bighug:
*
« Отговор #49 -: Януари 21, 2011, 22:02:15 pm »
Женя, извинявай за въпроса, все още не съм много наясно, защо 3 месеца стимулация? На мен ми казаха, че може още на следващия цикъл (февруари) да се направи инсеминация? Пак казвам, тази ще ми бъде първа и още не съм много наясно с нещата... Желая ти успех от сърце! :bighug:

Не зная какъв е случаят на Женя, но по принцип и двата варианта се прилагат според обстоятелствата.

Стимулацията с кломифен цитрат (клостилбегит) е евтина, и ако хормоните са наред и няма мъжки фактор, това е по-лесен начин да се увеличи шанса за успех чрез повече яйцеклетки на по-ниска цена.

Ако има мъжки фактор, проблеми с цервикалната слуз, антиспермални антитела и други, стимулация и инсеминация може да са по-удачното, но и по-скъпо решение.
*
« Отговор #50 -: Януари 21, 2011, 22:05:42 pm »
Цигу, благодаря за разяснението, стана ми по-ясно сега. Моята ще бъде донорска, така че може би и това влияе на решението кога точно да се направи...
*
« Отговор #51 -: Януари 21, 2011, 22:18:18 pm »
Въртеше ми се в ума, че беше споменала донорска инсеминция...

В такъв случай просто нямаш избор - инсеминацията е задължителна.
Виж дали да има стимулация е отделен въпрос, който ти и лекарят ти ще уточнявате.
*
« Отговор #52 -: Януари 21, 2011, 22:29:19 pm »
Мен ме безпокоят годинките ми, но засега лякарят твърди, че има шанс с инсеминация, така че не ми остава друго освен да му се доверя...
Понеже сама си поемам всички разноски, не ми се иска да се стига до ин витро, но оставам позитивно настроена. :)
Желая успех на всички, които все още се борят като мен за мечтата си!
*
« Отговор #53 -: Януари 22, 2011, 02:58:59 am »
Мина и моето инсе на 21.01.2011. :D.Сутринта като се събудих в деня на инсето,Т'ми се беше покачила вече с 3'-незнам дали сме я изтървали в такъв случай,з-то още предния ден (когато си бих на сутринта прегнила)изпитах силни болки вечерта от страната на големия фоликул(20.00мм-от фоликуметрията на предния ден))-.Фоликуметрия не ми правиха в деня на инсето(не се прави тук),видяхме сперматозоидите през микроскопа-хиляди с движещи се опашчици.Инсето ми беше болезнено от спекулума който го навиват-ужас като се сетя,а също усетих и тънката тръбичка като я вкарват и незнам дали кагато са пускали спермата(то няма какво др,)и нея я усетих,всичко ме заболя като при цикъл-яйчниците и кръста-абе направо все едно цветна снимка без най-върховата болка. -изпотих се 100 пъти от болка(незнам дали е така при всички) :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :(-но както и да е,важното е резултат да има.Започвам с прогестеронови свещички 14 дни сутрин и вечер.Др.четвъртък кръвен тест за прогестерона.И накрая да се видим всички с положителни тестчета.

*
« Отговор #54 -: Януари 22, 2011, 04:15:38 am »
Мили момичета, надявам се скоро да чуем от вас за вашите  :bfp: :crossfingers: :crossfingers:
Ние инсеминации не сме правили никога, но от другия месец минаваме в "тежката категория" с ин-витро.
Чоки, Зузке, Lynnette - ще броя дните заедно с вас! Успех милички!

*
« Отговор #55 -: Януари 22, 2011, 09:25:40 am »
Аз ще правя тест на 30-ти...
*
« Отговор #56 -: Януари 22, 2011, 11:53:07 am »
Мили момичета, надявам се скоро да чуем от вас за вашите  :bfp: :crossfingers: :crossfingers:
Ние инсеминации не сме правили никога, но от другия месец минаваме в "тежката категория" с ин-витро.
Чоки, Зузке, Lynnette - ще броя дните заедно с вас! Успех милички!
Мерси Гали!Защо направо към ин-витро ще минавете,няма ли смисъл от инсеминации!-каквото и да е дано най-скоро да видищ  :bfp:!Моята Т' не мръдна днес-ясна е работата :(,но ще видим-този път е инсе,и може да е по-различна графиката.Ако не мина 36.90'(или поне да се задържи мн.дни на 36.90)-няма да правя тест.Винаги ли се прави инсеминацията от 24 до 36ч след биенето на прегнила???,и може ли да има овулацията,както аз си мисля че е при мен,след 10ч от биенето на прегнила,или въобще по-рано от определеното му време от 24 до 36ч???
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 12:17:47 pm от zyza »

*
« Отговор #57 -: Януари 24, 2011, 14:14:58 pm »
Здравейте,

Моето трето ИНСЕ беше на 20.01. Сега си пия кротко Дуфастона и ФК и след 2 седмици ,ако я няма лелята ще правя тест. Като се има впредвид колко чаках и се надявах предните 2 пъти и нищо не стана,сега не смея да се настойвам за две черти.  :( Каквото дойде  :?
Успех ,момичета !
*
« Отговор #58 -: Януари 27, 2011, 18:29:23 pm »
Ох, нямах много време да пиша, а има някакво развитие при мен...Вчера си направих тест Престо(4 дни преди МЦ) Появи се втора черта, по-слабо оцветена, но ясно видима...Толкова много тестове съм правила, а никога не съм виждала 2 черти , мислех си, че си въобразявам, но не...тъй като преди инсето ми биха Овитрел, предположих, че може да е от него. Днес си пуснах Бета ЧХГ- резултатът е 36,9 mlU/ml, което е положителен резултат, но в бележката от лабораторията пише, че техните реф. стойности са до  25. Пак е +, обаче малко ме притеснява това. В събота пак ще пусна. В таблицата за ЧХГ пише, че за 3-та седмица трябва да е между 5 и 50mlU/ml . Дано ранната изненада ми донесе само положителни емоции и след два дни резултатът да е двоен...Моите страхове те първа започват...

Извинявам се на всички, които четат и в другия форум.Копирах написаното, но нямам много време...
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #59 -: Януари 27, 2011, 19:14:19 pm »
Ехеее, влизам тук и какво да видя! Линет - много стиснати палци!!! Тихичко честито!  :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!